Şimdi Ara

Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'



    Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Ubisoft, bildiğiniz gibi birçok büyük seriye sahip. Bu serilerden biri de Rainbow serisi. Geçtiğimiz günlerde de Rainbow'un yeni bir oyunu çıktı. Rainbow'un yeni oyununa geçmeden önce aslınad Ubisoft'un bazı serileri için uyguladığı enteresan oyun düzenine bir bakalım. Bildiğiniz gibi Ubisoft'un bir başka serisi Far Cry'ın birkaç yılda bir yeni oyunu çıkıyor. Her yeni oyun arasında da Far Cry için bir ara oyun çıkıyor. Far Cry Primal ve Far Cry New Dawn bunlara bir örnek. Bu sistem belli ki Ubisoft'a kazandıran bir sistem olacak ki buna benzer bir sistemi Rainbow'da da gördük. En azından ben öyle olduğunu düşünüyorum.



    Yayıncılığını ve gelişrtiriciliğini Ubisoft'un yaptığı yeni Rainbow oyunu Rainbow Six Extraction dün itibarıyla PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, PC (Epic Games Store ve Ubisoft Store) ve Stadia için erişime açıldı. Ancak bu oyun Rainbow serisinin ana oyun serisinden bir oyun değil. En azından dediğimiz gibi bana öyle hissettirdi. Oyun sanki Rainbow Six: Siege'in büyük bir ek paketiyimiş gibi. Biraz daha detaylı bakalım.



    Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'



    Oynanış Aynı



    Her şeyden önce oynanış ile başlamakta fayda var. Oynanış, Rainbow Six: Siege'in neredeyse birebir aynısı. Elbette oyunun teması gereği bazı şeyler biraz daha farklı ancak bunlar çok ufak şeyler. Bu yüzden hali hazırda Rainbow Six: Siege oynayan birisinin bu oyunda hiç yabancılık çekmeyeceğini söyleyebilirim. Oyunda yabancılık çekebileceği nokta oyunun teması.



    Rainbow Six: Extraction, daha önceki oyunlarda gördüğümüz gibi insan vs insan oyunu değil. Bu sefer düşmanlarınız uzaylılar, yani NPC'ler. Rainbow Six: Extraction'da isterseniz tek başınıza, isterseniz arkadaşlarınızla isterseniz tanımadığınız insanlarla oyuna girebiliyorsunuz. 



    Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'



    Oyunda klasik bir şekilde sanki maça girerek gibi başlıyorsunuz. Hikayesel olarak da devamlılığı olan bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerde başarılar kazanarak yeni bölümleri açıyor ve hikayede de az da olsa bir gelişme kaydediyorsunuz. Girdiğiniz maçlarda size çeşitli görevler veriliyor. Görev çeşitliliği aslında fazla ancak belirli bir bölgede çok fazla maça girerseniz görevler tekrara biniyor ve sıkıcılaşabiliyor. Burada da aslında operatörler, yani kullandığınız karakterler yardımınıza koşuyor. Ancak yine onlarda oynanışta bir çeşitlilik sağlamıyor. Sadece "sınıf" seçiyorsunuz gibi oluyor. Oyunda eğer girdiğiniz bir maçta operatörünüz ölürse, o karakter tamamen gidiyor. Onu tekrar kullanabilmek için aynı haritada yeni bir göreve gidiyorsunuz ve karakterinizi kurtarıyorsunuz. Bu sayede de karakter yeniden kullanılabilir oluyor. Her karakterin kendi içerisinde bir seviye atlayabiliyor ve yine oyunda kazandığınız puanlarla karakterlerin silahlarını geliştirmek veya yeni ekipmanlar açmak için kullanabiliyorsunuz. 



