Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 20 Ocak 2024; 11:53:40 >



  • İkiside çöp tek gerçek goatlar ligi SÜPER LİG

  • koşu mesafelerinde çok minik farklar var ve İsveç ligi ikinci sırada. kalite kıstası olabilecek bir kıyaslama değil bu.
  • Tamam sen git la liga izle o zaman
  • Kupayla alakası yok ki PLnin değerinin. Yıllarca real barça tüm starları topladı. Deli gibi para başarı vs vs. Şimdi o durumları yok, zaten modern futbol denen leşlik yüzünden bir daha çocukluğumuzun starlarını artı messi ronaldoyu göremeyeceğiz. Bu modern futbolun en büyüğü pep, pep'in en büyük starı kim mesela? Messi demeyin adam zaten 13 yaşında barcaya 40 tane dalavereyle geliyor zaten star olacaktı. Bugün citynin gençlerine bakın yıldız adaylarına, hangisi bizim çocukluğumuzun yıldızları kadar yetenekli? Hiçbiri. Sadece hocalarının dediklerini iyi yapan piyonlar, en iyileri de KDB.. Modern futbol manyakları yıllarca bu KDByi dünyanın en iyi en formda oyuncu falan diye yutturdular falan rezillik.
    Neyse PLye dönersek, bir kere her türlü taktik + formasyon var, 3lü 4lü 5li oynayan var,gegen press var, geçiş oyunu var, topa sahip olma var. Tempo var. İzlemesi keyifli. Ha ben vurdulu kırdılı ligleri de seviyorum iyi oyun + kaos severiz.
    İspanya ronaldodan sonra saldım ama eskiden çok iyiydi, sadece real barça atletico değil diğerleri de gayet keyifli futbol sunuyordu. Ama bunlar lokomotif işi başlar sekteye uğrayınca arkadakiler de etkileniyor. Şimdi italya izliyorum keyifli orası da. PL > Seri A > bundesliga = la liga.




  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

    Bazı kısımlar hariç katılıyorum


    La liga fena değil ama onu söyleyeyim son 2 senedir çok kötüydü bu sene biraz toparlama var. Özellikle Real Betisin maçları çok iyi oluyor kaçırmıyorum


    Bence iki sene içinde la liga yine ilk 3 e girecek

  • Dönen paralara kıyasla balon sayılır.
  • pazarlama league. para league.

    atleticoyu oraya at her sene şampiyon olur :D ingilteredeki fundamental çok zayıf, herifler steroidi basıp oraya buraya koşturuyor, onları top oynatanlara bir bakın 1 tane ingiliz bulamazsınız. sonra aga premier lig top durmuyo ulan durmaz ki heriflerin olayı bu zaten. ispanyol, portekizli, brezilyalı falan gidecek oraya anca yoksa başları kesik tavuk gibiler.

  • futbolun nba'si.


    lig yorucu olduğu için şlde başarı gelmedi. ama gene de en zevkli maçlar ve en iyi oyuncular oradadır.

  • Premier lig bir süre daha böyle giderse zaten Nba gibi olacak, Nba nasıl basket dünyasının zirvesinde ve herkesin içinde olmayı istediği bir ligse Premier lig içinde aynıları olmak üzere, şuan dünya üstünde çoğu formda teknik adam ve futbolcu bu ligin içinde yer almaya çalışıyor.


    Premier lig yayın hakları ve gelirleri bu düzeyde olmaya devam ederse aradaki farkta açılmaya devam eder. Sadece takım gelirleri değil, takımlar müthiş bir yabancı sermaye gücüne sahipler ve bu gelirleri son dönemlerde daha akıllıca kullanmaya başladılar.


    La Liga yıllarca Real Madrid Barcelona lokomotifine tutunuyordu, haliyle o lokomotifler eski gücünden uzaklaşınca ligde eski gücünden uzaklaştı. Premier bu açıdan daha rahat, tepeye oynayabilecek 5 6 takımı var ve bunlardan hangisi formdan düşse diğerleri o tahtı alacak güçte, La liga'yı dışarıdan takip eden büyük çoğunluk Real Madrid, Barcelona dışında çoğu takımın maçını bile izlemiyorlar.


