Şimdi Ara

Piyasada ki ŞAHİNler sizce ne zaman sıfıra indirgenir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
1
Favori
37.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • +1
    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    İnsanların araç almasına en azından bi yerden başlamasına olanak saglayan bu araçları bu kadar kötülemek yersiz.Kullanan tayfa egitimsiz yada gelir düzeyi az oldugu için böyle ön yargı ile yaklaşılıyor.Tabiki 5 milyarı olan çakal gidip şahin alıyor mesela.Ama ucuz parçaları ve kolay temin edilebilen parçalara sahip olan bu araçlar 90 lı yıllarda insanımızın araç sahibi olmasında büyük rol oynamış damga vurmuş,halende bu konuda hizmet vermektedir.Bu araçları bilip bilmeden ön yargıyla davranan sonradan görme insanların ne zaman azalacagını da ben merak etmekteyim.

    Ben doğan şahin sahibi degilim.Zor da kalmadkça da almam.Ama insanların kıt kanaat biriktirdiği parayla alabilecekleri en mantıklı araçlar olan bu araçlara yapılan bu ön yargı gerçekten sinirlerimi bozuyor.Bu araçları aşagılayan insanların analarından m3 lerle mi dogdu onu da merak ediyorum.

    Burda cebi şişkin 3-5 geniş işkembeli yada babası anası öyle olan insanların bu şekilde insanları ve onların arabalarını böyle sinir bozucu şekilde eleştirmelerine ve hor görmelerine illet oluyorum.O dalga geçtiğiniz 10 bin tl eder mi dediğiniz kartallar bile bugun kaç kişinin ekmek teknesi bunu biliyomuydunuz.

    Şu hasta ruhunuzdan kurtulun,kibirden kurtulun,ön yargıdan kurtulun.Bişeyi eleştirmek yada kötülemek isteyen varsa önce aynaya baksın becerebilirse kendini sorgulasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: banchi_doğan


    -Haftasonu kız arkadşımla gezerken yanıma yaklaşıp 'kardeş sigara var mı' diyen kim?
    -Arabamı yeni yıkatmışsam bu benim zevk alarak baktığım görüntüye çizik atan kim?
    -Kız kardeşimle kuzenimle gezmeye çıktığımda onlara laf atan, kızların yanından geçerken pati çektirmeye kalkanlar kim?
    -Gece gece geçmeye çekindiğim yerlerde oturanlar kim?
    Sen çalışma, ilkokul hayatında serserilik yap, liseye gelince milletten haraç kes sonra okulu bırak, sonra hayat bana adil davranmadı de, milletin huzurunu kaçır, sevgilisinin , kardeşinin hatta karsının bacaklarına , göğüslerine bak sonra ben seni savunayım.

    Yok ya. Yok öyle bi dünya. Bu tip insanlardan nefret ediyorum.


    Devletin hala kıllarına bile dokunmadığı, dokundurmadığı insanlar. Aç insanlar duruken bunlara bir yardım yapıyor devlet aklınız durur. Her gün karşılaştığımız zamların nedeni olan, onlar boş beleş yaşasın diye bizim imanımızın gevrediği insanlar... Çok şey yazılır bu konuda ama uzaklaştırma hatta atılmam da garanti olur. Yazdıklarım şahin konusundan uzak genel bir durum hakkındaydı yoksa belirttiğim gibi kayınpederde doğan L var ve ondan efendi adamı ben hayatımda görmedim...




  • Ben de nerde bir audi bmw mercedes görüyorsam sahipleri deli gibi araç kullanıyor.
  • cevabım asla lpg liyse asla asla şahinlerin piyasadan kalkması imkansız bişey
  • Benim evimin karşısında bir hastahane ve geniş bir otoparkı bulunuyor. İstisnasız HER ALLAH'IN GÜNÜ(ŞU AN BİLE) gelip arabalarını kaydırmaya çalışıyorlar. O çirkin sesi ben her gün duymak zorunda mıyım? Birde yeni moda çıkmış, egzoz sürekli patlıyor, sanki silah sıkıyorlar, pat pat pat pat, başladı mı bitmek bilmiyor. Deli oluyorum, kaç kere polisi aradım, gelip gönderiyorlar temizliyorlar. En geç yarın akşama tekrar geliyorlar. Polisinde elinden gelen bir şey yok. Bari bir şeyler yapsalarda çekirdeğimizi alıp izlesek. Gürültüden başka bir işe yaramıyorlar. Bazen bir iki bmw geliyor kapışmaya gidiyorlar rahatlıyoruz.
  • Ben çok görüyorum arabam güzel gözüküyor diye adam normal farları açmıyor sadece sis farıyla gidiyor. Gariplerim bu araçların nesine tapıyor bilmiyorum. (Genelleme yapmıyorum!)

