Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (2138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: iStrange Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
181.154
Cevap
1.522
Favori
9.847.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
348 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sekoni kullanıcısına yanıt
    Herhalde kime sorsanız Sorun özel fiyatlandırma ister ama Sony niye bize oyunu gerçek fiyatına satıyor diye kızmak saçma. Bu fiyatların sebebi kur. 2018 yılında gow’u on siparişle 209 liraya almıştım sen hesaba kat. Hatta bazı oyun firmalarının Türkiye’den çekileceği dedikodusu varmış (enis Kirazoğlu videoda söylüyor).

    Öncelikle yerel fiyatlandırma olması icin pazar payının büyük olması lazım ki sürümden kazanabilesin ama Türkiye’de konsol pazarı küçük. Bu kur devam ettiği sürece daha da küçülecektir. Ozel fiyatlandırma yapsa yapsa yine 400-500 bandına indirebilir maximum. Bu fiyat yine pahalı degil midir sizce ? Yanı cozum burada özel fiyatlandırma degil kurun düşürülmesi.

    Ayrıca su mantık çok saçma siz oyunlara 700 lira mi veriyorsunuz. Gidip başka psn’den alabiliyoruz. İlla Türkiye psn’ninden oyun almak zorunda değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sekoni kullanıcısına yanıt
    Önce bu isteğinizi kutulu oyunların Türkiye ithalatçısına bildirmelisiniz bence. Ne alaka diyecekseniz oyunların Türkiye ithalatçısının zamanında Playstation Türkiye’yi indirimler yüzünden dava ettiğini hatırlatmak isterim.

    Saydığınız streaming servislerinin digital oldukları için haliyle bir ithalatçısı falan yok ve fiyatları istedikleri gibi belirliyorlar. Onlarla kıyaslamak biraz saçma.

    Ama şöyle de bir durum var, Sony’nin kendi ithalatçısı olduğu 2K oyunlarında da bölgesel bir fiyatlandırmaya falan gitmiyor. Gerçekten çok saçma bir durumun içerisindeyiz. Benim bölgesel fiyatlandırmanın bu ülkede kısa vadede gerçekleşeceğine inancım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 30 Eylül 2020; 16:39:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir de utanmadan korsan oyun al diyor. Sonra özel fiyat istiyoruz de utanmadan. Şaka gibi birisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thejoker58906

    Demeyin öyle hocam bizde çok oyun oynayan bir milletiz 3-4 sayfa önce de yazdığım gibi KıraatStation da Batak of us çok oynanan online bir oyundur bizde de
    Bizde LoL, Pugb, CS gibi oyunlar tutuyor. Oyun kültürümüzde single oyun diye bir şey yok. Bu yüzden online oyunlarda özel fiyatlar da görüyoruz, etkinlikler de, dil desteği de ve hatta müşteri desteği de. Ubisoft Türkiye ofisini açmasının en büyük sebebi R6 oyunudur. Ama Ruslar'da öyle bir dağılım yok. Online oyuncusu da çok, single oyuncusu da.

    Bizde Fifa, Pes, CS, Call of Duty, Pubg, Gta Online liste böyle uzar gider...

    Fifa'da, CoD'da falan fiyat desteği göremiyor olmamazın sebebi bu oyunların kitlesi her sene ne kadar olduğuna bakmadan alıyor olması. Zaten senede 1 2 tane oyun aldıkları için fiyatı çok önemli olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 30 Eylül 2020; 16:39:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tospik

    Eski mesajını silmiş görsen kahkahalara boguldum gece gece.

    Yok Rusya ve Polonya’dan büyükmüşüz. Yok bunlari yazmadan önce google’a Türkçe İngilizce yaz hemen bulursun demiş. Ben de bakayım dedim ne göreyim Rusya bizden 4 kat büyük :)) Polonya da büyükmüş meger. Sonra uruguay özel fiyat uygulanıyor dedi. Psn’e baktım 60 dolara satılıyor. Bir de siz uruguaydan sadece muslerayi bilirsiniz falan yazmış . İbretlik bir arkadaş. Masallah masallah :))
    Yalnız o rakamlar yanıltıcı olabilir, konsol tarafından bakarsak tr konsol oyun satışlarını doğru yansıtmayabilir, çünkü Türkiye'de konsol oyuncularının çoğu yurtdışı hesaplardan oyun alıyor, Amerika Endonezya Hindistan gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 30 Eylül 2020; 16:44:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu arada Sony özel fiyatlandırma yapmıyor diyenlere sadece 1 oyun üzerinden örnek vereceğim.

