Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (776. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.989
Cevap
282
Favori
1.818.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi forumlar arkadaşlar. kocaeli-sakarya-istanbul civarlarında yazılımcı önerisi olan varmı ?

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Merhaba Taner Bey,

    Bilgilendirici videolarınızı izleyen, 2013 J10 kasa QQ +2 araç sahibiyim. Aracın 180 bin bakımı henüz yapıldı ve ilk günden beri araç bizde ve bakımları yetkili serviste yapılmaya devam ediliyor.

    3 Haziran Cuma günü akşam üzeri eve dönüş yolunda fren pedalı birden boşa çıktı, en sona kadar gitti. En sağ şeritte ve düşük hızdaydım. El freni ile aracı durdurdum. Çok şükür ne ben öndeki araca çarptım ne de arkamdaki araç bana çarptı. Kazasız durabildim.

    ilk aklıma gelen fren hidrolik hortumunun patlamış olabileceğiydi, hava yağmurlu olduğundan aracın altına bakınca anlayamadım. Ertesi gün erken araç lazım olduğundan Nissan özel asistanım olmasına rağmen sanayiye çektirdim. Akşam saati müdahale edilmeyecekti ve muhtemel iki günde aracı alacaktım.

    Uzatmayayım, aracı tanıdığım ustanın dükkanına götürüp lifte alınca sağ arka fren balatasının yerinde olmadığını gördük. Fren balatası düşmüş, balata yerinde olmadığından fren pedalı boşa çıkıp sonuna kadar basılıyor fren tutmuyor özetle.

    Belli ki bu araçlar hakkında bilgili ve tecrübelisiniz. Benim başıma gelen bu durum sizce normal mi? Henüz bitmemiş fren balatası servis bakımlı aracın üzerinden nasıl düştü?

    Bu durum araç daha hızlı iken trafikte yanda otobanda, araçta ailem yokken başıma geldiğine şükrediyorum.

    Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xx34. -- 27 Haziran 2021; 15:33:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xx34. X kullanıcısına yanıt

    Keşke bir foto olsaydı. Arızanın kaynağını daha kolay yorumlayabilirdim. Ancak genel itibarıyla özet olarak bu durum montaj hatasından başka hiçbir şey değildir.

    1) yakın zaman önce arka fren disklerini değiştirdiyseniz kaliper tutucunun 2 tane vidası olur. bu vidalar titreşim sebebiyle gevşer ve boşalırsa yaşadığınız sorun ortaya çıkar.

    2) yakın zaman önce balata değişimi olduysa bu seferde kaliper kılavuz pimlerinden birisi gevşer ve yerinden tamamen çıkarsa ve daha sonra kaliper arkaya doğru dönerse anlattığınız durum gerçekleşir.

    Acaba hangisi oldu?

    Ancak hangisi olursa olsun bu durum uygun tork ile sıkılmayan cıvatalardan kaynaklanır.

    Büyük geçmiş olsun. Allah korumuş.

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Taner Bey merhaba,

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    Araç lifte ilk alındığında ustam videosunu çekmiş. Özelden tel no paylaşırsanız iletirim size. Sanayideki ustam yeni balata taktıktan on gün sonra araç 180 bin km bakım için yetkili servise girdi. Özellikle frenlerim ve kaliperlerin kontrol edildiğini anormal bir duruma rastlanılmadığını söylediler. Düşen fren balataları araca yeni takılmamıştı. Diskler ise fabrika çıkışı orjinal fakat kullanıma engel aşınma eskime henüz yok.

    Yetkili servis net bir açıklama yapamadı, sebep gösteremedi. Aracın bakımları hep satın alındığı serviste yapıldı.

    Ayrıca son bakımda servis rot başlıklarında boşluk 2.000₺, radyatör fanında boşluk/salgı olduğunu söylediler 7.000₺ masraf olduğunu da eklediler.

    Saygılarımla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben 3-4 model arasında kararsız kaldım.(Hyundai Tucson,Peugeot 3008,Opel Mokka,Nissan Qashqai)Daha doğrusu görüntü olarak hepsi hoşuma gidiyor ama şanzıman,yakıt,motor v.b.sorunlar hangisinde nasıldır hangisi daha sorunsuz bir kullanım vaadeder o konuda yorumlarınıza ihtiyacım var.Saydığım araçların bir çoğunun şanzımanı DSG’ye benzer bir teknoloji değil mi?İşyerinde DSG Caddy kullanıyoruz ve 10 sene sonunda klasik olarak şanzıman sorun çıkartmaya başladı.Ben şuan fiyatı cazip diye Egea 1,3 Dizel’i tercih ettim ama maddi durumum düzelir düzelmez otomatik vitesli bir araca terfi etmek istiyorum.Öyle çok fazla yol yapmam Egea 2019 model (biraz da pandeminin etkisi illaki var ama) şuan 8.300 km’de.Ondan öncede 2001 Honda Civic 1.4 vardı.Kilolu olduğum için Honda’ya inip binerken çok zorlanıyordum Egea bu konuda nispeten daha rahat geliyor.

  • 2020 model 1.3 tekna qashqai aldim. Alacak olan varsa her seyi sorabilir.

