Şimdi Ara

projeksiyon perdesi vs duvar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
10.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • projeksiyon perdesi ile mat beyaz bir duvar arasında belirgin bir fark olurmu almaya değermi ne dersiniz arkadaşlar



  • duvarın boş ise fark olmaz..

    ama bence alınası bi ürün var hepsiburada da 180*180 storlu perde 69 ytl 12 taksit..
  • duvar boş ama zaten storlu perde dolu bir duvarda kullanılamaz diye biliyorum tecvisionu bende gördüm fiyat uygunda bu ürünler satılıyorsa vardır bir hikmeti diye düşünmek gerekirmi yoksa gerçekten fark yokmu
  • şimdi duvarının tam olarak ne kadar pürüzlü olup olmadıgını bilmiorm..

    ama duvara yeteri kadar zımpara yapılmadıysa yani duvarındaki ince işçilik iyi degilse seni az da olsa rahatsız edicektir o çıkıntılar..

    ben hiç riske girme al derim 12 taksitle aldıgın zaman 6 ytl e gelio:)
  • İmzamdaki adreste örnek resimlere bakarsanız hepsi şampanya rengi duvara yansıtmadır. Mavi renkli duvarda kullanan bir forum kullanıcısıda rahatsız olmadığını söylüyordu. Koyu renk duvarda herhalde renkler olduğu gibi görünmeyecektir. Ve tabii tüm renkeleri yansıtabilecek beyaz bir perde yada duvar daha tatminkar olacaktır.
  • Kese kağıdı rengi duvarım var ve sorunsuz kullanıyorum. Perde almaya hiç gerek duymadım.
  • Ezbere konuşmayalım arkadaşlar,
    Tam 10 yıldır sinema tasarım-tadilat işindeyim.
    Beyaz da olsa duvar boyandığı için (plastik-saten vs...) gelen ışık belli oranda parlayacak veya sönümlenecektir.
    O kadar basit olsa sinemalarda duvarı boyar perde yapardık.
    Bu projeksiyon perdeleri özel bir karışımla yapılır, en ucuz olanı bile duvar+boyadan iyidir.
    Perde almanızda fayda var.
    2 tip perde vardır,
    1- arkası siyah kaplamalı (tek yüzkü kullanılır)
    2- her iki yüzü beyaz (çift taraflı kullanım) (ışığı bir yüzden verip, diğer yüzden seyir için)
    kullanıcağınız amaca göre seçebilirsiniz....
    Ayrıca bir kısım perde tripod ayaklı iken, bazıları tavan-duvar tipi montajlıdır.

    selamlar
  • Tabii bunun için özel boyalar var ancak Türkiye'de satıcısı yok gibi uygulayan var mı bilmiyorum. Ayrıntılı bilgi içinhttp://www.goosystems.com/index.php?cont=screen sayfasına bakabilirsiniz.
  • on beşin yazdıklarının da katkısıyla(forumdan takip ettiğim kadarıyla bu konulardan iyi anlayan biri) hepsiburada dan tecvision perde siparişi verdim bugün yarın elimde olur bakalım ne kadar fark edecek izlenimlerimi aktarırım
  • Bende perdeden yanayım. Bu nedenle Codegen marka olanın siparişini vermiştim. Özelliklerini okuduğumda forumda konuşulan perde özelliklerini birebir tuttuğunu görmüştüm. Artık gelince öyle olup olmadığını göreceğiz.
  • perde projeksiyonda cok onemli.. hatta projeksiyon aletinin masrafının yuzde 50 si kadarını perde ve kablolamaya ayırın denir.

    epson tw700 projeksiyon aldım bende gecen ay. bikac gune de Da-lite a siparis vericem perde icin. Uzerinde siyah border olmasını istiyorum ancak stok tuttukları sadece Matte White yuzey ve standart 5 cm drop.

