Şimdi Ara

Plata çıktıktan sonra yaşadıklarım. (Başlık büyük harfli diye dert olmuş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ara başlık açmıştım plata çıkmamla alakalı, yalnız bu ilk değil ara sezonda da çıkmıştım ancak ligler şu an çık olduğu için aradaki farkı daha çok hissetmeye başladım.

    Öncelikle şampiyon havuzunuz dar ve taşımaya yönelik herolardan oluşmuyorsa bildiğiniz duvara çarpmış etkisi yaşıyorsunuz. (golddan devşirme platlar için diyorum)

    Lulu ile ortalamanın üzerinde winrateim olmasına rağmen ciddi manada lanede gold 4 5 olduğum zamanlardaki gibi ağırlığımı koyamıyorum ve bu da benim kapasitemi gösteriyor.

    Boostlar ve boosterler olmak üzere %50 şansa sahipsiniz düştüğünüz takımda. Nasıl vardın bu kanıya derseniz, rakipte olsun takımda olsun "arkın çarı weste diamondum" diyip oyunu talan eden bir çok tiple karşılaştım, kalanı da zaten bu "arkların" kastığı hesaplar. Zira rekabet ve geri dönüş goldttaki kadar çekişmeli olmuyor. Gold 2 3 te daha eğlenceli ve amiyane tabirle kıran kırana maçlar geçiyordu. Ya bariz ezme ya da ezilme oluyor. Buradaki bir sorun da taşınmaya muhtaçsınız sup oynuyorsanız bu seviyede. Çünkü daha alt liglerdeki gibi estiremiyorsunuz, adamların pozisyon ve taktik bilgisi belli ediyor ciddi plat olanların özellikle. Bir de meta kavramımın olmaması ve değişimlere ayak uyduramamam Lulu otpsi olduğum için zamanla Lulu ya gelen değişiklikler, eskisi kadar oyun tarzımı sergilememe engel olmakta. Ayrıca alternatif olarak oynadığım hiç bir heroda %50 nin üzerinde wl ye sahip değilim. 3. gözle oyun analizi yapabiliyor olsam da oyunun içindeki bir etmen olduğum zaman burada yetenek devreye girdiğinden analizlerim ile oyunlarımı doğru uygulayamıyorum.

    Gelecek sezon için ya antrenman yapmalı ve şampiyon havuzumu genişletmem gerekiyor. Ciddi manada bunun eksikliğini hissetmeye başladım. İnanır mısınız plat 4 olduktan sonra bir anda lose streak ile plat 5 0 lp ye düştüm ve bir süredir düşerim korkusuna maç atmıyorum ki 2 3 maça kesin düşerim. Gelen giden lp dengesi zira cidden bozuldu benim adıma. Ha neden bu oyunu oynuyorum bilmiyorum ama strateji oyunları her zaman ilgimi çekmiştir. Pc im özelliklerine gelirsek de,

    21:9 Ultrawide 25 inç monitör aldım sırf bu oyun için daha geniş alanı görmek için.
    RX 470 gibi BF1 gibi baba oyunları oynayabilecek, 12 çekirdekli Xeon işlemcim ile her oyunu darboğaz olmadan oynayabilecek bir pc ye sahibim ve orijinal bf3, bf4, bf hardline oyunlarına sahip olsam da Lol varken oynamak pek hoşuma gitmiyor. Hala da arada CM 01/02 oynarım düşünün yani durumu .


