Şimdi Ara

Protein Tozu Kullananlar / Zararını Görenler / Faydasını Görenler (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
12
Favori
221.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Optimum Gold Standart %100 Whey son derece kaliteli bir protein tozu ama aynı zamanda kilo almak için çok iyi bir tercik değil. Kilo almak için karbonhidrat değeri yüksek olan protein tozu tercih etmek çok daha doğru olacaktır. Mesela bsn syntha-6 hem çok lezzetli hemde yüksek karbonhidrat içeriği ile sizin amacınız için uygun görünüyor.

    Tozlar tablet arasında genelde fiyat farkı oluyor. Tablet maliyeti daha yüksek bir malzeme ama kullanımı kolaydır. Bunlar kişiden kişiye değişiyor. Protein tozunda da tablet var aslında, her ne kadar insanlar amino asit diye alsalar Gaspari Aminomax 8000 350 Tablets tablet haline getirilmiş protein tozudur.

    Son olarak gıda takviyelerini spor yapmadan kullanmak çok doğru bir davranış değil. Çünkü birkaç istisna dışında bu ürünlerin hepsi spor yapan kişiler için geliştirilmiştir. Birde lütfen unutmayın, hiçbir zaman gıda takviyeleri üzerine beslenme sisteminizi kurmayın. Adı üstünden bunlar gıda takviyesi, asıl ve öncelikli olan olabildiğince doğal beslenmedir. Eksik kalan kısımlarda gıda takviyesi kullanabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız antrenmanda çok önemli.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endenmer -- 3 Şubat 2015; 15:48:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVSTRGMR

    kas hafızası diye birşey var
    ben 2003 yılında sporu bıraktığımda kolum41cm idi
    ve o günden 2013 yılı sonuna kadar basit egzersizler dışşında çalışmadım
    2013 yılının sonunda kolumu ölçtüğümde 32 idi
    4 ay gibi kısa bir sürede 32cm'den 41cm'ye çıktım
    ama şu anda 41'i geçemiyorum daha doğrusu yavaş geliyor
    yani temelin varsa eski ölçülerine çabuk geliyorsun
    ama sporu bırakıp da yağlanmışsan o yağları yakmak çok zor oluyor
    yada ben yakmayı beceremedim

    http://bantmag.com/news/christian-balein-yil-yil-film-film-kilo-cetveli/

    bu örnek verdiğin adam kas hafızasıyla bi anda öyle şişmez steroid basıp basıp şişiyor filmine göre




  • ben steroid alıyor yada almıyor diyemem ama
    steroid alırken yanında mıydın?

    millet birşey iddia ederken ispat edemeyeceği şeyleri bile gözüyle görüyormuş gibi söylüyor ya bitiyorum
  • Üzerinde yazan ölçülere uyarak normal yollarla beslenmeni de ihmal etmeden kullanabilirsin.
    Bu ürünleri bol su ve kalsiyumla alman gerekir. B6 vitamide almanı tavsiye ederim.
    Ama protein tozlarını nereden aldığına dikkat et derim.
    http://www.ekstraprotein.com/protein-tozu
    Ben bu siteden alıyorum tavsiye ederim
  • Şimdi bir arkadaşın dediğine katılıyorum, neticede protein tozunun hangi şartlar altında üretildiğini net olarak bilmiyoruz. Ancak kullanan birçok arkadaşım mevcut ve ben de zamanında kullandım vücut sporuyla uğraşırken, kesinlikle protein tozunun bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta sen gidip de sabah akşam kendine steroid basmıyorsun, steroid mevzusu madalyonun öteki yüzü.

    Bu konuda özellikle ülkemizde o kadar çok hurafe ve kulaktan dolma bilgiler var ki sporu yapan insanın da yapası kalmıyor artık :) Bu insanımızın doğasında var elden gelen bir şey yok, zaten bir arkadaş demiş ülkeden doğru dürüst başarı elde eden birisi bu yüzden çıkmıyor diye.
    http://hangisupplement.com/protein-tozu/

    Mesela şu linkteki yazıyı iyice okumanı öneririm şefim. Kafandaki soru işaretlerini bir nebze de olsa gidereceğini umuyorum.
    Olaya bilimsel çerçeveden de bir yorum getirerek yazımı sonlandırayım. Emin ol aynı senin gibi bu protein tozunun zararlı olup olmadığını merak eden çok var ve bununla alakalı yapılan milyarlarca(mübalağayı severim :) ) araştırma neticesinde doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde hiçbir zararı olmadığı saptanmış.
    Umarım biraz olsun rahatlamışsındır :) Sporuna tüm hırsınla asıl, çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ne de olsa :)