    Bu arada Fiat ile Tofaş ı kesinlikle karıştırmayalım...

    İtalyan Fiat bu Şahin türevi araçları 1990 yılında fabrikadan silmiş atmış üretimini bitirmiş. Ama biz 2000 yılına kadar aynı aracı hiç bir özellik üretmeden üretip durmuşuz . Özellik koymayı bırak bunlar tarihi eser torpidosunu bile değiştirmediler. Tofaşın yaptığı halkı yontmaktan başka bir şey değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tengrislave -- 5 Ağustos 2011; 3:01:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LionTech16

    ALAK_

    Konuyu açarken amacın neydi anlamadım. Bu konuyu açarken farklı görüşlerin geleceğini, senden farklı insanların da bu forumda olduğunu düşünemedin mi? Yeri geliyor %99'u diyorsun, yeri geliyor 10 da 1 i diyorsun, yeri geliyor hepsi diyorsun. Hepsi ya da %90'ı dediğin için zaten diğer arkadaşlar farklı örnekler vermişler. Bunlar uç örnekler deyip kestirip atamazsın. Eğer amacın forumda bir tartışma çıkarmak ise amacına ulaştın. Çünkü konu çok farklı yerlere gelmiş ve konunun amacından uzaklaşılmış. Senin 'apaçi' diye tabir edip fişlediğin insanlar, eğer bugün VW Golf 5.000 TL'ye alınabiliyor ve yıllık vergisi de 100 TL altı olsaydı Golf'e binecekti. Bu sefer de Golf apaçi arabası olacaktı sana göre. Burada demek istediğim bu insanları eleştirebilirsiniz (bu insanları asla savunmuyorum), niye bu arabayı kullanıyorlar diyebilirsiniz fakat ŞAHİN'i kullanan kişilerin tamamını damgalayamazsınız. Sizin yanlışınız burada.

    Lütfen yazdıklarımızı göndermeden önce bir kez daha okuyup, karşımızdaki insanın kalbinin kırılmayacağından emin olalım.



    Katılıyorum




  • Dün gibi hatırlarım 94 doğan s babamın eve getirdiği günü s almasının sebebi slx e para çıkışmayınca o zamanlar kredi imkanları kısıtlı mecburen s tercih etmiş. 6 yıl bize hizmet etti. Kendimi neredeyse kırmızı doğanla eşleştirdim. her hafta sonu iç dış tertemiz ederdim. Bu güne kadar 4 araç değiştirdim hiç birini yıkamadım. Bu otomobiller bizlere yıllarca hizmet etti elbette tarih sahnesinden çekildi. bugun bu aracı alırmıyım duygusal yönünden belki ama mantık olarak almam.

    Çakma modifiyeye bende karşıyım ama bugun gerek BMW olsun Mercedes olsun standart versiyon araçlarda M veya AMG paket isteğe bağlı tercih edilebiliyor. Halk arasında Doğan görünümlü Şahin diye alay edilen otomobillerin Benim nazarımda AMG görünümlü C180 veya M paket 520d den hiçbir farkı yok.

    elbette müsait yerim olsa Kırmızı Doğan s orjinal halinde bulur ilk aşkımı yaşatırdım.

    Saygılarımla

    Utku




  • Apaçi???