    Gelecek sezon tekrar gold ta oyunlar oynamaya başlayacağım muhtemelen bir süre. Çünkü ciddi rakipler olmadığı sürece kendinizi geliştirmek için sebep bulmak istemiyorsunuz ve bu sebepler platta yüzüme seri bir şekilde çarpılmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 28 Ekim 2016; 23:04:06 >







  • 4 sezonda toplasan rankedda 10 kere support oynamadım. Ama şunu söyleyebilirim oyunda supportu iyi olan takımın kaybetmesi zor bir durum , bir seviyeden sonra botta ve mide gittiğinde , oyun görüşlerinde farkı tek bir rol belirliyor o da support . Dia 2 civarına kadarda yani 2100 mmr civarına kadar taktik takım vb. yok. Ben gormedım sımdıye kadar. Booster diyorsun. Hiç bir boosterın goldda platta support oynadığını gördün mü , bence görmemişsindir zorunda kalmadığı sürece. Sende mid yada adcye yönel derim , en azından oyun bilgin mekaniğin iyiyse hakettiğini düşündüğün yere biraz daha yaklaşırsın
  • platta her zaman jungler taşır oyunu. Genel olarak bilerek feedleyen ya da %100 trollemek maksadıyla giren adam yoksa, 8 kişi de eşit düzeyde oynuyor abartı feed durumu olmuyor, burda da devreye jungler giriyor. Platta taşıyan jungler'lar da genel olarak udyr,lee,vi,diana,nocturne gibi snowball olacak herolar. s4 te ben sadece udyr oynayarak plat5ten plat2'ye 1-2 haftada çıkmıştım, abartmıyorum. Ben de bu taktiği redditten falan okumuştum galiba, udyr falan al bak çatır çatır kazanacaksın diyorlardı. Plat1 de duruldum vlad oynamaya başladım öyle çıktım. TR serverında durum nedir gerçekten bilmiyorum ama westte plat5-4-3-2 snowball jungler çok rahat taşıyor oyunları. Hele bir de birisi top lane'e darius,riven,renekton,jax, irelia gibi snowball şampiyonlar aldıysa. 20dk babysit adam lane den 7-0 çıkar gelsin win'ler.
  • Dosrum inanmayacaksin ama maalesef bende ayni sorunları yaşıyorum ki yaklasik 2 yıldır yerimde sayiyorum. 3 yil once basladim lple ilk sezon gumis bitirdim 2 sezondur da plat 5 te takilip kaliyorum. En fazla plat 2 serilerine ciktim boosterlar mi denk geldi nedir anlamadim ondan sonra hic bir sekilde plat 4 e ve üstüne cikamadim. Westte bile en fazla gold 1 e ciktim baktim main dedigim sampiyonda bile sadece feedlemesem bile bir etkim olmuyor artik millet beni tasimaya baslayinca anladim ki benim ulasabilecegim yer bu biraktim cok yukari cikma cabasini artik millete ardimci olmaya calisip takim oyunu oynamaya çalışıyorum alt ligdeki hesaplarda. Bende otp denilen tek bir sampiyon main edinmis insanim ne yazikki...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR için gold ve altını lig olarak saymıyoruz. İyi bir oyuncu her türlü çıkar. Plata gelince iş değişiyor. Bi tık daha iyi olmak gerek. Cc her zaman fark yaratır. Tavsiye ederim.
  • Aynısını adc olarak yaşıyorum çözümü bulursan bana da yazar mısın
  • Low eloda(dia 1-2 altı) support oynamak saçma bunu support main olarak söylüyorum.

    Sebebini söyliyim support adı üstünde "destek" roldür takımına utility katkın olur görüş temizlersin,haritayı açarsın,karşıdaki carryi cclemeye çalışırsın suikast yapmaya çalıştığı carryi mikael,solari,exhaustla falan kurtarmaya çalışırsın frontline olup cc sağlarsın takımın gerisini halleder gördüğün gibi bi uyum içersinde olman gerekiyor sen bişeyler yapıcaksın takımın gerisini halledicek ama bu low eloda pek mümkün değil

    karşıda fed assassin varken tek başına gezen adcyi koruyamazsın 4 kişi siz middeyken wardsız yerlerden dümdüz koşarak bot yada top farmına gitmeye çalşırken tek yiyen carry ile bişey yapamazsın.

