Şimdi Ara

Raspberry Pi 5 tanıtıldı: Serinin en güçlüsü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beğendim ama hem fiyat bana pahalı geldi, hem de 4B varken buna upgrade etmeyi düşünmüyorum. Sadece cihazı almakla bitmiyor çünkü. Güç adaptörünü de değiştirin diyorlar. 4B'yi alırken yanında orijinal güç adaptörünü ve en kalitesinden cihaz fiyatına 2 tane case almıştım. Şimdi dolar olmuş 27 küsür boşa masrafa giremem. Bu dönemde yurt dışındaki adam her yenisi çıktığında böyle aletlere çat diye 60 - 80 dolar verebiliyor mu, ondan da şüpheliyim. Tabii azınlık bir kitleyi kastetmiyorum.

  • Tuzlu olmuş.

  • -massive- - kullanıcısına yanıt

    sentetik testlerle gercek hayat kullanimi o kadar farkli konularki. elimde hayvan gibi donanim var diye gelirsiniz bir bakarsiniz cihaz onunuzde frame frame can cekisiyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Adamlarda zaten onun için bu testleri geliştiriyor belirli sürelerle yenisini çıkartıyorlar. sentetik test yapalım bir işe yaramasın ama milletin bir testi olsun diye çıkartıyorlar dimi. 15+ seneden beride bu testlerin sürekli farklı versiyonları çıkıyor birde biliyormusun? niyeki acaba?

  • -massive- - kullanıcısına yanıt

    siz olayi hic anlamamissiniz. sentetik test sistemin ham gucunu gosterebilir, daha guclu motoru vardir dogru ama ona uygun yol yapilmadiysa o guclu motor oldugu yerde kaliyor. yazilim desteginin farki bu. yaptiginiz ise gore degisir. belli sinirli alanda platformunuzun destekledigi optimize yazilimin oldugu yerde harika isler cikarir ama yazilim optimize olmadigi yerde oyle baka kalir seyredersiniz. raspberry pi nin en buyuk farki bu. bir suru sbc kullanmis biri olarak tecrubeyle soyluyorum.

  • bunlar arm tabanlı komut setini kullanıyor.yani bu ne demek arm tabanlı sistemlerin hepsinin aynı komut setini kullanıyor demek.hatta yeni ve daha güçlü arm işlemcilerde daha fazla komut seti olabiliyor.yani bu ne demek bazı işlemlerde daha hızlı işlem yapıyor demek.


    sana somut bir örnek


    matlab avx komut setini kullanır.yeni sürümlerde avx2 komut setini kullanmaya başladı.bu ne demek yeni x64 işlemcilerde avx2 komut seti varsa daha hızlı çalışır.niye çünkü bu komut seti o işleme özeldir. işlemciye giren buyruklar daha hızlı işlenecek demektir.


    demek ki neymiş platformun desteklediği optimize yazılım diye bir şey yokmuş....

  • İşlemci sıkıntı değil de bu gibi boardlarda grafik-video sürücüleri sıkıntılı. Diğer boardlardaki çipler android altında çalışmak için geliştirilmiş. Linuxta çalıştırmak için tersine mühendislik ile yazılmaya çalışılıyor sürücüler. Raspberry pi de ise durum farklı. Broadcam bu çipin sürücülerini açık kaynaklı olarak yayınlıyor. Böylece donanımdan maksimum performans elde ediliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt
    İçinde PCI - express portu da gelecekmiş. Bir tane güncel giriş seviyesi ekran kartı bağlarsın, video decode sorunu çözülür.
    Gt1030 gibi bir kart fazlasıyla yetecektir bu iş için. Kart PCI-E 2.0 x1 modunda çalışacak ama video çözme için x1 bant genişliği fazla fazla yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Ekim 2023; 20:7:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt
    çoğu incelemelerde sizin yazdığınızın 10 da birini anlatmamışlar.sağolasın, almak istiyordum yazınızla vazgeçtim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzer01 -- 15 Nisan 2024; 11:02:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.