Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.295
Cevap
58
Favori
382.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu zalım ptt neden hiç engelli personel alımı yapmıyor.. ???
  • Önceki sayfalarda soruldu mu bilmiyorum ama ptt neden kargo ücretlerine neden aniden o kadar zamn yaptı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bircok gonderimiz zamaninda ulasmiyor ve PTT nin sayfasinda tazminat tlebinde bulunabilirsiniz yaziyor, baska bir sayfada da reklamasyonun sonuclanma suresi 3 aydir diyor, sonucta yurtdisi gonderilerinde diger ulke ya kaybetmistir ki barkod numarsindan aninda tespit edebilir, yada rafinda beklemeye almistir, reklamasyon baslatildiginda cevap vermesi 3 4 gun surer, bazi ulkelerle neden posta yoluyla yazismalar yapiliyor onu anlamiyorum, bugunun internet teknolojisi varken veya faxkullanmiyorlar, zaten o ulkeye postamiz gitmis 15 gun surmus kaybetmis, reklamasyon mektubu da 15 gunde gidecek, onlar arastiracak sonrada cevaplari 15 gunde gelecek
    bu kadar sacma birdurum olabilir mi ?
    kayitli yurtdisi gonderilemiz icin reklamasyon actiktan kac gun sonra tazmnat talebimiz doguyor?
    tesekkurler
  • Acuç içi kadar kutuyu göndermeye 16.75 tl almaya utanmıyor musunuz allahsızlar diyecem fakat sizin yapacağınız bir şey yok tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş selam sana acil ulasmam lasim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zerock069 kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

    Hocam PTT zaten başlı başına sıkıntılı bir kurumdur. Bu sadece Kargo işlemlerinde değil, Parasal Postada, KEP işlemlerinde, HGS işlemlerinde bir sürü sorun var.
    Asıl sorun yurtdışı kargo işlemlerinde zaten o barkod numarası dediğimiz kısımda başlıyor. Şimdi ben zamanında PTT'de çalışan biri olarak 13 Haneli bir kayıtlı barkod numarası olması gerektiğini bilirim ama bunu müşteri bilmek zorunda değildir. Aslında sorun tamamiyle Dünya Postalar Birliği yasasındaki boşluklardan meydana geliyor.

    Siz Çin'den bir alışveriş yaparsanız o aldığınız ürün sahibi China Post ile anlaşmalıdır ve gayet güzel bir şekilde ürününüz evinize gelene kadar takip edilebilir. Ama bazı satıcılar daha ucuz olması sebebiyle kayıtsız postayı tercih ederler bununda takip edilemeyeceğini kendisi de çok iyi bilir ama satış yapmak için bunla alakalı herhangi bir bildiri koymaz. Gönderidğiniz ürünler eğer Türkiye gümrüğüne ulaştı gözüküyorsa ve çok uzun zaman geçtiği halde halen elinize ulaşmadıysa o kadar seçenek var ki ihtimaller arasında.

    Gümrükte kaybolmuş olabilir.
    Gümrükten iade edilmiş ancak otomasyon sistemine eklenmemiş olabilir.
    Gümrükten çıkmış Posta İşlem Merkezi Kayıtsız Posta ambarında kaybolmuş olabilir.
    Son seçenek ! Çalınabilir yani böyle bir ihtimal var mı ? EVET .

    Burdaki sorun söylemiş olduğum tamamiyle Dünya Postalar Birliği ile alakalı. O yüzden bu düzen değişene kadar her zaman bir ürün alırken China Post, Hong Kong Post, Turkey Post bu tarz gönderimler yapan satıcıları tercih edelim. Para kolay kazanılmıyor. İhtimallere bırakmayalım Kargoyu.

