Şimdi Ara

Philps akıllı tv merkezi sistem uydu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, şimdiye kadar oturduğum evlerde hep merkezi sistem uydu vardı , tv yi yeniden kurup ayarları kolayca yapıyordum son olarak lojmana geçtim digitürk turksat vs seçenekler vardı turksatı sıkıntısız kullanıyordum fakat 2 hafta önce kanallarda sinyal çok zayıfladı tv sıfırlayıp kanalları tekrar kurayım dedim , uydu aramada sat-0 sat-1 diye uydular çıkıyor kuruyorum boş saçma bir sürü kanallar çıkıyor hd izlediğimiz kanallarda var , onları düzenliyorum fakat bir süre sonra yine sinyal yok diyor, problem tv de mi yoksa merkezi sistemde olabilir mi sanırım diğer dairelerde sıkıntı yok gibi, eve gelen kablo duvarda çıkıyor tv yi farklı bir köşeye aldım kablo eklemiştim ama aylardır bi sıkıntı yaşamadım bilgi olarak yazmak istedim , bunuda kontrol ettim ama sağlam gibi, teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • selamlar philipslerin kronik sorunu , yine de mümkünse en azından birkaç saat hattı başka bir tv ile veya sizin tv yi başka bir hatta kontrol edin , eki yenileyin derim.

    ben phlips sahibi komşumun ve birkaç tanıdığın hantal kanal değişimini kullanışsız kanal tablosu, bazen hafıza sıfırlama, sizinki gibi sinyal düşmesi gibi nedenlerden dolayı harici uydu alıcı ile çözdüm. hdmi cec ile zaten varlığı belli olmuyor dahili uydu alıcı gibi çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 3 Ocak 2023; 10:35:1 >
  • TV'leri sadece bir ekran ve medya oynatıcısı olarak kullanın (USB disklerdeki videoları izlemek ya da TV'de kurulu uygulamalardan videolar izlemek gibi)


    Bireysel sistem veya santral farketmez, TV'lerin dahili uydu alıcılarını kullanmayın. Harici alıcı bağlayın.

  • MarcosDH M kullanıcısına yanıt
    Hemen yıllardır kullandığım sorunsuz çalışan dahili uydu alıcıyı iptal edip harici alıp takıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dahili uydu alıcısının tek avantajı, daha yüksek görüntü kalitesi elde etmeniz (TV işlemcileri, harici uydu alıcısı işlemcilerine göre daha güçlü olduğundan).


    Harici uydu alıcılarında daha hızlı kanal geçişleri, daha zengin bir menü, daha kolay kullanım, daha yüksek sinyal alımı gibi avantajlar var. Tabii cihaz belli bir kalitede donanıma sahip ise.


    Broadcom gibi, HiSilicon gibi (vasat/vasatın üstü) çiplere sahip cihazlar tercih edilmeli. Vasat altı cihazlardan almayın (Sunplus, ALİ çipliler gibi).


    Tuner konusunda da DVB-S2X tuner'lı cihazların sinyal konusunda daha iyi oldukları forumda sıkça anlatıldı.


    Siz yine de o santrali bir kontrol edin, antenler 120 cm mi ve ince ayarlı mı, yani uydudaki en zayıf frekansa göre antenler odaklanmış mı, kablolar RG6-U6 mı, multiswitch markası-modeli nedir, vs...


    Santral düzeni, çoğu yerde olması gerektiği gibi değil. Daha ucuz malzemelerden kuruluyorlar, 90 cm'lik antenler kullanılıyor mesela. Kalitesiz multiswitch konuyor, birkaç çıkışındaki sinyaller düşebiliyor ya da kısa sürede multiswitch tamamen bozulabiliyor.


    İşte böyle problemli sistemlerde, vatandaşlar "sinyal güçlendirici" gibi aparatlardan mucize bekliyor. Halbuki o aparatlar sadece bireysel bağımsız diseqc'lerde iş görüyor, uzun kablolama sonucunda oluşan sinyal kayıplarında cihaza eşik değerine yakın gelen sinyalleri hafifçe güçlendiriyor, o kadar. Kırılmaları düzeltiyor. Yoktan sinyal var etmiyor... Santralden gelen kabloya taktığınızda ise sinyalleri hiç yükseltmiyor, hatta bazılarını düşürüyor, arada olumsuz bir etkileşim oluyor, bunları gözlemledim.


    Zincir olarak düşünmek gerekir. Uydu alıcısı en son bakılacak yer.


    Bu gibi şeyleri öğrenirseniz, araştırırsanız, tamircilere para saçmaktan da kurtulursunuz.


    Tamirciler, elektrikçiler ve uydu esnafları arasında, milletin bilgisizliğinden faydalanıp haksız kazançlar kovalayan art niyetliler çoktur.


    Bazıları var ki "elektrik-elektronik doktorası" yapmış gibi havalardadır. Alt tarafı meslek lisesi mezunu oldukları halde.  


    Kendilerini "çok büyük usta", vatandaşı da "kendisine muhtaç bir keriz" yerine koydukları için, kendilerini çok pahalıdan satarlar. Basit bir anten ayarına, bir kablo çekmeye falan bir sürü para isterler.


    Öğrenmek ve hobi edinmek güzeldir. Kendi işinizi kendiniz yaparsınız.


    Şarlatanlara yem olmamak için yıllardır bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim.


    Kolay gelsin.





  • Bende de Philips tv var. Benzer bir sorun vardı. Kanalları kuruyordum, ertesi gün sinyal yok hatası veya 1-2 kanal çıkıyordu. Çatıya çıkıp o kadar kablo arasından kendi kablomun bağlandığı noktayı deneme yanılma yöntemi ile buldum ve dağıtıcı kutusunda başka bir boş yere taktım ve sorun düzeldi.


    Ama yine de şunu söyleyeyim Philips TV'leri dahili uydu anteni ile kullanmak tam bir işkencedir. Tavsiyem bir kutu alman.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.