Şimdi Ara

Pubg En İyi Grafik Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem Ayaları

    Aşağıdaki liste, PUBG’nin sistem gereksinimleridir:

    İşlemci: Intel Core i3-4340 veya AMD FX-6300
    GPU: Nvidia GTX 660 (2GB) veya AMD Radeon HD 7850 (2GB)
    Bellek: 6GB RAM
    Disk Alanı: 30GB

    Elbette, bu oyunda ideal bir deneyim elde etmek için bundan daha fazlasına ihtiyacımız olacak. Mütevazi orta sınıf bir sistemden neler alabileceğimize bir bakalım.

    Örnek Sistem;

    İşlemci: Intel Core i5-3570K
    GPU: MSI GTX 970 (4GB)
    Bellek: 8GB RAM

    PUBG’nin hala bir erken erişimde olduğunu unutmamak lazım. Gelecekteki güncellemeler, düzeltme ekleri ve sürücüler, farklı sistemlerdeki performansı sürekli olarak değiştirecek ve hatta yeni grafik efektleri ekleyecektir.


    Grafik Ayarları Nasıl Olmalı?

    Bazı basit yöntemler var ve bu ayarlar sonucunda oyunun oynanmasını önemli ölçüde etkileyebilecek bazı önemli ayrımlar yapılmaktadır. Grafik ayarıyla fark ettiğimiz bazı artılar size aktaracağız.

    İlk önce, çözünürlük için 1920×1080 (1080p) kullanıyoruz. PUBG, 4K (3840×2160) desteği sunuyor, ancak makinemiz için çok yüksek kalıyor ve hatta bazı üst düzey sistemler bile oyunda sorun yaşayabiliyor.

    Anti-aliasing (Kenar yumuşatma): Nesnelerin etrafındaki pürüzlü kenarları yumuşatır. Bunu özelliği açarsak genel görüntü temizlenir, ancak frame düşmesi yaşayabilirsiniz. Biz “Yüksek” ayarını kullandık, ancak “Yüksek” ve “Ultra” arasında görsel olarak çok fazla fark yoktur.

    Shadow (Gölgeler): En azından “Orta” yı kullanmanız önemlidir. “Düşük” ve “Çok Düşük” oyuncu modelinin gölgesini oluşturmaz. Bir oyuncunun gölgesini görebilme, rakipleri içeride takip etmek ve düşman hareketini tahmin etmek için çok önemlidir. Özellikle gölgesini gerçek oyuncu modelinden önce görürseniz, ölüm ile yaşam arasındaki farkı anlayabilirsiniz.. Ancak, “Yüksek” ve “Çok Yüksek” sisteminizi ağır bir şekilde yoracaktır.

    Foliage (Yeşillik): Fırça ve çimen detaylarını değiştirir, ancak oyunda ortaya çıkan miktarı etkilemez. Ayrıca, çimlerin çıktığı mesafeyi de etkilemez. Kapatarak bir avantaj elde etmeyeceksin.

    View Distance (Uzaklık): Olabildiğince çok nesneyi görmemize yardımcı olmak için Görünüm Uzaklığı düzenlenmelidir. Sniper kullanıyorsanız veya yüksek bir görüş açısından adamları izlemeye çalışıyorsanız, yüksek olması avantajdır. Uzaklık ayarları, oyuncu modellerinin göründüğü mesafeyi etkilemez.

    Post-processing (Rötuş): Ambiyans ve dinamik aydınlatma gibi efektleri kapsar. “Düşük”, ambiyans tıkanıklığı verir, ki bu dikkate değer görsel bir gelişmedir. “Yüksek”, bir çeşit alan derinliği katacak ve Çok Yüksek, çiçeklenme ve güneş ışınları gibi dinamik aydınlatma efektleri ekleyecektir.

    Effects (Etkiler): Alevler veya patlamalar gibi görsel efektleri oluşturmak için kullanılan parçacıkların sayısını belirler. Yüksek çok güzel bir görünüm sağlamaktadır, ancak sistem yangın ve patlamalarda ekranı doldurunca performans düşüşü yapacaktır. Bu nedenle orta seviyede tutacağız.

    Texture (Doku): Yüzeylerin ayrıntısını geliştirir. Yeterince basit, ancak en azından “Orta” öneririz çünkü “Düşük” çamur gibi görüntü demek.

    Screen Scale (Ekran ölçeği): 100’ün üstüne çıkarsa, oyun daha yüksek çözünürlüklü bir görünüm kazanacak ve ekranınıza uyacak şekilde küçültecektir. Oyunu daha iyi hale getirirken, fps’i daha yüksek tutmayı tercih ettiğimiz için bu ayarı sabit tutacağız.

    Motion Blur (Hareket Bulanıklığı): Kamerayı hareket ettirirken hız hissi katarken bulanıklık efekti yaratır ancak bu çoğunlukla tercihiniz ile alakalıdır.

    Oyun Performansı

    Bunlar tercih ettiğimiz grafik ayarlarıydı:

    Kenar yumuşatma: Yüksek
    İşleme sonrası: Düşük
    Gölgeler: Orta
    Doku: Yüksek
    Etkiler: Orta
    Yeşillik: Yüksek
    Görüş mesafesi: Ultra
    Normal oyun içi hava koşullarında tüm solo maç boyunca, en düşük 50 FPS ile en yüksek 70 FPS arasında kaldı. Görünüşe göre sistemimiz ve ayarlarımızla, grafik kalitesi ve performans arasında güzel bir yere ulaştık.

    Maç başlamadan önce 60 saniyelik ısıtma aşamasında, sisteminiz bu bölümü oynanabilir bir kare hızıyla (yaklaşık 40 FPS) ele alabilirse, oyunun sorunsuz bir şekilde oynaya bilirsiniz.

    PUBG, hâlâ erişime açık, değişiklikleri ve optimizasyonları yapacaktır. PUBG en iyi görünümlü oyun değil, ancak yine de grafiksel olarak az da olsa tatmin ediyor.

    Umarım bunu faydalı bulmuş ve Playerunknown Battlegrounds’daki grafik kalitesi ayarları hakkında bir şeyler öğrenmişsinizdir







  • Kenar Yumuşatma ve Dokuyu Ultra geri kalan herşeyi çok düşüğe alıyorum ben hep 60 sabit.
  • Fps droplar çok etkiliyor oyunu, gtx1050m de yaşıyorum bu dropları düşük yüksek fark etmiyor. 25 e kadar düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.