Şimdi Ara

Philips Xenium X800 - Ön inceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
0
Favori
66.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DigitalWorld çok takıntılı adamsın vesselam sen daha o konuda mısın ?

    Yanıt yazım senin için doyurucu olmamış ama bir kez daha yanıtlayayım:

    1) K810i’ye “ Fırtına ” demekle tek basışta 9 kare çekebilme (bestpict.), resim düzeltme, pictbridge, malzeme kalitesi, sağlamlığı vs, vs… gibi özellikleri kastetmiştim. Bu arada K810i’nin çektiği resimleri merak ediyorsan donanımhaber’ de K810i konusuna girer sayfalar dolusu resme doya, doya bakarsın.

    2) Gelelim “ Yerli ve Yabancı Çakallara ” forumdaki herkes bilir X800’den bir önceki model olan 9@9u modelini bu model’in çıkış fiyatını ve 2 ay sonraki satış fiyatını belirteyim
    330-260 ne oldu da 70ytl. birden düştü? Ekonomik buhran deseniz ondan önceydi. Tamam fiyatlar düşer, düşer ama bu kadar kısa sürede düşmez. Kişileri enayi yerine koyan anlayışa karşı verdiğim bir tepkiydi
    “ Çakallar ” Ama forumda bu açıklamam üzerine hala çakalları savunan varsa ona sözüm yok diyeceğimi dedim sözümün arkasındayım dostlar.




  • çok yanlış düşünüyosun dost...k810 i yi ayrı,x800 ü ayrı değerlendirmek gerekir...x800 ünde artıları war eksileri war,k810i ninde artıları war eksileri war...bu telefonda dokunmatik ekran ( 2.8 inç büyüklüğünde :) ) , 1 ay küsür bekleme süresi , kaliteli bir mp3 çalar ve radyo , mp4 oynatabilme ve kaydedebilme yeteneği war...philips dünya pazarındaki en büyük markalardan biri her türlü teknolojik üründe...Ve dikkat edersen alıpda memnun olmayan 1 adam yok.Bende bu ürün yok ama en kısa sürede almayı düşünüyorum...iphone 1200 ytl ona neden ses çıkarmıyorsun Çakal diye tabir etmen yanlış bence...Bu telefon 70 lira olsun ankara kızılayda donla dolaşırım

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=16001&productId=telcepph909u
    fiyat 70 lira mı ? vede yorumlara bak 5 üzerinden 4 yıldız ortalama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bg13 -- 13 Ekim 2008; 18:35:38 >




  • x800 de çekiyr 9 kare tek basışta ,3 karede çeker ...pictbridge ıda kulanan tek kişi görmedim bu zmana kadar bende kullanmadım ama aslında meselede bu ihtiyaclar ve ben x800 dururken k810a dönüp bakmam bile.
  • Arkadaşlar X800'ü yapan adamlar sizin kadar övmemiştir inanın. Anladık güzel hoş tel. alana da hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bu iş biraz ben daha öteye işeyebiliyoruma geldi. Adamlar yapıp gönderiyor bize de geyiği kalıyor sen haklı olsan ne olur; ben haklı olsam ne olur? Eller gider aya, biz kaldık yaya. Arkadaşım derdi de çocuğu alaya alırdık meğer ne doğru söylermiş: " Avrupa birlik olur dünyayı kazıklar, biz de kendi insanımızı nasıl kazıklarız onu hesaplarız. " derdi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72

    DigitalWorld çok takıntılı adamsın vesselam sen daha o konuda mısın ?

    Yanıt yazım senin için doyurucu olmamış ama bir kez daha yanıtlayayım:

    1) K810i’ye “ Fırtına ” demekle tek basışta 9 kare çekebilme (bestpict.), resim düzeltme, pictbridge, malzeme kalitesi, sağlamlığı vs, vs… gibi özellikleri kastetmiştim. Bu arada K810i’nin çektiği resimleri merak ediyorsan donanımhaber’ de K810i konusuna girer sayfalar dolusu resme doya, doya bakarsın.

    2) Gelelim “ Yerli ve Yabancı Çakallara ” forumdaki herkes bilir X800’den bir önceki model olan 9@9u modelini bu model’in çıkış fiyatını ve 2 ay sonraki satış fiyatını belirteyim
    330-260 ne oldu da 70ytl. birden düştü? Ekonomik buhran deseniz ondan önceydi. Tamam fiyatlar düşer, düşer ama bu kadar kısa sürede düşmez. Kişileri enayi yerine koyan anlayışa karşı verdiğim bir tepkiydi
    “ Çakallar ” Ama forumda bu açıklamam üzerine hala çakalları savunan varsa ona sözüm yok diyeceğimi dedim sözümün arkasındayım dostlar.