    da-lite ın resmi sitesinden perde ornekleri istemistim. butun yuzeylerinden 17x17 cm orneklerin bulundugu katalogu gonderdiler. 1 haftada elimde oldu. denedikten sonra kararımı verdim. 50 cm droplu High Contrast Matte White gri yuzeyli perde siparisinide Avitec e vericem bu hafta.
  • Ellias abi bana da nerden ve kaçliraya aldığını söylermisin? hepsiburadadam alacam yoksa motorlu olanlardan...
  • Da-Lite perdeyi Turkiye temsilcisi olan Avitec ten alıcam. fiyat vermek burada ne kadar dogru olur bilmem ancak paylasabilirim.

    evimin biraz gecici olması nedeni ile cok buyuk bir yatırım yapmadım perdeye ama moturlu tensioned perdeler bundan sonraki hedefim. bunlarda yurtdısında 2000 usd civarında iken burada maalesef 3000 kusur euro +kdv. bakalım biraz zaman lazım anlayacagınız :)

    eger seciminiz duz beyaz perde olucaksa duzgun bir boya ile duvarı boyayın eger ust seviye bir perde dusunmuyorsanız. ancak projeksiyonun yansıttıgı goruntu uzerinde iyilestirme yapabilecek bir perde dusunuyorsa bircok seceneginiz mevcut.

    dalite larda bircok model var, ancak ben model B ya da model C arasında gidip gelmekteyim bunlar giris seviyesi storlu perdeler. turkiyede yine maalesef model B ile C arasında fiyat varki ciddi. neredeyse 2 katı. Model B de uzun zaman kullanımda hafif kırısıklık rastlanabiliyormus ozellikle duz beyaz perdelerde ancak model C de bir fazla makatra oldugundan daha saglıklı deniliyor.

    verecegim fiyatların hepsi euro + kdv ve 50 cm drop eklenmis fiyatı. bununda maliyeti 50-60 eur+kdv.

    Model C
    --------
    92'' Matte white 508 eur+kdv
    92'' High Contrast MW 599 eur+kdv
    106'' Matte white 560 eur+kdv
    106'' High Contrast MW 629 eur+kdv
    ---------------------------------

    Model B den sadece 92'' lerin fiyatları var yanımda
    --------
    92'' Matte White 290 eur+kdv
    92'' High Contrast MW 361 eur+kdv

    dedigim gibi eger yukarı kısımda sabit 5-10 cm siyah drop isterseniz bi 50-60 eur dusurun fiyatlardan.
    birde stoklarında sadece MW tutuyorlar, digerleri siparisle geliyor. bu ayın siparisini pztesi vericeklermis. hsonuna kadar bildirin dediler. 2-3 haftada da gelirmis.




  • hocam ben beyaz pürüzsün saten bir duvara verdim görüntüyü muhteşemdi... bu perdeler daha da mı iyi yaparlar görüntüyü sizce?
  • eger duz beyaz bir duvarınız varsa duz beyaz 1.0 gain li bir perde almak icin biraz dusunur insan. ancak guclu lumenli bir projeksiyonunuz varsa beyaz satende dinamik modlarda parlama yapabilir.

    kontrast arttırıcı gri yuzeyler deneyebilirsiniz. duz duvarınız var ve acık renkte ise siz bilirsiniz ancak perde ile herzaman daha iyi sonuc alırsnız, bunun yanında dogru perdeyi secmek de onemli...
  • Projeksiyonun ışık gücü 2000 lümen civarları, duvar oldukça düz, yarımat, beyaz. Oda tam karanlık oluyor perdeleri kapatınca.
    Üstadım sizin söylediklerinizden; perdenin görüntü üzerinde mutlaka çok iyi etkilerinin olacağı, ancak bendeki duvarında yeterli olduğu, 300 euroluk bir yatırımın gereksiz olduğu sonucu çıkardım ve motorlu perde almaktan vazgeçtim.
    Çok teşekkür ederim.
  • projeksiyon evet 2000 ansi lumen ancak sizin cinema modlarınız 400-500 lumen civarında olması lazım. dolayısıyla zaten 2000 i kullanmayacaksınız.

    izleyeceginiz goruntunun boyutuna karar verdikten sonra kaliteli bir goruntu icin ekrandan yansıyan "foot lambert" i hesaplamanız iyi olur. tamamen karanlık mekanlarda 14-16 fL (foot-lambert) yeterli olurken biraz ısıklı ortamlarda 25-30 fL civarına ihtiyacınız olabilir.

    simdi bu hesap soyle yapılıyor;

    foot-Lambert = Lumen / ekranın alanı (ft^2 cinsinden)

    ornegin 1000 lumenlik bir projeksiyon modunun 92'' ekranda 16:9 goruntusunun fL 'i:
    92'' ekranın boyutları 114 x 203 cm dir.