    Luludan örnek veriyim lulu ile hiç bişey taşıyamazsın çünkü damagei yok ccsi yetersiz tek başına bi oyunu alıp götüremezsin ama yanında iyi oynayan birisi varsa o zaten o oyunu kendi kendinede taşır luluya ihtiyaç yok veya jannanın kalkanına,sonanın healine vs...dediğin gibi booster vs boosted türü oyunlar döndüğünden bi taraf diğer tarafı ya net olarak eziyor yada net olarak eziliyor bu yüzdende healer support oynayanlar allaha emanet win yada lose alıyor

    janna,lulu,sona,soraka,nami türü şampiyonları istediğin kadar iyi oyna yanında 19dkda 80 farm yapan bi adam varsa onu taşıyamazsın 10 kere kurtarır kill aldırırsın o adam kötü olduğu için 11.kez dk30da bi yerlerde yakalanıp baron verdirtir yada oyunu sattırır.

    Tank supportlara değinicek olursam braum,alistar tarzı frontline supportlar oynarsanda takımın seni takip etmezse keko gibi önde kalıp ölüyorsun ben şahsen alistarla 3-4 kişiye w-q tutturmama rağmen girmeyen ölmemi izleyip üstüne bide bana küfür eden insanlar gördüm o yüzden tank support oynamak içinde preye ihtiyacın var en azından seni takip ediceğini bildiğin bi tane damage çıkarıcak adam lazım.

    Peki low eloda support olarak ne oynanmalı?
    Bence burstü yüksek ap supportlar oynamalısın başta zyra olmak üzere brand ve velkoz veya karşıda çok squishy hedef varsa blitzde oynayabilirsin belli bi dkdan sonra ağır kaybedilen oyun bile 1 hook ile dönebiliyor.kısacası kimseye minnet etmeyen kendi damageini kendi çıkaran carry falan tekleyebilen şeyler oyna

    nacizane fikrim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goldroqer

    Aynısını adc olarak yaşıyorum çözümü bulursan bana da yazar mısın

    Adc olarak geçen sezon ve bu sezon elmasa çıktım, tavsiyem 2. bir lanede daha güvendiğin, kendini güçlü hissettiğin picklerin olsun. Her oyun kendini geliştirirsen, (hem stratejik hem mekanik anlamda) mutlaka çıkıyorsun. Haritaya oyundan daha çok bak, her an oyundaki herkesin nerede olduğunu bil, veya nerede olma ihtimalleri olduğunu. Plattan adc olarak çıkmaktaki en önemli etken budur heralde. Zaten haritaya alışınca biri haritada ortaya çıkınca veya kaybolunca direk fark ediyorsun gözün orda olmasa bile. Her boşlukta gözün haritada olmalı yani. Mekanik olarak da kendini geliştirmenin yolu yapamadıklarının farkında olmandır. Mesela flaşın varken malp ultisi yediysen bunun kolsuzluğundan olduğunun farkında olman lazım ve bunun üstüne gitmen lazım, 400 menzilin altından atınca flaşla kaçmanın çok zor olduğunu da zamanla öğrenirsin bu durumda. Her ölümünden sonra yapacağın daha iyi bir şey olup olmadığını düşün falan.



    Supporta gelince, kesinlikle çok ayrı bir sanat. Oynanışı hakkında çok bilgim yok ama diyebilirim ki elo yükseldikçe supportun önemi artar. Bu yaz bir oyunda karşıya challenger 170. olan bir adc, bana da master karma support gelmişti(ben dia 5 im). Adam resmen 1v2 mahfetti lane i, o kadar baskın oynayan karma görmedim. 170. olan adam 2-10 falan gitti oyun sonunda. Platta yine support farkını çok hissetmiyorsun, elmasın yarısı falandır. Ama elmasta support farkını %90 iliklerime kadar hissediyorum. Yani "taşınmıyo", "supportla daha fazla yükselmek imkansız" diye düşünme. Bu sene aynı şeyleri adc için düşünmüştüm elmas yolculuğunda, ama geliştirdiğin sürece yükselmeye devam ediyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodimir

