Şimdi Ara

rampada 1 den 2ye gecemiyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba daha yeni soforum ve yardiminiza ihtiyacim var.Rampada 1 den 2 ye gecerken arabayi toparliyamiyorum.One dogru yigilip stop ediyor.Babam gec kaldigimi soyluyor.3000-4000 devire kadar gaza basiyorum vitesi 2 ye aliyorum debriajdan ayagimi cekerken ayni esnada gaza basiyorum fakat araba yığılıp stop ediyor.Arabada sorun yok cunku ayni yerde babam yaptiginda sorunsuz geciriyor ama ben yapamiyorum.Nerede hata yapiyorum? Şu kardesinize bi yardim edin bi cok kez denedim yapamadim :(

    Araç peugeot partner 1.6 115 beygir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gazla debriyaja aynı anda basman birşey ifade etmez hocam yığılması normaldir. Debriyaja basıp 2 ye atıp debriyajdan ayağını çekip gaza basıcaksın pratik ve seri bir şekilde.
  • Araba seni sevmiyor
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Sizin söylediginiz sekilde de denedim hocam yine olmadi.Biseyleri eksik yapiyorum ama ne.Duz yolda giderken hic sarsintisiz degistirebiliyorum vitesi ama rampada olmuyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formen53 kullanıcısına yanıt
    Gazla debrijaya aynı anda basmayacaksın hocam basarsan yığılır doğal olarak. Debriyaja basıp 2 ye atıp seri bir şekilde debriyajdan çekip gaza basıcaksın. Bu kadar basit başka yolu yöntemi birşeyi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BitterliLokum -- 29 Aralık 2016; 1:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazla debriyaj ters orantılıdır. Hareket etmen için debriyajdan ayağını çekerken hafiften gaza basman gerekir
  • Debriyajın bitiminde ayağınızı hızlı kaldırıyor olmayasınız
  • Gazdan çekme ve debriyaja basma aynı anda olsun, gazdan çekip debriyaja basma düz yoldaki gibi.Büyük ihtimal gazdan çekip debriyaja basana kadar araba bayılıyor 2 ye alıp gaz verene kadarda patates oluyodur. Birde 2 ye alınca debriyajdan rampalarda hızlı çek biraz kavramaya gelince hafif gazla destekle araba sarsılmaz ve hız kaybetmez.
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Valla babam zor olan seyleri yapiyosun en kolaylari yapamiyosun dedi :) cevabiniz icin tesekkurler acikcasi bende boyle bi cevap istiyodum Cunku cevremdekiler debriajdan ayagini cekerken ayni oranda gaz vererek yapmalisin diyolardi,terazi gibi :) Ben de hem yola bakip hem onu mu ayarlicam diyip korkuyodum.Sizin dediginiz yontemi yarin deneyecegim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formen53 kullanıcısına yanıt
    Çevrendekileri pek dinleme hocam nasıl kolayına geliyor nasıl anlayıp yapabiliyorsan öyle yap
    Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    Yarısına kadar hızlı cekip (kavramaya) gaza basiyorum sonra diger yarisini cekiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustang2007 kullanıcısına yanıt
    Onu ayarlamak zor geliyor be hocam :) Baska yolu yok mudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rampaya gerek yok, önce düz yolda kendinizi seri ama sarsıntısız vites değiştirmeye alıştırın. Araba giderken (aslında vites degistirmek istediğinizde) ayagınızı pedallardan tamamen cekin arabanızı dinleyin ve hisseddin. sonra yine gaza basın sonra yine cekin bunu pürüssüz yapmaya arabanın içinde savrulmadan yapmaya çalışın bu pedal hassasiyetinizi arttıracaktır. Sonra düz yolda vites değişimlerine başlayın.



    Arabanın ilk ivmelenmesinde 2.vitese atmayın. belirli bir ivmeye sahip olduktan sonra 2.vitese atın. Her Yokusta araba 2.Viteste cıkacak diye bir zaruriyet yok.



    Önce düz yolda arabanızı iyice tanıyın. Seri bir şekilde vites büyütme veya küçültme yapın.



    iyice düz yolda kendinizden emin olsanızda tekrar tekrar yapın. 100 defa vites değiştirin düz yolda. Sonra Yokusta boyle bir probleminiz kalmayacak göreceksiniz.



