Şimdi Ara

Radarı görüp selektör yapmak yasal mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
17.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu haberleşmenin Türkiyedeki bilindik şekli 2kez sellektör yapmakmı? Yoksa 1kez sellektör yapmakmı? Bende çok uyardım ve uyarıldım ama kimini tek sellektörle uyardım kimini 2 sellektörle. tek sellektör yapanda oldu 2 yapanda oldu.
    Bilelimde doğrusunu yapalım ^_^
  • Radarı gördükten sonra sürücüleri uyarırım...

    Bizim polisimiz öyle yerlere radar koyuyorlar ki, onların amacının trafiği düzeltmek değil, keklik avlamak olduğunu anlıyorsunuz çok rahat...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    Radarı gördükten sonra sürücüleri uyarırım...

    Bizim polisimiz öyle yerlere radar koyuyorlar ki, onların amacının trafiği düzeltmek değil, keklik avlamak olduğunu anlıyorsunuz çok rahat...



    + 1905
  • yasal değil
  • Uyarırım. Uyaran olunca da mutlu olurum. O anda hızlı olmasam da...
  • Uyaralım beyler boşuna ceza yemeyelim ben de uyarıyorum görürsem
  • Trafikte seyrederken olabildiğine bencil ve umursamaz olan sürücülerimiz nedense bu radar olayında olağanüstü fedakar ve yardımsever oluyorlar.Aynı hoşgörü ve anlayışı radar haricinde de göstersek trafikte yaşadığımız sinir harbi herhalde yarı yarıya azalırdı.

    Her şeye rağmen radara yaklaşırken selektörle uyaran birini gördüğümde mutlu oluyorum.İçimden teşekkür ediyorum.Genellikle hız sınırını aşmadığım yerlerde denk geliyor bunlar ama olsun yine de memnun oluyorum.Memnuniyetimin sebebi ise radardan yırtmak değil de insanların trafikte istedikleri zaman bir şekilde iyilik yapabildiklerini görmek oluyor.Aynı şekilde bende fark ettiğim zaman 4-5 kilometre boyunca selektörle ikaz etmeye çalışırım.
  • Bence saçma olur ceza yazmalari. Normalde radarin amaci, suruculerin hiz sinirini asmalarini engellemek. Selektor yaparsak, hizli giden varsa yavaslar. Hatta bos yerede yapilabilir aslinda Maksat millet dikkatli sursun.
  • Ceza filan kesilemez, yani tutarlı bir yanı yok.
    Radarı arkaya aldıktan sonra zaten sellektör yapılıyor.
    Radar ın kamerası size bakmıyor.
    Çok zor :)

    Yardımlaşmak iyidir. Boşuna para kaptırmayın :)
  • Kamera size baksa nooolurki hiçbirşey yapamaz ortada suç teşkil eden bir durum yokki !!!
  • Şöyle bi hızlanayım dedim bundan 2 sene evvel, hazır çevre yoluna çıkmışken araba bi rahatlasın. Yok arkadaş, selektör yapıyorum, dibine giriyorum, yol vermiyor önümdeki, sağ şerit de dolu, sevmediğim hareketleri yaptırıyor bana ve 100 m sonra kıpkırmızı olup, elimle işaret ederek teşekkür ediyorum önümdeki aracın şoförüne, beni radara girmekten kurtardığı için. Bu adam suçlu mu şimdi?

    Ekleme: Eğer ki bu suçsa, radar kendini gizlemekle yükümlüyse ve görünmesi, gösterilmesi yanlışsa amaç hız sınırına uymayı sağlamak değil, beleşten para toplamaktır ve bu şekilde insan hakları mahkemesine kadar gider bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 11 Eylül 2013; 0:43:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeNGeSiZ_1925

    sellektörü açıklayabilirsinde ben ağacın altındaki radara yanaşıp korna çalıp gülerekyaptım adresime radarın yerini belli etmekten 72tl ceza geldi

    Ilginç ve çok güldüm sayenizde, Fakat yazınızı okuduktan sonra ilk işim nick'e bakmak oldu