    Bundan 8-10 sene önce Adana'da ASPAVA diye bir grup vardı. Genellikle C.tesi günleri Menderes Bulvarı ya da Galeria'da toplanan önceleri Şahin, Doğan vb araçların oluşturduğu sonraları 106, Saxo gibi araçların katıldığı.
    Bu gruba girmek için aracınızın kutu kolayı devirecek kadar alçaltılmış olması gerekirdi. Hatta bazıları abartıp gaza ani yüklendiğinde aracın motor muhafazası asfaltta sürterdi.
    Jantların isimleri bile vardı: meges(mangels) hülya avşar göbeği, ahtapot, üç bacak cms vb.
    Abartlar, uzaktan kumandalı susturucular.
    JBL,JVC, Sound Magus, Kicker pek bilmezlerdi varsa yoksa pioneer, kenwood.
    Kimisi oto elektrikçi, kimisi sanayi çırağı, kimisi nispeten varlıklı gençler.
    Benim de o yıllarda beyaz, orjinal siyah camlı (film değil), mangels jant geniş taban lastik, pioneer kasetçalar hoparlör wooferlı beyaz bir şahinim vardı üniversiteye gidip geldiğim işçi emeklisi babanın gücünün ancak yetebildiği için aldığı. Egsoz yoktu, kaliteli müziğin sesi yeterdi bana bir kasetten ne kadar kaliteli alınabilirse ve uyku vakitlerinde insanlar rahatsız edilmediği sürece. Dipten gelen bass'ı ciğerlerde hissetmek...
    Ben ASPAVA'ya hiç katılmadım belki de cesaret edemedim baba parası ile alındığı için. Ama bu benim şehrimin Adana'nın kültürünün bir parçası, simgesiydi o zamanlar. Beyaz bir şahin sahibi olup da kendi zevkine göre modifiyemsi bir şeyler yapmayan bulmak zor. Belki o araçların sahipleri o zamanki tabiri ile kıro şimdi apaçiydi belki ben de üniversiteye gidip gelen bir kıro/apaçi idim o zaman dışarıdan bakıldığında. Ama bu benim umrumda değildi ve sanırım çoğu apaçi arkadaş da umursamıyordu ki yıllar yılı böyle kullandılar araçlarını. Tek umursadıkları karşılaşmak istemedikleri trafik polisleri ve lpg'nin biraz daha fazla km götürmesiydi.
    Şu an kendi paramla aldığım Golf sahibiyim. Aspava stili bir şahin gördüğümde yirmili yaşlarımı ve Dilberler Sekisi'nden aşağı pioneer ts 6984'lerden yükselen Modern Talking/Brother Louie şarkısını dinleyerek indiğim günleri hatırlarım.
    Ego tatmini, kendini gerçekleştirme, kişilik arayışı/bozukluğu, doyuma ulaşma, serserilik artık adını siz koyun.
    Ama herkes en çok kendi oyuncağıyla mutludur, orjinal ya da makyajlı.
    A S P A V A

    Allah Sağlık Para Aşk Versin Amin




  • Hiçbir zaman dediğin olay olmaz ülkemizde.Hastası illa ki var ve 1 kişi olsa dahi saklayıp;edip binecektir.Nasılsa onlar da klasik araç olacak ileride.Tıpkı 124'lerin şimdi klasik olup ta hastasının harıl harıl 124 aradığı gibi..
  • Bu durum aslında ergen çocukların küçük yaşta Patlıcan Musakka, Karnıyarık, Babagannuş, İmam Bayıldı ya da dayanılmaz fena kokulu penisilin kaynağı Roquefort Peyniri HİÇ SEVMEMELERİ ama büyüdükten, evlendikten, mutlu bir cinsel hayat ve aile düzenine kavuştuktan sonra bunların hepsini ama bilhassa Roquefort Peynirini ÇOK SEVMELERİNE benziyor.

    Tadına baksan da yaş itibariyle birşey anlamıyorsun.

    Ancak yaş ilerledikçe, kemâle erince, armut ve karpuzdan farklı olgunlaşınca bazı şeyleri çok daha iyi anlıyorsunuz, yap-bozun parçalarını değil, onların arasındaki çizgileri de görmeye başlıyorsunuz.

    1. HER ŞAHİN'DEKİ BİR APAÇI DEĞİLDİR
    2. HER APAÇI BİR ŞAHİN'DE DEĞİLDİR
    3. HER APAÇI ŞAHİN KULLANMAZ!
    4. HER ŞAHİN KULLANAN APAÇI OLMAZ!
    5. ŞAHİN TÜRKİYE'NİN TEK KADERİDİR
    6. ŞAHİN TÜRKİYE'DE 25 YIL ÜRETİLDİ
    7. HERKES ŞOFÖRLÜĞÜ ŞAHİN'DE ÖĞRENDİ
    8. DAYANIKLI, BASİT, UCUZ, KOLAY, LPG'Lİ
    9. HERKESİN TANIDIĞI ŞAHİN KARGA OLMAZ
    0. BÖYLE ŞEKİLCİLİK VE GENELLEME YAPILMAZ

    Günaydın!

