Şimdi Ara

R5 3600 1.25V 4.2 VE 4.1 GHZ TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi geceler stok soğutucu kullanıyorum ve anakartım ASRock B450M-HDV r4.0 bios ayarlarında işlemcinin voltajını ayarlayamıyorum. Ryzen Master programından çok ısındığı için core performance boost kapatıp voltaj ayarlarını değiştirmeyi düşündüm araştırmalarıma göre herkes öyle yapmış. 4.2GHZ 1.25V Prime 95 testinde 110 dereceye kadar çıkarak bilgisayarı kapattı. 4.1GHZ 1.25V yaptım yine aynı şekilde fazla ısındı ve kapandı. Bunun sebebi voltaj ayarından mı kaynaklanıyor? 4.0GHZ deneyemedim şuanlık uyumam gerekli fakat 4.0GHZ 1.25V yaparsam yine aynı sonuçları mı alırım? Bu değerler beni aşırı korkuttu ve napıcağımı bilemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ryzen master kulkanımını iyice öğren sonra program üzerinden voltaj değeri ve saat hızını ayarla test et ryzen masterda mavi ekran veya aşırı sıcak olmazsa biostan ayarlarınsın o değere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THE DARKNES -- 16 Ağustos 2021; 13:3:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bence işlemci montajını ve termal macunu tekrar gözden gecirmende fayda var o işlemci stok soğutucu ile bile olsa okadar ısınmaması lazım aynı işlemciyi bende kullanıyorum prime 95 testinde max 70 görüyorum.

  • ben 1.258 le 4.4 de stabil çalıştırıyorum

  • Aynı işlemciyi msi ve asus b 550 anakartlarda bios da cpu ayarlarından, manuel olarak overdrive ayarlarından ortalama 1.235 v vererek 4.1 hızında kule tip soğutucu ile sorunsuz kullandım ve kullanıyorum. Başka hiç bir ayar yapmadım bios ve ryzen master programından da. Isılar kabul edilebilir düzeyde yani biraz voltajı düşürmek gerekiyor çünkü fabrika çıkışı voltaj ayarı gereksiz yere çok yüksek geliyor, bu da gereksiz yere ortalama 20 - 25 derece fazla ısınmasına sebep oluyor boşta ve yükte. Bu işlemciye stok soğutucu pek olmuyor zaten dediğin gibi çok yüksek ısı değerlerine çıkıyor. En az 12 cmlik bir kule tipi soğutucu gerekiyor. Kullanacağın termal macun ve sürme işlemi de önemli. Asrock anakart için bir şey diyemiycem ayar konusunda o markayı hiç kullanmadım ama menüler diğer markalarla aynıdır hemen hemen.

  • Ben 4000/1.25 olarak kullanıyorum. 4400, 4500 ile kullanabilen arkadaşlar da var ama belki şans işidir. 4000 yapıp bıraktım, üstünü zorlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

    Neyini zorlamadın ? Fabrika çıkış turbo frekansı 4.2ghz zaten. Sen kırpmışsın bildiğin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.