    Steam'de direkt olarak kendi sattıkları tek oyun var.

    Horizon Zero Dawn: 50 Dolar - 275 TL (yaklaşık 35 Dolar)

    Rusya'dan bile ucuza satıyorlar bu oyunu bize. Çünkü PC'de sattıklarında konsolda olduğu gibi canavar vergiler yok. Ayrıca Aral buradaki fiyata müdahale edemiyor, dava açamıyor. Ama konsolda kendi oyununu ucuza satarken Aral gidip dava açıyor.

    Yani Sony muhtemelen o cezayı yedikten sonra adamların kendi ülkesi bunlara acımıyor, ben niye uğraşayım diye düşünmüştür. Zaten ciddi bir pazar da değiliz. Ama Sony tüü kaka değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 30 Eylül 2020; 16:46:57 >
  • x_abner X kullanıcısına yanıt
    Hızlı bir internetiniz yoksa, harici HDD alınır oyunlar orada tutulur, oynayacağınız zaman SSD ye taşınır.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |
  • Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |
  • tospik kullanıcısına yanıt
    Kutulu oyunları bitirdiğim zaman siliyorum, dijitalleri tutuyorum. Dijitaller çok yer kaplıyor, bir de şu hiç alakamın olmadığı multiplayer güncellemeleri yüzünden yer daha da azalıyor.

    The Crew 2, Red Dead Redemption 2 gibi oyunlara güncelleme gelmesinden bıktım.

    Yeni nesilde bu güncellemeler isteğe bağlı olmalı, dileyen sadece Hikaye tarafını yükleyebilmeli, yoksa durduk yere sistem depolama alanı daha oyun almadan doluyor, Ps5 için bu konuşuluyordu sanırım ama onaylandı mı hatırlamıyorum. Yeni nesilde beklentilerimden biri de bu, ufak bir detay gibi görünüyor ama aslında önemli, özellikle Türkiye'de bir harici depolamanın kalitesine göre değişmekle beraber minimum 500₺ olduğu bir dönemde.

    Sony ve Microsoft'un SSD depolama için önerdiği harici diğer modelleri varsayarsak cebimizden ayrıca 1500₺ çıkması gerekecek zaten.

    Bu sebeplerle yeni nesilde yer tasarrufu açısından yazdığım seçenekler bizim için çok yararlı olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tospik


    Raytracing gösteceğiz diye çok göz yorucu bir ortam oluşturmuşlar. Neyse ki oyun içinde yarış esnasında bu kadar göz yoracak mekan olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 30 Eylül 2020; 17:38:13 >
  • Bu görselde çok iyi ya
    Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teen wolf -- 30 Eylül 2020; 17:40:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PlayStation'daki arkadaslar umarim tadini iyi cikarirlar;

    Mobil oldugum icin ceviriyi translate den aliyorum kusura bakmayin. Orjinal metin de asagidadir.

    Gran Turismo 7 Büyük PlayStation 5 Web Sitesi Güncellemesine Dahil Edildi
    GRAN TURISMO 7
    30 Eylül 2020 Andrew Evans tarafından
    PlayStation 5'in piyasaya sürülmesiyle Sony, konsol için resmi açılış sayfasında büyük bir değişiklik yaptı. Güncelleme, sitenin o bölümünün görünümünü yeniler, ancak aynı zamanda PS5'e gelen çeşitli birinci ve üçüncü taraf oyunlar hakkında daha fazla bilgi verir. Güncellemeye dahil olan başlıklar arasında Gran Turismo 7 var.

    GT7 şu anda büyük ölçüde bir "öyle değil mi?" Aşamasından geçiyor. Başlığın uzun süredir yeni konsol için bir lansman başlığı olduğu söyleniyor ve bu da seri için bir ilk olacak. PlayStation 3'ün lansmanıyla birlikte Avrupa'ya gelen Gran Turismo HD dışında, bir konsolun lansmanında şimdiye kadar hiçbir GT oyunu mevcut değildi - hatta GTHD bile küresel PS3 lansman tarihi yapmadı.

    Bu söylenti son aylarda da çok güçlendi. İlk olarak, Haziran ayında PS5 için ilk büyük oyunlar ortaya çıktığında, Gran Turismo 7 gösterilen ilk oyun oldu. Ertesi ay, Birleşik Krallık Resmi PlayStation Magazine, onu bilinen tüm PS5 oyunlarının toplamında bir lansman penceresi başlığı olarak yerleştirdi.

