Şimdi Ara

PRESTİJLİ ÜNİVERSİTE TERCİH EDİN! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
16
Favori
13.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölümden bölüme değişen bir konu, Ceng için o kadar da önemli olduğunu sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalarım,
    TOBB hakkındaki düşünceniz nedir ? Hukuk bölümü konusunda nasıldır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraswatichandra kullanıcısına yanıt
    Hocam bosverin faydalı bi konu yazmaya calismissiniz. Başka taraflara çeken de kendi bildigi gibi tercih yapsin silah dayamiyoruz kimseye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği mezunuyum. Ben bölüme girdiğimde (yıl 2004) sıralamam 14 bin küsürdü ve üniversite alt seviye bir üniversiteydi. Mezun oldum aradan yıllar geçti, akademisyen oldum ve şu an İngiltere'deyim. Mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum, çoğu dünyanın en iyi şirketlerinde (Siemens, Airbus vs.) ve Türkiye'deki iyi şirketlerde (Arçelik, Vestel, Aselsan vs.) çalışıyorlar. Benim gibi araştırmacı olup Stanford'da çalışan bile var. Memur olanlar da var, kendi işini kuranlar da.

    Prestijli üniversite size başlangıçta çok şey katacaktır, zira artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Rekabet çok başka bir boyuta taşındı, ama prestijli bir üniversitede eğitim görmezseniz de üzülmeyin. Sevdiğiniz, seveceğiniz işi yapmaya çalışın. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
  • Ankara üniversitesine gelmeyin arkadaşlar, bu okulda prestij falan yok sizi kandırıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişte en prestijli üniler hangileri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatımda bu kadar cahili aynı konuda görmemiştim. İTülu öğrenciler kendi okulunu eleştirdiği için bu okulun prestij kaybettiğini sanan avel dolmuş ortalık. İTÜyu şu an top 5 hariç geçebilecek üniversite yok mühendislik alanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamanda üniversite okumanın pek bir anlamı kalmadı gençler. Maalesef gerçekler bu yönde. Sabancı mezunu olup 6-7 aydır boşta gezen insan tanıyorum. ODTÜ mezunu arkadaşım bile doğru düzgün maaş ve çalışma koşullarına sahip olmadığını için en sonunda Almanya'ya yüksek lisans yapmaya gitmişti. Yani Türkiye şartlarında gerçekleri konuşursak, bu zamanda 20'li yaşlardaki bir gencin kendini harcaması için yapabileceği en iyi şey üniversite okumak oldu. Devlet de bunu körükleyerek her ile fakülte açıp puanları aşağı çekti. Şu konuya yorum yazanların yarısından fazlası 4-5 sene sonra dönemin asgari ücretinden 500 TL fazlasına haftada 6 gün 10 saat çalışmak zorunda kalacak mesela. Köşe başında simit satan adam bile sizden daha fazla kazanacak. Gerçekler bu yönde. Bu ülke maaşla yaşanacak bir yer değil ticaret ülkesiyiz. Üniversite okumayı kişisel gelişim olarak kabul eder, gelecekte buna dair maaş ya da iş beklentiniz yoksa sorun yok lakin okuduğu bölüme göre hayatını kazanmayı hayal edenlere tokat gibi yanıt verecek hayat size.

    Umarım hatalı kararlarda bulunmazsınız.




  • Evet, ikinize de katılıyorum. Anlatmak istediğim kendini geliştirme konusundan, yaptığın işi sevmeye ve daha daha sonra itibar konusuna kadar geniş bir çerçeveye sahipti aslında ama arkadaşlar şu okul bundan iyi mi muhabbetine bir sürü gereksiz konuya girdiler. İkinizin söylediklerine de katılıyorum. Artı bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum, lisans bölümünü çok önemli görüyoruz. Daha ilerisini düşünemiyoruz nedense. Tamam ileride açılmak istediğin alana göre önemli fakat gerçekten çevremden gördüğüm kadarıyla en son bitirilen okul esastır. Bilmem anlatabildim mi derdimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraswatichandra -- 5 Ağustos 2020; 11:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben niye bu kaosu baştan sona okudum bilmiyorum
    Yazık ya konudaki bir çok insanın nasıl tipler olacağını hayal edebiliyorum... Yazık cidden bu kadar anlama özürlü bu forumdayken Türkçe nelerinin bu kadar düşük çıkması şaşırtmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

    Şahsi fikrimi söylüyorum. Millet burada yok İTÜ daha iyi sen kafayı yemişsin falan diyorlar. Daha savundukları okulun neden Hacettepe'den iyi olduğunu ve Hacettepe'nin neden İTÜ gibi olamayacağını anlatmıyorlar.
    Hacettepe'nin neden İTÜ'den iyi olamayacağını anlatayım. En başta akademik kadro olarak yetersiz. Profesör sayısı az ve çoğunlukla akademide "inbreeding" dediğimiz içten beslenme, yani kendi yetiştirdiği öğrencisini kendi akademisyeni yapma durumu Hacettepe'de İTÜ'den daha fazla. Yani yurt dışı görmemiş, farklı alanlarda çalışmamış akademisyen sayısı çok. Hacettepe'nin asistanları da İTÜ'dekilerden daha yetersiz. Okulun akademik altyapısı beraber çalışacağın, sana destek olacak, referans sağlayacak kişi demektir. Hacettepe'de bunlar daha zayıf.

