Şimdi Ara

PSU DA YANLIŞLIKLA KISA DEVRE YAPTIM YARDIM EDİN !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar öncelikle elimde hıgh power 80+ 750 watt power supply var
    Sorunum söle oldu

    modüler kablolarında kı bi kablodan serit led için besleme alacaktım tam led kablolarını denerken sanırım o arada led kablolarını birbirine değdirerek modüler kabloya bağladım (4 yanyana pinli olan kablo) ve o arada bi minik kıvılcım oldu ve bilgisayar direk kapandı sonra güç düğmesine bastım bi kaç defa açılmadı pc powerın duğmesını kapattım 1 dk sonra falan powerın duğmesını tekrar 1 konumuna getirdim ve anakarta ısık geldi pc su an bi kaç saattir çalışıyor.

    acaba bu ani kısa devre psu ya yada başka parçaya zarar vermiş olabilir mi
    psu ya zarar vermişse ne gibi bi zarar vermiş olabilir ve zarar verip vermediği nasıl anlaşılır arkadaşlar psu yu daha yenı aldım 2 3 hafta oldu kullanmaya başlayalı

    ve acaba aldığım power kalitelimi power konusunda bana bilgi verebilirseniz de çok sevinirim arakdaşlar

    PSU MODEL=High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80+ Bronze 56A@12V Power Supply (HP-EP-750S)

    ŞU LİNKTE AYRINTILI BİLGİLERİ=http://www.hepsiburada.com/liste/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a12v-power-supply-hp-ep-750s/productDetails.aspx?productId=bd303944&categoryId=1012#run=visilabs







  • Özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumameda -- 6 Kasım 2014; 14:09:39 >
  • Hic açma kardesim

    Kısa devre koruması var onlarda sorun olmaması lazim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç birşey olmaz merak etmeyin. Kısa Devre koruması devreye girmiş. Korumuş yani bileşenleri. Bende benzer birşey yapmıştımda oradan biliyorum. Usb kablonun 5 voltu ile çalışacak bir şey lehimleyecektim. Usb nin ucu açıktı ve takılıydı . Dikkat etmedim kısa devre olmuş pc birden kapanınca panikledim ama 3-4 aydır pc de sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli psu kullanmanın faydaları :) çalışıyorsa zaten sorun yoktur
  • evet arakdaşlar aynı şekilde bi arkadaşında olmus ben çok korktum bişey oldu diye de dediğiniz gibi korumaya almış sonradan fişi çıkarıp takınca açıldı pc daha yenı almıstım 3 haftalık falan bu arada power kalitesi nasıl arkadaşlar diğer parçalarla çok ilgiliyim fakat power konusunda fazla bilgim yok bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum bi de bazı powerlarda sigorta oluyormus sanırım bunlarda yok galiba otomatik sanırım değil mi ?
  • Bende kisa devre yaptirmistim psuya kisa devre korumasi var yeni psularda kendini kapatiyor sonra eski haline donuyor ben aylardır kullaniyorum kisa devreden sonra daha bir sikinti cikarmadi.

    Bu arada high power güzel psular yapiyor benim eski bilgisayarimda 500w high power psu var 5 senedir taş gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 6 Kasım 2014; 11:15:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • eyv kardeşim bnm kindede öle oldu çalışıyo allaha sukur
  • yumameda Y kullanıcısına yanıt
    Sonra garanti dışı kalıp elinde patlasın.Ben admin olsam bu yorumun ban sebebi
  • hiçbir şey olmaz şu ana kadar 50 kere kısa devre yaptırmışımdır hemde dandik teneke bir psu hiçbir sorun yok.

    konuyla alakasız ama zamanında 250w ile 9600gt çalışmaz diyorlardı 3 yılı geçicek hala çalışıyor hemde 2 tane hdd var fazla abartılıyor bu forumda psu konusu onu geçtim adam 5450 takıcam diyor 20w civarı bi tüketimi var o kartın 350w yetmez diyorlardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Sonra garanti dışı kalıp elinde patlasın.Ben admin olsam bu yorumun ban sebebi

    Kendim hiç garantiyle işim olmadığı için hiç işin o tarafını düşünmedim. Özür dilerim. Başka birisi bana da benzer bi durumda aç bak demişti. Ben direkt kağıdı yırtım açtım.
  • yumameda Y kullanıcısına yanıt
    Genelde ust kısmında bulunan köşedeki vidaların birinin ustunde avoid warranty yazan bir etiket gibi birşey yapıştırılmış olur.Onu çıkarırsan hasar verirsen garanti dışı kalmış olur.Açılıp açılmadığını anlamak için böyle bir uygulamaları var ureticilerin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    Genelde ust kısmında bulunan köşedeki vidaların birinin ustunde avoid warranty yazan bir etiket gibi birşey yapıştırılmış olur.Onu çıkarırsan hasar verirsen garanti dışı kalmış olur.Açılıp açılmadığını anlamak için böyle bir uygulamaları var ureticilerin

    Kağıdı yırtım derken onu kastettim.
  • Ben Zalman ZM500-lx psu'm ile defalarca yaşadım kısa devre. Hiç bir sorun olmaz psu kaliteli ve kısa devre koruması varsa.

    2 sene önce kasamda uyduruk 350W psu vardı. Anakart üzerindeki fan yuvalarında kısa devre sebebiyle anakartın arkasında fan soketine gelen o küçük çizgi gibi yollardan 2 tanesi yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kavruldu.
    Sonuç: O iki ince yolu lehim ve ince bir kabloyla birbirine dışarıdan bağladım ve anakart hala çalışıyor sağlam şekilde.

    Yani kaliteli psu kullanırsak böyle sorunlar neredeyse hiç yaşanmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu anakart ekran kartında bazı bileşenlerde koruma mevcut.Ekran kartının tam göbeğine su düşürdüm kart komple ıslandı (amd 6950).Ekran kapandı gitti komple kuruladım ardından uçucu tiner gibi bişeyle fırçayla temizledim.Kartı taktım bamm birden geri çalıştı :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 13 Kasım 2014; 14:25:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.