Şimdi Ara

Program hakkinda yardim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    bu dönem ilk defa java dersi aliyorum ve hoca sisteme yüklenmek üzere bize ödev verdi. Derslere tabiiki katildim ve javadaki temel konulara grafik arayüzü disinda hakimim ancak verilen programi yazmakta ciddii anlamda zorlaniyorum ve programin basit bir program olmadigina bahse girerim. Hayrina yardimci olmak isteyenleri ayni zamanda pratik yapmak isteyenleri söyle alayim:)
    https://drive.google.com/open?id=0B6rHUQlDpJ0aZkxMSnJfanVNbEE

    ödev javadoc ve yaninda kisa bi bilgilendirme ile geliyor ve birebir javadoc icindeki fonksiyonlari implement etmemiz gerekiyor ve tamamen ingilizce. bilgilendirme almanca ben de avusturyadayim o yüzden sizin icin özetleyeyim.

    Restorant Siparis Sistemi "RSS" programimizin adi.Istenenler;

    * Restoranda siparisleri alabilme,
    *masalari ve ürün cesitlerini yönetebilme,
    *yeni ürün ve masa ekleyebilme
    *ürün seceneklerinde bulunan ürünleri kabul etme,
    *Siparis sürecine bagli olarak siparisi degistirebilme.
    * Her siparis bir masaya bagli ve siparis süreci mevcut.

    ****Program tamamen javadoc a uyumlu olarak yazilmak zorunda ve sistemde otomatik olarak kontrol edilecek.

    bonus olarak: programi restoran zincirlerini yöneticek sekilde genisletmeliyiz.Bir restoran zincirinin birden fazla subesi var. bütün subeler restoran zinciri gibi ayni ürün seceneklerine sahip.Restoran zincirinin ürün seceneklerinde olacak degisiklikler subelere de gönderilecek ve ürün secenekleri güncellenecek.Restoran zinciri subelerden ödenmis siparisleri kendisine aktaracak.son olarak bu siparisler artik subelerde saklanmak yerine restoran zincirinde saklanacak.

    Simdiki özelliklere ek olarak zaman degiskenine sahip olacak bu zaman degiskeninde siparis zamani kayitli olacak(siparisin verildigi saat).

    her siparis sube adina sahip bir text dosyasina kaydedilecek ve format su sekilde olacak:

    <<Saat>>;<<Sube Adi>>;<<Ürün adi>>;<<Ürün Fiyati>>

    bu islemi bütün subeler icin gerceklestiren bir method yazin.

    Bütün classlar Restoran zinciri icin ayi bir paket icinde yer alacak.

    simdiden allah razi olsun







  • Çok zevkli bir programa benziyor
  • aci cekerek yazdim programi. yeni bir sorun olucak onun icin yeni konu acmayi da düsünüyorum aslinda da özetle 3.programi bitirdim Bonus olarak da programda alisveris sepetini ödedigimizde fatura olarak bir htlm sayfasi olusturmamizi istemisler. Icinde fatura bilgileri ve gene bilgileri iceren bir qr Code olamasi gerekiyor. Bize bitane qrcodegenerator.java diye bir dosya ve mustache adinda bir template-engine vermisler. normalde gui üzerinde zaten fatura bilgilerini yazdiriyoruz ama htlm görmedim template engine nedir ve qrcodegerenatoru nasil kullanicam nasil cagiricam hicbir fikrim yok en azindan. nasil bir yol izlemem gerektirigini kabaca bana anlatabilirseniz senivirim. eger bu konuda bir kaynak da mevcutsa ayrica faydali olur tesekkürler...
  • Sanırım ilk sorunu bu saate kadar araştırmışsındır o yüzden diğeri hakkında yorumumu yapayım, Qr kodunu ürettikten sonra sana verdiği stream'i veya oluşturduğu bitmap'i base64'e çevirip mustache'a pass edebilirsin. Java 8'de base64'e çevirmek için java.util.Base64 var.

    Template'ine base64 resim böyle eklenebilir:
    <img src="data:image/png;base64,{{qrbase64}}"/>
    (dosya türü değişiklik gösterebilir, burada png)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoktur -- 16 Haziran 2017; 20:1:35 >
  • hocam cevap icin cok saolun hazirci bir insan degilim aslinda ama github üzerinde aradigim bilgilere ulasamadim qr kod icin aciklamaya göre stream olusturdum burada sorun yok simdi is sadece html sayfasi olusturmak qr kudu icine atmak ve kendi variablelerimi kullanarak bir aciklama eklemek kaliyor. Ama mustache burada tam olarak ne ise yarayacak ve template dedigimiz olay tam olarak nedir? internette template pattern ile ilgili bir takim örnekler buldum ancak su durumda ne icin kullanacagimizi veya yazmak istedigim kodla nasil bir iliskisi olacak anlayamadim.