    Diğer liglerinde en büyük sıkıntısı bu olacak, tepe takımlar güçlenirken diğerleri her geçen gün zayıflıyorlar, bu durum tepedeki takıma güç verirken ligi zayıflatıyor. Premier lig bunu gelir dağıtımıyla ve sermaye desteğiyle çözmüş durumda...





  • Yav koşu mesafesini, CL kupalarını kim ne yapsın? Önemli olan seyir zevki. İspanya'da 1-2 takımın maçları hariç zevk veren bir maç yok, Dün can sıkıntısından Sevilla'nın maçını açtım vallahi Galatasaray'ın maçlarından farksız, tatsız tuzsuz ilk devreyi izledim 2. devreyi açmadım. PL'de hemen hemen her takımın maçı zevk veriyor, hangi takımın maçı olursa olsun futbol izlemek istediğinde tatmin ediyorsun en azından.


    Dünyanın en iyisi İspanya'dan Almanya'dan çıksın çok önemli değil, kalan 15-16 takımın maçı anadolu klüplerinden hallice olduktan sonra ne yapayım ben onu.

  • Abartildiği kesin. Ligde sehir zevki için yapay futbol oynanmasi benim hoşuma gitmiyor. Farkli liğlerden kaliteli futbol oynayan 4-5 takim seçip, onlari izlemek daha iyi sürekli EPL izlemektense. En iyisi ŞL.

  • Değil.Dünyanın en iyi ligi.Avrupa kupalarında daha az başarılı olmaları da bunu değiştirmez.Turnuva takımı olmak vs. de farklı şeyler zaten.Sevilla turnuva takımı olduğu için mesela en saçma zamanda bile gidip UEFA'yı alabiliyor bir şekilde , iyi bir turnuva takımı çünkü.Lig kalitesi ve takımların başarısı birbirinden çok farklı şeyler zaten.Premier Lig'deki takımların çoğu kaliteli bir kadroya,hocaya ve takım yapısına sahipken La Liga'da 4-5 takım var en fazla.O yüzden lig olarak tabii çok daha iyi.La Liga takımları daha başarılı dense daha mantıklı olur bence.Zira random karşılaştırmada Premier Lig 8.si olan Brighton'la La Liga 8.si olan Getafe arasında 3-4 gömlek fark vardır en az.He Real belki Premier Lig takımlarının hepsinden iyidir fakat bu lig bütünlüğü olarak bakıldığında diğer takımlar aynı seviyede değil kesinlikle , Premier lig takımları çok daha üstün(Real zaten gelmiş geçmiş en büyük takım bu arada)





  • Eskiden balondu bjk tottenham liverpool arsenal'e falan kök sokturuyordu ama son 7 senedir falan balon değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedri Pasta -- 1 Ocak 2024; 21:44:10 >
  • La Liga takimlari derken ? Sadece Real ve Barca CL kazanmis hahahahaha takimlari demez miii ?


    ingiltere Aston villa,Nottingham Forest,Man Utd,Man City,Liverpool,Chelsea

  • Konuyu Aykut Kocaman açmış olabilir.


    SEN GİT BOL BOL HOLMEN GİBİ KOŞU MESAFESİ YÜKSEK OYUNCULAR İZLE O ZAMAN.


    Premier Lig şuan seyir zevki en iyi lig. Tribünler ikinci liglerinde bile tıklım tıklım.


    Bugün Newcastle - City maçı izledim mükemmeldi.


    La liga'da bu keyif malesef yok. La Liga malesef iki takımlı bir lig.

  • premier ligi geçtim champions lig 'deki keyif la liga 'da yok.
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Messi'den sonra Barca da kalmadi artik.


    La liga da 1 takim var o da Real Madrid

  • Yüzeysel bir bakış açısı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.