Şimdi Ara

PSN Store, MasterCard sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    PSN Store 'dan CoD4 harita paketi ve SF2 yi download satın almaya calıstım. 20 kere falan kredi kartımı yazdım girdim ettim. Her seferinde 1.80 TL cekti. Nerden baksanız 35 40 TL para gitti. Uyuz oldum ve inat ettim. Bütün servetim bitecek bu gidişle :) PSN hesabım USA 'den. Acaba MasterCard sorununu çözenlerimiz varmı??



  • HSBC Master Card ile sorunsuz olarak USA PSN'den içerik alıp indirmiştim. Bu kart ablamındı zaten.

    Sonra kendime World Visa kredi kartı çıkarttım onda da sorun olmadı.
  • Garanti sanal kart ile işlem yapmaya çalışıyorum ama yok nafile. Yemiyor PSN.
  • PSN sistemi Master Card kredi kartları ile biraz sorunlu. İmkanın varsa Visa kredi kartı ile dene derim.
  • Çekilen tutarlar bekleyen provizyonda onay alamayıp tekrar iade ediliyor o konuda endişen olmasın.
    Psn'den oyun almak için defalarca kredi kartıyla satın alma uğraşımdan sonra kartımdan 20 ytl civarı ücret çekildi.Tutar 2 hafta bekleyen provizyon bölümünde kaldı sonra hepsi silindi ve çekilen tutar Axess Mastercard limitime eklendi.
  • Halen PSN UK'den kredi kartla alışveriş yapamıyoruz değilmi? Ne anladım ben bu işten. Bilseydin 1 yıl önce USA account alırdım. USAden indirdiğimiz eklentileri UK accountta kullanabiliyormuyuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Berty

    Halen PSN UK'den kredi kartla alışveriş yapamıyoruz değilmi? Ne anladım ben bu işten. Bilseydin 1 yıl önce USA account alırdım. USAden indirdiğimiz eklentileri UK accountta kullanabiliyormuyuz?



    USA accountum var ve kredi kartıyla alamıyorum diye yazdım ben. Ingiliz hesabını bilemeyeceğim.
  • bankamla konuştum az önce...
    bunun büyük bir risk olduğunu söylediler...
    "deneme" diye birinden para çekip sömürüldüğünü anlattılar.korktum.
  • uk hesabından kredi kartı ile alışveriş yapamıyormuyuz?
  • şu an UK Hesabından kredi kartıyla alış veriş yapılamıyor. ama ben USA hatta HONGKONG hesaplarından da alış veriş yapamıyorum... millet nasıl yapıyor anlamıyorum valla... kimse de adam akıllı anlatmamış bu işi.. bi tek yapamayanlar nasıl yapabilir diye yontem anlatmışlar ama yapabilenler sadece "ben yaptım" demekle yetiniyorlar.. nasıl yapıyorlar detayları ince ayrıntıları nedir soylemiyorlar...
  • kredi kartıyla nasıl alışveriş yapabiliyoruz biri anlatabilir mi ?
  • Kredi kartı ile alışveriş rehberi hazırlasa biri ve üst konu olsa süper olur . İllaki vardır bilen birileri
  • şu psn ne lanet bişeydir ya. parasıyla gidip bişey alıcaz.

    "yok, olmaz. Satmayız" diyor adamlar resmen :S

    ne visa card, ne master card kabul ediyor. nasıl yapıcaz biri anlatsa da kurtulsak
  • geldim geldim sorun bakalım ne sorucaksınız

    Siz sormadan söylim

    US (Amerika) hesabınızda VISA ile alışveriş yapabilirsiniz , Mastercard kabul edilmiyor !

    Visa ile girerken adres olarak new york da bir adres deneyin , muhtemelen sorun ordan kaynaklanıyor .

    zip code herşeyi doğru girin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 28 Şubat 2010; 19:07:09 >
  • US değil de.


    UK yada Hong Kong dan nasıl yapılıyor o lazım bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

    geldim geldim sorun bakalım ne sorucaksınız

    Siz sormadan söylim

    US (Amerika) hesabınızda VISA ile alışveriş yapabilirsiniz , Mastercard kabul edilmiyor !

    Visa ile girerken adres olarak new york da bir adres deneyin , muhtemelen sorun ordan kaynaklanıyor .

    zip code herşeyi doğru girin



    Psn hesabı alırken sorulan adresten mi bahsediyorsun ? Bende adres bilgileri hep US . Kredi kartım da Visa . Sorun çıkmaz heralde .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clexitt

    US değil de.


    UK yada Hong Kong dan nasıl yapılıyor o lazım bana



    UK ve HongKong Kredi kartı kabul etmiyor. ama gidip UK de Psn Card ile alışveriş yapabilirsin aynı şey sonuçta .
    HongKong da kredi kartı geçmiyo . Psn Card var mı yok mu emin değilim . en son vardı diye hatırlıyorum hatta dur baktım şimdi varmış

    PSN CARD ı Pay Pal gibi düşün !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jolly_RogeR


    quote:

    Orijinalden alıntı: _ps3Slim_

    geldim geldim sorun bakalım ne sorucaksınız

    Siz sormadan söylim

    US (Amerika) hesabınızda VISA ile alışveriş yapabilirsiniz , Mastercard kabul edilmiyor !

    Visa ile girerken adres olarak new york da bir adres deneyin , muhtemelen sorun ordan kaynaklanıyor .

    zip code herşeyi doğru girin



    Psn hesabı alırken sorulan adresten mi bahsediyorsun ? Bende adres bilgileri hep US . Kredi kartım da Visa . Sorun çıkmaz heralde .



