Şimdi Ara

PROGRAMDA BİR YANLIŞLIK MI VAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pazartesi,çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın üç günü spor salonuna gidiyorum.kafama takılan nokta antrenman günü yaptıklarım.her antrenman öncesi 15 dk koşu,15 dk ip atlama ve 15 dk dikey bisiklet olmak üzere 45 dk kardiyo yapıyorum.bir de her antrenman sonrası 4 er set 3 ayrı karın hareketiyle günümü sonlandırıyorum.daha önceden aradaki off günlerde bisikletimle kardiyo yapıyordum ancak dinlenme süreci iyi geçmiyordu gibi şimdi antrenman öncesi kardiyo yapıyorum ve yanlş mı diye düşünmeye başladım.kardiyo için doğru vakit ne zamandır?her antrenman sonrası karın hareketleri yapmak yanlış mıdır?bu konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer..



  • Amaç kişinin maksimal oksijen kapasitesini geliştirmekse antrenmana kardio ile başlanabilir elbette ama amaç kas kazanımı elde etmek ve varsa fazla kilolardan kurtulmaksa o zaman antrenman sonunda kardio yapmanız daha faydalı olacaktır. Ha yağ yakımı için en iyisi hangisidir derseniz sabah aç karna yapılan kardio çalışması derim fakat bu durum çoğu insan için uygun bir çalışma olmayacaktır okul ve iş yoğunluğu nedeniyle. Karın çalışmasını da haftanın üç günü yapmanızda bir sakınca yok. Tabi yerinizde olsam core bölgesini üçe böler ve her antrenman sonunda o bölgeye uygun hareketler yapardım.
  • amacın ne ?
    bu şekilde gidersen çöp gibi kalırsın ne kas kaslır ne yağ
  • brsdrgn kardeşim, kardiyo için konuşmak gerekirse kardiyo antreman öncesi de antreman sonrası da uygulanabilir.
    Amaca yönelik konuşmak gerekirse eğer sağlam bir ağılık antremanı çıkarmak istiyorsan ağırlık antremanından sonra uygulayabilirsin.

    Eğer yağ yakmak önceliğinse kardiyoyu ikiye bölüp 15-20 dk kadar ağırlık çalımasından önce sonra ağırlık çalışması daha sonra da 20-30 dk kardiyo yaparak bitirebilirsin.

    Vucudu arada sırada şaşırtmak için 1 hafta antreman öncesi kardiyo , 1 hafta antreman sonrası kardiyo uygulayabilirsin.

    Kardiyo vucut yağ oranını düşürmenin kas oranını artırmanın en güzel yoludur. Ama eğer zor kilo alan birisiysen kardiyoyu sınırlandırmak belli sürelerde yapman bazı zamanlarda ara vermende fayda vardır.
    Vucut tipi ve genlerinde etkisi vardır vucudun gelişmesinde en doğru yolu da sen bulursun iyi çalışmalar.
  • öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

    sanırım belirtmemekle hata etmişim.amacım kilo verirken aynı zamanda kas gücümü korumak ya da artırmaya çalışmak diyebilirim.daha önce oldukça kiloluydum hızlı bir şekilde 120 kilodan 80 e düştüm sonra azar azar 69 u gördüğümü bir deri bir kemik olduğumu hatırlıyorum.sonra saçma bir hataya düşüp "artık kilo almam heralde" diyerek yeniden 80 küsürlere çıktım.sonra baktım bu iş olmayacak yaklaşık 2-2,5 yıldır sporla ve son 1,5 yıldır da vücut geliştirme yapmaktayım.endo-mezo arası bir vücut tipine sahibim hızlı hacim yapabiliyorum ancak yağlı bir vücuttan ziyade fit ve düzgün bir vücut için çaba göstermekteyim o yüzden kardiyo benim için şart.boyum 1.80 kilom 82. gerçi bunlar yağ miktarını ölçmekte net bir kıstas olmuyor o yüzden bel çevremin 92 cm olduğunu söylemeliyim.kollar ve bacaklar gayet iyi bir tek göbek ve göğüs bölgemde yağlanma sorunu yaşıyorum.

    @venom800
    salon hocamız bir kondisyoner oldukça tecrübeli bir kişi bana antrenman öncesini uygun gördüğü için bu şekilde yapmaktayım ama aynı şekilde antrenman sonrası da hafif tempo bir 10 dk kadar yapmamı söylemişti.intermitten fasting uyguluyorum sabahları aç karnına spor yapmıyorum sanırım bunun nedeni kas kaybı yaşarım diye çekindiğimden.gerçi üniversite yürüyerek git gel vs ufak bir hareketlilik oluyor ama tabiki kardiyo yerini tutamaz gibi.şu anda bölgesel olarak çalışmaktayım (pazartesi göğüs-ön kol-bilek,çarşamba sırt-trapez-arka kol-bel,cuma omuz-bacak-baldır).kafam biraz karışmış durumda açıkçası.

