Şimdi Ara

Piranha Cep Tel almayın, hele Bimeks'den hiç almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ekim 2009'da Bimeks'den Piranha undos çift hatlı Cep telf aldım (140 TL). Özellikleri gayet iyi idi. Dokunmatik ekran, çift SIM, mp3 player, 1GB hafıza, kulaklık, 1.3 Mp kamera, v.s. İçinden de iki adet batarya çıktı. Birinci batarya 10-15 gtün gitti. İkinci de o civarda. Bimeks'e garanti kapsamında götürdüm, iki ayda geri teslim etmediler. 2 ay geçtikten sonra arıyorlar gelin ürününüzü alın diye. Bataryalarla ilgili hiç bir şey yapılmamış, güya genel bakım yapılmış, alınca aynı sorunlar devam edecek. Bir aylık servis süresi dolduğu için para iadesi istedim, efendim Bimeks yetkili servis değilmiş de, Piranha'ya göndermiş de, oradan gelmemiş de. İyi de ben parayı size ödedim, yetkili servis değilseniz niye alıyorsunuz? Beşiktaş Kaymakamlığındaki Tüketici masasına şikayet ettim, 1 ay sonraya hakem heyeti günü verdiler. Hakem heyetii bugündü, bana bir karar verdiler. 20 gün sonra (Bimeks'e de bu kararın bir kopyası gideceğinden) gidip paramı geri alabilecekmişim. Gidince göreceğim ne olacağını. Ancak burada Bimeks'in yaklaşımı çok çirkindi. Tüketiciyi yıldırarak vazgeçirmeye çalışıyorlar.







  • Evet haklısınız.Bu konuda ben en çok mediamarkttan memnunum.Hangi şubesine giderseniz gidin,müşteri hizmetleri ayrı bir bölümde bulunuyor.Direk oraya gidip derdinizi anlatıyorsunuz.Satış danışmanlarıyla falan uğraşmanız gerekmiyor.Oldukça nazikler.Bazı çalışnlar siz sanki hiçbir şeyden anlamıyormuşsunuz gibi sorularınıza ukalaca cevap verselerde(bursada böyle talihsiz bir olay yaşadım) müşteri hizmetleri ve genel satış departmanlarının müşteri ile ilişkileri oldukça iyi.Hele ankara eryaman şubesi bu konuda bir numara diyebilirim.
    Zaten mediamarkt chip dergisinin yaptığı araştırmada 1. seçilmişti.

    Bunun dışında;satın aldığınız marka zaten sorunlu bir markadır.Bu kadar özelliği bu kadar uygun fiyata satın alınca bir takım olumsuzluklarla karşılaşmanız gayet doğal.Bu konuda sizinde yanlışınız olduğu kanaatindeyim.Çünkü 140 liraya çift hatlı ve ful dokunmatik telefonu ancak çok kötü malzeme kalitesi ve işçilikle mal edebilirsiniz.Dahası cihaz bütün kdv+ötv+kar+transfer gibi ekstra masraflarla 140 liraya satılıyor.

    Hakem heyeti kararını bimekse verdiğinizde paranızı alabilrsiniz.Zaten vermezlerse dava açma hakkınız var.Ve davayı açtığınızda ise büyük olasılıkla kazanırsınız çünkü hakem heyeti kararı var elinizde.Ancak umarım artı masrafa girmeden en az zararla bu durumdan kurtulursunuz.




  • Lütfen yanlış anlamayın ama biraz bilinçlenmek gerekli diye düşünüyorum.Teknik servis konusunda muhattabınız şu konumda bimeks değil ürünü nerden aldığınızda önemli değil, garantisini veren firma önemli.Tüketici hakem heyetine giderek en doğrusunu yapmışsınız.Karar ellerine ulaşınca paranızı öderler onlardan ithalatçısından tahsil eder.
  • bende onix çift hatlı aldım vatandan.kulaklığın birtarafı bozuldu ve şarj almadı hemen servise yani vatana götürdüm.bir ay galiba belki daha fazla sürede telefon geldi.2.ciye ikinci hattan kontürbakiye sorgulaması yapılınca @@@@@@@@bu şekilde yazı çıkıyordu.ve müzik dinlerken başka uygulamalara girince telefon kapanıyordu ve buarada birden hafıza kartını okumadı.tekrar servise götürdüm yaklaşık bir ay sonra telefon geldi.hafıza kartı bozukmuş diğer arızalar giderimemişti.bende aldım cihazı halen öylecene kullanıyorum.
  • Böle markalardan uzak durmakta fayda var bende general mobile çift hatlı bir telefon kullanmıştım. Her cihaz arızalandığında telpa teknik servisiyle bi sorun yaşadım. Zaten cihaz kullnırken bile güven vermiyor . Güvenilir markalardan cihaz almak her zaman daha akıl karıymış onu anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.