    Öncelikle halkımızın yegane sorunu bu. Geçiştirmek ve unutmak. Isparta da bir uçak kazası oldu. Önemli kişiler öldü. İlk açıklama filmlerde de genellikle olayı örtbas etmek için kullanılan uçağın sivili kötüymüş. Daha önce çok kaza yapmış gibi zırvalıklar oldu. Bir iki kişi dışında peki bu kadar önemli adam bu uçağa neden bindirildi diye soran olmadı. Ardından kara kutu bulununca her şey açığa çıkcak denildi. Ama açıklama pilot hatası oldu.

    Ben aylarca konuşurken lafa soktum yeri gelince. Kanallara da sorum cevap gelmedi. Ne oldu olayın sonu diye. Hop sonra başka ülkede benzer bir kaza. Hemen defterler açıldı ısparta tekrar gündeme geldi. Kanallar işte biz söylemiştik dedi. Ama malesef gene modası geçti haberin.


    Yani ben bir şeyin sonuca bağlanmasını istiyorum. Olay sidik yarışı değil.

    1 - ) Bir ürün sadece tek bir özellik ile nasıl fortına oluyor ben onu anlamadım. Malzeme kalitesine gelince. K810i nin malzeme kalitesi iyi olabilir belki. Ama X800 e göre bir artısı olduğunu sanmıyorum. Daha X800 ü bir hafta kullandın mı? Hayır daha önceki modellere göre konuştum dersen ise;

    A : Bu ön yargı olur.
    B : Markaya göre bakarsak kalitesiz malzemede K750i gibi bir örnek verebilirim. Malum hareket çubuğu sorunlarını, telefonlardaki soyulmaları vb vb.

    2 - ) Valla dediğim gibi daha önce Phlips bir telefonum olmadı ve eğer HB de tesadüfen görüp özelliklerine bakmasam belki de bunun yerine 3120c alacaktım. Gene belirteyim; Fiyat elbet düşer ama belirteyim çıkış fiyatı 2 ayı bırak iki haftada bile 70YTL den fazla düşen modeller oldu bu piyasada.

    SE W810i nin çıkış fiyatına bir de 3 ay sonraki fiyatına bakalım. Evet SE model telefonlar da ani fiyat düşüşleri ile biliniyorlar. Ayrıca bir ürün çok satıyor ya da çok çok az satıyor ise gene fiyat düşer. Açıkçası ben ürünün maliyetinin farkında olarak alıyorum.

    Bu ne mi demek. Misal 500YTL ekran kartına verdim. Ama ben biliyordum ki onun maliyeti 100$ ın altında. Peki enayi miyim? Hayır zira o sırada daha iyi F/P ürünü yoktu ve benim o ürüne ihtiyacım vardı. Şimdi ise 200YTL bile etmez. O milyarlık İPhone un da maliyeti açıklandı. 200$ mı neydi? Bir ürünün fiyatının kazık çakıp yerinde durması daha mı iyi?


    Misal X800 2 yıl boyunca 350YTL olsa daha mı iyi? Adamlar fiyatı düşürmeyince namuslu mu oluyor? O zaman hepsi çakal ki biraz öyle.


    Misal Nokia. Aynı telefonların şeklini değiştirip değiştirip sürekli yeni fiyata satıyor. Bir bakın bakalım aynı özelliklere sahip kaç model var. Bunu en güzel 7610 ve 6670 te gördük. SE a bakalım. O da Nokia ya uydu. K750i W800. Hepsi aynı.

    Ya da W810 ve sürümleri. Yeni sürümler ile milletin telefonunu geliştirmesini önledi. Böylece milletin daha pahallı modelleri alması için yol açılacaktı.

    Nokia.... 6233 e video sarma özelliğini istese bal gibi ekleyebilecekken neden eklemedi? Cevabı sadece yeni modelerde gizli.

    Philips... Bahsettiğin telefonda neden ilk çıkışta o fiyatı sundu. Belki değeri o dedi satmayınca düşürdü. Belki Philips TR ye ucuzdan verdi bizimkiler çakallık yaptı. Belki çok sattı üretimden maliyet düştü zaten 30-40$ a ürettikleri için sürümden kazanmaya geçtiler.


    Ama dediğim gibi sen Tek bir özellik ile yani fotograf çekmesi ile ( dönen fanı dönmüyor gibi gösterebilir flaş sayesinde. X800 de ise gözle gördüğümüzü görebiliriz ancak. ) bir telefonu Fırtına yapıyorsun.


