Şimdi Ara

Ratchet & Clank: Rift Apart | Ana Konu | PS5 Exclusive | Çıktı! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
10
Favori
22.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 4'ü aldığımda ilk oyunu çok büyük keyif alarak bitirmiştim. Çocuk oyunu gibi gözüken bir oyundan sanat eseri çıkardıklarını düşünmüştüm. Özellikle esprileri, silahları şahaneydi. Bay Zurkon'u aldıktan sonra oyunun eğlencesi iki kat artıyordu. Hikayesi ve Türkçe dublajı da oyunun zevkini artırıyordu.


    Nihayet PlayStation 5'te Rift Apart'ı da oynayıp bitirme şansım oldu. Silahlar yine şahane. Tüm silahları birbiriyle kombo yapmak taktiksellik sunuyor. Asidik Serpici'yi salıp, diğer silahlarla şov yapmak eğlenceli. Silahları geliştirmek de çok keyifli. Bir yanda ölüm eldiveni ve fungalları salıp; diğer köşede farklı silahlarla savaşmak aksiyon dozunu artırıyor. Oyun çok renkli ve çok hareketli. Başlangıçta boyutlar arası seyahat etmek çok gerekli değil gibi hissettirdi. Oynadıkça hikayeye güzel yedirdiklerini düşündüm. Bu oyun görsel bir sanat. Oyunun içinde "yok" yok. PlayStation 5'in çıkış oyunlarından biri ama geçen 3 senede buna yakın çok az oyun çıktı. Hikaye idare eder ama Türkçe dublaj olmaması eksi olmuş. Rivet karakteri çok sevimli. Oynarken birçok ss aldım. Platinlemek de kolaymış ama platinlemeye çalışmanın oyunların eğlencesini kaçırdığını düşündüğüm için kasmadım. Sadece tüm silahları aldım sanıyordum, o kupa açılmamış. Eksik kalan silahı merak ettim. En sevmediğim kısım ise bulmacalar oldu. Artık her oyuna bulmaca koyuluyor. Bulmacalar bazen gerçekten işin eğlencesini kaçırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 14 Temmuz 2023; 15:52:26 >




  • Ratchet & Clank: Rift Apart | Ana Konu | PS5 Exclusive | Çıktı!

    Toplanabilirleri biraz zorlasa da platin almak güzeldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni başladım (%25 ilerleme) oyun harika.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ilk oyununu nasıl oynayabilirim? Direkt devamıymış çünkü bu. Plus bunu veriyor onu niye vermiyor ki.

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Onuda verdiler kaçırmış olabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Yapma be. Dün aldım konsolu ben.Ratchet & Clank: Rift Apart | Ana Konu | PS5 Exclusive | Çıktı! Satışı da yok herhalde?

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun aramıza hoşgeldin güle güle kullan dostum 😁


    Ratchet and Clank Store'de var 349 TL olarak görünüyor 🙂👍


    https://store.playstation.com/tr-tr/concept/214653




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 31 Ağustos 2023; 11:35:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt

    Yüzde 50 indirim görürse her türlü alınır o zaman. Takip listesine attım. Zaten daha Demon's Souls Remake ve Bloodborne bitecek. Buna sıra gelene kadar indirim görür zaar.Ratchet & Clank: Rift Apart | Ana Konu | PS5 Exclusive | Çıktı! 