    1 ft = 30,48 cm olduguna gore 92'' ekranın alanı (114/30,48) x (203/30,48) = 24,9 ft^2 dir.

    foot Lambert = 1000 / 24,9 = yaklasık 40 fL olurki bu kısık ısıklı bir izleme ortamı icin gayet yeterlidir.

    sizin projeksiyonunuzun renk ayarı cok iyi olan sinema modları sanırım 400-450 lumen civarında olması lazım emin degilim ancak. eger 92'' bir goruntu almak isterseniz bu modda; tamamen karanlık bir odada
    400/24,9 = 16 fL ile iyi bir deger yakalamıs olursunuz ancak ortamda biraz ısık bulundugunda ya da daha buyuk bir goruntu olusturmak istediginizde bu modun parlaklıgı yetmeyebilir.

    iste farklı yuzey perdelerin ozellikleri burada devreye giriyor. perdelerde bahsedilen gain (kazanc) degerleri ile bu hesabınızdan cıkan sonucu carpıyorsunuz. piyasada 0.7 gain den 2.8 gain e kadar ısıgı ayarlayabilen perdeler mevcut. klasik matte white yuzey perdelerin gain i 1.0 dır ve etkisi yoktur. gri perdelerde gain oranları 0.8 ile 1.5 arasında degisebilir. hatta farklı maddeler perde yuzeyine katılarak 2 ve uzerinde gain saglanabilir. iste aslında perdenin onemi cok buyuktur bu konularda.

    hatta tavana ya da sehpa uzerine yerlestireceginiz projeksiyonunuzun konumu bile degistirir bu oranları. bazı perdeler retro-reflective oldugundan ısıgı geldigi yone yansıtır. onemli olan ısıgın yansıdıgı alanda yani izleme konisinde oturmaktır (viewing cone). o yuzdendirki bu tip ozellikli perde yuzeylerinin klasik matte white a gore izleme acıları daha azalır. perde normal ekseninden ayrıldıkca parlaklık azalabilir. hatta belirli sınırların dısına cıktıgınızda normal beyaz perdeden daha da koyu bi goruntu alabilirsiniz.

    lafı cok uzatmıyım. bir duvar uzerinde deneyin. eger ısık yetersiz gelir ya da renk olusumu hosunuza gitmezse farklı perde secenekleri her zaman mevcut.
    hatta da-lite ın sitesine girip oradan yuzey ornekleri de isteyebilirsiniz. ben istemistim 1 haftada elimde oldu butun yuzeylere ait 17x17 cm yuzey ornekleri. duvara hepsini yanyana yapıstırdıktan sonra aynı goruntunun ne kadar farklı olusabilecegini gorunce sasırıyor insan :)




  • elias abi kesinlikle haklısın zira perde farkını şu örnektehttp://www.hometheaterspot.com/htsthreads/showflat.php/Cat/16/Number/747987/an/0/page/0 rahatlıkla görebiliyoruz...
    şimdi sorun nereden alacağız istanbulda greywolf perdeyi? veya muadilini....
  • ben duymadım TR de getiren. da-lite ı biliyorum ust sınıf perdelerden. istanbulda avitec diye bir firma getiriyor. ancak herseyde oldugu gibi perdede de yurt dısına gore cok yuksek fiyatlar.. 2000 dolarlık bir perdenin 3000 euro + kdv den satıldıgı bir yerde yasıyoruz maalesef...
  • sanırım sende vermezsin bir perdeye o kadar parayı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.