    Eğer öyle ise açıkçası belirteyim Dokunmatik ekranın maliyeti CMos görüntü algılayıcıdan daha yüksek. Bu telefon neden boş kutu oluyor. Bahsi geçen SE modelinden çok daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekranı var ve yazılımı gayet hızlı işliyor. Bu bağlamda biri boş kutu diğeri fırtına nasıl oluyor.


    Takıntılı değilim. Ayrıntıları görüyorum sadece. Dediğim gibi K810i maliyet anlamında daha ucuz bir unsur ile öne çıkarken ve 350YTL ederken. X800 ün daha pahallı bir birim olan dokunmatik ekrana sahip olması neden onu ancak 200YTL eder yapıyor.


    Öncelki yazımda da bahsettim bundan. Çin malı garantili MP4 ler bile 200YTL. Sen bunun üstüne bluetooth, telefon özelliği ve kamera gibi bir sürü şeye sahip oluyorsun. Üstelik bunu DPPlayer,CPPlayer vb vb gibi çakma markalar yerine Philips gibi tanınmış bir markadan alıyorsun. Bu ürün nereye 200YTL eder ben onu anlamadım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72

    Arkadaşlar X800'ü yapan adamlar sizin kadar övmemiştir inanın. Anladık güzel hoş tel. alana da hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bu iş biraz ben daha öteye işeyebiliyoruma geldi. Adamlar yapıp gönderiyor bize de geyiği kalıyor sen haklı olsan ne olur; ben haklı olsam ne olur? Eller gider aya, biz kaldık yaya. Arkadaşım derdi de çocuğu alaya alırdık meğer ne doğru söylermiş: " Avrupa birlik olur dünyayı kazıklar, biz de kendi insanımızı nasıl kazıklarız onu hesaplarız. " derdi.



    Arkadaşım malesef bu olay sana geliyor.


    K810 Fırtına, X800 boş kutu gibi bir girişle dalan. Tek akıllı sen, millet enayi gibi bakan ben değilim.


    K810i nin bu telefona + sı kamerası ve bir şekilde 3,5mm kulaklık kullanabiliyor olmamız. ( Çevirici bulursam onu da ele. )

    X800 ün K810i ye + sı ise daha büyük ve dokunmatik ekran, daha yüksek pil ömrü.


    Malzeme kalitesi demişsin. K810i yi bir hafta kullanmadım. Ama keşke o kalite kavramı iletişim devrelerinde de kullanılsaydı da 1,31W/Kg lık bir SAR değeri olmasaydı. Malzeme kalitesi diyince benim aklıma şu çin malları gibi dökülüyor mu? Kanserojen olmayan mallardan mı üretilmiş, sağlığıma ne kadar zarar verir gibi öğeler geliyor. Bir de marka kalitesi vardır ki onun arkasına da firma büyüklüğü, servis sayısı ve yeterliliği gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 14 Ekim 2008; 9:58:58 >




  • daha ne olsun
  • @DigitalWorld ün yorumlarını ve yorum şeklini, hitabını her zaman başarılı bulmuşumdur. Asla geçiştirmez. Kendisini de tanımıyorum. Foruma kattıkları ve güzel yorumlarını sağlam Türkçe ile sunduğu için kendi adıma teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al PaC -- 13 Ekim 2008; 22:36:03 >
  • 2005 senesının basında aldıgım samsung d500 telefonumun artık sarj suresı cok kısaldıgından dolayı yenı bır telefon bakmaya kararverdım
    benım ıyı bır fotomakınem var ıyı bır mp3 calarım var bu yuzden aradıgım telefonun uzun omurlu pılının olması en onemlı sarttı
    bende hb de gezınıyordum gozume ılıstı x800 10 saat konusma suresını gorunce ıste ben bunu almalıyım dedım
    yenı nesıl telefonlara uymuslar dokunmatık ekran yapmıslar kullanması eglencelı olacagı kesındı benım ıcın
    x800 u aldıgımda ne onunla mp3 dınleyecegım nede fotomakınesını kullanacagım cunkı o ıhtıyaclarımı daha kalıtelı cıhazlarla halledıyorum
    ama mpeg4 formatında fılm ızlemeyı ıstıyorum eglencelı olucak
    demem oki uzun pıl suresı arıyordum denk geldık ıyıkı gelmısım uzun konusmalar yaptıgım ıcın ıhtıyacımı karsılayacak hem gozumede hos gelıcek
    fılmde ızleyecegım.
    cıhazı kotulemenın bence anlamı yok herkezın ıhtıyacına gore sınıflandırılmalı telefonlar
    bırı ıyı foto ceksın ıster bırı mp3 caları kalıtelı olsun ıster bırı ofıs ıslemlerını yapmak ıster bırı maıl alısverısı yapmak ıster benım gıbı olanlar pıl omru ıster
    hertelefon bır degıl bırbırı ıle karsılastırmak ıcın aynı segment urunler olmalı kı bu urun kendı segment urunlerının yanında hem cok ucuz kalıyor hem pıl omru ıle kullanıyıcı mutlu edıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 13 Ekim 2008; 22:55:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72

