Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (2136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oguzhankan43 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
181.505
Cevap
1.527
Favori
9.877.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hardwell. kullanıcısına yanıt
    sizin gibi hikaye tabanlı oynayanlar için yetiyor zaten hafıza.online oyunlar 100 gb oldu.
    cod modern warfare gibi oyunlar 200 gb yaklaştı.

    Fifa,RDR 2,GTA 5,COD,NBA 2K20 gibi en basit oyunlar cihazda hep yüklü zaten çoğu kişide.450-500 gb gidiyor zaten
    PS5 için büyük ihtimalle oyunlara ayrılan kısım 660 gb olacak yaklaşık.
    200 gb ancak kalıyor.oraya uzun süren daha hikaye tabanlı oyunları yazmadım.
    Cyberpunk 2077,AC Odyssey,Witcher 3 gibi oyunlarıda oynayan insan için çok az o hafıza kısaca.
    buraya daha Last of Us 2 multiplayer ve Cyberpunk Online gibi şeyler çıkmadan söyledim.o zaman RDR 2,COD gibi online oyunlardan vazgeçilecek.oradan dengelenir.

    bana yeter hafıza zor da olsa.fakat 2 tb olanı olsa onu alırdım düşünmeden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer687

    Daha öncede konuşulmuştu bunlar ama tekrardan söyleyeyim bari. Ben Pro ile konsol oyunculuğuna geçiş yaptım Konsolu aldığımdan beri yüklü mesela GranTurismo Sport ve aktif olarak oynuyorum hiç silmedim konsoldan. Bu oyun başlı başına 100GB'dan fazla. Yine aynı şekilde Battlefield 5, NBA ara ara arkadaşlar ile kardeşim ile girdiğim tadımlık oyunlar olan NHL, UFC, COD Warzone, RDR 2 Online derken yer sıkıntısı çekiyoruz elbette.

    Daha diğer oyunlardan bahsetmiyorum bile genellikle PS exclusive'leri gibi senaryo tabanlı oyunları da zaten oynayıp bitirdikten sonra siliyorum konsoldan. Tabi bir de işin PC boyutu var simülasyon düşkünü olduğum için orada da epey oyun var İracing, Microsoft Flight Simulator 2020, Asetto Corsa Compotizione Project Cars, Rfactor 2 gibi...

    Ailemin ekonomik durumu iyi öyle hesap al sat takas yap gibi alternatif yöntemlere hiç bulaşmadım. Kendi hesabıma satın alıp arşivledim bu sadece. Ama artık yeni jenerasyonda bir oyuna 700-800 lira bütçe katiyen ayırmam. Oyun bolluğu dönemi bitti birçoğumuz için.
    Bu sayıda oyunu ben de oynuyorum.1tb gayet yeterli aslında ama Modern Warfare ciddi sıkıntı yarattı. Çok fazla video çeken varsa da video uzunluğunu 10 ya da 15 dk yapsın. İstediği kısmı kırpsın ya da harici depolamaya alsın. Onun dışınsa bu kapasite muhabbetini baya anlamsız buluyorum. Büyük ihtimalle çoğunluk depolama yönetimi yapmadığı için her indirdiğini yığıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tr psn gibi usa storeda da ps4 oyunları 80 dolar /80 euro olacakmı?

    Birde şu saçma oyun fiyatları böylemi kalacak?

    Nba 2k18 689
    Nba 2k21 459 gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    Endişelerinde sonuna kadar haklısın, oyun fiyatları çok yüksek artık öyle 3e 5e bakmama gibi durumumuz da yok. 80 Euro oyun 800 TL olsa, primarysi 480 TL.. vow.
    Ama elimde değil okudukça aklıma Ata Demirer'in oyununda anlattığı kötümser çocuk geliyor;
    "Olm varya, sen o bisikleti aldın ama çalınacak varya!"
    Evet oyle demisim gibi oluyor ama cidden anlattiklarimin hepsini yasadim. Zaten al satin hep icindeyiz yani bunlari hep goruyoruz. Ve gelecekte olacaklar hakikaten de goz onunde o kadar acik gorulebiliyor ki. Hele su ilan bolumunun halini iceriden biri olarak bilince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frtfrtps

    Gel de bunu gerizekalılara anlat. Birde demezler mi?

