Şimdi Ara

PIC Programlayıcıyı Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Uzun süredir kullandığımız pic programlayıcı birazcık eskidi. Yeni bilgisayarlarda kullanamıyoruz. Bu duruma uyum sağlamak için programlayıcının girişini usb gibi bir şeye çevirmek istiyorum. Bunun için nasıl bir şey önerirsiniz, siz eski programlayıcılarınızı nasıl yenilediniz? Eğer elinizde güzel bir devre varsa onu da yapıp kullanabilirim. Programlayıcı aşağıda görüldüğü gibidir.

    http://i.hizliresim.com/6ZJDW7.jpg
    http://i.hizliresim.com/oAOdRm.jpg







  • bunu usb ye çevirmek yerine brenner 8 yapabilirsiniz
    tüm proje dosyaları aşagıdaki sitede mevcut

    http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm
  • PICKIT2 veya PICKIT3 klonları mevcut internette. Brenner klonları da mevcut. Hepsinin ortak özelliği üstlerinde bulunan piclerin programlanması gerekliliği. Elinizdeki eski olan programlayıcı ile gerekli olan programı pic'e atıp yeni nesil olan bir modelle yola devam edebilirsiniz. Ya da hazır olarak alabilirsiniz. Ben explits'in pickit2 klonunu almıştım 3 yıl kadar önce. Problem çıkarmadı bugüne kadar. Hobi amaçlı kullandığımı da belirteyim.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ediyorum. Elimizde C serisi PIC'ler mevcut sanırım piyasadaki çoğu devre bunu desteklemiyor. LPT portunu usb ye çevirmek için kullanılan devreler de yine PIC programlama istiyorlar ancak o mümkün olabilir diye düşünüyorum. Bunun dışında mikroçip firmasının real ice ve icd 3 programlayıcıları var. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana biraz pahalı geldiler diyebilirim.
  • piclerin c serisi olması programlayıcı ile alakalı bir durum değil. c serisi picler bir defa yazılabilen pic lerdir. O nedenle geliştirme yapan değilde son noktada üretim yapanlara göredir.
    mesela 16f84 'e defalarca program atılıp silinebilirken 16c84 bir kere programlanabilir.
  • Bende de BIOPIC USB PROGRAMMER var alalı 1 sene oldu ama daha siftah etmedik iyimi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.