Şimdi Ara

PRESTİJLİ ÜNİVERSİTE TERCİH EDİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
16
Favori
13.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değişen dünya şartlarında bütün mezunlar artık tam olarak iş tanımını yapmıyor. İnterdisipliner bir düzen mevcut. Mesela mühendislik mezunu adam da analist oluyor, işletme mezunu da. Ki bu sadece bir örnek. Mezun olanların yarısı belki kendi işinin tam karşılığını yapıyordur. Sanmayın ki adam elektrik mühendisliğinden mezun olup sürekli proje yapıyor ya da imza atıyor. Şirketler artık açtıkları pozisyonlara kalifiye eleman yetiştirmek değil direkt kalifiye eleman almak istiyorlar. Bu yüzden size ilk sorulan soru "Nereden mezunsun?". Eğri oturup doğru konuşalım. Bunu düşünerek tercihlerinizi yaparsınız umarım. Gidip de Erciyes üniversitesi x mühendisliği okumak yerine belli okulların bölümlerinden mezun olup daha sektörel işler yapanlar her zaman daha başarılıdır. Elinizde internet buyrun araştırın. Ülkemizde (sıralamasız) İTÜ, ODTÜ, BOUN, BİLKENT, KOÇ, SABANCI en iyi üniversitelerdir. Bunların yanında İYTE, İSTANBUL, HACETTEPE, ÖZYEĞİN, YEDİTEPE, YTÜ, MARMARA, GALATASARAY, ANKARA ve EGE üniversiteleri sayılabilir. Lütfen bana kızmayın ben de ülkedeki her üniversite eşit olsun isterdim ama maalesef şartlar ortada. Umarım birilerinin gözünü açarım. Herkese iyi bir tercih dönemi diliyorum.

    Tıp, diş hek., hukuk (ve belki ceng, yazılım) tercih edecekler için değil bu söylediklerim ama harici bir bölüm düşünen arkadaşlar için söylüyorum.

    Edit: Arkadaşlar ben hiçbir üniversite fanatikliği yapmaya gelmedim sadece ülkemizdeki öne çıkan üniversiteleri söylemek istedim bazı arkadaşlar bu üniversite bundan iyi demişsin üniversitelerin sıralamasını yazdığım şekilde iyiden kötüye gibi bir anlaşılma olmuş galiba öyle bir şey yok bunlar sadece ülkemizde öne çıkan üniversiteler tercihleri yaparken göz önünde bulundurmanız için yazdım kendiniz belli kıstaslar altında hangisine sizin için en iyi seçenek olacağını düşünerek tercih yapabilirsiniz hiç kimsenin gazına gelmeyin

    Edit 2: Merak edenler için İTÜ'ye 50K civarı sıralama ile girdim. Bu sıralamaya yapabileceğim en mantıklı karar yukarıdaki üniversitelerden tercih yapmaktı. Doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Katılmayanlar olabilir saygı duyarım veya daha yüksek yapıp diğer üniversitelerde başka bölüme girmiş de olabilirsiniz bu tamamen ideallerinize bağlı. Ben sadece değişen şartlar altında stratejik davranmak isteyenler için bir rehber niteliğinde yazdım bu yazımı. Başarılar.