    İTÜ'de sadece mühendislik olduğu için 445 labın hepsi tekniktir. Hacettepe'de labaratuvarların büyük çoğunluğunu sağlık bölümleri alır. Mühendislik olarak lab sayısı az ve ekipman olarak daha zayıftır. İTÜ, lab ekipmanlarına inanılmaz bir bütçe ayırıyor.

    Hacettepe Ankara dolayısıyla özel sektörde de daha zayıf kalıyor. ODTÜ'nün savunma sanayi gibi büyük bir avantajı var ama Hacettepe 2. sırada geliyor. Anlayacağın sektöre de yönelsen akademik de düşünsen İTÜ daha çok imkan sunuyor. Öğrenciyken görüp katılabileceğin çok az proje ve network var Hacettepe'de.

    Yurt dışı tanınırlık ve bağlantı açısından İTÜ daha iyi. En azından her bölümün ABET akreditasyonu var. MÜDEK, ABET'e göre daha düşük seviye bir geçerlilik sağlar.
    Mesela daha sonraki bir yorumunda yapay zekadan bahsetmişsin. Hacettepe geçen sene yapay zeka bölümünü kurarken İTÜ'den birkaç hoca almaya çalıştı. Bu hocalardan birinden ders aldığım için biliyorum, birinci ağızdan duydum. Şu an Türkiye'de İTÜ kadar yapay zekaya yatırım yapan başka üniversite yok. ITU AI Center yazarak bu enstitünün çalışmalarını ve kadrosunu takip edebilirsin. Tüm bunlara rağmen İTÜ yapay zeka mühendisliğinin Hacettepe'den aşağıda kapatacağını hiç sanmıyorum. Tercihler açıklanınca buraya tekrar yazarız.

    Hacettepe mühendislik alanında daha geri kalmış ve dinamikleri yavaşlamış bir okul. Bu yüzden İTÜ'nün seviyesine ulaşması pek mümkün değil. Öyle bir altyapısı ve fiziki imkanı yok en başta. Şahsen benim için de Hacettepe'de okumamın sayısız avantajı vardı. Maddi olarak ve evim dolayısıyla daha rahat edebilirdim. Hacettepe sandığın kadar iyi bir üniversite olsaydı ilk geçiş yapanlardan biri olurdum çünkü İTÜ'den de memnun değilim. Yani Türkiye'de İTÜ'ye göre daha mantıklı birçok seçenek vardır belki ama Hacettepe bunlardan biri değil.
    Üniversite kıyaslamak ne kadar doğru ve kesindir bilemiyorum ama kıyaslayacaksanız da yerleştirme puanlarına bakıp yapmayın bunu. Dışarıdan göründüğünden çok daha farklı ve fazla şeyler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 5 Ağustos 2020; 12:52:26 >




  • Konuya yazan birkaç kişi var. Onların burada kavga etmesine hiç gerek yok. İster sütçü imam üniversitesi’nde ister boğaziçi’nde okusunlar bir şey değişmeyecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana göre bu bölümlere göre değişen bir sıralama ama genel olarak
    Zirve Üniversiteler:Boün,Koç,Bilkent,Sabancı
    1.Sınıf Üniversiteler:İtü,ODTÜ,TOBB,Özyeğin,Galatasaray
    2.Sınıf Üniversiteler:Hacettepe,Türk-Alman,YTÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    sen bir karar verebildin mi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    1-Boün
    2-Sabancı
    3-Bilkent
    4-GSÜ
    5-Bura çok karışık işte:TOBB iktisat,ODTÜ İktisat ve Boün ybs(udemy)kafam bunlar arasında gidip geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız ama bu açıkları Hacettepe kapatmaya çalışıyor. Hacettepe çok hızlı gelişim gösteren bir üniversite. Ders imkanları olarak şu an İTÜ çok daha iyi olsa bile birkaç sene içinde fark kalmayacaktır.

    Yapay zeka alanında İTÜ gelişmiş olabilir ama bu sene ilk defa açılıyor. TOBB ve Hacettepe varken İTÜ tercihinin biraz geri planda olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 5 Ağustos 2020; 13:54:53 >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    Hacettepe 2. sınıf üniversite yazmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drexel

    Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği mezunuyum. Ben bölüme girdiğimde (yıl 2004) sıralamam 14 bin küsürdü ve üniversite alt seviye bir üniversiteydi. Mezun oldum aradan yıllar geçti, akademisyen oldum ve şu an İngiltere'deyim. Mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum, çoğu dünyanın en iyi şirketlerinde (Siemens, Airbus vs.) ve Türkiye'deki iyi şirketlerde (Arçelik, Vestel, Aselsan vs.) çalışıyorlar. Benim gibi araştırmacı olup Stanford'da çalışan bile var. Memur olanlar da var, kendi işini kuranlar da.

    Prestijli üniversite size başlangıçta çok şey katacaktır, zira artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Rekabet çok başka bir boyuta taşındı, ama prestijli bir üniversitede eğitim görmezseniz de üzülmeyin. Sevdiğiniz, seveceğiniz işi yapmaya çalışın. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
    Hocam ağzınıza sağlık ve tebrik ederim sizi. Sanki tek kariyer yapan prestijli okul mezunlarıymış gibi bir algı oluşmuş piyasada. Ama bu yanlış. İş önce insanda bitiyor.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.