    Saygılarımla,

    Taner Göde







  • quote:

    Orijinalden alıntı: banchi_doğan

    Arkadaş genel olarak çevresinde gördüğü şahinlerin sahiplerinden dolayı şahinlere önyargı beslemeye başladığından bahsetmiş. Konu nerelere gelmiş. Bu apaçi dediğimiz adamların nesini savunuyorsunuz anlamadım?

    -Haftasonu kız arkadşımla gezerken yanıma yaklaşıp 'kardeş sigara var mı' diyen kim?
    -Arabamı yeni yıkatmışsam bu benim zevk alarak baktığım görüntüye çizik atan kim?
    -Kız kardeşimle kuzenimle gezmeye çıktığımda onlara laf atan, kızların yanından geçerken pati çektirmeye kalkanlar kim?
    -Gece gece geçmeye çekindiğim yerlerde oturanlar kim?
    Sen çalışma, ilkokul hayatında serserilik yap, liseye gelince milletten haraç kes sonra okulu bırak, sonra hayat bana adil davranmadı de, milletin huzurunu kaçır, sevgilisinin , kardeşinin hatta karsının bacaklarına , göğüslerine bak sonra ben seni savunayım.

    Yok ya. Yok öyle bi dünya. Bu tip insanlardan nefret ediyorum. Bu tip insanların kullandığı araba MODİFİYELİ VE EGZOZU BAĞIRAN ŞAHİN olduğu O TİP şahindende nefret ediyorum.


    biz apaçileri savunmuyoruz. Taner GÖDE'ninde dediği gibi şahine binen her insan apaçi değildir. her apaçi bir şahine binmez diyoruz.

    doğan ile giderken kırmızı ışıkta durursam yanımdan birisi kesin kapışcam diye yüzüme bakıyor. sakin sakin kalkıp gidince hayret eden çok insan oldu şimdiye kadar.

    apaçilerin hepsini atın kaynar bir kazana hiçbirşey demem. ancak yaptığınız araç-insan genellemesi yanlış.




  • Bu araçların kasasını beğeniyorum, fakat evim büyük bir cadde üzerinde ve burdan geçen şahincilerin %70 inde vanalı egzoz var ve ben burdan egzozu açıp tabiri caizse kaptırıp gelen şahincilerin arkasından dakikalarca ....... ettiğim oluyor.Tabi bunun yanında motorcularda aynı şekilde.Bu yüzden tüm kuş serilerinden nefret ediyorum artık ve trafikten kalksa keşke diye geçirmeden edemiyorum içimden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Bu durum aslında ergen çocukların küçük yaşta Patlıcan Musakka, Karnıyarık, Babagannuş, İmam Bayıldı ya da dayanılmaz fena kokulu penisilin kaynağı Roquefort Peyniri HİÇ SEVMEMELERİ ama büyüdükten, evlendikten, mutlu bir cinsel hayat ve aile düzenine kavuştuktan sonra bunların hepsini ama bilhassa Roquefort Peynirini ÇOK SEVMELERİNE benziyor.

    Tadına baksan da yaş itibariyle birşey anlamıyorsun.

    Ancak yaş ilerledikçe, kemâle erince, armut ve karpuzdan farklı olgunlaşınca bazı şeyleri çok daha iyi anlıyorsunuz, yap-bozun parçalarını değil, onların arasındaki çizgileri de görmeye başlıyorsunuz.

    1. HER ŞAHİN'DEKİ BİR APAÇI DEĞİLDİR
    2. HER APAÇI BİR ŞAHİN'DE DEĞİLDİR
    3. HER APAÇI ŞAHİN KULLANMAZ!
    4. HER ŞAHİN KULLANAN APAÇI OLMAZ!
    5. ŞAHİN TÜRKİYE'NİN TEK KADERİDİR
    6. ŞAHİN TÜRKİYE'DE 25 YIL ÜRETİLDİ
    7. HERKES ŞOFÖRLÜĞÜ ŞAHİN'DE ÖĞRENDİ
    8. DAYANIKLI, BASİT, UCUZ, KOLAY, LPG'Lİ
    9. HERKESİN TANIDIĞI ŞAHİN KARGA OLMAZ
    0. BÖYLE ŞEKİLCİLİK VE GENELLEME YAPILMAZ

    Günaydın!

