Şimdi Ara

Pin değiştirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topluyorum bunun için anakart olarak Asus TUF B450-Pro Gaming aldım ve işlemci soğutucusu olarak da GamePower Windrunner ARGB işlemci soğutucusu aldım. Fakat bunları aldıktan sonra anakartımdaki cpu soğutucusu için olan kısım 4 pinli, aldığım soğutucunun ise 3 pinli olduğunu öğrendim. Ne yapmam gerek veya hangi dönüştürücüyü almam gerek lütfen yardımcı olun. İyi günler

    Anakartım:https://www.incehesap.com/asus-tuf-b450-pro-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-41988/
    İşlemci Soğutucum:https://www.incehesap.com/gamepower-windrunner-argb-cpu-hava-sogutucusu-fiyati-43397/







  • Dönüştürücü almanıza gerek yok, 3 pinli girişler 4 pinlilere doğrudan takılabilir, ama cpu soğutucuların fanları 4 pin olur çünkü hızını ısıya göre anakart otomatik ayarlar, ama 3 pinler hep tam hızda çalışır ve gürültü yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bir videoda baktım, sanırım bir hata yapıyorsunuz, fan kablosu olduğuna emin misiniz?https://www.youtube.com/watch?v=ZLPtqcYg-nk&feature=youtu.be&t=97
    Bu videoda fan girişi 4 pin olarak gözüküyor.
    Sanırım a-rgb girişiyle fan girişini karıştırdınız. A-arg girişi 3 pindir, rgb girişi 4 pindir.
    Sizin anakartınızda a-argb girişi yok. Bu yüzden rgb çevirici gerekiyor size.
    Linkteki ürün olması lazım ancak almadan önce sorun yine de.https://www.incehesap.com/argb-to-rgb-fan-kontrolcu-fiyati-44690/




  • Soğutucunun 4 pinli pwm ve 4 pinli ( 1 pini yok ) rgb bağlantı kablosu var. 4 pinli olanı cpu girişine diğer 4 pinli ( 1 pini olmayan) kabloyu anakartınızda rgb portuna ( b450 serisinde yok ) takacaksınız. yani rgb bağlantı kablosunu kullanma imkanınız yok o anakartta. 4 pinli olanı direk cpu fan kısmına takıp kullanabilirsiniz.
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler cevap için, fakat bunun için illaki bir dönüştürücü vardır diye düşünüyorum? Eğer biliyorsanız söyler misiniz lütfen.
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    3pinli değil aslında 4 pin ama bir tanesinin girişini kapatmışlar, b450m pro gaming anakartımda ise 4 pin girişli rgb yerleri yani oraya takamıyorum aldığım soğutucunun 4pinli girişindeki 1 pini kapattıkları için. Bu yüzden varsa dönüştürücü sormak istedim.
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız linkteki ürünü de aldım bugün elime geldi fakat kullanmayı beceremedim. Yine 4pin fakat biri kapatılmış şekilde diğer ucunda ise resimdeki gibi kalın kısım var ismini bilmiyorum. Gelen ürün 4pinli değil yani yine 4pin 1i kapalı ne yapacağımı bilemedim.
  • EnesT06 E kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla molex ucunu (büyük siyah ucu) güç kaynağına bağlıyorsun ve cpu fanının led kablosunu da buna bağlıyorsun.
    Argb'ler 3 pin olur, boyutları 4 pin boyutundadır ama ikinci pin yeri kapalıdır.
    Sordunuz mu almadan önce firmaya? Sorun demiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrop -- 17 Mart 2020; 21:3:17 >
  • Hocam ben biraz bu konularda bilgisizim idare edin. Firmaya sordum bizim bilgimiz yok bilgisayarcınız ile konuşun dediler ben de sipariş ettim 20tl sorun değil. Aldığım bu 20liralık kablonun molex ucu güç kaynağına bağlıyorum fakat diğer ucu yine 4pin boyutlu 3pin argb yani uç çıkmıyor yine uç girmesini istiyor aynı aldığım soğutucudaki gibi. Hiçbir şeyi hiçbir yere sokamıyorum. Dedikleri gibi bir bilgisayarcıdan yardım almaya çalışıcam internette de 3pin argb 5v ttan 4pin rgb 12v dönüştürücü gibi bir şey bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.