Merhaba,
Bu konuda Youtube'da ve benzeri yerlerde çok sayıda kaynak var ancak hepsi okul projesi gibi basit sistemler. Ben daha ciddi bir sistem kurarak yakıt tasarrufu yapmak istiyorum.
Konyadayım, açık güneş alan bir çatım var. Kış aylarında çoğu zaman hava güneşli oluyor ancak güneş ısınma için yeterli olmuyor, hatta sıcak su sistemini bile ısıtamıyor.
Monocrystalline güneş pilleri sayesinde ışığı elektriğe dönüştürerek elektrikli ısıtıcı çalıştırmak istiyorum. Piyasada satılan profesyonel sistemler panel, şarj cihazı, akü ve inverter ile kuruluyor ancak benim aküde depolama gibi bir ihtiyacım olmayacak, enerjiyi elde ettiğim anda kullanabilirim.
2 adet 300w veya 3 adet 200w panel,
30A şarj kontrol cihazı,
basit bir akü (dediğim gibi depolama ihtiyacım yok ama inverterın dengeli çalışması için gerekli olabilir diye düşünüyorum),
300w veya 500w inverter
300w veya 500w elektrik sobası
Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?