Şimdi Ara

Psikolojik sıkıntım nedir yardımcı olurmusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Gülüncetipsizolanadam Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
24
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba sevgili forum üyeleri. Çocukluğumdan bu yana muzdarip olduğum bir sıkıntım var. Aslında biraz olsun kendimle ettiğim sohbetler, kişisel gelişimim vesaire derken üstesinden gelir oldum ama gene de sıkıntıya sokuyor beni. Mutsuz olduğum zamanlarda daha da çok artıyor bu durum.
    Bahsedecek olursam böyle durduk yerde ailemi sevdiklerimi kötü hallerde muhtaç bitap hallerde düşünüp anlık bir moral bozukluğu yaşıyorum. Mesela sevdiğim birinin bir mimiğini gördüm hemen ondan üzücü bir senaryo aklıma geliyor bu arada bunun için zaman harcamıyorum geliyor ve hızlı şekilde gidiyor. Beni mutsuz ediyor bu durum. Acaba anksiyete mi durum çünkü olmayacak şeyler için mi evhama kapılıp mutsuz oluyorum. Var mı aynı durumu yaşayanlar. Şimdiden yorumlarınız için sağolun.



  • Melankoli olabilir hocam.

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Melankoli birazdaha ağır kaçıyor hocam. Sosyalleşince vesaire iyiyim aslında.
  • Gülüncetipsizolanadam kullanıcısına yanıt
    vay agam naber
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt
    Oooo nasılsınız hocam nasıl gidiyor. Ben öyle ya da böyle yaşıyorum. Nadir de olsa dh ye falan giriyorum.
  • Evrimsel psikoloji. Sevdiklerinizin müşkül duruma düştüğü senaryoları istemeden zihninizde canlandırarak değişen çevredeki kötü ihtimallere karşı zihninizi tetikte tutuyorsunuz. Böylece sevdiklerinizin vaziyetini gerçekten onlar zor duruma düşmeden önce ihtimal dahilinde tahmin edebilir ve gerektiğinde onların faydasına yönelik tepkiyi şok geçirmeden en hızlı ve verimli biçimde verebilir hale geliyorsunuz. Kötü bir vaziyete karşı ruhunuzu da hazırlıyorsunuz. Bunlar mantıklı veya kolayca gerçekleşecek senaryolar olmayabilir. Ama evrim mantık veya mükemmel bir işleyişe bakmıyor. Şahsen bariz bir rahatsızlık göremedim ama obsesyon, paranoya, şizofreni gibi rahatsızlıklarla beraber çok sinir bozucu, yaşam kalitesini etkileyici, belki de böyle bir rahatsızlık veya birden fazla rahatsızlık varsa ilgili rahatsızlıkları tetikleyici olabilir. Saydığım psikiyatrik rahatsızlıklar da evrimin kusursuz olmamasıyla ve adaptasyon sağlama ihtimali bulunan seçilmiş özelliklerin çarpık işleyişi veya kusurlu varyasyonuyla alakalı.

    Bir de hep söylediğim gibi umuma açık bir sanal mecrada kendinize teşhis koyulmasını beklememelisiniz. Buradaki hiç kimsede - kendince birikimiyle yorum yapan ben de dahil - o yetki bulunmaz. Gerçekten kötü veya rahatsız hissediyorsanız, bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorsanız hekime başvurmalısınız. Kısaca bir rahatsızlığınız olduğuna inanıyorsanız - ki olabilir - teşhisinizi bir uzman koymalı. İnternetten bir fikir edinebilirsiniz ama sağlıklı biçimde emin olamazsınız. Grip olanlar internet yüzünden kendilerini kanser sanabilir, erken evre kanser hastaları da basit bir şey deyip aldırmayabilir. İnternete bu anlamda dikkat etmek şart. İnternet faydalı ama yeterince güvenilir değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    hocam yazdığınız tüm yorumları okumadan geçiyorum, sizin yorumlarınızı okuyacak olsaydım dolu dolu kitap bitirirdim. lütfen kısa ve öz yazın 

  • Gülüncetipsizolanadam kullanıcısına yanıt
    Geçen geldiğimde aklıma geldin acaba nerdedir diyordum, seviyom seni be aga :)

    Gülmek sana yakışıyor gül ki iyi şeyler düşünesin gül ki iyi olasın
    Hayat bizi depresif olmaya zorlasa da inadına gül tek çözümü budur
  • bu bir psikolojik rahatsızlık değil.