    Taktiksel Oynanışa Devam



    Bildiğiniz gibi Rainbow Six: Siege tamamen taktiksel bir oynanışa odaklı. Taktiksel bir şekilde ilerlemeden de elbette oyunu oynuyorsunuz ancak öyle dekarmaşa hakim oluyor. Bu oyun için de aynısı geçerli. Gerçekten bu oyuna dair en sevdiğim şeylerden biri de taktiksel oynanışın bir ödülünün olması. Eğer dümdüz oyunu oynarsanız başarıya ulaşabiliyorsunuz ancak bir hayli karmaşa ve zorluk içerisinde ilerliyorsunuz. Ancak taktik ile birlikte oyun daha keyifli hale geliyor ve kolaylaşıyor. Taktik yapabilmek için de ya diğer oyuncularla güzel bir iletişim kurmanız gerekiyor ya da arkadaşlarınızla girmeniz gerekiyor. Oyunun eğlenceli kısmı da burada başlıyor işte.



    Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'



    Co-op İle Çok Eğlenceli



    Oyunu eğer arkadaşlarınız ile oynuyorsanız, iletişim kurmanın da kolaylığı ile oyun çok daha keyifli oluyor. Bu yüzden ekip olarak girmek oyunun keyfini ciddi anlamda yükseltiyor. Elbette sadece tanıdıklarınızla değil, tanımadığınız insanlarla girdiğiniz de de iyi bir iletişim kurabilirseniz o zaman oyun keyifli oluyor ancak arkadaşlarla girmenin keyfi elbette bir başka. Eğer takım arkadaşlarınızla anlaşamazsanız veya tek başınıza girerseniz oyun bir hayli tat kaçırıyor. 



    Performans



    Son olarak oyunun performans kısmından da bahsetmek gerek. Oyun sizlere grafiksel anlamda yeni nesil bir deneyim sunmuyor. Zaten bu yönde bir iddiası olduğunu da söyleyemeyiz. Oyuncu sayısının yüksek olması ana hedef olduğu için Rainbow Six: Siege'in grafiklerine çok benzer bir görsel kalite sunuyor. Performans değerlerinin de yine Rainbow Six: Siege kıvamında olduğunu söylemek gerek. Bu yüzden oyunun sunduğu sistem gereksinimleri kapsamında bir bilgisayarınız varsa güzel bir performans alacağınızı söyleyebilirim. Konsol tarafında da zaten bir sıkıntı yok.



    Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'



    Puan



    Sonuç olarak Rainbow Six Extraction, Rainbow Six: Siege'in sanki bir ek paketiymiş tarzında deneyim sunuyor. Eğer NPC'lere karşı savaşmayı ve uzaylılara karşı savaşmayı seviyorsanız arkadaşlarınızla birlikte girdiğinizde gayet geyif alacağınız bir yapım. Ancak oyunun kesinlikle yeni bir Rainbow oyunu gibi hissettirmediğini söylemek gerek. Oyunun ilk günden Xbox Game Pass'e geldiğini ve cross-play desteği sunduğunu düşünürsek Game Pass abonelerinin arkadaşları ile birlikte mutlaka bir girip bakması gerek diyebilirim.



    0 puan için her şeyiyle kötü rezalet bir oyun, 10 puan için eksiksiz muazzam bir oyun ve 5 puan için de ortalama bir oyun dersek, benim Rainbow Six Extraction’a puanım 7.0 olur.









  • Ufak tefek yazım yanlışları var. Ama onun dışında güzel inceleme 👍🏼

    Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı' Rainbow Six Extraction - İnceleme: 'Co-op ile çok keyifli, olmayınca sıkıcı'

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Oyun tam anlamı ile vasat grafikleri ve turkce altyazı desteği güzel geriye kalan her şey çöp.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pup g gibi çoluk çocuk dolu olmaz bu oyunda. uzaylılara karşı savaş da güzel oluyor.

  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Karakterimiz çok hızlı can kaybediyor elimizdeki silahlar ise şu tabancası gibi bunlar düzelirse oynanabilirligi düzeltir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar oynadınız tam olarak? Merak ettim cidden.