  • eger kesinlikle beslenmen düzenliyse iyiyse ilk 6 9 ay pek gerek yok bence..

    ancak sonrasında ihtiyacın artıcak eger dandık marka alıcaksanız tavisye etmem faydasından çok zararı olur..

    doz miktarı iyi ayarladınmı cigerleri pek yoracanı düşünmüyorum..

    eger içinizde kuşku varsa doktor kontrolunde kullanın vucut degerlenirizi takip edin..

    kola çıkolata hamburger vs tüketenlerde gelip lütfen buraya zararlı vs yapmasın asitli şey içenlerde öyle iki insan aynı anda aynı sağlıktaki insan başlasın biri düzenli proteine, digeride başlasın düzenli kolaya 3 ay sonra vucut degerlerini karşılastırsınlar göürürz hanginin zararlı hangisinin faydasız oldugunu.
  • toz kullanmayın tavuk yiyin diyenler... tavuklar şişirilmiş ve büyüme hormonlu. afiyet olsun efenim.
  • Protein tozu anne sütü kadar temiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

    Protein tozu anne sütü kadar temiz.

    ben öyle birşey mi dedim? wow. protein tozu zararlı diye m*k atanlar savunduğu tavuğun nasıl büyüdüğünü bilsin.
  • Sağlık açısından tavukla aynı seviyede görüyorum ben tozu. Ama birim/fiyat açısından toz rezalet bir seviyede.
  • Arkadaşlar merhaba konu çok tartışılmış ama bende fikirlerimi söylemek istiyorum.

    Protein tozu ve diğer tüm takviyeler bu işin olmazsa olmazıdır bunu kullanımından kaçamazsınız. Kullanmak pratikte şart ama teoride tabi ki yeterli şartları sağlaya biliyorsanız şart değil. Burda asolalan yeteri miktarlarda protein ve diğer besin ögelerini almak.
    Protein tozunun avantajı şudur izole protein alırsınız yani gün içinde bilindiği gibi yaklaşık vücut ağırlığı X 2 gr cinsinden protein almak gerekiyor. Bunu sağlamak için onlarca yumurta tavuk balık vs. yemeniz gerekiyor. Buda proteinle birlikte çok ciddi kalori demek dolayısıyla yaglı gelişen ama hatları belli olmayan vücut demektir.

    Peki protein tozları zararlımıdır? Ben doğru şekillerde kullanıp da zarar gören hiç kimseyle karşılaşmadım duymadım buna 4 yıldır ciddi olarak kullanan biri olarak bende dahil. Böbrekleri ve karacigeri yorması konusuna gelince kesinlikle yorar bol miktarda (günlük en az 3 lt ) su ve bolca kalsiyum (süt - yoğurt vs.) tüketmeniz gerekiyor. Ama şunun kesinlikle unutmayın bu protein tozunun değil fazla miktarda alınan protein zararından kurtulmak için yapıyoruz. Yani siz tavuk balık vs. yiyerekte aynı zararı görebilirsiniz.
    Biraz dolambaçlı da olsa demem o ki protein tozu zararlı değil yeter ki doğru şekillerde kullanın.. Kendi tecrübelerime ve araştırmalarıma göre şahsi fikirlerimi belirttim.
    Ama nereden aldığın konusu çok önemli ğüvenilir yerlerden orjinal ürünler alman gerekiyor. Protein tozu için http://ekstraprotein.com/protein-tozu amino asit içinhttp://ekstraprotein.com/amino-asit ben bu siteden almaya başladım yeni açılan bir site işi biliyorlar ürünlerin yanında hediyelerde gönderiyorlar. Sıkıntı olmadı tavsiye ederim.