    Saygılarımla,

    Taner Göde






    Büyümek ve evlilik her büyüyen de hemen evlenmiyor ya bulamıyor yada fırsatı olmadığı için ailevi nedenleri nedeniyle çok büyüdükten sonra evleniyor ama başbakana göre 3 tane yapmamız lazım herşey güllük gülistanlık milli gelir tavan benzin bedavaya yakın vergilerde öyle değilmi




  • Zevkler tartışılmaz,beğeni meselesidir,adam seviyordur, bişey diyemeyiz...

    Ancak şahin kazalarda çok tehlikeli, sürücü ve yolcular çok zarar görüyor. Ülkemizde şahinden dolayı yaralanan,ölenler oldukca fazla... Eh o yıllarda başkada pek araba yoktu zaten, mecburduk kuş serisine binmeye...

    Benim çevremde gözlemlediğim şahinler genelde eksozu delinmiş, camlar filmli, kalın lastikler takılmış, çakma xenonlu, müzik son ses açılmış araçlar... Hal böyle olunca şahine karşı içimde tiksinti oluşuyor. Ancak genelleme yapmak doğru değil, kabul ediyorum. Sanıyorum problem araçta değil, o aracı o şekilde değişiklikler yaparak kullananlarda...

    Bunu yapanların problemli kişilikler olduğu düşüncesindeyim... Kişiliği tam oturmamış tipler, ruhsal sorunları olan tipler. Bence tedaviye ihtiyaçları var.

    Toplumu bu şekilde rahatsız etmek bana göre normal değildir...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • İngiltere'de Audi sahiplerine özellikle Londra'da Q7'lerle gezen sürücülere "kro/maganda" gözüyle bakılır. Burada araçların suçu yok sürücülerin niyetleri önemli.

    Şahin'i olan bir insan Ferrari'side olabilir. Şahin'i düzgün kullanıyordur. Ferrari'de trafik terörü yaratıp apaçi gibi sürüyordur.

    Burada sorun tamamen insanlarda,

    İnsanlarda eğitim ahlak şeref namus olmazsa ister eşeğe binsin ister Veyron'a farketmez
  • Bu konuyu okuduktan sonra özellikle dikkat ettim yolda;

    Kuş serisi kullanan kişiler gerçekten "apaçi" ye mi dönüşmüş diye.

    Dünden beri en az 10 tane kuş serisi gördüm, bunların iki tanesini gece gördüm.

    Gece gördüğüm araçların ikisi de içi MAVİ aydınlatılmış, içindeki arkadaşların sırıtkan bir ifade ile kolları dışarıda oturdukları, müzik yayını yapan araçlardı. Birtanesi o kadar yakınımdan geçti ki ben yürürken, yavaş diye bağırmak durumunda kaldım. Halbuki mesafe genişti yolda. Kasıt vardı yani.

    Ve şuna karar verdim, evet malesef bu otomobili kullanan kişiler değişmiş. Yada şöyle söyleyeyim, piyasada kalmış olan kuş serisi bu kişilerin eline düşmüş.

    Ben yıllarca bindim bu arabalara, Doğan L, Şahin, Kartal. Hatta üniversite ikinci sınıfın ilk döneminde "azyapılı" bir şahinle gidip geldim okula, başka bir araba alana kadar kullandım. Gittiğim okul bir vakıf üniversitesiydi, apaçi de değildim

    Şirketimizin kuş serisi araçları vardı, iş için kullanılan, hatta halen bir tane kartal duruyor.

    Bir otomobili belli bir grubun tercih ediyor olması, o otomobili o grup araba yapmaz.

    Buradaki sorun, belli bir kesimin o otomobile ulaşabiliyor olmasından kaynaklanıyor. Yoksa eskisi gibi piyasada mevcut olsa bu araçlar, "apaçi" tabir edilen kişiler ile anılmazdı otomobil.

    Benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise Doblo, Kangoo gibi hafif ticari araçların çok tehlikeli ve saygısız seyretmesi.

    Bu araçlar hafif fakat güçlü olduğu ve çoğu zaman şirket aracı olduğu çin sürücünün ehemmiyet vermemesi sebebi ile tarfiği birbirine katıyor. En azından benim gördüklerimin %70 i böyle.

    Ama aynı aracı kullanan son derece beyefendi birisi de, dün bana nezaketle yol verdi, selamlaştık.

    Velhasıl kelam, Bir otomobili belli bir grubun tercih ediyor olması, o otomobili o grup araba yapmaz cümleisni tekrar ederek yazımı sonlandırıyorum.