    DigitalWorld çok takıntılı adamsın vesselam sen daha o konuda mısın ?

    Yanıt yazım senin için doyurucu olmamış ama bir kez daha yanıtlayayım:

    1) K810i’ye “ Fırtına ” demekle tek basışta 9 kare çekebilme (bestpict.), resim düzeltme, pictbridge, malzeme kalitesi, sağlamlığı vs, vs… gibi özellikleri kastetmiştim. Bu arada K810i’nin çektiği resimleri merak ediyorsan donanımhaber’ de K810i konusuna girer sayfalar dolusu resme doya, doya bakarsın.

    2) Gelelim “ Yerli ve Yabancı Çakallara ” forumdaki herkes bilir X800’den bir önceki model olan 9@9u modelini bu model’in çıkış fiyatını ve 2 ay sonraki satış fiyatını belirteyim
    330-260 ne oldu da 70ytl. birden düştü? Ekonomik buhran deseniz ondan önceydi. Tamam fiyatlar düşer, düşer ama bu kadar kısa sürede düşmez. Kişileri enayi yerine koyan anlayışa karşı verdiğim bir tepkiydi
    “ Çakallar ” Ama forumda bu açıklamam üzerine hala çakalları savunan varsa ona sözüm yok diyeceğimi dedim sözümün arkasındayım dostlar.




    Öncelikle halkımızın yegane sorunu bu. Geçiştirmek ve unutmak. Isparta da bir uçak kazası oldu. Önemli kişiler öldü. İlk açıklama filmlerde de genellikle olayı örtbas etmek için kullanılan uçağın sivili kötüymüş. Daha önce çok kaza yapmış gibi zırvalıklar oldu. Bir iki kişi dışında peki bu kadar önemli adam bu uçağa neden bindirildi diye soran olmadı. Ardından kara kutu bulununca her şey açığa çıkcak denildi. Ama açıklama pilot hatası oldu.

    Ben aylarca konuşurken lafa soktum yeri gelince. Kanallara da sorum cevap gelmedi. Ne oldu olayın sonu diye. Hop sonra başka ülkede benzer bir kaza. Hemen defterler açıldı ısparta tekrar gündeme geldi. Kanallar işte biz söylemiştik dedi. Ama malesef gene modası geçti haberin.


    Yani ben bir şeyin sonuca bağlanmasını istiyorum. Olay sidik yarışı değil.

    1 - ) Bir ürün sadece tek bir özellik ile nasıl fortına oluyor ben onu anlamadım. Malzeme kalitesine gelince. K810i nin malzeme kalitesi iyi olabilir belki. Ama X800 e göre bir artısı olduğunu sanmıyorum. Daha X800 ü bir hafta kullandın mı? Hayır daha önceki modellere göre konuştum dersen ise;

    A : Bu ön yargı olur.
    B : Markaya göre bakarsak kalitesiz malzemede K750i gibi bir örnek verebilirim. Malum hareket çubuğu sorunlarını, telefonlardaki soyulmaları vb vb.

    2 - ) Valla dediğim gibi daha önce Phlips bir telefonum olmadı ve eğer HB de tesadüfen görüp özelliklerine bakmasam belki de bunun yerine 3120c alacaktım. Gene belirteyim; Fiyat elbet düşer ama belirteyim çıkış fiyatı 2 ayı bırak iki haftada bile 70YTL den fazla düşen modeller oldu bu piyasada.

    SE W810i nin çıkış fiyatına bir de 3 ay sonraki fiyatına bakalım. Evet SE model telefonlar da ani fiyat düşüşleri ile biliniyorlar. Ayrıca bir ürün çok satıyor ya da çok çok az satıyor ise gene fiyat düşer. Açıkçası ben ürünün maliyetinin farkında olarak alıyorum.