    AMA STEAM AMAZON NETFLIX NASIL YAPIYOR?

    Bunlar Aral gibi ithalatçıların ayağına basmadığı için olabilir mi sayın gerizekalı? Sen konsol ve dijital platformları nasıl bir tutarsın. Steam dediğin yer Türkiye'de oyunculukta bir numaralı pastya sahip zaten. Bir de steamde bulunan çoğu AAA oyun zaten 400-500'lü fiyatları görmeye başladı bile AAA oyunlara daha zam bile gelmeden. Doları 1.5 tl olarak hesaplayan oyunların büyük çoğunluğu zaten indie veya AA oyunlar. Bunlar aral gibi şirketlerin umurlarında da değil. Onu geçtim Amazon dediğin şirketin değeri 1 trilyon doların üstünde. Microsoft'un 1 trilyon doların üstünde. Netflix ise 200 milyar doların üstünde. Sony'nin toplam değeri 100 milyar dolarlarda ve playstation tarafı bunun sadece belirli bir kısmını oluşturuyor. Hareket alanı çok daha dar ve Türkiye'de hitap ettiği kesim konsol oyunculuğunun küçük olmasından dolayı çok kısıtlı. Netflix ve Prime Video gibi servisler tr'de çoooooooooook daha geniş kitleye hitap ediyor konsolda oyun oynayan insanlarla kıyasladığında. Adamlar burada ne kazanıyor ki her sene 5 trilyon ceza ödemesini istiyorsunuz. Sanki adamlar çok mu memnun 700 tl'ye oyun satmaktan. Daha ucuza satıp çok daha çok satmak istemezler mi? Bunun tek çözümü konsol oyunculuğunun ülkemizde büyümesi böylece Sony bölge kilidi koymaya değer bir pazar olduğunu görecek ve aral ve benzeri kuruluşların oyun yayıncılarını dava etmesini sağlayan kanunları kaldıracaksınız. Tamamen serbest piyasa olacak. Sony kızılacak en son yer burda. Ağır vergilerden ve türk lirasının şu halinden bahsetmiyorum bile. Siz önce bunların hesabını sorun sorumlulardan sonra gidip elin Japon şirketinden hesap sorarsınız. Ben şahsen Sony'nin TR'den çekilmesi taraftarayım. Şu konuşan oyuncu topluluğana bakınca bence değmez uğraşmaları bizim pazar için. Alan zaten yine alır playstation'ınıda oyunlarınıda. Nintendo'yu millet nasıl aldıysa ülkede yıllarca distrübütor dahi olmadan. Playstation'ınıda alır isteyen
    Bu arkadaş günlerdir söylemeye çalıştığım şeyleri en doğru haliyle söylemiş. Arkadaşlar sony'nin yapabileceği çok fazla şey yok. Yayıncılar dahil herkes o büyük fenomenler Sony'e kızıyor ama aslında kızmaları gerek kişi belli. (Düğünlerde gelinin eşine verilen ad.)




