Şimdi Ara

Radeon Vega 7’nin resmi slaytları paylaşıldı: RX Vega 64’ten %68’e kadar daha hızlı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoşnakAğa

    Bu mesaj silindi.
    Hocam yanlış görmüyorsun,pencerenin olduğu kısmı odak yapıyor,bir nevi fotoğraf makinası çekimi gibi düşün.
    Resmin ufak bir alanını elden geçirip iyileştiriyor,büyük kısmı ise Motion Blur ve Film Grain gibi efektler ile tarumar ediyor.
    Adına da Dlss ismini veriyor,üçkağıdın daha teknik tabiri ise ''Deep Learning'' oluyor.
  • Amd'nin hiç bir açıklamasından dolayı değil ama bizzat Nvidia'nın şuursuzca, içinde bulundukları profesyonel işin disturuna bakmaksızın AMD'ye saldırması, şahsen bu kartları gözümde daha tatlı yaptı.

    20xx serisinin satışlarının kötü olduğundan sürekli bahsedildi, birde bu performansı görüp üzerine DLSS, Ray Tracing gibi 2-3 oyuna kilitli kalacak kimisi gimmick kimisi ise henüz sektörün hazır olmadığı noktada olan özelliklerle fiyatı şişirmeyip ortalığı bulandırmadıkları için oluşabilecek satış başarısına karşın etekleri tutuşmuş durumda gördüm ben Nvidia'yı.

    Böyle sokak dalaşı gibi açıklamalara alışık değiliz çünkü, onca senedir bu işleri takip etmemize rağmen... Hep tadında ve nezaket kuralları çerçevesinde atışırdı iki firma. Daha kartlar piyasada yok Nvidia'nın bir ana bacı sövmediği kaldı... Var bu işte bir iş !

    "Kartları çok kötü" , "hiç bir işe yaramaz", "yenilik yok", "2060'tan daha güçsüz" gibi açıklamaları eğer yaralarına tuz basılmasaydı yapmazlardı diye düşünüyorum.

    Beni, 4k'da, HDR'da performans kaybetmeden (amd bu konuda-renk sıkıştırma- çok çok daha iyi) artık bir servet ödetmeden, 60 kareye sabitleyecek bir kart arıyordum, Vega 7 şu anda radarımda. Özellikle son zamanlarda ki sürücü ile performans düşürme, ambargolar, gizli kapılar arkasında ki kirli oyunlar, RTX fiyaskosu sebebi ile Nvidia'dan soğumuştum.

    Gtx 1070'i emekli edebilirim, ekonomik boyutta rahatlığa ulaşabilirsem. Ama tam olarak 3. parti üreticilerinde katkılarıyla kartlar sürücüleri de oturduktan sonra testleri ile değerlendirilmeli...

    16 gb HBM bellek, 7nm, küme başına 1.8 kat performans şu anda istediğimi verecek gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 13 Ocak 2019; 4:21:34 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Bilidik bir teknolojinin önüne fiyakalı bir isim koymuşlar, misal Quantum öğrenme/Quantum iyileştirme/ Quantum bulaşık tabletleri

  • Heyecanlandırmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu cümleyi anlamadım ben bir hata mı var burada?Vega7 de 60 ünite var denmiş Instict M60 da 60 ünite vardı denmiş sonra anlaşılan AMD bunları kapatmış denmiş.?Sonrasında mı acaba kaç ünite açık olduğu yazılmış diye baktım o da yok?

    quote:

    GPU’nun kalbinde 60 adet işlem ünitesi içerisinde 3840 adet paralel işlem birimi yer almakta. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın sonlarında tanıtılan Radeon Instinct MI60’ta 60 ünite bulunuyordu. AMD görünüşe göre bunları kapatmış.
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef doğru. Bu olay ilk önce ffVX de bir oyuncunun tesadüfen fark edip yayınlamasıyla ortaya çıktı. Tam hatırlamıyorum ama reddit felan olması lazım. Adam görüntülerde normal olmayan bir şeyler fark ediyor ve kare kare incelemeye alıyor. Bakıyor ki tek karelerde görüntü basbayağı çamur.

    İşin odaklanma render mender ını bilemem ama şöyle tuhaf bir hile yapmışlar. Atıyorum, 60 kare/saniye görüntü basıyorsa bunun 30kare/saniyesi mümkün mertebe en düşük ayarlarda işleniyor. Buradan kazanılan performansla yine bildiğimiz anti-aliasing uygulanıyor. (Ayrıca unutmamak gerekir ki çözünürlük ne kadar yüksek olursa aslında anti-aliasing ihtiyacı o kadar az olur, buradan da neden bu dlss'in sadece yüksek çözünürlüklerde çalıştırılabildiğinin sonucunu öğrenebiliriz) Sanırım buna benzer bir şeydi. İşin püf noktası düşük kalite işlediği kareleri fark ettirmeden yüksek kalite karelerin arasına yedirmesi

    Tabi bunlar tahmini atmasyonlar. Sonuçta ne olursa olsun maalesef ciddi bir kalite düşümü var fakat bazı oyunlarda oldukça güzel yedirebiliyor gibi sanki ama daha ortada bi şeyini göremedik.




