Şimdi Ara

Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oynanış


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    Yakın dövüş ile yolunu temizle. Gizlilik ve uzak mesafeden saldırı gerektiren durumlar için yay ile düşmanlarını avla. İşler ters gittiğinde ise güvenilir saldırı tüfeğine geç. En kötü durum için ise tabancanı asla yanından ayırma. En önemlisi de cephaneni çok dikkatli kullan. Hayatta kalan olmak istiyorsan, malzemelerini dikkatli kullanmak zorundasın.


    • Viktor'un hikayesine tanıklık et.
    • Yöntemini seç. Oyun sırasında ister aksiyona girebilirsin, istersen de gizli ilerleyebilirsin.
    • Hislerini takip et. Yardımcı görüş ile etkileşime girebileceğin nesneleri bul.

    Hikaye


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]



    Sürmekte olan soğuk savaş bitmek üzereydi. Her iki taraf da savaş çabalarına devam etmeyeceklerini bildirmişlerdi. O gece, herkes sokaklardaydı. Her yerde insanlar, savaşın bitişini kutluyorlardı. Tüm şehir koca bir parti alanı gibiydi. Arkadaşlarımızdan biri evinde bir parti düzenliyordu. Ben ve eşim Anna, metroda buluşacak ve gecenin devamında arkadaşlarımıza katılacaktık. Eh, ne diyebilirim ki? Hepimiz çok mutluyduk. Sonra anlayacaktık ki, mutluluğumuz fazla uzun sürmeyecekti. Ve umutlarımız etrafımızdaki bir çok insanın bir anda ortadan kaybolması gibi kaybolacaktı.


    Her şey bir saniyeden kısa süre içerisinde gitti. Bilinmeyen bir enerji şehrin bir çok yerinde ortaya çıktı. Hiç kimse gerçek hasarın ne kadar olduğunu bilmiyor, sadece bir şehir mi, ülke mi yoksa tüm gezegen mi? Görünüşe göre binalar ve altyapılar sağlam kaldı. Hayvanlar ve bitkiler de öyle. Fakat insanlar… Bir çoğu sadece bir anda ortadan kayboldu. Şimdiyse, kimse telsiz çağrılarıma cevap vermiyor. Kimse yardımımıza gelmiyor. Sanki herkes bir anda yokluğa büründü. Düşmancıl bazı kimseler dışında birisini bulmak pek mümkün değil. Saldırıdan sonra sadece çok azımız hayatta kaldık ve bu kadar az sayıda yaşayan insan ve bunlardan aklı başında olanlar, tüm hükümeti ve kolluk güçlerini çalıştırabilecek kaynaklara sahip değildi. Şimdiyse sadece güçlü olanın hayatta kaldığı orman kanunları var. Aslında insanlar sadece vahşi olmakla kalmadılar. Her yeni gün yeni zorluklar getiriyor ama dayanacağız. Biz hayatta kalacağız, neye mal olursa olsun.


    Victor, Ana Karakter


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    İşte bu, Victor'un ve Anna ile Victor'un gizemli yeni arkadaşının hikayesidir.


    Oyun içi resimler



    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    Videolar:





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexter Morgan -- 7 Şubat 2021; 15:1:48 >







  • Oyun çıkmış. Oynayan varmı?

  • Demosunu denedim. Kusurları çok tabii ama zaten olmasa şaşırtırdı amatör bir yapım. Fakat yine de beni şaşırttı oyun bu kadar beklemiyordum bizim ülkeden. Binalardan giriş/çıkış yaparken gölge/ışıklandırma sorunu oluyor ve genel olarak gölgedeyken elimizdeki silahlar shopla konmuş gibi duruyor, fakat genel olarak görsellik güzel.

    Sinir olduğum bir nokta ise karakterin hareketleri oldu. Arkamıza dönerken salakça baygın gibi dönüyor ve tam dönemeden omzunu öndeki engele çarpıyor, kafası geç dönüyor vs. Elde levye varken saldırı tuşuna basınca kameranın baktığı yöne saldırıyor sol çubukla yön veremiyorsunuz bu kimi için sorun olmayabilir ama beni biraz rahatsız etti.

