Şimdi Ara

pıc programlama için tavsiye programınız varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba kolay gelsin, pic programlama işine girmek istiyorum pıc programlama ve bunu pıc e atmak ıcın kullanımı, öğrenmesi kolay program aradım ancak bilmediğimden pek bişey bulamadım yardımcı olabılır mısınız ?



  • Hocam merhaba. Bu noktada 2 tane yazılıma ihtiyacınız var. Biri PIC'e program yazmak için gerekli olan derleyici. MPLAB 'ı tavsiye ederim. PIC'in datasheeti ile registerlara kolaylıkla inip müdahele eder ve dilediğiniz gibi ayarlarsınız MCU'yu.

    İkincisi ise alacağınız yada yapacağınız programlayıcı için gerekli olan arayüz programı. Ben USBURN kullanmıştım. Programlayıcıyıda hazır aldım zaten içinden çıktı yazılım.

    http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm

    Bu linkteki Brenner8-P devresi var bende.

    Derleyicide programınızı yazıp işinizi hallettikten sonra size çıktı olarak bir .hex uzantılı dosya verecek. Bunu USBURN programıyla PIC'e aktaracaksınız.




  • abi büyüksün sağol, peki mplab hakkında atıyorum confıg kodunun ne işe yaradığnı anlatan bi öğretici site var mı biliyo musun ?
  • MPLAB ı bastan anlatan bir site ve yaz yazi kaynagi bilmiyorum bende okulda ogrendim. Zaten yapman gereken sey kullanacagin picin datasheetini acip hangi ozeligini kullanmak istiyoesan ona ait registerlarin tanimini okumak. Orada yazildigi gibi MPLAB icinde kullanabilirsun.

    Picin FUSE bitleride ayni sekilde MPLAB icinde degistirilebiliyor.
    Cok iyi seviyede ingilizce gerektiriyor yalniz hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MPLAB'ı kullanabilmek için bir adet debugger/programmer gerekli. Ben MICROCHIP firmasının ürünü PICkit 3 kullanıyorum. USB 'den PC'ye bağlanıyor. PIC'e bağlantı ise 5 pin konnektör ile sağlanıyor. PIC devre geliştirmek için ideal bir cihaz bence.

    https://store.donanimhaber.com/c8/ba/62/c8ba62fcb4f864ad7bf8dc43feea267d.png

     pıc programlama için tavsiye programınız varmı?




  • Serdar çiçek-ccs ç ile pic programlama.
    Mutlaka edin, takıldığın yerde gerek bize gerek serdar hocaya sor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm. geçenerde bu başlığın altında hangi programı kullanayım diye sordum saolun çok yardımcı oldunuz. pic c compıler aklıma yattı ve çalışmalara başladım. 8 sensörlü bir çizgi izleyen robot programı yazdım isis te simüle ettim harika çalışıyor. ama şöyle bir sorun var. sensörlerden gelen data sinyali aynı anda lojik 0 olduğunda yani b portu tamamen lojik 0 olduğunda motorların durması gerekiyor ben else if(input_b(00000000)) komutuyla denedim durduramadım çünkü böyle bir kod yokmuş b portu 0 oldugunda pwm degerını 0 yap ! komutunu nasıl vereblirim yardımcı olabilicek var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunduzalp26 -- 28 Ocak 2015; 22:01:17 >






  • hazırlayan: elekTRofizikci. Serinin ilk videosunda PIC PROGRAMLAMA ile ilgili gerekli cihazların, yazılımların, devre malzemelerinin görsel ve uygulamalı olarak anlatımı var. Yeni başlayanlar için faydalı olacağına inandığım bir video serisi başlıyor. İyi Seyirler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.