    Edit 3: Arkadaşlar burası üniversite sidik yarıştırma konusu değil gidin başka yerde reklamınızı yapın. Sonra gerçekleri söyleyince ağlıyorsunuz. Çok merak eden açar verilere bakar hangisi iyiymiş vs diye. Senin benim public forumda yazdığımız mesajların bi geçerliliği yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraswatichandra -- 7 Ağustos 2020; 10:13:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • itünün bu kadar boklanması asıl biz öğrencilerin suçu. itüde birçok sıkıntı var ama o sıkıntılar bütün top okullarda var. özellikle de odtüde. ama adamlar öyle bi odtüyü tutuyo ki okulun bütün sıkıntılarını görmezden geliyor. biz ise tam tersi en ufak yanlışta okulu yerin dibine gömüyoruz. sonra da çoluk çocuğun ağzına sakız oluyor, hacettepeyle falan kıyaslıyor.
    bi kaç tane daha hayatında üni görmemiş ya da liseyi daha yeni bitiren velet burda neyin tatavasını yapıyor anlamadım gitti. demişler ki hacettepe ytüden itüden daha iyi diye. la geri zekalı insan düzgün bir kıyas yapar, komple okul kıyaslanır mı cahil? bölümleri bile tam olarak kıyaslayamazsınız, her bölümde anabilim dalları olur, bunları anca kıyaslarsın. mesela ben kendi alanım olan ısı proses hakkında konuşursam ytü ısı proseste ülkedeki bütün ünileri döver, tokatlar, gebertir, ancak itünün mekaniği, odtünün konstrüksiyonu bizi ve herkesi SADECE VE SADECE O ALANDA döver. hacettepe tıp ülkenin en iyisidir, odtü ee ülkenin en iyisidir, boun sözel bölümlerde en iyisidir, kıyaslama ancak böyle yapılabilir, ki ee tıp ve sözel bölümler bile kıyas yapmak için çok geniş bir aralıktadır, yapılması akıl karı değildir. önce bi gidip neye göre kıyas yapılıp yapılmayacağını öğrenin ondan sonra burda tatava yapın. hayatınızda daha üni kapısı görmemiş insanlarsınız, burda okul kıyası yapıp başkasının okuluna bok atacağınıza iki üç bişey öğrenin kendi alanınızla ilgili olan ki kendinize faydası olsun. salak salak gidip okulları bütün olarak kıyaslamayın, taşak geçerler sizle sonra iş hayatına atılınca.
    Ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği mezunuyum. Ben bölüme girdiğimde (yıl 2004) sıralamam 14 bin küsürdü ve üniversite alt seviye bir üniversiteydi. Mezun oldum aradan yıllar geçti, akademisyen oldum ve şu an İngiltere'deyim. Mezun olan arkadaşlarıma bakıyorum, çoğu dünyanın en iyi şirketlerinde (Siemens, Airbus vs.) ve Türkiye'deki iyi şirketlerde (Arçelik, Vestel, Aselsan vs.) çalışıyorlar. Benim gibi araştırmacı olup Stanford'da çalışan bile var. Memur olanlar da var, kendi işini kuranlar da.

    Prestijli üniversite size başlangıçta çok şey katacaktır, zira artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Rekabet çok başka bir boyuta taşındı, ama prestijli bir üniversitede eğitim görmezseniz de üzülmeyin. Sevdiğiniz, seveceğiniz işi yapmaya çalışın. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.
  • İstanbul marmara gibi unileride dahil edebilir miyiz mesela istanbul uni işletme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha da ileri gidiyorum diş,hukuk,ceng için bile üni etiketi çok önemli.kendini geliştirme mevzusu havada kalıyor çok klişe yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş kesin hacettepe öyeğin ankara veya egede okuyor
  • Gelir birazdan bölümü 40 sene üniyi 5 sene kullanacaksıncılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 3 Ağustos 2020; 13:30:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ neden yok hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ fazla abartılıyor, birkaç sene içinde Hacettepe geçecektir.
  • Saçmalama birader
  • Hukuk bölümü için
    Özyeğin
    Yeditepe
    İstanbul Bilgi üni. arasında kaldim en prestijli olan hangisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe'dekilere İTÜ'ye koşulsuz şartsız geçme fırsatı versen fakültede 1(bir) tane öğrenci kalmaz. Hacettepe yazacaksın herhalde???

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatasaray?
    İMÜ hariç istanbuldaki tüm devlet üniversiteleri bence prestijli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ, YTÜ eğitim olarak geriye gidiyor. İTÜ, YTÜ teknik olmasaydı ve İstanbul'da bulunmasaydı o kadar tercih edilmezlerdi.
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    sbü ve türk alman prestijli değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 3 Ağustos 2020; 14:24:40 >
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten Galatasaray, YTÜ, Marmara, İstanbul konu sahibinin eklediği diğer üniversitelerden daha iyi. Buna takılmak yerine konuda anlatilana odaklanalim, bence güzel bir noktaya parmak basılmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ne saçma mantık aga.

    Boğaziçi de istanbulda olmasa bu kadar tercih edilmezdi.
  • Ytü için söylediklerinde haklısın fakat İtü için fazlasıyla yanılıyorsun hocam. Hiç gerek yok bu toplara girmene. Hacettepe’nin kıyaslanacağı okul Yıldız’dır. Zaten hep öyle olmuştur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Hacettepe keşke tutsa yazardım. İTÜ ile Hacettepe'nin dil eğitimi hemen hemen aynı seviye. Eğitim olarak ise Hacettepe daha ağır basıyor.
  • Peki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KuzeyTekinoğluu kullanıcısına yanıt
    Bölüm özelinde düşünürsek evet işletme için konum önemli diye biliyorum. İstanbul'da devlette BOUN harici de orada var sanırım tam bilmiyorum ama. Genel olarak İÜ etiketi sözel bölümlerde belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.