  • Ratchet and Clank Rift Apart’ı 17 saat sonunda, Resistance Leader yani Direniş Lideri zorluğunda, tüm toplanabilirleri edinip her yeri keşfederek bitirdim. Uzun zamandır başıyla sonu arasında bu kadar fikir ayrılığı yaşadığım bir oyun olmamıştı. İlk 4-5 saatinde sıkılıp ‘ne abartmışlar bunu da’ derken oyun bittiğindeyse ‘acaba New Game+ ile bi tur daha mı bitirsem’ modundaydım. Bunun en büyük sebebiyse ilerlerken gelişim hissini verebilmek için en başlarda çok sade bir oynanışa sahip olmasıydı sanırım. İlk saatlerde çok temel seviyede silahlara, sıkıcı haritalara ve basit parkur ögelerine sahibiz. İlerledikçe farklı ve çok daha eğlenceli silahlar açılıyor, yeni haritaları keşfetmesi daha çok keyif veriyor, parkur ve seyahat dinamikleri çeşitleniyor. Ayrıca silahların da seviyeleri ve sonradan açılan skill’leri olduğu için onları geliştirdikçe başta keyifsiz gelen ilk silahlar bile oyunun ikinci yarısında çok daha eğlenceli bir hale bürünüyor. Hatta vuruş hissi açısından da başlarda hiç etkili olmayan silahlar, geliştirdikçe oldukça etkili ve tatmin edici bir duruma geliyor. Yani sonuç olarak oyunun gameplay kısmından ilk saatleri dışında son derece memnunum. Grafikler zaten şıkır şıkır, başlardaki ormanlı harita dışında çoğu yerde göz alıcı bir görselliği var (ormanlı kısım niyeyse bir nesil öncesiymiş gibi görünüyordu. Mesela aynı sene çıkan Kena Bridge of Spirts oyununda ormandaki görsellik şahane iken Rift Apart’ta öyle olmaması bi üzmedi değil). Oyunu PC’de 2K Ultra’da DLSS ve Frame Gen açık bi şekilde oynadım, optimizasyonu yağ gibiydi diyebilirim. En yoğun anlarda bile en ufak bir stuttering yaşamadım. Bölüm tasarımları ve haritalardaki genel atmosfer başarılı. Hikayesi fena değil, öyle aman aman bir şey yok ama başında tutmaya yetiyor. Final sekansıysa hem sinematik hem de aksiyon temposu olarak şahaneydi.



    Gelelim hoşuma gitmeyen taraflara. En başta dediğim gibi ilk saatler sıkıcı ve bayık bana kalırsa. Onun dışında en büyük problemiyse düşman ve boss çeşitliliğinde. Sürekli aynı düşmanların ve boss’ların skin değiştirmiş halleriyle savaşıyoruz ve bu gerçekten çok rahatsız edici. Hani 5-6 saatlik bir oyun olsa pek dert etmezdim ama dümdüz ana senaryodan bile gidilse rahat 9-10 saat süren bir yapım için çok kısır kalmış. Ayrıca final boss harici boss savaşları hiç keyifli değil. En azından eğlenceli ve zorlayıcı olsaydı bu tekrar etme durumu o kadar rahatsız etmezdi. Onun dışında daha fazla yaratıcı silah beklerdim. Evet yaratıcı ve tuhaf silahlar var fakat sayı olarak azlar. Temelde çoğu silahlar yine pistol,smg,shotgun,grenade launcher,RPG ve sniper işlevinde. Başkaaaaa… Akılda kalıcı hiçbir müzik yok. Oyunda buna uygun yeterli sayıda sinematik ve oynanış sekansı var, buralara eklenecek kaliteli müziklerle sahneler çok daha vurucu bi hale gelebilirdi ama bu şansı tepmişler. Oyunda bazen Ratchet, bazen Rivet olarak ilerliyoruz ve bu iki karakter skin dışında her şeyiyle birbirinin aynısı. Yaptığımız tüm upgrade’ler diğerine de geçiyor, aynı silahları kullanıp aynı şekilde seyahat ediyorlar. Tamam biriyle gelişip diğerine geçince her şeye tekrar baştan başlamamak için yapmışlar bunu ama en azından kendilerine özgü birkaç silah veya seyahat tarzı beklerdim. Son olarak da oyunun en çok reklamını yaptığı evren geçişleri olayı biraz balon kalmış. Bu evrenler arası geçişler sadece sinematik olarak, oyunun istediği zamanlarda gerçekleşiyor. Ha evet cep evrenleri var, bunlara istediğimiz zaman girip çıkabiliyoruz ama bunlar açık dünyalardaki mağara işlevi gören, çok küçük ve içinde loot dışında pek bi şey olmayan yerler zaten. Hani zamanında Dishonored 2, Titanfall 2 gibi oyunların tek tuşla 2 evren arasında saniyesinde geçiş yapmasını gördükten sonra Rift Apart’ta bu kadar pazarlanan bi olayın içinin boş çıkması üzdü.



    İşte böyle. Sonuç olarak Rift Apart severek bitirdiğim ama puanlarını görünce yine de bi tık abartıldığını düşündüğüm bi oyun oldu. Ben 83 veririm, Meta ortalaması 89’du yanlış hatırlamıyorsam. Aynı sene çıkmış olan Psychonauts 2 ve It Takes Two kadar etkilemedi beni. Onların 1-2 seviye altında bi yapım olduğunu düşünüyorum fakat yine de gayet keyif aldığım ve bu tarz yapımlarla arası olanlara önerebileceğim bir oyun olmuş Rift Apart


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.