    Ancak son haftalarda, Gran Turismo cephesinde işler biraz sakinleşti. Eylül ayında PS5 oyunlarının ikinci bir canlı akışı, başlığı tamamen atladı ve PS5'in teknolojisinin oyunlara nasıl fayda sağlayacağına dair resmi parçalarda ara sıra ortaya çıkmanın yanı sıra, GT7 hakkında başka bir yorum yapılmadı.

    PS5 sitesinin yenilenmesi ve Gran Turismo 7 için özel bir sayfa, oyunu daha sonra değil daha erken görebileceğimiz konusunda yenilenmiş bir iyimserlik yaratabilir. Bununla birlikte, sayfanın kendisi herhangi bir yeni bilgi veya resim içermiyor ve yayın tarihi hala bir TBC olarak görünüyor. Site yenilemesine dahil edilen başlıkların birçoğu başlatma veya başlatma penceresi başlıklarıdır, ancak bazıları değildir, bu nedenle bu noktada çıkarabileceğimiz belirli sonuçlar yoktur.

    GT7 ile ilgili en son bilgileri takip etmek için GTPlanet’in Gran Turismo 7 için kendi Ultimate Guide'a gidin.



    Gran Turismo 7 Included in Major PlayStation 5 Website Update
    GRAN TURISMO 7
    September 30, 2020 by Andrew Evans
    With the PlayStation 5 launch hoving into view, Sony has made a major change to its official landing page for the console. The update refreshes the look of that area of the site, but also gives more information on a variety of both first- and third-party games coming to PS5. Among the titles involved in the update is Gran Turismo 7.

    GT7 is very much going through an is-it, isn’t-it phase right now. The title has long been rumored to be a launch title for the new console, which would be a first for the series. Other than Gran Turismo HD, which arrived in Europe alongside the launch of the PlayStation 3, no GT game has ever been available at a console’s launch — and even GTHD didn’t make the global PS3 launch date.

    That rumor has been very much bolstered in recent months too. Firstly, when the first major games reveal for PS5 happened in June, Gran Turismo 7 was the very first title shown. The following month, the UK’s Official PlayStation Magazine placed it as a launch window title in its round-up of all known PS5 titles.

    However in recent weeks, things have gone a little quiet on the Gran Turismo front. A second live stream of PS5 games in September completely omitted the title, and aside from occasionally cropping up in official pieces about how the PS5’s technology will benefit games, there’s been no further comment on GT7.

    The refresh of the PS5 site, and a dedicated page for Gran Turismo 7, may create some renewed optimism that we may see the game sooner rather than later. That said, the page itself doesn’t include any new information or images, and the release date still appears as a TBC. Several of the titles included in the site refresh are launch or launch-window titles, but some others are not, so there are no particular conclusions we can draw at this point.

    To keep up with all the latest information on GT7, head over to GTPlanet’s own Ultimate Guide to Gran Turismo 7.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kayit dosyalari geliyor yeah! :)

    Spider-Man: Miles Morales Saves Can Transfer From PS4 To PS5
    Though the remastered game needs to start over from scratch, Spider-Man: Miles Morales save data is compatible between the two systems.

    GameSpot.
    https://www.gamespot.com/articles/spider-man-miles-morales-saves-can-transfer-from-ps4-to-ps5/1100-6482766/?ftag=CAD-01-10abi2f

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamerasi

    Bu oyuna acayip gazlıyım valla, görseline aşık oldum resmen. Utanmasam God of War dan sonra en çok beklediğim oyun yeni nesilde diyebilirim yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 30 Eylül 2020; 17:22:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahhahaha Miles Morales'in save'ini PS5'te de kullanabilecekmişiz. İlk oyunun save'ini PS5'te kullanamayacağımızın haberini paylaşan yok ama. Rezillikleri eleştirmeyip olması gereken şeylere göbek atıyorsunuz fanboy olmak için.
  • Sony PS5'de Kraken adında yeni bir sıkıştırma algoritması kullanıyor. PS4'de kullanılan Zlib'den 3-4 kat daha hızlı. Oyunların SSD'deki boyutunu da yarıya düşürebilirmiş. RAD Game Tools'a (algoritmanın geliştiricisi) göre yeni neslin başında olmasa da sonradan bir çok geliştiricinin bu algoritmayı kullanacağını söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02177D6B6 -- 30 Eylül 2020; 17:41:55 >


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.