Şimdi Ara

PİP / PAP / Dual Screen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, çoğu kişiye acayip gelen fakat benim çok alıştığım ve vazgeçemediğim bir özellik var, bu özellik çeşitli markalara göre farklı isimlendiriliyor. PİP (picture in picture), PAP (picture and picture) ya da dual screen.
    Bir tarafta haberleri dinlerken diğer tarafta mutlaka bir maç, diğer kanalın2 haberleri gibi bir şeyler koyup izliyorum. gerektiğinde de yer değiştiriyorum (swap) Hangi model LCD TV'de bu özelliği bulabileceğim konusunda bilgi verebilir misiniz?

    Özellikle 2 tuner olması gerekiyor çünkü duruma göre 2 tane kablo tv, 1 kablo tv 1 digiturk, 1 digiturk 1 uydu gibi farklı kombinasyonlar yapıyorum.
    Şimdiden teşekkürler.



  • İlk önce şunu belirteyim PİP ile PAP aynı şey değildir. TIKLA
    Kablo tv dışında diğer cihaz bağlantılarını scart ya da component olarak bağlamalısın. Bunun için tv'nin çift tuner olmasına gerek yok. Almayı düşündüğün fiyat aralığındaki tv'leri nette incelersen, hangilerinde istediğin özelliklerin olduğunu kolayca öğrenirsin..
  • Peki, tek tunerli lcd tv de PİP özelliğini nasıl kullanabilirim.
    Tv özelliğinde PİP olmasına rağmen aktif kullanamıyorum. (samsung40")
  • Benimde önem verdiğim konulardan. Ama kanımca arkadaş tek kaynaktan farklı iki kanalı nasıl izleyeceğini sormuş. Bildiğim kadarıyla çift tunerın avantajıda bu. Yani çift tunerlı televizyonlar aynı kaynaktan 2 farklı kanalı gösterebiliyor. Birde televizyonda PAP özelliği varsa ayrıyetten farlı bir kaynaktan gelen görüntüyüde ekrana taşıyabiliyor. Mesela (Uydu kaynağından bu cift tuner olayı olmuyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ) kablolu veya sd yayında ekranda hem atv varken küçük bir pencerede aynı kaynaktan gelen show tviyide izleyebiliyor ve buna ek olarak da yine küçük bir ekranda bilgisayar masaüstünü görebiliyorsunuz. En azından benim anladığım bu yanlış biliyorsam biri düzeltsin lütfen.

    Böyle bir televizyona örnekte LG 37LB1R dir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.