    Önemli NOT : Kargo Posta Dağıtım Yönetmeliğine göre kayıtsız gönderi sizin evinize kadar sorunsuz gelse bile dağıtım görevlisinin Allah'dan korkusu yoksa, işin kolayına kaçmayı seven birisiyse o kargoyu binanızın içindeki posta kutusunun üstüne, posta kutusuna sığıyorsa içine, kapınızın önüne bırakma durumları var. Ve bunu görüp şikayet etseniz dahi hiçbir sonuç elde edemezseniz.
    Bu nedenle bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Yani sizin gönderiniz vardır, siz sanıyorsunuz ki gönderiniz PTT'de bekliyor ve dağıtılmadı. Kargoyu dağıtıcı kapınızın önüne ve posta kutusunun üstüne bırakıp gittiyse o kargoyu başka biri aldıysa geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Deepweb üzerinden sipariş edilen (silah,uyuşturucu,tehlikeli madde) kargolarda önce teslimat sonra polis baskını olayları doğru mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. 8 martta EDI Received alan kargomda bundan sonra bir hareket olmadı. Chinapost’un sitesine baktığımda ayın 11’inde uçak Çin’den ayrılmış görünüyor. Aynı partide bir ürünüm daha vardı, 12sinde gümrüğe girdi 13ünde gümrükten yurtiçine sevk edildi. Fakat bu kargo EDI alıp kaldı. Sizce ürün şuan nerede bekliyor olabilir? Yani uçak indikten sonraki aşamada gümrükte işlenene kadar bekleme süresi uzun mu oluyor? Ya da aslında yurtdışı geliş kaydı yapıldı ama sistem mi güncellenmedi, bu mümkün mü? Son olarak, bu gümrüğün çalışma saatleri ve günleri nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisusSardonicus -- 17 Mart 2018; 2:3:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dağıtıcı olarak başlayıp ilerde kurum içi sınavlarla falan ne kadar daha yukselebiliyor bir dağıtıcı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu efsane olma yolunda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @FrozenFist Bu durumla alakalı dediğiniz gibi söylentiler var ama bizimle paylaşılan bir konu değil. PTT Emniyet İşbirliği ile yapılan bir durumdır. Kaldı ki böyle bir şeyin gönderim riski çok fazla olduğu için her zaman yasal olmayan taşımacılığı tercih ederler diye düşünüyorum.



    @RisusSardonicus Merhabalar ; kargonuzun yurtdışı sevk işleminde hiçbir sıkıntı olmamış. İstanbul UKİM olarak tabir edilen Gümrük Kontrol merkezi 24 saat çalışmaktadır. Kargonuz eğer UKİM'de bulunan merkeze gelirse ilk başta barkod okuyucular tarafından okutularak sisteme giriş kaydı yapılır. Bu ürün tecrübelerime dayanarak söylüyorum aktarmalı olarak geliyordur. Çünkü bazı kargolar direk varış merkezli, bazıları ise aktarmalı olarak farklı ülkelere kargoları bırakarak son varış mercine gelirlerler. Eğer bu hafta içerisinde halen herhangi bir güncelleme gelmezse bir araştırma talebi açmanızda fayda vardır. Bunun içinde 444 17 88 PTT Çağrı Merkezini kullanabilirsiniz. Böylece talebiniz UKİM'e yönlendirilerek kargonuzun son akıbeti hakkında bir cevap verilir. Daha faydalı olacaktır. Son sorunuzun cevabı ; ben işten çıktığımda gümrükte maksimum bekletilme süreci 20 gündü. Şu an herhangi bir mevzuat güncellemesi yapıldı mı orasını bilemiyorum.



    @ONUR_345241 Hocam merhabalar ; dağıtıcı olarak başlarsanız elbette ki yükselirsiniz kurum için sınavlarla ama benim çevremde veya tanıdığım böyle birini hiç olmadı. PTT'de dağıtıcı olmak zor iştir. Örneğin bundan 2 sene önce çalıştığım zamanlarda İstanbul Beylikdüzü Posta Dağıtım Merkezinden çok fazla şikayet alıyorduk. Yani yüzlerce dağıtım problemi vardı. O bölgede dağıtım yapan bir kişiyle görüşme yapma şansım oldu dağıtıcı olarak. Abi diyor, Beylikdüzü çok büyük bir bölge Beykoz bölgesine da biz bakıyoruz o kadar kısıtlı personelle çalışıyorlardı ki zamanında hergün onlarca şikayet alıyorduk. PTT Genel Merkezi ne yaptı bilmiyorum personel aktarımı da yaptı heralde sonradan bu problem ortadan kalktı. Hele ki İstanbul'da PTT Dağıtıcı olmak çok ama çok zordur. Allah hepsine kolaylık versin.