    Yokusta kullanmak için acele etmeyin.

    Hızlı kullanmak için acele etmeyin.



    En iyi sürücü güvenli olarak bir noktadan diğerine gidendir.

    Güvenlik farkındalık gerektirir.

    Farkındalık, yol yüzeyi, araç ve yaya trafik koşulları, arabanın durumuna her an hakim olmakla başlar.



    Arabaya hakim olmak, Aracınıza binmeden arabanın etrafında gözlemlerinizi tamamlayın. Acele etmeyin, sakin olun, trafikte insan sanan bazı şahıslar analarının karnında öğrenmedi. Acemi olmak canavar olmaktan daha iyidir.

    En basitinden başlayın düz yolda tecrubenizi arttırın.



    Araç ve trafik koşularını gözlemleyerek, gözlemlemek için doğru hızda giderek yapabilirsiniz.

    Yol yüzeyi, çukur ve kayganlık durumu, biraz tecrübe ile oturacaktır. Bunu da bu kış günlerinde kullanırken göz önünde bulundurun, her an trafiğin durabileceğini sizin o esnada savrulmadan güvenli olarak durabileceğinizden emin olun.

    Duz yolda vites değişimleriniz oyle sarsıntısız olsun ki bir parmak(2.5cm) payı olan bir bardak su aracta dokulmesin. diger yolcular bu vites gecisini hissetmesin bile. gerekirse 100 gerekirse 200 kere bu vites degisimini yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 29 Aralık 2016; 2:02:12 >




  • Çok tesekkur ederim fakat yasasigim sehirde duz yol neredeyse yok yani bir yerden bi yere gitmeye mutlaka bir yokus cikicaksin :) soylediginiz duz yolda vites degistirmeyi babam zaten yaptirmisti hizli sekilde :) tam not almistim fakat gel gor ki rampalarda araba devirden dusuyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formen53 kullanıcısına yanıt
    bir iki sefer yapabilirsin, ama yeterince yapmamışssın. Aynı düzlükte defalarca yapabilirsin bunu.

    Sarsıntısız ve seri bunu duzlukte yapktıktan sonra yokuslarda bu işlem kolay gelecek. Biz sana ne söylesek buradan olmaz kendin hissedeceksin. hissetmenin yolu da antreman yapmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formen53 kullanıcısına yanıt
    Hocam ehliyetim yok henüz,pek fazla bi' tecrübem de yok ama düz yolda başıma gelmişti ordan aklıma geldi şimdi. Ben de debriyajı kavratıp devamında ayağımı debriyajdan çekiyorum ama hızlı çekince yığıldı araba arka arkaya, stop da ettirdim. Ama hızlı çektiğimden midir yoksa gaza az bastığım için mi bilemiyorum.
    Bilen birisi de yanıtlarsa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rize de isen çık çevreyoluna defalarca ufak viteste bunu yap. 1-2-3-4 4-3-2-1 dediğim gibi o kadar sarsıntısız olsun ki bu geçişler yolcular anlamasın bile. Ondan sonra yokuşlar olur



    bu arada rizenin yokuşları dik ve sokakları genelde dar, o yuzden oralarda sürenler bir çok yerdekilere kök söktürür. Moralin bozulmasın.
  • alisana kadar yarim debriyaj gibi yap. yani debriyaji kavrama noktasinda tutup gaza bas. yavas yavas debriyajdan ayagini cekersin. daha sonra yavas yavas duzeltirsin.
  • 1. viteste giderken gazı verin. motor bağırmaya başladığı an gazdan ayağınızı çekin ve debriyaja tamamen basın. vitesi ikiye alın ve debriyajdan ayağınızı çekmeye başlayın. yarımdayken gazı verin ve debriyajı bırakın. pratikle düzelir
  • Sormayin hocam zaten burada araba kullanan her yerde rahatlikla araba kullanabilir.Bunun disinda sorunum yok zaten , dar sokaklardan engebeli yollardan dik rampalardan durup kalkabilirim :) sadece 1 den 2ye rampada bayiltiyorum :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.