Şimdi Ara

PIC in statik , manyetik hassasiyet durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar bitirme projemde 16f877 kullandım, devreye elinizi yaklaştırsanız pic sapıtıyor. devrede triyak ile güç kontrolü olayı var. devreyi bordun üstüne kurdum temas problemi yok ama komedi gibi bazen devrenin yanından geçerken bile pic sapıtıyor resetlenmiş gibi oluyor.

    daha önce böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı ?


    bu devreye nasıl bi ekranlama yapılır ???? metal bi kutu yeter mi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sberkil -- 12 Haziran 2006; 0:45:35 >



  • Beslemede 100nF kondansatörler kullandın mı ?
    PIC'in besleme girişine bolca ve PIC'e yakın (+) ile şase arasına 100 nF kondansatör koymayı dene.

    Triyaktaki manyetik alan etkiliyor olabilir.Bir de devreyi daha ziyade PIC'i Faraday Kafesi'ne alman işe yarayabilir.Tabi imkan varsa.Yani cep telefonlarının içindeki gibi.Ya da triyak bölümünü uzaklaştırabilirsin.

    Sorun başka nedenli de olabilir tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 12 Haziran 2006; 1:25:40 >
  • Pici regüleli 5 V ile besliyorum. Triyak biraz uzağında hocam , hem manyetik alanlardan etkilenmiyor devre denedik gördük. Çogunlukla elinizi pice yaklaştırsanız , devrenin yanından geçseniz pic sapıtabiliyor.

    En iyi çözüm ekranlama yapmak heralde.
  • Benimde başıma 4 seven segment ile saat yaptığımda gelmişti. Ben problemin güç yetersizliğinden kaynaklandığın farkettim büyük olasılıkla sendede öyledir. Kullandığım güç kaynağı ölçtüğümde 5 volt vermesine rağmen pic e bağladığımda voltaj düşüyordu. 7805 ile besleyip 7805 e 8-10 volt vererek problemi çözdüm bi denemeni öneririrm.

    Yapmışsındır ama bi hatırlatma yapayım 2 vdd yi de 5v bağlamayı unutma.
  • ewt benzer bişeyi ben de yaşadım, pici beslemesi yanlış olmuştu, parmağım yaklaştırınca led yanıyor uzaklaştırınca sönüyordu. gayet stabil kontrol edebiliyodum parmağımla :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erman374

    7805 ile besleyip 7805 e 8-10 volt vererek problemi çözdüm bi denemeni öneririrm.

    Yapmışsındır ama bi hatırlatma yapayım 2 vdd yi de 5v bağlamayı unutma.


    78xx lerin çıkışında min. 47 mikrofarad kondansator olmazsa bir çok devrede hatalı çalışıp gerilim düşürüyor.
    Akü ile beslediğim devrelerde bile oluyor.

    Yazılımda çok önemli,kullanmadığın pinleri pull-up veya pul-down yap.Boştaki girişler yaklaşım dedektörü olabilir kolayca.
  • galiba 877 deki mosfetlerden kaynaklanıyor. manyetik anahtar yapmışsınız aslında ne güzel :P
  • devreyi hocaya verdim artık okulun oldu . denemek için yeniden yapmam gerek. gerçektende merak ettim denemeli bari .
  • Farkı bir yaklaşım ama sorun denediğin breadboard da olabilir, bu çok önemli aslında! Ben kaç tane breadboardda kararsız çalışan (sapıtan) devreyi baskı devre ile kurduğumda gayet stabil çalışıyordu. 4 MHz olunca ne yapacağını şaşırıyor galiba breadboard...
  • Delikli pertinaksa kurdum, hala sapkın durumda bu arkadaş. Sadece sırayla ledleri yaksın diyorum ama periyodu sürekli değişiyor. Elimi yaklaştırınca kendinden geçiyor. Nereye kurmalı bunu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tumra

    Delikli pertinaksa kurdum, hala sapkın durumda bu arkadaş. Sadece sırayla ledleri yaksın diyorum ama periyodu sürekli değişiyor. Elimi yaklaştırınca kendinden geçiyor. Nereye kurmalı bunu?

    Hangi tip osilatör kullandınız. Rc zaten normalde de sapıtıyor
  • MCLR pini ni direnç ile 5 volta bağladınızmı
  • Ben 4MHz kristal salınıcı kullandım. Bunun bacaklarına 22'şer pF'lık kondansatör bağladım. Ayrıca BellekSil ucunu 10K ile +5.23 V olan kaynak gerilimine bağladım. Baktım olmuyor, yeni bir devre tahtasına kurdum. O da olmadı, burada okudum, delikli pertinaksa kurdum. Nedir yani. Nereye kurayım daha başka? Tümdevre halinde basamam ya...
  • Ben 4MHz kristal salınıcı kullandım. Bunun bacaklarına 22'şer pF'lık kondansatör bağladım. Ayrıca BellekSil ucunu 10K ile +5.23 V olan kaynak gerilimine bağladım. Baktım olmuyor, yeni bir devre tahtasına kurdum. O da olmadı, burada okudum, delikli pertinaksa kurdum. Nedir yani. Nereye kurayım daha başka? Tümdevre halinde basamam ya...
  • Arkadaşlar pic16 türü işlemcilerle ben de biraz sorun yaşamıştım bunların elektrostatiğe çok hassas oldukları kesin, en azından 16f877. Bahsedildiği gibi parmağımı yaklaştırdığımda sapıttığı oluyordu gerçekten de. Öyle zannediyorum ki hassasiyeti yaratan bölge bizzat entegrenin tepesindeki slikon çekirdeğin kendisi, yani pinlerin boşta kalmasının etkisinin o kadar büyük olacağına inanmıyorum. İşlemcinin yüzeyine alüminyum folyo serip bunu toprağa bağlamak bir çözüm olabilir ama denememiştim. Zaten 16f işlemcilerden direkt kurtulmaya baktım ve uzunca bir süredir pic18 türü işlemci kullanıyorum hiç herhangi bir problem yaşamadım çok sağlam işlemciler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.