    Kısacası dünya için küçük ama Türkiye için büyük bir oyun olmuş diyebilirim. Güzel grafikli amatör bir oyuna benziyor. Fiyatı hakeder mi bilemiyorum demodan ama destek olmak için alın alacaksanız da. İyi bir oyun beklemek yanlış olur çok kusuru var daha. Ben şimdilik düşünmüyorum belki ilerde bir daha denemek isterim alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 12 Şubat 2021; 15:50:12 >




  • Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]


    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]

    Oyun bugün çıktı. Toplam hikaye 8 bölümü var. 1 saat civarı oynadım. Büyük oyunlara göre biraz zayıf kalsada yinede iyi kotarmışlar. Globali hedefledikleri için İngilizce dublaj güzel ama Türkçe dublajda yan karakterler iyi olsada ana karakterimiz olan Victor bayağı ruhsuz ve düz mantık seslendirilmiş. Bi gözatmanızı öneririm. Steamda 36 tl.





  • Oyun kaç saat sürüyor yahu incelemelerde 2 saat oynayan da var 7 saat oynayan da aldım fakat oynayamadım daha
  • ilk bölümünü oynadım oyun iyi ama grafikleri çok kötü geldi bu kaplamalar nedir böyle pastel boyayla yapılmış gibi last of us pc versiyonu diyebilirim oynun üstünde çalışılsa biraz daha çok iyi olabilir daha iyileri olacaktır

  • Özellikle sonlara doğru artan çatışmalarda oyunun silah kullanım kısımlarındaki aksaklıklar nedeniyle bol bol sinir krizi geçirsemde oyunu genel olarak başarılı buldum. Ancak bazı kısımları aşırı ham duruyor. Sanki bir final sürüm değilde erken erişim bir oyun havası var.


    Sonunda Türklerde adam gibi 3d oyun yapabiliyormuş onu gördük. 2 boyutlu piksel oyunlardan bunalan sektörde bayağı ufuk açacaktır bu oyun.


    - Grafikler ve karakter modellemeleri böylesi küçük çaplı bir ekibe göre gayet başarılı. Burda çıkıpta neden 200 milyon dolara yapılan ve 50 milyon kopya satan konsol özel oyunlarıyla karşılaştırmak saçma olur.

    - Oyun içinde çalan müzikler bu seviyede bir oyuna göre aşırı iyi. Ama oyuna güzel yedirilememiş. Biraz "böyle güzel müzik yaptık, alın dinleyin" hesabı olmuş. Müzikleri kim hazırladıysa tebrikler.

    - Ara videolardaki animasyonlar çok zayıf kalmış. Yapımcıda animasyonlardaki zayıflığı bildiği için karakterler çok odunsu durmasın diye karakterleri her konuşmalarında hareket ettirmiş ama bu seferde karakterler siyahi rapçiler gibi hareket etmeye başlamış.

    - Türkçe seslendirme tam bir kulak kanatan cinsten. Global düşünüldüğü için konuşmalarda ağız hareketleri İngilizceye göre modellenmiş ve Türkçe dublaj ağız hareketlerinde çok sırıtırken İngilizce dublaj gördüğüm kadarıyla cuk oturmuş. İngilizce seslendirmeler gayet başarılıyken Türkçe seslendirmeler çok yapay ve kütüksü olmuş. Karakterin ruh halini ve bulunduğu ortamı yansıtmaktan çok uzak. Türkçe seslendirmede bir tek Anna karakterini beğendim. Güzel seslendirilmiş. Victor ve diğer zıpçıktı karakterse monitöre kafa attıracak seviyede kulaklarınız iflas edebilir. Düşman sesleriyse bu seviyede bir oyun için yeterli. Milyon euroluk Crysislerde daha çok sırıtan hallerinide duymadık değil.

    - Grafikler her ne kadar bu seviye oyun için iyi olsada animasyon konusunda çok acemice kalındığını gördüm. Animasyon ve Türkçe dublaj kısmına biraz daha profesyönel bir el dokunsa çok yararlı olurmuş.

    - Silah kullanımı ve silahlar arası geçiş çok akışkan değil. Aksiyonun ortasında silah değiştirmek çok hantal kalıyor.

    - Oyunun ortalarında yay veriliyor ancak sadece 1 okunuz oluyor. Son yarım saatte 2. oku anca alabildim. Başka oyunlara özenmek için gereksiz konulmuş bence. Oyunda hiçbir anlamı yoktu yayın.

    - Hikaye spoilerı vermem ama son bölümdeki sürpriz olay güzeldi. En azından boş bir oyun oynamadığıma sevindim.