  • Fiat fiat fiat işte fiat'ı bu yüzden çok severim hangi aracı olursa olsun kaç yaşında ve modelde olursa olsun fark etmiyor hertürlü tam destek ile ürettiği araçların sonuna kadar arkasında adamlar, fiat alma şudur budur git japon al sağlam olur diyen arkadaşlara soruyorum bana 97 model bir toyotonun sıfır fabrika üretimi motorunu bulabilirlermi ! biraz zor şu an opar tempra 1.6, doğan, şahin motorunu indirimli satıyor ve fabrikasyon her parçası bulunuyor fiyatlarıda uygun.

    Kedi ulaşamadığı ciğere "pis" dermiş Bazı yorumlarda bu deyimi gözlemlemekteyim tofaş/fiat yerli araçtır kuşkusuz piyasada kendi sınıfının kral otomobilidir bunu kimse inkar etmemeli, aynı yaştaki bir otomobil getirin bana türkiyede tüm yedek parçalarını bulun bakayım bulabilecekmisiniz ama tofaşın halen daha sıfır yedek parça üretimi mevcut bu sebepten tofaş bu fiyat aralığındaki en iyi otomobildir, araba sahibi olan beni daha iyi anlayacaktır, sahip değilseniz anlamanız için tecrübe sahibi olmalısınız, tecrübe için eski model bir avrupa araç binmelisiniz devamında sanayiye her girişiniz size tofaşı dahada sevdirecek ve o beğenilmeyen araca hayranlık ile bakmanızı sağlayacaktır.






  • tempra 2.0 ie motorda parça sıkıntısı yaşayan tanıdığım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Şahin'i beğenirsin veya beğenmezsin, ayrı bir konu. Şimdiye kadar 3 veya 4 ŞAHİN'imiz oldu, bir tanesini de bayiden SIFIR aldım, hidrolik direksiyon ve merkezi kilitliydi. Ayrıca otomobillerin gerçekten PARA ettiği ve satışların patladığı 1993'te de 1988 model ama eski kasa Murat 131 ŞAHİN'i verip yerine 1993 model TEMPRA SX almış, o zaman parasının yarısını o eski arabayı takasa vererek ödeyebilmiştik.

    Tabi zaman değişti, ŞAHİN üretimi durdu. Daha modern otomobiller imal edildi ama ülkemizde 20 yıldan fazla aynı bantta babadan oğula geçen bir meslek gibi üretilen ŞAHİN'ler Türkiye piyasasından belki de silinecek en son araçlardır. Parçası ucuz, tamiri daha da ucuz, her yerde para ediyor, yaygın ve zaman öldürmek için de aksesuar ve modifiyeye de müsait, ayrıca ufak tefek çizik, darbe gibi 50.000-100.000 TL'lik (bizim maddiyat alanımıza giren) araçlardaki can sıkıcı şeyler en genci 10 yılını deviren ŞAHİN'lerde olmaz. Kadınların yaşı, erkeklerin maaşı ve ŞAHİN'lerin kilometresi sorulmaz, yoktur çünkü.

    Bu otomobiller piyasadan aniden silinseydi şu anda bunlarla zaman geçiren onbinlerce hatta yüzbinlerce genç uğraşlarından olacak, çok sayıda aksesuarcı, yedek parçacı ve üreticisi, tüccar, tamirci ve çırak sırf bu klasmandaki araçlar üzerinde uzmanlaştıkları için belki de işsiz kalacaklardı. Toplum maddi gücü kuvvetli, cebi para dolu olan, 28 platin kredi kartı ile gezen zenginlerden ibaret değil sadece. Bazı kenar, varoş mahallelerine gidin, orada da oto tamircileri var, askerliğini 20 yaşında sülüsünü alıp gidip yapıp gelenler var, Türk filmlerindeki gibi belki eskisi kadar fakir değil ama yoksul olan ve içinde yaşama sevgisi olan insanlar da var. Bunlar suçlu toplumsal artık değil, aklı başında ve namusu, şerefi ile yaşayan insanlar ve yok işte, anadan-babadan veya deden kalan 2 küp altın yok, bir ŞAHİN'i çok görmeyin bu nedenle.

    PASSAT'ımı satıp ŞAHİN'le de gelirsem DH forumuna şaşırmayın. Ha, beni APAÇİ olarak damgalayabilirsiniz, ama ben ŞAHİN'e binmekten ŞEREF duyarım!

    Saygılarımla,

    Taner Göde


    Noktası virgülüne kadar katılıyorum .




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.