  • Amerikan filmlerindeki gazeteyi kapıya atıp kaçan bisikletli dağıtıcılar gibiler.ptt kargo ise kapıya gelip not bırakıyorlar yurt dışı ise ya getirmiyor ya cukka yapıyorlar yada fırlatıp atıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam Lojistik mezunuyum şuan kendi isletmemizin başındayim ancak ben okuduğum bölümle ilgili bir deneyim edinmek istiyorum. Orda şansımı denemek istiyorum sektörü sevmezsem tekrar aile isletmemizin basina geçerim.

    Kpss ile Gişe görevlisi veya arkaplandaki masabaşı memurluğu düşünüyordum bir ara. Tabi önlisans mezunu olduğum için ilk etapta mecbur dağıtıcı olarak baslayip sonradan masabasina yukselebilirmiyiz merak etmiştim. Tabi işin zorluğunu siz daha iyi bilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Cumartesi posta dağıtımı varmı,

    2- Yurt dışı postaları son 5-6 aydır çok geç geliyor neden,

    3- Yurt dışı takipsiz postalar gümrüğe girer mi,

    4- Yurt dışı takipli postaların hepsi gümrüğe giriyor mu gümrük te nasıl bi inceleme oluyor,

    5- Yurt dışından takipsiz gelen postalar niye tarafıma hiç ulaşmıyor,

    6- Posta dağıtma mantığınız nedir hangi binaya mahalleye ne sıklıkla posta götürüyorsunuz,



    Teşekkürler şimdiden,
  • arkadaşlar cuma saat 5'ten sonra kargo almayıp kapanıyorsa sizce cumartesi dağıtım yapar mı ?Devlet memuru mantığıyla çalışıyor.
  • @ONUR_345241 Merhabalar ; tabi ki PTT kendinizi geliştirmek konusunda güzel bir deneyim olabilir. Belli aralıklarla PTT biliyorsunuz mülakatla ve KPSS puanı ile alım yapmakta. Masabaşına değil çok daha yüksek mevkilere gelebilirsiniz ama PTT'ye bu konuda yıllarınızı vermeniz gerekir. Ben şu an Adalet Bakanlığı personeliyim. Ama PTT'nin bana çok şey kattığını söyleyebilirim. Özellikle hevesiniz varsa bu konuda kendinizi geliştirmeye denemenizi öneririm.



    @Robinson_Crusoe Merhabalar ;

    1- PTT'de Cumartesi günü dağıtım yapılır. Cumartesi günü sadece küçük şubeler kapalı bulunmaktadır. PTT Merkezleri saat 10:00 ile 16:00 arası açık bulunur, Posta Dağıtım Merkezileri 08:00 17:00 arası görev yaparlar. Dağıtım işlemleri genellikle PDM tarafından yapıldığı için herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

    2-Yurtdışı postalarında ki sorun 5-6 aydır değil genel itibariyle bakıldığı zaman 1.5 senedir devam eden bir durum. Son senelerde yoğun bir sevkiyat sağlandığı için PTT'nin Uluslararası Kargo Kabul Merkezinden mi problem mi var yoksa Gümrük işlemleri mi uzun sürüyor o konuda herhangi bir bilgim bulunmuyor.
    Sanıyorum ki bu problem genellikle kayıtsız gönderilerde gerçekleşiyor.

    3- Yurtdışı takipsiz postalar dahil her gönderi gümrüğe girmek durumundadır.

