Şimdi Ara

Piyanodan anlayanlar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hiçbir piyano bilgim yok, kuyruklu bir piyano ile 1 aydır oynuyorum. Artık dediğim piyanoyu çalamam kendime bir elektronik klavye almayı düşünüyorum öğrenebilmek için, kurs işinide halletmeye çalışıyorum . Öğrenciyim bütçem 1400tl bana hangi modeli önerebilirsiniz , 61 tuşlu klavye almak sıkıntı yapar mı ?



  • Bana sorarsan, bir elektronik klavye yerine MIDI klavye alabilirsin. Belirlediğin bütçenin daha da altında çokça seçenek var. Daha sonra bir dijital synthesizer'e ihtiyacın olacak. FL Studio'yu öneririm. Bir sürü farklı araç ve oldukça geniş bir eklenti yelpazesine sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zephyrus Marsillian -- 17 Ağustos 2019; 1:44:18 >
  • Hocam MIDI klavye daha çok elektronik müzik yapanlar için sanırsam, ben piyano niyetine kullanmak istiyorum.
  • Merhaba, öncelikle ne yapmak istediğinize, ne gibi bir hedefiniz olduğuna odaklanmalısınız. Kuyruklu Piyano en değerli piyano türlerinden biri olup bulunduğunuz yerde (ev, okul, yurt vs.) her nerede ise onu çalmayı öğrenmenizi hararetle tavsiye ederim.
    MIDI Klavye aslında sadece bir arabanın pedalları gibi sadece basit bir elektronik arayüzdür. Kendisi ses üreten org, synth gibi bir enstruman değildir. Sadece bilgisayar üzerindeki bir programın çalışmasını sağlar. Hali hazırda piyasada 2.el olarak en az 49 tuşlu 300 TL'den başlayan fiyatlarla ürün bulmak olasıdır.
    Ama ben 2.el istemiyorum derseniz en uygun olarak M-Audio Axiom veya Oxygene modelleri veya Navation Launchkey veya Roland, Yamaha gibi markaların modellerini öneririm.
    Ama derseniz "ben bilgisayardan bağımsız ses çıkartan bir enstruman istiyorum" o zaman gerçekten de ya bir Org (ki günümüzdeki hemen tüm orglar artık synth gibi çalışmaktadır) veya bir synth alabilirsiniz. İyi ürünler biraz pahalıdır.
    Önemli not: Eğer Nota Okuma / Yazma yani Solfej bilginiz yoksa tüm bu araçların hemen hiçbir faydasını göremezsiniz. Bu nedenle ilk hedefiniz Solfej öğrenmek olmalıdır. Bunun için her kursa gidebilir ve/veya bulunduğunuz ildeki belediyenin meslek edindirme kurslarındaki enstruman kurslarına katılabilir veya YouTube'den Solfej konulu videolarda faydalanabilirsiniz.
    Şu eğitim kanalı bir nebze olsa da size faydası olabilir:https://www.youtube.com/edmokulu
    Kolay gelsin, başarılar dilerim.




  • merhaba kararını ver klasik eserler mi klavye tarzı yoksa farklı müzikler mi üretmek isteğin eğer sadece piyano ise midi ye bulaşma onun için hoparlör bilgisayar gibi cihazlara kurulumlar gerekir ve eve oraya bağlı kalır. Bulabilirsen 76 tuşlu yamaha piyanolar bütçe yetmez dersen 61 tuşlu yine yamaha nın org geçmiyor sanırım bakabilirsin.. ikinci elde düşünebilirsin 1400ü biraz daha zorlarsan piyano bile alabilirsin ikinci el casio cdp lerden..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.