  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam bende sizi seviyorum. Laf olsun diye değil vallahi içten söylüyorum. Eski deprsif konularıma da destek mesajlarınızi hatırlıyorum. Ama hocam zaman geçtikçe kendimle yaşadığım savaşda çok yol katettim daha iyiyim diye bilirim. Gerek Allah'a daha da güvenip yönelmem, yaptığım şeylerden ders çıkarmalar ve düşünceler ile çok yol katettim. sadece pürüzler var işte başlıkta gördüğünüz gibi. Umarım sizde iyisinizdir.
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Genelde yazdıklarım içeriğine dair bir yorum yaparak bana dönüş yapıyor. Demek ki okuyorlar. Sadece kendi gözünden bakmamalısın. Hayata sadece kendi perspektifini göz önünde tutarak ve diğer öznelerin gördüğünü boşvererek bakan insanlar ciddi karın ağrıları yaşıyor ya da başkaları nezdinde kendileri karın ağrısı addediliyor. Sıkıcı bulabilirsin. Bu hakkın. Ama alıcısı var. Hedefim de o alıcı zaten. Dünya benim veya senin etrafında dönmüyor.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bende fikir ir oluşturacak şeyler yazmışsınız. Elinize sağlık.
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hocam hitabet yeteneğiniz çok iyi, akıllı ve kültürlü birisiniz bariz belli. Burda insanlara bir şeyler katıp ve yardımcı olmakda benim nezdimde sizi iyi biri yapıyor. Umarım sağlıklı ve maddi manevi güzel bir yaşam süresiniz bu sayede insanlara çevrenize daha faydalı olursunuz. Benim için yazdığınız yazı çok etkileyiciydi tekrardan takdir ettim.
  • Gülüncetipsizolanadam kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Ben de size güzel ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • gülme estetigi yap  

  • ChatGPT böyle şeylere güzel cevap veriyor. Psikoloji hakkında iyi dönüşleri yapıyor.

    Sevdiklerin başına kötü şeyler geldiğini düşünceleri neden zihnimize gelir?

    Bu tür düşünceler, insanların evrimsel olarak gelişmiş savunma mekanizmalarının bir yansıması olabilir. Sevdiklerimizin güvende olması, soyumuzun devamını sağlamak ve topluluk içinde dayanışmayı sürdürmek için önemliydi. Bu nedenle, potansiyel tehlikelere karşı duyarlı olma ve koruyucu bir refleks geliştirme eğilimindeyiz. Bu düşünceler, bir tür özgeçmişsel programlama ve insan doğasının bir parçası olabilir.

    Nasıl azaltılabilir?

    Bu tür endişeleri azaltmak için şu adımları düşünebilirsin:

    1. **Farkındalık:** Düşüncelerin farkında olmak önemlidir. Negatif düşünceleri tanımlayıp anlamak, onları yönetmeye yardımcı olabilir.

    2. **Gerçekçi Olmak:** Olumsuz düşüncelerin gerçekçiliğini değerlendirmek önemlidir. Çoğu zaman, endişelerimiz olası kötü senaryoları abartabilir.

    3. **Meditasyon ve Yoga:** Zihinsel sağlığı güçlendirmek için meditasyon veya yoga gibi rahatlatıcı aktiviteleri deneyebilirsin. Bu, stresi azaltabilir ve daha pozitif bir bakış açısı kazanmana yardımcı olabilir.

    4. **Destek Sistemleri:** Duygusal destek, aile veya arkadaşlarla konuşmak, endişeleri paylaşmak rahatlatıcı olabilir. Bir destek sistemine sahip olmak, duygusal yükü hafifletebilir.

    5. **Profesyonel Yardım:** Bir terapist veya danışman ile konuşmak, duygusal zorluklarla başa çıkmanda yardımcı olabilir. Profesyonel yardım almak, düşünce kalıplarını anlamanda ve değiştirmende destek sağlayabilir.

    Herkes farklı olduğu için, kişisel bir strateji bulmak önemlidir. Eğer endişelerin hayatını etkiliyorsa, bir uzmana başvurmak faydalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 12 Ocak 2024; 22:15:51 >




  • Hocam herkesi her şeyi kontrol edemezsin. Ben ömrüm boyunca aileme annr babama kardeşlerime güzel bir hayat sunma ümidiyle okudum çalıştım, iş hayatında da motivasyonum hep bunlardı.

    Günün sonunda annem evden kovdu, akrabalarım ailem olmadan (sadece 2 ablam? İş arkadaşlarım ve 2 yeğenim geldi) nikah yapmak durumunda kaldım.

    Çok düşünmeyin her şey olacağına varıyor.
  • Okb mı acaba ?
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

    Hocam annenin gerekçesi neydi

    Çok üzücü

    Ayrıca nikahın hayırlı olsun

  • farate kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam, biz evlenmeden önce nişanlımla bizim aileyle hep iç içeydik, yani bize gelip gidiyordu, tartıştığımızda ben de çenemi tutamayıp bizimkilere ayrılmak istiyorum falan diyordum. Ayrıldıkdık, ben dayanamadım 4 ay sonra tekrar barışınca annem istemedi, bana da evden defol git dedi. (Ablamlar blöf yaptığını söyledi ama öyle oldu işte).


    Biz de tekrar barıştığımızda düğünü 2024’e bırakmıştık aslında ama evden ayrılmak gerekince gel evlenelim ayrı eve çıkalım dedim evlendik öyle.


    anne koruma içgüdüsüyle ve haklı olarak karşı çıktı ama fazla katıydı. Yani tavsiye ve mneride bulunabilir ama yapamazsın edemezsin diyemezdi bana, öyle karşılıklı restleşildi işte. 35 yaşındayım, kendi kararlarımla ilerledim hep. Şimdi de evliyiz, bakalım…

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.