  • lastwarriors kullanıcısına yanıt
    Merak etme, bir kaç güne ona da GÜNCELLEME gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Console Sharing" ve "Offline Play" gibi ayarlar yoktu PS4'ün ayarlar sekmesinde yanlış hatırlamıyorsam. Yeni özellikler mi var yoksa "Activate as your primary PS4" olayının adı mı değişti acaba?
  • Hardwell. kullanıcısına yanıt
    Bana yetmiyor açıkçası. Bu saydıklarım konsoldan hiç silinmeyen oyunlar. Bir de geriye kalan diğer oyunlar var dediğim gibi. Tam olarak hatırlamıyorum ama PS4'de kullanıcılara kalan depolama alanı 750 GB civarında belki daha az da olabilir. RDR 2 ve Gran Turismo Sport bu iki oyun 200GB'ın üzerinde. Yüksek çözünürlüklü dokular daha yüksek çözünürlüklü ses dosyaları, çok daha büyük oyun dünyaları derken yeni jenerasyon oyunlarda da boyutlar bu jenerasyonda olduğu gibi kalmayacaktır. 800GB ile zor kaldı ki zaten 600 küsür GB'ı kullanılabilir olacaktır muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer687 -- 30 Eylül 2020; 15:10:57 >
  • OguzhanHurkan O kullanıcısına yanıt
    fiyat yerelleştirmesi sadece 100 liralık şeyi 80 liraya sat değildir 100 liralık şeyi 100liraya satmak da bir yerelleştirmedir.Bizde 100 liralık şey 120 liraya satılıyor.

    Meseleye bir de buradan bakarsanız anlaması daha kolay olacak.
  • gyulanemeth kullanıcısına yanıt
    Bu açıklama kardeşliğe yorulabilir de yorulamaz da. Anlatılan sistem secondary hesabı tarif ediyor ama primary hesabı tarif eden bir tanım göremedim.
  • Seni durdurana aşk olsun valla. Biz Avrupa bölgesinde olduğumuz icin Euro üstünden hesaplanıyor canım benim. Uruguay nerde peki sana sorum bu. Bak bu sefer araştırıp yaz ha


    Oyun fiyatı 70/80 Euro olduğu icin bu fiyattan veriyor olmasınlar
    70 Euro eşittir 636,86 Türk Lirası (Güncel kurla)

    Yeteri kadar madara oldun ama hala devam etmekte ısrar ediyorsun. İnsanlara çıkışıyorsun git araştır diyorsun ama yanlış oldugu çıkıyor bir de utanmadan hala yalan sıkmaya devam ediyorsun.

    Microsoft 3. Parti oyunlarında da Sony ile aynı fiyatı veriyor genelde. Hatırlatırım her oyun geympese gelmiyor. Gidip en yeni FIFA , NBA, cod , Ubisoft vb oyunları oynamak istersen sen de bizim gibi 700 lira (yakında güncellenir) vereceksin.

    Yazacakken azıcık kanıtlarınla gel kafadan sallayarak gelme bu sefer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hardwell. kullanıcısına yanıt
    bende pcde 240 hz monıtor kullanıyorum sımdı 4k olacak dıye 60 a dusunce beni rahatsız edecek alıskanlıklarlada alakalı.arkadasın evdeydım gecen 60 hz monıtoru dırek hıssettım ve rahatsız oldum .keske 4k 144 alabılsekte mınımum 10k
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nemanja Bjelica

    sizin gibi hikaye tabanlı oynayanlar için yetiyor zaten hafıza.online oyunlar 100 gb oldu.
    cod modern warfare gibi oyunlar 200 gb yaklaştı.

    Fifa,RDR 2,GTA 5,COD,NBA 2K20 gibi en basit oyunlar cihazda hep yüklü zaten çoğu kişide.450-500 gb gidiyor zaten
    PS5 için büyük ihtimalle oyunlara ayrılan kısım 660 gb olacak yaklaşık.
    200 gb ancak kalıyor.oraya uzun süren daha hikaye tabanlı oyunları yazmadım.
    Cyberpunk 2077,AC Odyssey,Witcher 3 gibi oyunlarıda oynayan insan için çok az o hafıza kısaca.
    buraya daha Last of Us 2 multiplayer ve Cyberpunk Online gibi şeyler çıkmadan söyledim.o zaman RDR 2,COD gibi online oyunlardan vazgeçilecek.oradan dengelenir.

