Şimdi Ara

UDF Formatını DOC, PDF, ODT Formatlarına Çevirme?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
20.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geliştirmiş olduğum excel vba tabanlı uygulamama ek bir özellik ekleme projem var. Adalet Bakanlığı bünyesinde görev almaktayım ve yazışmalar için Uyap Döküman Editörü isimli bir uygulama kullanıyoruz. Uygulama java tabanlı. Bu (http://www.uyap.gov.tr/destek/uyap.zip) adresten indirilebilir. Uygulamanın içinde, oluşturulan belgeyi DOC, PDF, ODT formatlarında kaydetme özelliği var. Bunu da anladığım kadarıyla ODFDOMConverter diye bir yöntemle yapıyor.

    Biraz araştırma yaptım ve şurada da (https://angelozerr.wordpress.com/2012/12/06/how-to-convert-docxodt-to-pdfhtml-with-java/) böyle bir makale buldum. Makalenin en altında "What about with odt converter?" diye bir bölüm var. Burada da o yöntemden bahsediyor. Yöntemin özü şu. (https://mvnrepository.com/artifact/org.odftoolkit/odfdom-java/0.8.7)

    Mevcut durumda excel vba tabanlı uygulamamda oluşturmuş olduğum UDF formatlı dosyaları, açmadan yazdırma işlemi yapamıyorum. Bunu aşmak için de, UDF dosyasını ODT'ye çevirip, bir şekilde ODT uzantılı dosyayı yazdırabilirim diye düşündüm.

    Javada şöyle bir şey yapabilir miyiz?
    MSDos ile şöyle bir şey çalıştaracam:
    javaw converter.jar orjinal.udf yenidosya.odt

    Yani özetle, orjinal.udf isimli dosyamı yenidosya.odt isimli dosyaya aynı yapıda çevirecek? Java bilgimin sıfıra yakın bir seviyede olması nedeniyle, sizlere danışma gereği duydum. Vakit ayırıp en azından fikir verebilecek, beni java ile ilgili bir foruma yönlendirebilecek bile olursa çok sevinirim.



  • UDF diye yeni bir format icat etmişler peki bu formatın spresifikasyonları var mı? Var ise onlara göre yeni bir konvertör yazmak gerekebilir. Yok ise o zaman bu format delinin kuyuya attığı taş gibi dönüştürülemeden kalabilir.
  • Programın kaynak kodlarına ulaşılabilseydi birseyler yapılabilirdi.
  • @revivo72, elbette UDF formatının da belirli bir yapısı vardır ancak biraz yapısı karmaşık. UDF dosyasını WİNRAR ile açtığınızda, içinden content.xml dosyası çıkmakta. Tüm veriler belirli bir standartta bu dosyanın içinde tutuluyor.
  • Joshualinekano kullanıcısına yanıt
    @Joshualinekano, programın kaynak kodları mı oluyor bilmiyorum ama bir şekilde kodlarına erişebildim sanırım. Şöyle tarif edeyim.

    1-http://www.uyap.gov.tr/destek/uyap.zip adresinden uygulamayı kurun.
    2- Kurulum sonrasında, "C:\Uyap\Uyap Kelime Islemci" böyle bir klasör oluşacak. Bu klasör içinde uygulamaya ait jar dosyaları mevcut.
    3-http://jd.benow.ca/ adresinde yer alan JD-GUI (https://github.com/java-decompiler/jd-gui/releases/download/v1.4.0/jd-gui-1.4.0.jar) uygulaması ile bu jar dosyalarını açtığımda uygulamanın java kodlarını görebiliyorum. Kastettiğiniz kaynak kodlar bunlarsa, belki işimize yarayabilir.
  • dangerous kullanıcısına yanıt
    Kodları İnceledim maalesef Obfuscation işlemi uygulanmış anlaması çok güç.
  • Joshualinekano kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Sağlık olsun, elinize sağlık.
  • Uyap neden Docx yerine Odt kullanıyor? Resmen ızdırap. Açmak için deliye döndürdüler insanı.
  • UDF dosyası açmak aslında çok da zor değil. Uyap'ın programını kullanarak yapabilirsiniz. Burada udf to pdf işlemi resimli olarak anlatılmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smnckgzr -- 14 Ekim 2022; 15:5:43 >
  • yazdığım tarayıcı uygulamama kısıtlı da olsa udf dosyası açma desteğini ekledim ama udf dosyasındaki xml dosyası çok saçma dizayn edilmiş detaylı bakılması lazım

    https://github.com/goksenpasli/GpScanner/tree/master/UdfParser

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.