    - Birde ara sahneler dışında oyunda yürürken karakterlerin konuştukları sırada ağızlarının hareket etmemesi biraz fazla göze batıyor.

    - Hangi silahı çekerseniz karakterin o yöndeki silaha el uzatması güzel olmuş. Mesela sırtınızın solundaki silah çekilecekse eller sol omuza giderken sağdaki silahlar kullanılacaksa eller sağ omuza gidiyor. Ancak silah elimizde olmasa bile fareyle nişan almaya çalıştığımızda son kullandığımız silah elimize otomatik gelse çok güzel olurdu.


    Her eksiğine rağmen mutlaka denemenizi önerdiğim bir oyun Potentia. Şuan steamda 36 TL. Türk oyunu diye destekleyin geyiği yapmak istemiyorum. Oynamaya değer bir oyun olduğu için deneyimlemenizi öneriyorum. Bu oyunun yakın gelecekte Türk oyun sektöründe yeni ufuklar açacağına inanıyorum. 30 yıllık atari oyunları seviyesinden bu sektörü kurtaracak her türlü oyunun en azından bir ön bakışı hakettiğini düşünüyorum.


    Bu arada oyun normal oynanışla ortalama 3-3,5 saat civarı sürüyor.

    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]
    Potentia PC Ana Konu [12 Şubat]




  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Güzel inceleme olmuş sağlık ve %100 katılıyorum ben yayı aldığım evin etrafında 5 ok bulmuştum :) 2. Bölümde yabancı denen lavuğa benzeyen biri beni öldürünce oyunu bıraktım xd tıpa tıp aynıydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkinakkas

    Güzel inceleme olmuş sağlık ve %100 katılıyorum ben yayı aldığım evin etrafında 5 ok bulmuştum :) 2. Bölümde yabancı denen lavuğa benzeyen biri beni öldürünce oyunu bıraktım xd tıpa tıp aynıydı

    Evet oynanış videolarına baktımda sağdan soldan 4-5 ok daha toplanabiliyormuş ama yinede çok anlamsız olmuş. Sırf koymak için konulmuş gibi. İhtiyaca yönelik veya zevkini çıkarabileceğin bir hali yoktu oyunda.

  • gokhans19 kullanıcısına yanıt
    Aynen oyunda vuruş hissiyatı olmadığı için anlamsız olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkinakkas

    Aynen oyunda vuruş hissiyatı olmadığı için anlamsız olmuş

    Birde şunu ekliyim. El bombası dinamiği berbatında ötesinde. İstediğin yöne hareket ettirmek çok zor. Onu geçtim el bombası ve patlayan variller bendemi öyle oldu bilmiyorum ama çok etkisizler. Patladıklarında daha 1 düşmanı bile öldürdüklerini görmedim. Oyunun bazı kısımları aşırı ham kalmış. Bi tık daha geliştirilmesi daha doğru olurmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Özellikle sonlara doğru artan çatışmalarda oyunun silah kullanım kısımlarındaki aksaklıklar nedeniyle bol bol sinir krizi geçirsemde oyunu genel olarak başarılı buldum. Ancak bazı kısımları aşırı ham duruyor. Sanki bir final sürüm değilde erken erişim bir oyun havası var.


    Sonunda Türklerde adam gibi 3d oyun yapabiliyormuş onu gördük. 2 boyutlu piksel oyunlardan bunalan sektörde bayağı ufuk açacaktır bu oyun.


    - Grafikler ve karakter modellemeleri böylesi küçük çaplı bir ekibe göre gayet başarılı. Burda çıkıpta neden 200 milyon dolara yapılan ve 50 milyon kopya satan konsol özel oyunlarıyla karşılaştırmak saçma olur.

    - Oyun içinde çalan müzikler bu seviyede bir oyuna göre aşırı iyi. Ama oyuna güzel yedirilememiş. Biraz "böyle güzel müzik yaptık, alın dinleyin" hesabı olmuş. Müzikleri kim hazırladıysa tebrikler.

    - Ara videolardaki animasyonlar çok zayıf kalmış. Yapımcıda animasyonlardaki zayıflığı bildiği için karakterler çok odunsu durmasın diye karakterleri her konuşmalarında hareket ettirmiş ama bu seferde karakterler siyahi rapçiler gibi hareket etmeye başlamış.

