Şimdi Ara

raw input ve fare ivmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
55.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunlar tam olarak nedir açıklayabilecek var mı ? Forumda arattım ama tam olarak bulamadım.

    İkiside açık bende şuan kapalı olmasını önerenler vs var açıklarsanız ona göre değerlendireceğim.



  • raw input açık olunca mouse ayarları olarak windowsun ayarları alınır. mouseun kontrol panelinden ayar yapıyorsan bunu kapatman lazım. fare ivmesi de adı üstünde ivme. pozitif ivmede imleç, senin hareket ettirdiğinden daha fazla hareket eder. negatif ivmede de tam tersi olur. çoğu profesyonel oyuncu ivmesiz oynar nadir olarak ivmeli oynayan vardır.

    edit: bu ivme yazılımsal ivme. senin mouseunda ivme sorunu varsa oyundan ayarı kapatman işe yaramayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 24 Mart 2014; 22:33:48 >
  • İvme ayarını kapatmanı tavsiye ederim ama mouse hassaslığına bağlı olarak 180 derece dönüşlerde zorlanabilirsin. Ama böylesi daha iyidir alışınca faydasını görürsün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim yorumlarınız için özellikle f0rest. Çok yardımcı oldunuz.
  • arkadaşlar negatif ivme açın diyorsunuz ama benim bilgisayarım win10 faremde x7 a4tech ve ben faremin ivmesini oldugunu hissedebiliyorum nasıl kapatıcam bi söyler misniiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f0rest

    raw input açık olunca mouse ayarları olarak windowsun ayarları alınır. mouseun kontrol panelinden ayar yapıyorsan bunu kapatman lazım. fare ivmesi de adı üstünde ivme. pozitif ivmede imleç, senin hareket ettirdiğinden daha fazla hareket eder. negatif ivmede de tam tersi olur. çoğu profesyonel oyuncu ivmesiz oynar nadir olarak ivmeli oynayan vardır.

    edit: bu ivme yazılımsal ivme. senin mouseunda ivme sorunu varsa oyundan ayarı kapatman işe yaramayabilir.

    tam tersi, rawinput açık (=1) ise oyundaki maus hareketleri windows fare ayarlarından bağımsız olur. örnek vereyim, rawinput açık ise windowstaki 6. seviye ile 11. seviye arasında bi fark olmaz oyunda. aynı mesafede aynı açıyı dönersin ikisinde de. EPP nin tikli olup olmaması da oyunu etkilemez rawinput açık ise. oyun maus girdisi olarak direkt mausun countlarını kullanır.

    ivme ise değişken sensitivity demek. maus hareketi hızlandıkça sens in artması pozitif, azalması negatif ivme oluyor. negatif ivme donanımsal iken (maus sensöründen kaynaklanırken), pozitif ivme yazılımsaldır. yani büyük açılı dönüşleri hızlı yapmak için bilerek pozitif ivme kullananlar var.

    başlığı açan arkadaş, eğer pozitif ivme istemiyorsan ve rawinput kapalı kullancaksan windowstaki EPP nin tiksiz olması lazım bunu da söyliyim. EPP windowsun pozitif ivmeye verdiği isim.




  • can_celik kullanıcısına yanıt
    aynen. yanlış yazmışım 3.5 sene olmuş güzel hort:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f0rest kullanıcısına yanıt
    tarihlere hiç bakmamışım, ben de yeni başlık sanıyorum..
  • Konuyu hortlatayım, acaba CS 2'de raw komut düzenlemesi ve ivme ayarı ne zaman gelecek? :)

  • @y_krql cs2 şuan betadan hallice. bana sorarsan dahada beta oyunda aşırı şekilde problem var. mermi gidişleri silah değişmelerindeki abuk sabuk hız değişimleri. ak 47 deki hs ye rağmen tek atamama belirli uzaklıklarda. sayamayacağım kadar çok. oyun şuan gerçekten oynanacak bir vaziyette değil. sorunları gidermeden eşşekler denesin yazsın düzeltelim diyerek cs2 ye döndüler. ama yanlış yaptılar. s1mple dahil oyunun çok kötü olduğunu ve bench'e çekilmeyi istedi. s1mple bile oynamak istemiyor. çünkü s1mple bile komik durumlara düşüyor. silah yarışı başta olmak üzere oyunda birçok mod yok. benim tanıdığım binlerce insan var silah yarışı ve danger zone oynamak isteyen ama yok. kısa uzun maçtan vazgeçip ikisinin ortası yaptılar oda 13 round oldu. biz yaparız herkes kabul eder dediler turnuva takımları bile aşırı şikayetçi bu durumdan 13 round maç mı olur diye. sen raw düzelmesine takılıyorsun. en basitinden net_graph 1 komutunu dahi ekleyemediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 3 Ocak 2024; 20:4:28 >




  • y_krql kullanıcısına yanıt

    netgraph var zaten. ama GO'daki gibi sayı değil de grafik şeklinde. cq_netgraph 1


    rawinput'u default açık hale getirdiler olması gerektiği gibi. rawinput kapalıyken gecikmeli oluyodu zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.