  • Game pass dan indirip oynadım 30dk zor dayandım resmen serinin adını lekeleyen saçma sapan bir oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya sardi tüm ooeratorleri kastim baya hiç rainbow six oynamayan biri olarak ilk defa bu kadar beğendim bir oyunlarini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R6 Siege'deki Outbreak eventinin direk ayrı oyun hali aslında, mekanikleri, oynanışı vs. geliştirmişler fakat Çin pazarına da girebilmek için bi çok şeyi sansürlediklerinden dolayı Outbreak'in o gerici atmosferinden eser yok ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 23 Ocak 2022; 19:15:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR antremanı bitiremeyen kişiler oyunu eleştiriyor ona sinirleniyorum ben. Yarım saat oyunu oynamayıp kendince oyunu çamurluyorlar

  • 20 dolar fiyatla çıksa gayet güzel oyun

  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 30 saat, bende merak ettim bu oyun ile ilgili ciddi birşey mi paylaşacaksın ? Örnek: altın küpe vs. düşür ona relic bul.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Grafikler dışında elle tutulacak birşey yok oyunda. Ha bir de Türkçe altyazı desteği. Zaten AC serisine Türkçe getirirlerse çarpılırlar. En az diyalog hangi oyunda varsa ona. Ah Ubi ah...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzelde birde fiyat olayına bakmamız lazım ..

  • 5 günde 30 saat oynadınız, oyuna kötü diyorsunuz ve de mekanikleri anlayamamışsınız bile. Komik geldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Birsey bilmeden saçma sapan yorum yapmışsın belki bir bildiğin vardır belki bilnedigim birseyi soylerde oyunu oynamak keyifli olur sandim asıl komik olan bu. Hem ben oyunu beğenmedim ben beğenip bu oyunu oynayınca sen ne kazanacaksın yada bu oyunu oynamam için bana maaş mı bağladın? BEĞENDİYSEN SEN OYNA BANANE LAN BUNDAN!!!!

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Salak saçma yorum atıp bloklamış. Oyun çıkalı 5 gün olmadan günde 6 saat oynayıp beğenmedim diyor. Beğenmediysen niye oynuyorsun? Neden özellikle her Rainbow Six Siege oyuncusu şu seriye love-hate ilişkisiyle bağlanıp, oyunu ezip 7/24 oynuyor anlamış değilim. Oyun güzel, Siege mekaniklerine alışmış kişiler oyuna rahat alışır. Oyun Siege gibi adam gör vur oyunu değil aynı şekilde. Siege gibi run&gun atıp ilerlemeye çalışırsanız en basit görevin ilk ayağında bile ölürsünüz. Oyun zaten gamepass'ta, gamepass sahibi kişiler hem PC hem de konsolda oynayabiliyorlar. Crossplay var, cross progress var, daha ne bekliyorsunuz? Rainbow Six Siege motoru ve gelişmiş grafiklerle PvE oyun çıkarttılar ayrıca sonunda.


    Oyundaki benim gördüğüm sıkıntı karakter yapısının solo randomlarla oynamaya uygun olmaması. Random kişilerle girip operatörünüzü kaybetme ihtimaliniz yüksek. Bu yüzden bazı öbür oyunlarda olan CO-OP moda girince girmeden önceki ilerlemenizi ayrı olarak kaydetmeye yarayan bir mekanizma eklense güzel olur.





  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    Maalesef oyunda pek hava kalmadı Outbreak'a kıyasla, doğru diyorsunuz. Özellikle closed beta'yı oynadığım zaman görmüştüm. En çok dikkatimi çeken şeylerden birisi hiçbir şekilde "insan" olmaması. Yanılmıyorsam benzeri bir olay The Division 2'de olmuştu. İlk oyuna kıyasla kaldırılan şeylerden birisi sivil insanlardı. The Division 1'de ölmüş siviller, gözünüzün önünde ölen siviller görebiliyordunuz. Bu maalesef ikinci oyunda yok. CS:GO gibi çin pazarı özel bir port yapsalar çok daha iyi olurdu fakat yapmamışlar...

  • biembo kullanıcısına yanıt

    Türkiye pazarında 144 TL'ye alabiliyorsunuz, bence bu yepyeni çıkan bir oyun için çok iyi bir fiyat.


    100 unit puanıyla %20 indirim alabiliyorsunuz ubisoft store'da. Onla beraber 180 TL'lik oyun 144 TL'ye düşüyor. Güzel fiyat, fakat ben o paraya 1 yıllık gamepass alınmasını daha mantıklı bulurum.

  • Zaten R6S'in yan dal çakması değil mi? Sadece yapay zeka ve farklı texture -yaratık- var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.