  • protein tozu alıcıları için dikkat etmeni gereken hususlardan biriside ürünün orjinal olmasıdır. ben protein tozu bu adresten sipariş verdim ve gayet memnunum. Herkese tavsiye ederim.
  • hayır biz cahil bir tpoğlumuz asla araştırmayız.dedemizden ninemizden ne duyduysak o en gerçek doğrudur.tvde basbas tavuğun içinde mok var deseler de bi, reklamla işi bitiririz.yeni şeylere keisnlikle de kapalıyız.
  • Bence de sağlık açısından farkları yok. Aşağıdaki yazıda da gerçekten çok başarılı açıklamış arkadaş konuyu

    http://fitness-cafe.blogspot.com.tr/2014/11/protein-tozu-sorunsal-kullanmal-m.html
  • Sağlık açısından farkı yoktur derken üretim şekline tekniğine göre değişir. Kaslarına kuru protein gitsin amacıyla almakla vücuda faydalı olsun kanserden bilmemneden korusun diye biyoaktif protein yapıları almak arasında fark var. Denatüre olmuş protein kuru proteindir. Hani kuru kuru ekmek yersin kalori alırsın karbonhidrat alırsın gibisinden laflar var ya, yüksek ısıda asitle vs. işlem görmüş protein de doğal halini kaybeder veya çok azalır. Bizler yüksek seviyeli canlılar olduğumuzdan yapılarımız biyoaktif maddeleri de kullanabilecek şekilde evrilmiş. Yani yediğimiz herşey aminoasite yıkılıp dokulra gidip orada gereken şeylere dönüşmüyor. Belli büyüklüğe kadar indirgenmiş peptidler de dokulara taşınabiliyor. Dokularda belli moleküller yıkılıp tekrar başka şeylere dönüştürülebiliyor. Doğal proteinin 3d konfigürasyonu ile denatüre olmuş olanların yapısı işlevselliği farklıdır bu yüzden. Her tür pişirme ısıl işlem (yemek yapmakdan tut pastorizasyona kadar) o, bu, yapısını bozmuyor mu peki? Bozuyo bi yere kadar, bi yere kadar da bozmuyor.

    Sütü ineğin keçinin memesinden alıp içmek ile ısıyla asitle işlemden geçirip protein tozuna çevirdinmi yapabilecekleri farklı oluyo o yüzden. Protein tozları bu yüzden işlenme şekilleri yöntemleri yüzünden birbirlerinin aynısı değil. Ha bana kas için lazım dersin orası ayrı. İyisini kötüsünü bilemem bi yerden sonra firmanın insafına kalmış işte. Bi etiketi değişitrmeye bakar, kimse tutup bunların 3d yapısını inceleyip, siz düşük ısıda işlem yapdığınızı iddia ediyorsunuz ama bu protein yapıları darma dağan olmuş diyecek bilmem kaç para tutacak analizlerin peşine düşemez.

    CFM olanları görece diğerlerine göre daha az bozulmaya maruz kalıyorlar, pastorize edilip seramik filitrelerden geçirilip whey proteinleri ayrıldığı için. Fiyatı pahalı ama(iyon exchange ile yaparlar etikete cfm derler, dediğim gibi insafa kalınmış). Biyoaktif olarak daha fazla işe yarayabilen protein yapısı içeriyor olmalılar. BB için kas yapmak için kullananlar dışında, sağlıklı beslenmek adına en az yıpranmış whey proteinine ulaşmak için bunları kullananlar var. Yüksek ısıda üretilmiş protein de protein kaynağı(veya kaynağı ne olduğuna bağlı olarak whey), gerçek lor peyniri de whey proteini, cfm'den çıkan da. Ama gerçek lor (çökelek olmayan, kavram karmaşasına gitmeyen) , cfm'ye göre belki 40kat daha fazla dayak yediği için vücuda katabileceği önemli yararlar daha az. Dpğal yapısını muhafaza edebilen whey ile ilgili antienflamatuardan tut kanserde destekleyici olarak kullanılabilmesi ile ilgili bi sürü araştırma var. Doğal wheyi almanın tek yolu çiğ süt. eğer firmalar dedikleri konusunda yalan atmıyorsa, çiğ süt dışında cfm kalıyor.

    Sırf kas kitlesi artsın diyen, hammadde olarak lazım, sağlık için ilave katkısı olmasada olur diyen biri için protein çok farketmeyebilir. Sırf sağlık açısından, vücuda olası olumlu etkileri açısından bakınca proteinler fark ediyor.

    Konuyla alakam yok, alakasız bi şekilde denk gelince yazmak istedim.