    Benim sorunum ilk bakım için illa yetkili servise gitmeyi tavsiye eder misiniz? Garantisi zaten seneye bitecek. Herhangi bir sorun olursa kullanıcı hatası diyip para istiyorlar. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HepDüşünceli

    2020 model 1.3 tekna qashqai aldim. Alacak olan varsa her seyi sorabilir.

    Benim sorunum ilk bakım için illa yetkili servise gitmeyi tavsiye eder misiniz? Garantisi zaten seneye bitecek. Herhangi bir sorun olursa kullanıcı hatası diyip para istiyorlar. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

    Uzun süre kullanacaksanız servis olabilir iyi niyet garantisi oluyor normalde

  • xx34. X kullanıcısına yanıt

    aşağıdaki facebook grubuma katılarak durumu paylaşabilirsiniz.

    Oradan bilgi vermeye devam ederim, hakikaten fotoyu merak ettim.

    QASHQAİ J12 2021 YENİ KASA | Facebook

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Merhaba Taner Bey,

    Facebook hesabım yok fakat videodan ekran görüntüsü alıp paylaşmak aklıma geldi. Görselleri aşağıda görebilirsiniz.

    Diskler orjinal fabrika çıkışı bitik değil, balatalar bitik değil, bakımda kaliperler ve fren tertibatı kontrol edildi sorun yok.

    Yetkili servis bu duruma hiç bir açıklama getiremedi. 2014 Mart ayından beri aracı kullanıyorum ve yetkili servis bakımlı. Ayrıca sanayide frenciler varmış göstersem mi diye düşünüyorum.

    Saygılarımla.


    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###
    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###
    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###
    ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.3 skypack 2020 model Qashqai alarak bende aranıza katıldım.

    Özellikle güneşli günlerde ön panele güneş vurunca panel direk cama yansıyor ve görüşü engelliyor. Daha önceki araçlarımda hiç böyle birşey yaşamamıştım. Bu sorunu yaşayan var mı yoksa benim araç özelinde bir şey midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyberclops kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı modelden var. Böyle bir durumla hiç karşılaşmadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el araç bakıyorum 2018 1.2 benzinli otomatik qashqai (makyajlı) alacağım sanırım, yakıt tüketimi / performansı nasıl aracın acaba? (yeni modeller 160hp bunlar 115hp)


    2 araç buldum biri tekna 19k km 275bin tl, diğeri visia 29k km 253bin tl. tekna olan biraz pahalı geldi piyasya göre. visia olanda ekstra baya şey alınmış teknaya yakın sayılır. otomatik klima, yağmur sensörü ve şerit takip sistemleri falan eksik kalıyor sadece. fazladan jant ve android ekran var visia olanda ayrıca


    aşağıdakiler ekstra visia'da


    -10" Android Ekran(Orjinal ekran yedek olarak verilecektir)

    -Siyah parçalı jant

    -Sertifikalı seramik kaplama

    -Ses sistemi(Amfi+4 kapı hoparlörü)

    -Ön/arka difüzör

    -Yan basamaklar

    -Tavan çıtası

    -Arka park kamerası

    -Arka park sensörü

    -Led iç ışıklar

    -Ön kapı altlarında led aydınlatmalar

    -Tüm yolcular için led ayak aydınlatmaları

    -Kapı eşiği(4 adet)

    -Kışlık paspas seti ve bagaj havuzu

    -Arka tampon eşiği

    -Ön sis farı bıyığı

    -Deri direksiyon kaplama




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 24 Temmuz 2021; 11:55:8 >




  • cyberclops kullanıcısına yanıt

    bende de aynı sorun var, güneşli günlerde panel direk cam a yansıyor ve görüşü etkiliyor. benim ön cam ilk sahibi tarafından orjinal ile değiştirilmiş, acaba etkisi varmıdır bilmiyorum. siz de de aynı durum mu var acaba.

  • Sevgili arkadaşlar hayrına memnun kaldığınız bir yaz lastik modeli söyler misini 225/45R19 ölçüleri. Kumho almayı planlıyorum ama lastikler acayip pahalı. Roadstone ,Karmoran,Taurus, Hankook gibi markaları kullanan arkadaşlar var mı acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut777 -- 26 Temmuz 2021; 13:5:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • son_mektup kullanıcısına yanıt

    Galeriden aldım. Cam değişmiş mi nerden anlayabilirim bilmiyorum. Camın sol altında nissanın kontrol ettiğine dair yuvarlak bir logo bulunuyor.

    Acaba şeffaf cam filmi çekilse sıkıntı çözülür mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 2017 ve üstü model qashqai lere bakıyorum, bu yılların araçlarında park asistanı bulunuyor mu? 2021 model aracı için de nissan ın sitesinde donanım özelliklerinde park asistanı olduğu yazmıyor (önceki yılların donanım özelliklerine ulaşamadığım için onlarınkini bilemiyorum) bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

  • ocakir1903 O kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    bildiğim kadarıyla en dolu pakette park asistanı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arakadaşlar, Toyota corolla arabamı satıyorum.( 2012 147.000km manuel dizel sorunsuz)” 2016 1.5 dci qashqai skypack “ile aranıza Takıldım. Öncesinde İstanbul’da Toyota’mı Toyota tronic (Mithat ustaya )götürürdüm. Oldukça memnundum Avrupa yakası güvenilir bir usta önerisi olan var mı?(nissan quahqai) için ve bu egzozdaki katalizör sorun yaratıyor mu? Şimdiden Tşkler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.