  • Radarı görüp birbirini selektörle uyaran sürücülerin olduğu bi ülkeyi bence avrupa birliğine almamaları lazım.Bu nedir ya ?
  • Her seferinde karşıdan gelen arkadaşları uyarırım bende.Bugün baktım benzin istasyonundaydı memur arkadaşlar.Çok da iyi zulalanmışlar tebrik etmek lazım uyarayım dedim karşıdan gelenleri.Bir baktım ben selektör yaparken karşımda gezici radar... 10 gün bekliycem bakalım gelecek mi ceza yine.. Daha geçen ay 70 hıza lira kestiler...
  • Herkesin birbirini uyardığı ve bu güvenceyle hiç kimsenin hız limitleri dahilinde gitmediği bir ülke hayal edin.
    Bir gün ya ağlarsınız ya da ağlatırsınız..(Allah korusun)
    120 neyinize yetmiyor da 160 - 180 hatta 200 ile giden insanları kolluyorsunuz?
  • Selektörün radar uyarısı için yapıldığını nasıl anlıyorlar ? Adamın kapısı açık,farları gözünü alıyor veya belki kıllığına yapıyor
  • Baytar. kullanıcısına yanıt
    Sizin ab konusunda hala bir beklentiniz var galiba bu ülkeyi ab ye alacak babayiğit ben göremiyorum varsa göreb beri gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedat61

    Sizin ab konusunda hala bir beklentiniz var galiba bu ülkeyi ab ye alacak babayiğit ben göremiyorum varsa göreb beri gelsin.

    Haklısın vallahi.Son olan olaylarla daha da zorlaştı.Bi umut belki bir gün bizde gireriz.
  • Cezasi olmaz , ama kalkip polise radar var diye uyardim demeyeceksin:)

    Ne icin selektor yaptigin hakkinda soru gelir veya ceza yazilmissa dava acip karsidaki arac uzerime geliyor giviydi uyuyor sandim selektorle uyardin dersin :)


    Ayrica bir arkadas selektoru nasil anlayacagiz demis ; soyleki 1 araba yapinca irkilirsin 2. De yaparsa %90 dersin, 3. Yaptigi anda radar nerde diye saga sola bakmasi icin yanindakini uyarirsin :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duble yolda gidiyorsun karşı taraftanda aksi yöne araçlar gidiyor ve siyah halka içindeki araç sana sellektör yapıyor sende beyaz halkasın. bu araç sana taa o şeritten ne diye sellektör yapar.?Senin yolunla bir alaksı yok,tehlike oluşturacak bir durumda yok,geriye bir tek şey kalıyor Dikkat radar var.
    6. ay evvel çanakkaleden geliyorum aynı bu fotoraftaki gibi adam taa karşıdan durmadan sellektör yapıyor allah allah diyorum ne alaka benim yolumda değil,kaza olsa onun tarafında varsa vardır,o geçti bu sefer arkasından gelen araçlar yapıyor neyse zaten 90.kmh gidiyordum devam ettim 5.6 kilometre sonra öyle bir yere sotolanmışlarki görmen nerdeyse imkansız,tabii hız sınırını aşanlara geç sağa muamelesi yaptılar.
    Sellektör yaparak karşı sürücüyü uyarmak Yasal mı değimi.? Öncelikle kendi görüşüme göre yasal değil tabii ,Hükümet ülkeyi huzurla sukünetle vatandaşın canını malını korumak için bir takım kanunlar kurallar çıkarır,vatandaşında buna uyma zorunluluğu vardır. İşte Polis sotaya yatmış bir takım ali cengiz numaralarıyla sürücüleri yakalıyor vs vs bunları yapacak tabii, Sellektör yaparak karşımızdaki sürücüleri uyarıp ceza yememesini sağlamakta bir nevi ali cengiz oyunu değilmidir.? Kanunu uygulamak için bir takım yöntemler geliştirilir ve uygulanır,burda önemli olan kanunsuzluğun önüne geçmektir. Hız sınırını geçme,kemerini bağla gideceğin yere en fazla bir saat geç gidersin ama sağlıklı sağlam gidersin.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.