Şimdi Ara

PSU veya bilgisayar fanını haricen çalıştırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, PSU veya bilgisayar fanını haricen nasıl çalıştırabiliriz.




  • PSU veya bilgisayar fanını haricen çalıştırmak.

    3 pin bağlantılı kasa veya işlemci fanlarının -yüksek devirli çalışması nedeni ile- aşırı gürültü çıkardığı durumlarda harici besleme için güç kaynağının resimde görünen molex çıkışları kullanılabilir. Sarı-Siyah kablo arasında 12Volt, Kırmızı-Siyah kablo arasında 5Volt, Sarı-Kırmızı kablo arasında 7Volt gerilim bulunur. Normalde 12volt ile çalışan motorlara 5 veya 7 volt verdiğinizde daha düşük devirli ve sessiz çalışırlar. Erkek - Erkek jumper kablo ile molex ve motor pinleri arasında bağlantı yapılarak ilaveten bant kullanılabilir. Daha düşük voltajla çalışan fan motorlarının soğutma performansının da düşeceği dikkate alınmalıdır.





  • Cevabınız için teşekkür ederim, bilgisayar ile psuyu da bozdum aslında amacım ara-sıra lehim işleri uğraştığımda dumanını bertaraf etmek için kullanacaktım.

  • Tırnak kısmı aşağıya gelecek şekilde fan soketinin ucunu kendinize doğru çevirirseniz en sağda kalan kablo (genellikle siyahtır) nötr (-), onun yanındaki kablo da (+) beslemedir. Dışarıdan bu şekilde voltaj vererek de istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

  • Cahilliğime bağışlayın bu konularda fazla bilgim yoktur tekrar sormak istiyorum, bu fanlar küçük voltaj ile çalışıyorlar bu voltajları nerden nasıl vereceğim cevaplarsanız çok memnun olurum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.