    4- Gümrük incelemesi UKİM yapmaktadır. UKİM Gümrük Memurları eşliğinde günümüzün teknolojik aletlerini kullanarak kargo hakkında rapor düzenlerler.
    Kargo UKİM'e aykırı bir madde değilse bu rapor karşılığında varış dağıtım merkezine yönlendirilir.

    5- Bu konuda çok fazla soru soruluyor. Bununla alakalı birçok kez cevap vermiştim. Bununla alakalı asıl sorun dağıtım merkezinde ve dağıtım personelinde bitiyor. Normalde bir gönderi kayıtsızda PTT Kargo Dağıtım yönetmeliğine göre kargo bina içerisine geldiği zaman kayıtsız olduğu için kargo posta kutusunun üzerine,içerisine, kapı önüne veya gözükür herhangi bir kısma kargoyu koyabilir. Eğer kargo siz gelmeden başka biri tarafından alınırsa bunla alakalı yapabileceğiniz de birşey yok.

    Kayıtsız gönderilerle alakalı PTT Kargoyu kullananlara 2 önerim vardır.

    1- Dağıtım merkezine giderek bölge dağıtımına yapan dağıtıcı ile konuşarak bu durum hakkında uyarmak.
    2- PTT'den posta kutusu kiralayarak kayıtsız gönderileri buraya yönlendirmenizi sağlamak.

    İkiside sonuç verecektir. Gönül isterdi ki daha pratik veya daha stabilize çalışan bir sistem olsun ancak şu anlık kayıtsız gönderilerde bu durum bu şekilde.

    6-Posta dağıtımında asıl görevli olan POSTA DAĞITIM MERKEZİ'dir. Kargo Posta İşlem Merkezi tarafından sistem kaydı yapılınca cihet adı verilen kısma konur. Her dağıtım elemanının bir cihet numarası vardır. Bölgenin büyüklüğüne ve talebe göre personel yönlendirmesi yapılır. Bina mahalle kavramı değil de bölgeye göre dağıtım yapıldı için şehiriçi her yere dağıtım yapılır. Sadece bazı istisnalar vardır.

    1-Varış merkezi köy taşra vb. gibi şehir içi olmayan bir bölgeyse
    2-Varış merkezi cezaeviyse

    Bu tür yerlere haftanın sadece bir günü dağıtım yapılır. Bu dağıtım günü de her bölgeye göre değişiklik gösterir.




  • Selam dostum annemin emekli maaşı ptt den alıyor biz bunu bankaya taşımak istiyoruz nasıl olucak acaba? e devlette bloke görünüyor onunda nedeni ek hesap açmış ptt onu kapatıcak sonrasında düzelir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

    Selam dostum annemin emekli maaşı ptt den alıyor biz bunu bankaya taşımak istiyoruz nasıl olucak acaba? e devlette bloke görünüyor onunda nedeni ek hesap açmış ptt onu kapatıcak sonrasında düzelir mi?

    Merhabalar ;

    Normalde dediğiniz gibi sıkıntısız bir şekilde E-Devlet üzerinden yapabilmeniz gerekiyor. Aslında ek hesaptan olmaması gerekiyor ama SGK çağrı merkezinden bir bilgi almanızı öneririm.
  • Hattımı 10 liralık konuşturan pakete taşıyım dedim. Hattıma tanımlanmamış sonra 15 liralık başka tarife tanımladılar biraz bozuldum açikcasi düzeltme yolu varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Mart 2018; 15:20:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisinasyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

    Selam dostum annemin emekli maaşı ptt den alıyor biz bunu bankaya taşımak istiyoruz nasıl olucak acaba? e devlette bloke görünüyor onunda nedeni ek hesap açmış ptt onu kapatıcak sonrasında düzelir mi?

    Merhabalar ;

    Normalde dediğiniz gibi sıkıntısız bir şekilde E-Devlet üzerinden yapabilmeniz gerekiyor. Aslında ek hesaptan olmaması gerekiyor ama SGK çağrı merkezinden bir bilgi almanızı öneririm.

    Merhaba,

    ptt ile görüştük bloke 5 gün en geç kalkıyormuş ptesi yada salı kalkacakmış




  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.