  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    Aslında sanki bir anlamda DLSS değil de diss yapmış görüntüye.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Benim merak ettiğim Vega 7 de selefi gibi undervolt overclock yapılabiliniyor mu? aynı mimari olduklarını tahmin ediyorum buradan yola çıkarsak Vega 7 de ciddi bir performans potansiyeli taşıyabilir.
  • Bu grafikleri ben mi yanlış okuyorum? Testlerde redeon 64e hemen her oyunda %80 fark atmış kart. Sadece 1-2 oyunda %25 fark atmış. Nasıl ortalama %28 fark atmış diyebiliyor editör arkadaş?

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Performans artışı koyu gri sütünlarla gösterilmiş. Sizin baktığınız muhtemelen radeon 7'nin aldığı fps değerleri.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin tıpkı işlemci tarafında Zen mimarisine geçip büyük patlama yaptığı gibi, grafik tarafında da artık GCN'den kurtulup yeni bir mimariye geçmesi gerekir. Nvidia'nın 12 nm'de yakaladığı performansı 7 nm'de anca yakalayıp, üstelik %50 daha fazla güç tüketmesi ne yazık ki başarı sayılmaz. Zira Nvidia da 7nm'ye geçiş yaptığında bir de Tensor çekirdeği olmayan daha ufak GPU çıkarırsa performansıyla, güç tüketimiyle, fiyatıyla fersah fersah bu serinin önüne geçer. İnşallah yeni grafik mimarisi AMD için de yoldadır.

  • veleciraptor kullanıcısına yanıt
    1080 ti 16 mm dostum 1080 ti yi yakaldımı ?
  • veleciraptor kullanıcısına yanıt
    Zaten ps5 için sony ile birlikte geliştirilen navi gelecek bir sonraki nesilde çoktan tamamlanmıştır mimarisi zaten.

    Vega ile bu kadar performans verdiyse navi ile bundan çok daha iyi olacağı kesin.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam aslında MI50, MI60'ın sorunlu çiplerinden üretiliyor gibi daha çok. Yurtdışında yapılan yorumlar sunucu, bulut, vb piyasada performansın fiyattan önde gelmesi nedeniyle MI60'ın çok daha fazla tercih edildiğini, elde kalan MI50'lerin bu şekilde değerlendirildiği yönünde.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yani doğrudur, bu çipin 6 tflop'dan fazla fp64 hesaplama kabiliyeti var ve 16gb-1tb bantgenişliği... oyuncu kart pazarında risk alacaklarına, data center'e odaklanarak sağlama alıyorlar. Yani bunlar da data center olmazsa bile daha küçük pro pazarlarda yine alıcı bulabilir.


    Sağlık olsun.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Çıkmadan, görmeden bir şey diyemeyiz. İlk Vega'ların güç aralığı epey yüksek tutuldu, üretim verimliliği adına. UV yaparak çekirdek hız değerleri çok daha sabit tutulabiliyor. UV avantajı yüksek OC değil, daha istikrarlı bir çekirdek hız değeri olmasında yatıyr. Çok iyi bir hava soğutma veya doğrudan sıvı soğutma ile yüksek çekirdek hız değerlere ulaşan kartlar zaten var, uv yapılmadan da.

    Asıl HBM OC'si en tatlı tarafı ilk vega'ların.

    Şimdi Vega VII'nin nihai çekirdek hızları hakkında bi şey bilmiyoruz, halen ilk vega'daki gibi yazan rakama (1800mhz) ulaşılmaması söz konusu mu ve nasıl stock bir güç besleme ile gelecek ancak çıkınca göreceğiz.

    HBM konusunda OC epey gereksiz olacaktır. Yani muhtemel 1tb yerine 800gb saniyede değerine çekilse performansda eksi yönde bir şey görmeyiz. İnsanın "saniye 1tb ne ya" diyesi var ama semi pro pazarda bunu büyük bir mutlulukla karşılayacaklardır.




  • AMD Instinct MI50 kartını alelacele paketleyip, saçmasapan bir isimle çaktılar piyasaya, fiyat da fantastik. Fiyasko.

  • Şimdi herkes sakin olsun netleştirmek için soruyorum :D (AMD ve Nvidia fanları (: )

    Şimdi ortalama olarak %30a yakın bir performans artışı var. Fakat Vega 64 1080 TI kartından %25 30 daha az performans sunuyordu. Yani Vega 7 1080 TI kartını mı yakalamış oldu %30luk artışı ile? 2070 2080 barajlarına odaklanmadı mı? Yaptığım matematikte Vega 7'nin 1080ti ile kapışacağı çıkıyor. Bu arada bende bu sıralar AMD önceliği veren biriyim, amd kötülemek için yazmıyorum, sadece durumu anlamak için sizlerinde fikrini soruyorum dostlar sakin olalım :)

  • canhoroz kullanıcısına yanıt
    Hem evet hem hayır.
    Evet çünkü oyun performansı olarak 1080ti ı yakalamış.
    Hayır çünkü mimari bazda diğer tarz içerik oluşturma uygulamalarında üzerinde yer almış.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.