  • Arkadaşlar 1,5 yıldır vücut çalışıyorum istediğim oranda oluyor aslında, amacım kas yığını yapmak değil hafiften fit vucut oluşturmak zaten şuanda istediğim ölçülerde sayılır. Yanlız et, balık, tavuk yiyemediğimden düzgün protein alamıyorum bu yüzdende başlanğıç seviyesinde toz kullanmak istiyorum. Hangi tozu nasıl kullanmalıyım önerirsiniz, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.. GNC'den almayı düşünüyorum olur ise.
  • Yumurta ve peynir yemeyen bir insanım sevmiyorum, bu ikisi dışındaki tüm süt ürünleri et ürünleri balık ürünleri tavuk ürünleriyle aram gayet iyidir. 178 boyum 72 de kilom var. 3-4 senedir de düzenli olarak spor yapıyorum kendi çapımda düzgün bir görüntüm var fakat daha düzgün olmasını istediğimden GNC mağazasında satılan absolute whey çikolatalı ürününü aldım. Ne sıklıkla ne zamanlarda ne dozda kullanmam gerektiğini bilen arkadaşlar yardım edebilir mi gündüz çalışıyorum ancak akşamları 7den sonra spora gidiyorum
  • Proteinim bitti yenisini alcam.Antremanlarım cok daha verimli gecmeye başladı.Beslenemeye dikkat etmeye calısıyorum. Ama pahalı oluyo.

    1 muz~ 1 avuc badem~ sabah 4 yumurta- fıstık ezmeli kepekli ekmek~

    yemekhanede ne cıkarsa, akşamları 1 gün ton balıgı 1 gün tantuni veya bimden aparatif
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digital90

    Yumurta ve peynir yemeyen bir insanım sevmiyorum, bu ikisi dışındaki tüm süt ürünleri et ürünleri balık ürünleri tavuk ürünleriyle aram gayet iyidir. 178 boyum 72 de kilom var. 3-4 senedir de düzenli olarak spor yapıyorum kendi çapımda düzgün bir görüntüm var fakat daha düzgün olmasını istediğimden GNC mağazasında satılan absolute whey çikolatalı ürününü aldım. Ne sıklıkla ne zamanlarda ne dozda kullanmam gerektiğini bilen arkadaşlar yardım edebilir mi gündüz çalışıyorum ancak akşamları 7den sonra spora gidiyorum

    Selam,

    Öncelikle kaliteli bir protein tozu almışssınız. Bildiğim kadarı ile ürün Gnc Türkiye tarafından dünyanın en büyük whey proteini üreticisi olan glanbia ya yaptırılıyor. Glanbia Optimum, Bsn ve Abb gibi markaların sahibidir.

    Eğer daha düzgün görünmekten kastınız daha hacimli olmak ise günlük protein alım miktarınız en az kilonuz kadar gr olmalı, yani 72 kg iseniz 72 gr protein alamlısınız. En verimli şekilde gelişim için 72 gr proteini en az 3 öğüne bölmeniz gerekiyor. Öğün başına yaklaşık 25 gr düşünebilirsiniz. Whey proteinin en verimli kullanım zamanı antrenmandan hemen sonradır, ne kadar derseniz en geç 15-20 dakika içerisinde tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca protein ile birlikte biraz karbonhidrat almak hem protein sentezini arttıracak hemde toparlanma sürecinizi hızlandıracaktır. Bunun dışında protein tozunu gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda tüketebilirsiniz. Mesela kaçan bir öğün gibi. Dikkat etmeniz gereken olabildiğince doğal yolardan protein almak. Yumurtayı sevmiyorsunuz ama Yumurta Protein evrende bilinen en değerli ve verimli protein kaynağıdır. Tabii bunlar işin basit şekilde gıda takviyesi kısmı. Gıda takviyeleri bilinçli kullanım ile çok büyük faydalar sağlayabilir ama sadece bunlara güvenip program yapmak uzun vadede hayal kırıklığı yaratabilir. Bence sizin boyutlarınızda günlük kullanım miktarı 1 ölçeği geçmemeli ve antrenman yapmadığınız günlerde de günlük protein alım miktarınızı sabit tutun. Eğer sonuç alamazsanız protein alım miktarınızı zaman içerisinde kademli olarak arttırabilirsiniz. Örnek kilo başına 1.1 gr yada 1.2 gr gibi.

    2. önemli kısım ise antrenman sistemi. Bu konuda size hocanız yardımcı olacaktır ama çok basit olarak büyümek için ağır çalışmanız gerekiyor yani yüksek ağırlıklar ile.

    Daha ayrıntılı açıklamalar için PROTEİN TOZU NEDİR? PROTEİN DİYETİ İLE UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAM makalesini okumanızı tavsiye ederim.

    İyi sporlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endenmer -- 5 Aralık 2014; 23:00:05 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.