    platta her zaman jungler taşır oyunu. Genel olarak bilerek feedleyen ya da %100 trollemek maksadıyla giren adam yoksa, 8 kişi de eşit düzeyde oynuyor abartı feed durumu olmuyor, burda da devreye jungler giriyor. Platta taşıyan jungler'lar da genel olarak udyr,lee,vi,diana,nocturne gibi snowball olacak herolar. s4 te ben sadece udyr oynayarak plat5ten plat2'ye 1-2 haftada çıkmıştım, abartmıyorum. Ben de bu taktiği redditten falan okumuştum galiba, udyr falan al bak çatır çatır kazanacaksın diyorlardı. Plat1 de duruldum vlad oynamaya başladım öyle çıktım. TR serverında durum nedir gerçekten bilmiyorum ama westte plat5-4-3-2 snowball jungler çok rahat taşıyor oyunları. Hele bir de birisi top lane'e darius,riven,renekton,jax, irelia gibi snowball şampiyonlar aldıysa. 20dk babysit adam lane den 7-0 çıkar gelsin win'ler.

    O elo da iyi bir jungler kadar etkili bir sey vardir ki= roamer mid laner. Karşindaki rakibi oyun disi birakip ustune bir de 2 kisilik karsi botlane'i oyundan soğutabilir. Doğru zamanda, doğru yerde olmak kisacasi. Tf, ryze, lb, lissandra, zed. Bunlarla diğer lanelere cok kolay baski kurulabiliyor.

    Bu arada o elolarda baskın, agresif supportlarda çok iyi iş yapıyor. Brand, zyra ve özellikle velkoz. Karşi adc farma bile yaklaşamıyor ne sekilde oynanmasi gerektiği bilinirse eğer. Ve maç sonunda ise en çok hasar vurmuş şampiyon olabiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 29 Ekim 2016; 4:5:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Platta support oynayacaksan pre şart. Onun dışında gerçekten büyük kumar. O kadar kötü pick yapıyorlar ki ne alacağını bilemiyorsun. En buyuk sıkıntı bu. Ben artık alistar karma oynamaktan bıktım win almak için :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 inch ekran almaniza aklim takildi, ekran kucuk olsa ekrani gormek daha kolay olmaz mi? Ekran buyudukce saga sola bakmak icin gozunuzu hareket ettirme miktariniz artacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bu arkın hesabı westte diayım" dan sonrasını okumadım ama seni anlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZhanChi

    25 inch ekran almaniza aklim takildi, ekran kucuk olsa ekrani gormek daha kolay olmaz mi? Ekran buyudukce saga sola bakmak icin gozunuzu hareket ettirme miktariniz artacaktir.

    Hocama genelde ekran kilitli oynadığımdan bu şekilde daha iyi oluyor benim için.


     Plata çıktıktan sonra yaşadıklarım. (Başlık büyük harfli diye dert olmuş)




  • Ionia köylüsü I kullanıcısına yanıt
    Bu dedığını bılınçsızce yapıyormuşum ben. Brand sup oynarım sureklı olumateşıyle farm alsırmıyor. Velkoz ve mf de guzel oluyor. Geçen uyuyordum 2-3 arkadaşım aradı senın taktığı aldılar dıye. Turnuvada oynanmış galıba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lulu su an diğer supportlara göre güçsüz.
    Karma alistar tahm janna zyra gibi herolar oyna bence.
    Karşıya damage atsan adc ölüyor.
    Adcyi korusan sen ölüyorsun.
    Bide son attigin ss ranked game degildir umarım.
    0 mr ve potsuz baslangic lane i direk kaybedersin zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jinx ne diyor öyle
  • Aspiratör kullanıcısına yanıt
    Yok hacı agresif oynadığımdan öyle giriyorum hep, hep de böyleydi.

     Plata çıktıktan sonra yaşadıklarım. (Başlık büyük harfli diye dert olmuş)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.