Şimdi Ara

Profiloya Bravolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 ay ay evvel 70 ekran DVD'li kart okuyuculu TV aldık. şimdi Dvd yuvası bozuldu,Servise bildirdim ki, şok ettiler beni.2 ay beklemem gerekiyormuş. Neymiş DVD sürücüsü fabrikada kalmamış da, anca o zamana çıkarmış.Böyle saçmalık olurmu
    Bizi de uyarmışlardı, dvd'li tv'ler çabuk bozuluyor diye ama dinlemedikki milleti. adam gibi kullanırsak bişe olmaz diye düşündük ama farketmiyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidali -- 22 Ekim 2007; 19:59:21 >







  • Profilo, Telefunken, Siemens TV'ler profilo fabrikalarında üretilip, farklı markalarla pazara sürülüyorlar. Bu TV'lerin en büyük satış taktiği, piyasaya göre ucuz fiyat ya da kombi özellikli (TV+DVD, TV+Uydu ALıcı. TV+VCD) TV'leri makul fiyatla fiyatla satmak.
    2 sene önce ben de Telefunken 82 ekran DVD'li, 5+1 hoparlör setli Telefunken TV almıştım. Çok şeyler beklediğim TV'nin DVD'si bozuk çıktı. TV DVD'ye herzaman geçmiyordu. Önce servis geldi, daha tam deneme yapamadan 2. gün TV'yi götürdü. TV eve tekrar geldiğinde DVD çalışıyordu ama bir baktımki bas kolonundan sadece DVD filmlerde ses geliyor( bu arada 5+1 kolon sisteminin sesi berbat ama dedik ki TV düzgün çalşsın da daha sonra kaliteli bir 5+1 alıp bağlarız.). Tabi ki servis problemi çözemedi. Ancak TV'deki hatalar saymakla bitmiyordu. AV kanalına normal TV yayını karışması, görüntülerdeki cansızlık., Digi türk kullanıyordum o zaman. Bir kanal değiştiriyorum. ALttaki bilgi bankası TV'nin sol köşesine yapışıp, 1 saniye sonra ortalanıyordu. Önceki TV'de gözüme çarpmayan Bunun gibi bir çok garip hata. Günlerce serviste kalan TV. En sonunda yeni TV ile değiştirme kararı verildi dediler, sevindik tabi ancak yeni gelen TV'yi servis kurdu ve sürpriz TV çalışmıyordu. TV'nin içini açtılar çalıştırmayı başardılar. Ancak TV'nin yerini değitiriken bir baktım tv kapandı. Fişle oyna, defalarca aç kapa derken, skart kablosuna elim temas edince açılır gibi olan TV kapandı. Derken skartında sorun olduğunu anladım. Ertesi gün gene gelen servis Apar topar TV'yi götürdül, tabi ben de artık TV'den iyice soğudum. 3. gelen sıfır TV'yi (Allahtan Çalışıyordu) kutusu ile aldığım bayiye götürdüm ve Philips TV ile değiştirdim.

    Sonuçta o zamanın parası ile 1,900.-YTL gibi bir fiyata alınmış TV'nin bize verdiği stresin yanı sıra çok önemli bir şeyi daha öğrendim. Yurtdışına ne kadar kaliteli TV ürettiğini iddia etselerde firmalar; Türk tüketicisine her zaman düşük kaliteyi reva görüyorlar. Servislerine hiç birşey diyemem. O kadar fazla ilgilendiler ki, verdikleri mazot parasına ben acıdım ancak onların da yapacakları sınırlı tabi. Hatta bana dediler ki 3. TV' de de sorun çıkarsa Projeksiyon TV ile fiyat farkı olmadan değiştireceğiz ancak ben o aşamadan sonra Telefunken ile mal alışverişi defterimi kapatmıştım.

    Size de yaptıkları ürettikleri cihazın arkasında durulmadığını gösteriyor. Belki parça hemen gelir, belki 1 ay sonra ancak önemli olan şu ki; kalite olarak oldukça alt seviyede olan bu TV'ler özellikleri ve görünüşleri ile göz boyarken, asıl yerine getirmesi gereken işlevi hakkıyla yapmaktan oldukça uzaklar. Güzel Tv görüntüsü için, philips, sony, samsung gibi crt'leri tercih etmenizi öneririm.

    Saygılarımla.




  • Çok haklısın acaba diyorum,servise versek 1 ay içinde tamir edilemezse parasını geri sitesek olurmu, bizde büyük ekran ve dvd li olsun diye aldık. markaları da güvenilir sanıyorduk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.