Şimdi Ara

Plazma tv için stereo ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar tv de kullanmayı düşündüğüm stereo ses sistemi ne onerirsiniz? Şu anda tv de bağlı olarak edifier s530 var ancak daha net ses veren bir hoparlör takımı istiyorum.anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yada satıp microlab solo 7 veya 9c alsam saçmalık mı olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ike17 kullanıcısına yanıt
    Forumda microlab solo konusu vardı onu okuyabilirsin. düşük volume de daha detaylı bir ses istiyorsan amfi ve kule tip hoparlör düşünebilirsin. Bu tarz bir sisteme daha sonradan pikap cd çalar vs ekleyebilirsin güzel olur. Ufaktan hifi ya geçiş olur bu sistem. Ama bütçe önemli. Bütçeni söylersen daha spesifik bir tavsiyede bulunabilir arkadaşlar. Ama şahsi fikrim soundbarlardan uzak durman yönünde olur. Upgrade şansın olmaz ve düzgün çalan modeller çok daha pahalıya çıkar. En son media marktta yanılmıyorsam LG LAS950Mdiye bir soundbar dinledim. 1600tl idi ve resmen teneke gibi sesi vardı.
  • metulen kullanıcısına yanıt
    Aslında çok fazla karmaşıklık istemiyorum yani amfi olayına girersem iş uzayacak:) mevcut sistemimle tv arasına amfi yada ses kartı kullanmak gibi birşey olmaz mi?edifier s530 u pc de ses kartıyla kullananlar çok övüyor..yardiminiz için teşekkür ederim
  • ike17 kullanıcısına yanıt
    Televizyondan direk dijital çıkış alabiliyorsanız (koaksiyel veya optik) bunu harici DAC kullanarak (PC Ses kartı mantığı ile aynı) sesi daha net sisteminize iletebilirsiniz. 5+1 multimedya hoparlörleri ile yüksek bass ve tiz alabilirsiniz ama orta seslerde bu sistemler zayıf kalabiliyor. Sizdekini denemedim ama gördüğüm kadarı ile 5+1 multimedya hoparlörleri arasında oldukça iyi bir yeri var. Size kalmış bir durum bu.

    örnek DAC:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-denon-da-300-usb-32-bit192-khz-dac-ve-tum-modelleri-385158263/detay

    Bu biraz üst düzey bir ürün ama orta düzey ve optik veya koaksiyel girişi olan bir DAC için de gene 400-500 gözden çıkarmanız gerekebilir.




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Eğer seste farkedilir derecede iyileşme olursa almayı düşünürüm tabiki.

    Bırde prize takip çalışan ses kartları var uzerinde optikal in ve optikal out cikis olan kartlar onlar hakkinda bilginiz varmi işime yararmi acaba?
  • ike17 kullanıcısına yanıt
    Ben görmedim ama kendi başına çalışabiliyorsa olur tabi. Sadece bazı bilgisayar ses kartlarının girişi sadece usb oluyor. bu sizin işinize yaramaz. Ama optik giriş varsa iş görür. DAC kalitesi arttıkça elde edeceğiniz sesin kalitesi sizin sisteminize bağlı olarak artış gösterir. Ama kaynakta önemli. İzlediğiniz yayında sunulan sesin kalitesi de önemi. Genelde bilgisayarlarda ekstra ses kartı alındığında bunu 128-160KBPS lik mp3 dinlemek için yapmazsınız. Flac veya CD dinlemek için yaparsınız. Yani bir zincir gibi düşünün. Sesin genel kalitesi en zayıf halka belirler. İyi bir dinleti için, yüksek kalite ses dosyası + kaliteli bir DAC + Kaliteli ara kablolar + iyi bir amfi (receiver tarzı olanlarda dahili DAC oluyor) + iyi bir hoparlör gereklidir (sizsdeki sistem DAC'ı olmayan amfi ve hoparlör kısmı oluyor). Tüm bu sistemi düşük kalite sayılacak tv yayınında veya düşük kalite müzikte kullanacaksanız gereksiz olur. Mevcuttaki tv kanallarında ses kalitesi pek iyi değil. Özellikle türkçe dublaj belgesel kanalları bunlardan biridir. Fakat DAC'ınızı media playerdan müzik (flac), HD filmler veya cd player ile kullanırsanız farkı görürsünüz.




  • metulen kullanıcısına yanıt
    Anladım.yardiminiz için teşekkür ederim
  • Dostum kendi sattığım Pioneer A209-R amfilerden var benim kendi evimde. Bir de buradan bir arkadaştan 2. el Tannoy Mx-1 aldım geçen yıl. amfiyi hem tv'ye bağladım, hem istediğimde cep telefonu vs. takıp müzik dinliyorum ve çok detaylı lezzetli bir ses alıyorum. Tannoy Mx-1 belki duymuşsundur f/p olarak kendi civarının en iyisidir. şu anda 2. elleri 500tl civarında. Yanına dediğim gibi benden veya birilerinden 2. el bir "stereo amfi" alırsın tadından yenmez. Gelen misafirler bile tv'den gelen sese hayran oluyorlar. edifier s530'un sesini duymadım o yüzden kıyaslayamıyorum ama benim tavsiyemin, ortalama markaların kule hoparlörlerinden hem fiyat hem performans olarak daha iyi olacağı kesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.