    Çıkmaz çıkmz




  • Ebayden ve amazondan http://www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Sizin durumunuzdaki gibi kartın geçmediği durumlarda kendileri alıp size gönderiyorlar.Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.
  • Arkadaşlar şimdi vereceğim bilgilerin birçok sorunuza çare olacağını düşünüyorum.
    Öncelikle,hepinize yeni bir PSN hesabı ve yeni bir hotmail almanızı öneririm(Daha önce kullanılan mail adresini kabul etmeyecektir.) ve hesabı alırken de ülkeyi Türkiye seçin.Nasıl olsa indereceğiniz şeyler PS3 ün Harddiskine kaydediliyor ve aynı zamanda hesabınızda da kalıyor.Bundan dolayı sorun olmaz.
    Dikkat etmeniz gereken ince ayrıntılar var onları sizlerle paylaşmak iyi olur:
    1-PSN hesabını alırken ad soyad istediği bölüme kredi kartının sahibinin adını soyadını yazın.
    2-Doğum tarihini de kredi kartının sahibiyle aynı yapın.
    3-Adres,PSN in en çok önemsediği ama aynı zamanda en kolay atlatılabilen aşamalardan bir tanesi.Street Adress 1,2,3 kısımlarına yurtdışından doğru bir adres yazmanız yeterli.Örnek olarak ben Microsoft'un adresini yazdım ve kabul etti.Adres kısmını da şöyle doldurdum:
    Street Adress 1: One Microsoft Way
    Street Adress 2: Redmond,WA 98052-6399
    Street Adress 3: USA

    Adres kısmında sizden city(ilçe) ve state/province(il) isteyecek.İşte bu kısmı doğru girmeniz gerekiyor.Örneğin ben City kısmına Karsiyaka ve State/Province kısmına da Izmir yazdım,kabul etti.Yani burda önemli olan kartın kayıtlı olduğu ilçe ve ili doğru girmek zaten ülke Türkiye olduğu için ve türkçe karakter sorunu ortadan kalktığı için(Örneğin "ş" yerine "s" yazabilirsiniz.) direk kabul ediyor.Eskiden USA PSN'den alışveriş yapılıyordu ancak artık il ve ilçeyi doğru yazmak gerekiyor.Bundan dolayı bir kez daha tekrarlıyorum: Hesabınızın ülkesini Türkiye seçin.

    4-Ben de Mastercard ile alışveriş yapıyorum ama şunu söylemeliyim ki sorun yaşamadığım bir alışverişim bile olmadı.İmkanınız varsa Visa kullanın.Çünkü Sony,Visa ile daha kolay irtabata geçiyor.Örnek olarak benim kartımın 700 tl lik limiti dolmuştu ve PSN Store dan Black Ops Map Pack alacaktım ve yaklaşık 30 tl tutarındaydı.Kartıma alışverişi yapabilmek için 40 tl yükledim,banka hesabıma geçti bu 40 tl lik miktar ama ne var ki Sony bunu görmezden gelir gibi kabul etmedi.Sonra bunu araştırdığımda öğrendim ki Sony,kredi kartınızdaki tutar kadar bankaya onay mesajı gönderiyormuş ve bankanın da bunu onaylaması gerekiyormuş.E tabi biz de Türkiye gibi 3.sınıf ülke olduğumuz için bizim bankalara bu mesajın ulaşması bir hayli zaman alıyor ve bir de Mastercard oldu mu,işin altından kalkılmıyor.Ama HSBC gibi global bankalara bu mesaj daha kolay ulaşıyor.

    5-Bu alışverişleri yapmak için açmış olduğunuz yeni Playstation accountunu sakın silmeyin! Veya arkadaşlarınızla aldığınız şeyi paylaşmak isterseniz de,arkadaşınız sizin bilgilerinizi kullanarak kendi playstationında açmış olduğu o hesabı silmesin.Çünkü doğrudan harddiskle alakalı bir durum ve her şeyi tekrar yapmak zorunda kalırsanız.

    6-Arkadaşlarınızla indirdiğiniz şeyleri paylaşmak çok kolay.Sadece arkadaşınıza PSN hesabınızı açarken kullandığınız mail adresinizi ve şifrenizi verin ve arkadaşınız da kendi Playstation ında yeni bir account oluştursun ve sizin bilgilerinizi kullansın.Bunu yapmak için de "Sign Up for Playstation Network" yazan kısma tıkladıktan sonra karşısına iki seçenek çıkacaktır.Arkadaşınız "Use an existing account" yani "Daha önce alınmış hesabı kullan" seçeneği tıklasın.Sonrasında sizin hesabınızla oturum açsın.PSN Store a girsin ve yukarıdaki küçük kutulardan birinde "View Downloads" yazan seçeneği tıklasın.Ordan istediğini indirebilir.Ancak değinmem gereken önemli bir nokta daha var.Örneğin siz bir oyun için Map Pack indirmek istiyorsanız onu oyunun BLES koduna uygun olarak indirmelisiniz.BLES kodları her bir dosyanın üzerinde yazılı olarak karşınıza çıkacaktır.Siz de kendi BLES kodunuza uygun olarak indirmelisiniz.BLES kodunu oyunun kitapçığından veya arka kapağından öğrenebilirsiniz.Call of Duty oyunlarında kitapçığın arka kapağında yazıyor.Sanırım diğer oyunlarda da öyledir.

    Evet arkadaşlar sanırım bu kadarı yeterli olmuştur.Eğer sorularınız varsa ilgili bölümü alıntı yaparak sorarsanız sevinirim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.