    bana yeter hafıza zor da olsa.fakat 2 tb olanı olsa onu alırdım düşünmeden.
    Sadece hikaye odaklı oyun oynamıyorum. Her türden oyunu oynuyorum. Örnek verilen oyunlardan nba ve nhl oynamıyorum sadece. PSN profilini boş yere istemedim. Kaç kişi cidden hatrı sayılır sayıda oyun oynuyor da bu kadar dert ediyorlar kapasiteyi anlam veremedim. Yüzlerce saat CoD, BF, FIFA, GTA Online, Rdr2 oynadım ben de ps4'te. İleride indirmekle uğraşmayayım diye silmiyorlar boş yere 80gb yer kaplıyor.Aktif oynadığın oyunlarla 1 TB ile sıkıntı yaşamazsın. Modern Warfare ayrı bir mevzu. O oyunu dahil ederek kapasite yorumu yapmak yanlış olur. Sadece warzone indirenlerde kapladığı yer de daha küçüktür diye tahmin ediyorum. Laptopta sadece 500gb SSD olmasına rağmen o da yetiyor bana. Her oynamayı düşündüğüm oyunu aynı anda yüklemiyorum. Hepsini oynama şansım yok. Bu yüzden bana biraz anlamsız geliyor. Umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 30 Eylül 2020; 15:19:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • tospik kullanıcısına yanıt
    O şahsa cevap vermeye bile değmez. Gülün geçin.
  • Bunu stabil olmayan kurlardan dolayı yaptıklarını düşünüyorum. Bence de hoş değil. Ama her gün zam yapmak çok daha olumsuz bir mesaj ve algı bırakır. Sadece son 3-4 günde bile euro'nun 30 kuruş artması bu durumun devam edeceğini söylüyor. Ne zaman kurlar stabil olursa (düşük demiyorum) o zaman bence yakın fiyattan satarlar. Ayrıca madalyonun bir de diğer yüzü var. Attığım resimdeki gizlilik talebini kimin yaptığını bilmeyen yok galiba. Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |




  • tospik kullanıcısına yanıt
    Onun ne olduğu belli zaten de desteksiz konuşuyor biraz hayır utanmada yok
  • aynen
    60 dolar: 466 tl
    sen hesap makinesiyle çarpıp bu fiyata satacaksan niye böyle uk dan çakma tr psn var.zaten aynı fiyata usa psn den alabiliyorsun İngilizce olan oyunları.Türkçe oyunları da daha uyguna Hindistan dan alıyor zaten millet.sana ne ihtiyaç var.
    yılda 2 oyuna Türkçe yapacak diye 1 milyara oyun satmaya başladılar.vergi kur hepsinde haklısın
    fakat milletin alacağı şekilde ayar çekmen lazım.bu oyunu sen 60 euro/dolara almıyorsun ki.dijital kod olarak 30 euro ya alıyordur en fazla

    zaten 500 tl yapmışşın.şimdi 709 yapıyor utanmadan.bu peynir ekmek değil ki.
    sadece cmylmz nin oğlu,sabancının torunu vb alsın diye mi ithal edip satıyorsun.ancak bu kafayla yapılır bu fiyatlandırma.onlar alsa sana yetiyorsa ps tr sorun yok bizim için de.
    onlar seni kurtaracak mı bu nesildeki konsol ve oyun satışlarında hep beraber görürüz umarım.
  • Fiyatıyla gündem oldu diyebilirim bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor.
  • Eski mesajını silmiş görsen kahkahalara boguldum gece gece.

    Yok Rusya ve Polonya’dan büyükmüşüz. Yok bunlari yazmadan önce google’a Türkçe İngilizce yaz hemen bulursun demiş. Ben de bakayım dedim ne göreyim Rusya bizden 4 kat büyük :)) Polonya da büyükmüş meger. Sonra uruguay özel fiyat uygulanıyor dedi. Psn’e baktım 60 dolara satılıyor. Bir de siz uruguaydan sadece muslerayi bilirsiniz falan yazmış . İbretlik bir arkadaş. Masallah masallah :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.