    - Türkçe seslendirme tam bir kulak kanatan cinsten. Global düşünüldüğü için konuşmalarda ağız hareketleri İngilizceye göre modellenmiş ve Türkçe dublaj ağız hareketlerinde çok sırıtırken İngilizce dublaj gördüğüm kadarıyla cuk oturmuş. İngilizce seslendirmeler gayet başarılıyken Türkçe seslendirmeler çok yapay ve kütüksü olmuş. Karakterin ruh halini ve bulunduğu ortamı yansıtmaktan çok uzak. Türkçe seslendirmede bir tek Anna karakterini beğendim. Güzel seslendirilmiş. Victor ve diğer zıpçıktı karakterse monitöre kafa attıracak seviyede kulaklarınız iflas edebilir. Düşman sesleriyse bu seviyede bir oyun için yeterli. Milyon euroluk Crysislerde daha çok sırıtan hallerinide duymadık değil.

    - Grafikler her ne kadar bu seviye oyun için iyi olsada animasyon konusunda çok acemice kalındığını gördüm. Animasyon ve Türkçe dublaj kısmına biraz daha profesyönel bir el dokunsa çok yararlı olurmuş.

    - Silah kullanımı ve silahlar arası geçiş çok akışkan değil. Aksiyonun ortasında silah değiştirmek çok hantal kalıyor.

    - Oyunun ortalarında yay veriliyor ancak sadece 1 okunuz oluyor. Son yarım saatte 2. oku anca alabildim. Başka oyunlara özenmek için gereksiz konulmuş bence. Oyunda hiçbir anlamı yoktu yayın.

    - Hikaye spoilerı vermem ama son bölümdeki sürpriz olay güzeldi. En azından boş bir oyun oynamadığıma sevindim.

    - Birde ara sahneler dışında oyunda yürürken karakterlerin konuştukları sırada ağızlarının hareket etmemesi biraz fazla göze batıyor.

    - Hangi silahı çekerseniz karakterin o yöndeki silaha el uzatması güzel olmuş. Mesela sırtınızın solundaki silah çekilecekse eller sol omuza giderken sağdaki silahlar kullanılacaksa eller sağ omuza gidiyor. Ancak silah elimizde olmasa bile fareyle nişan almaya çalıştığımızda son kullandığımız silah elimize otomatik gelse çok güzel olurdu.


    Her eksiğine rağmen mutlaka denemenizi önerdiğim bir oyun Potentia. Şuan steamda 36 TL. Türk oyunu diye destekleyin geyiği yapmak istemiyorum. Oynamaya değer bir oyun olduğu için deneyimlemenizi öneriyorum. Bu oyunun yakın gelecekte Türk oyun sektöründe yeni ufuklar açacağına inanıyorum. 30 yıllık atari oyunları seviyesinden bu sektörü kurtaracak her türlü oyunun en azından bir ön bakışı hakettiğini düşünüyorum.


    Bu arada oyun normal oynanışla ortalama 3-3,5 saat civarı sürüyor.

    Oyunun elle tutulur tarafı senin de dediğin gibi grafikleri. Fakat hayallerini yıkmak gibi olmasın ama oyunda gördüğün hiç bir grafik oyunu yapan kişilere ait değil. Grafik harici her şey yerlerde sürünüyor. Global tarafta resmen dalga konusu olmuş durumundalar. Last of us benzeri hazır grafikler bulduk hadi o zaman 4 kişi Last of us yapalım derlerse işte sonuç böyle olur. 1000 kişinin 8 senede geliştirdiği oyunu hangi akla hizmet 4 kişi yapmaya kalkıyorlar anlamıyorum. Bunlar hep bir anda zengin olma hırsı. Kimse merdivenleri tek tek tırmanmak istemiyor. Haliyle bütün girişimler başarısız oluyor.


    Oyun yapıyorsan haddini bilmen gerekiyor(kötü anlamda değil). 4 kişiysen 4 kişinin yapabileceği bir oyunu yapman lazım. Hiç olmazsa elinde böyle yarım bile denemeyecek mekanikler yerine doğru düzgün çalışan sistemler olur. Bakınız Hades, Dead Cells vb.


    Para kazansınlar ki daha iyilerini yapsınlar diye ümit ediyor insanlar. Parasızken bile bunu yapan adam 1 milyon lira bulunca GTA 5 yapmaya kalkar. Üzüldüm konu, o kadar uğraşıyorsun ve emeklerin boşa gidiyor. Keşke ufak bir oyun yapsalarmış da bir şeyler öğrenerek emeklerinin karşılığını alsalarmış.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.