    @car_26
    haklısınız amacımı belirtmeyi unutmuşum elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.aslında zayıf değilim ve spor yaptığım müddetçe kas oranımın artıyor ve beraberinde de yağ yakabiliyorum.ancak ikisini bir götürmeye çalıştığım için ne tam manasıyla yağ yakımı ne de hızlı hacim kazanabiliyorum.salon hocamıza bu şikayetimi ilettiğimde bana "istersen kardiyoyu çıkarır ve sana daha fazla güç kazanma odaklı bir program yazabilirim.ancak sen fit bir vücut istediğin için kardiyoya önem göstermen gerekiyor" demişti.o yüzden aylardır bu şekilde programımı devam ettiriyorum.lakin salondakilerle yeterince ilgilenilmiyor çünkü basketbol takımının yoğun çalışmaları var bu yüzden biz arka plandayız.zor denk gelip bilgi alabiliyoruz.

    @cmklmc
    ağırlık çalışması sonrası vücut yıkıma uğradığı ve alınan takviyelerle birlikte bir recovery süreci başladığı için açıkçası antrenman sonrası kardiyo yapmaktan çekiniyorum.kardiyoyu ikiye bölme tavsiyesini ilk kez sizden duydum ve oldukça farklı geldi uygulamalı mıyım diye düşünmeye başladım.vücudu şaşırtmayı elimden geldiğince deniyorum ancak dediğim gibi sadece öncesinde yaptığım için aletlerin sırasını veya kardiyo türlerinde değişikliğe gidiyorum.bu yöntem de mantıklı mı sizce?bir de salonda çok uzun süre geçiriyorum genelde minimum 2:30 saat geçiyor.hem kardiyo hem de hareketler derken pert bir vaziyette çıkıyordum ancak şu an toparladım.acaba bu süre fazla mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2014; 22:38:35 >




  • venom800 kullanıcısına yanıt
    Hocam hoşgeldin, görünmüyordun epeydir
  • brsdrgn öncelikle şunu söyleyeyim kardiyo için antreman sonrasında yapmanın avantajı şu olacaktır ağırlık çalışması için verimin düşmeyecek ve daha sağlam çalışabileceksin ama bu dediğim kesin doğrudur bu şekilde çalış demiyorum çeşitlilik daha faydalıdır demek istiyorum.

    Yani 1 hafta antreman öncesi kardiyo - 1hafta antreman sonrası - 1 hafta da 2 ye bölerek yapabilirsin vucut bir rutine alışmadığı için yağ yakman kolaylaşacak ve de ağırlık çalışarak da kas kütlesini koruyup geliştire bileceksin tabiki düzgün beslenme ve dinlenme de gereklidir. tabi senin dediğn gibi hareketlerin sıralamsıda vucudu yanıltır. Vucut geliştirmede zaten kesin doğru diye birşey yoktur ve ön yargılı olmamak gerekir. Çünkü her insanın metabolizma ve vucut genetiği farklıdır. İşin gerçeği kardiyonun her türlüsü vucut için faydalıdır.

    Açıkcası yağ yakmak için kardiyodan önce beslenme daha önemlidir. Yağ yakmanın ve de vucut yapmanın %80'i beslenmeden geçer %10 Spor %10 dinlenme faktörü etkilidir. Eğer beslenmen ne kadar düzgünse kardiyo ve dinlenme bu işi kolaylaştıracak yardımcılardır.

    İkinci soruna gelecek olursak bence görüşüm 2:30 saat fazla bir süre gibi geldi tabi senin çalışma rutinin set aralarında ne kadar dinleniyorsun kaç hareket yapıyorsun bir set kaç dk. sürüyor bunlarda bu süreye etki eder. Her zaman dediğim gibi her insanın metabolizma ve genetiği farklıdır sende uzun çalışma süresi etkili oluyorsa çalışma rutinini bozmana gerek yoktur. Salondaki hocaların seni daha doğru yönlendirecektir. İyi çalışmalar.




  • Kardiyoyu ikiye bölme konusunda endişelenmene gerek yok faydalıdır. Hatta sana arada sırada uyguladığım ve uygulattığım daha ilginç bir yöntem söyleyim.

    Önce ısınma şeklinde kardiyo yapıyorsun 10-15 dk kadar sonra ağırlık programın mesela sırt ve biceps çalışması olsun ısınma kardiyosundan sonra sırt çalışıyorsun sırt bittikten sonra 15-20 dk kardiyo sonra biceps çalışıyorsun ve sonra 10-15 dk kardiyo çalışmayı bitiriyorsun bu benim definisyon döneminde uyguladığım bir başka çalışmaydı.

    Bu da başka bir kardiyo çalışma şeklidir. kardiyo herzaman uygulanabilir ve etkili bir yağ yakmak için yardımcıdır.
  • @cmklmc

    cvp verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim.tavsiyelerinizi deneyeceğim sonuçta denemeden oldu olmadı demek yanlışlık olur sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Hocam hoşgeldin, görünmüyordun epeydir

    Sorma ya işler çok yoğun şu sıralar. Yaz ayına kadar fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanların akınına uğruyoruz şu dönem haliyle Ara sıra da olsa göz atmaya çalışıyorum foruma.
  • venom800 kullanıcısına yanıt
    Yazlıkçı akını erken başladı demek, genelde kış çıkmadan pek başlamazlar ama Allah kolaylık versin madem
  • değerli bilgilerinizi bizimle de paylaşırsanız çok müteşekkir kalırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.