    Son olarak bir html dosyasi olusturdum ve düzenleyip compile edebiliyorum. Anlamadigim Mustachenin buradaki görevi nedir? source code icinde bu html sayfasinin olusturulmasi icin javaya ne türde bir kod yazmam lazim? mevcut variablelerimi bu html sayfasina nasil gecirecegim ve html sayfasi benim src ile nasil iliski kuracak tesekkürler...

    edit: hocam direk Base64 gecirsem daha bi hos olurdu code ama ben direk png dosyasinin ayni konuma olusturulmasini saglayip

    <p> <img src="QRCode.png"/> </p>
    ile html dosyasina gösterdim. ancak html dosyasina gecirmek istedigim attributarin boyle bir konumu yok tabii:) en kötü ihtimalle soruce code cagrildiginda text dosyasi olusturulmasini saglayayim onu da html dosyasina göstereyim diyorum. yardimlarinizi bekliyorum tesekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzzy -- 17 Haziran 2017; 17:16:12 >




  • Template engine ile yapıp kullanmadan yapamayacağın hiç bir şey yok. (doğal olarak)
    Kullanım amacı temelde programayla ilgilenmeyen web tasarımcıların kolayca arayüz hazırlaması diye biliyorum. Bul ve Değiştir'den artısı tekrar eden öğelerin programda döngülere ihtiyaç duymadan sayfaya eklenebilmesi.

    Basit bir örnek proje hazırladım kendine göre düzenleyebilirsin. Html görünümü için Buradan yararlandım.

    Qr konusuna gelince, base64 tavsiye etmemin sebebi belki html dosyasını bir yere iletmeniz istenir sebebiyleydi, resmi her defasında dosyanın yanında taşımak yerine dosyaya gömmek daha akıllıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoktur -- 18 Haziran 2017; 3:13:34 >




  • hocam cok tesekkürler son olarak ben html dosyasi olusturup ona yazarak yapmistim güzel olmustu ama benden isteden mustache ile yapmakti.

    yardiminiz sayesinde temiz sekilde mustache ile yaptim. son olarak merak ediyorum siz konumu direk template.mustache diye göstermissiniz ve resources icindeki dosyayi görmüs. bu nasil mümkün?

    	public String generateQRCode(){
    ByteArrayOutputStream out = QRCode.from(this.details).to(ImageType.PNG).stream();
    String encoded = Base64.getEncoder().encodeToString(out.toByteArray());
    return encoded;
    }}


    qr codu bu sekilde cevirip return ettim ve yukarida verdiginiz kod ile mustacheye pass ettim tekrar tesekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzzy -- 18 Haziran 2017; 20:11:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huzzy

    hocam cok tesekkürler son olarak ben html dosyasi olusturup ona yazarak yapmistim güzel olmustu ama benden isteden mustache ile yapmakti.

    yardiminiz sayesinde temiz sekilde mustache ile yaptim. son olarak merak ediyorum siz konumu direk template.mustache diye göstermissiniz ve resources icindeki dosyayi görmüs. bu nasil mümkün?

    	public String generateQRCode(){
    ByteArrayOutputStream out = QRCode.from(this.details).to(ImageType.PNG).stream();
    String encoded = Base64.getEncoder().encodeToString(out.toByteArray());
    return encoded;
    }}


    qr codu bu sekilde cevirip return ettim ve yukarida verdiginiz kod ile mustacheye pass ettim tekrar tesekkürler...

    Resources olayı Mustache içindeki ClasspathResolver.java sebebiyle öyle.




  • hocam diyelim ki boyle bi programi yazip son kullaniciya sunmak istedik. jar dosyasina cevirdigimde html dosyasi alamadim. genel bir dizin de vermek istemedim cunku her bilgisayarda farkli olacak. ne yapmak lazim? html dosyasinin direk olarak program dizini icinde olusturulmasini saglayabilirmiyim?

    Program hakkinda yardim.

    soyle sirin bisey bastirdim son olarak:)
  • "/fatura.html" gibi dene. Html konusunda pek bilgin olmadığına göre bunu yapman güzel. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.