    Bu ne mi demek. Misal 500YTL ekran kartına verdim. Ama ben biliyordum ki onun maliyeti 100$ ın altında. Peki enayi miyim? Hayır zira o sırada daha iyi F/P ürünü yoktu ve benim o ürüne ihtiyacım vardı. Şimdi ise 200YTL bile etmez. O milyarlık İPhone un da maliyeti açıklandı. 200$ mı neydi? Bir ürünün fiyatının kazık çakıp yerinde durması daha mı iyi?


    Misal X800 2 yıl boyunca 350YTL olsa daha mı iyi? Adamlar fiyatı düşürmeyince namuslu mu oluyor? O zaman hepsi çakal ki biraz öyle.


    Misal Nokia. Aynı telefonların şeklini değiştirip değiştirip sürekli yeni fiyata satıyor. Bir bakın bakalım aynı özelliklere sahip kaç model var. Bunu en güzel 7610 ve 6670 te gördük. SE a bakalım. O da Nokia ya uydu. K750i W800. Hepsi aynı.

    Ya da W810 ve sürümleri. Yeni sürümler ile milletin telefonunu geliştirmesini önledi. Böylece milletin daha pahallı modelleri alması için yol açılacaktı.

    Nokia.... 6233 e video sarma özelliğini istese bal gibi ekleyebilecekken neden eklemedi? Cevabı sadece yeni modelerde gizli.

    Philips... Bahsettiğin telefonda neden ilk çıkışta o fiyatı sundu. Belki değeri o dedi satmayınca düşürdü. Belki Philips TR ye ucuzdan verdi bizimkiler çakallık yaptı. Belki çok sattı üretimden maliyet düştü zaten 30-40$ a ürettikleri için sürümden kazanmaya geçtiler.


    Ama dediğim gibi sen Tek bir özellik ile yani fotograf çekmesi ile ( dönen fanı dönmüyor gibi gösterebilir flaş sayesinde. X800 de ise gözle gördüğümüzü görebiliriz ancak. ) bir telefonu Fırtına yapıyorsun.


    Eğer öyle ise açıkçası belirteyim Dokunmatik ekranın maliyeti CMos görüntü algılayıcıdan daha yüksek. Bu telefon neden boş kutu oluyor. Bahsi geçen SE modelinden çok daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü bir ekranı var ve yazılımı gayet hızlı işliyor. Bu bağlamda biri boş kutu diğeri fırtına nasıl oluyor.


    Takıntılı değilim. Ayrıntıları görüyorum sadece. Dediğim gibi K810i maliyet anlamında daha ucuz bir unsur ile öne çıkarken ve 350YTL ederken. X800 ün daha pahallı bir birim olan dokunmatik ekrana sahip olması neden onu ancak 200YTL eder yapıyor.


    Öncelki yazımda da bahsettim bundan. Çin malı garantili MP4 ler bile 200YTL. Sen bunun üstüne bluetooth, telefon özelliği ve kamera gibi bir sürü şeye sahip oluyorsun. Üstelik bunu DPPlayer,CPPlayer vb vb gibi çakma markalar yerine Philips gibi tanınmış bir markadan alıyorsun. Bu ürün nereye 200YTL eder ben onu anlamadım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72

    Arkadaşlar X800'ü yapan adamlar sizin kadar övmemiştir inanın. Anladık güzel hoş tel. alana da hayırlı olsun iyi günlerde kullanın bu iş biraz ben daha öteye işeyebiliyoruma geldi. Adamlar yapıp gönderiyor bize de geyiği kalıyor sen haklı olsan ne olur; ben haklı olsam ne olur? Eller gider aya, biz kaldık yaya. Arkadaşım derdi de çocuğu alaya alırdık meğer ne doğru söylermiş: " Avrupa birlik olur dünyayı kazıklar, biz de kendi insanımızı nasıl kazıklarız onu hesaplarız. " derdi.



    Arkadaşım malesef bu olay sana geliyor.


    K810 Fırtına, X800 boş kutu gibi bir girişle dalan. Tek akıllı sen, millet enayi gibi bakan ben değilim.


    K810i nin bu telefona + sı kamerası ve bir şekilde 3,5mm kulaklık kullanabiliyor olmamız. ( Çevirici bulursam onu da ele. )

    X800 ün K810i ye + sı ise daha büyük ve dokunmatik ekran, daha yüksek pil ömrü.


    Malzeme kalitesi demişsin. K810i yi bir hafta kullanmadım. Ama keşke o kalite kavramı iletişim devrelerinde de kullanılsaydı da 1,31W/Kg lık bir SAR değeri olmasaydı. Malzeme kalitesi diyince benim aklıma şu çin malları gibi dökülüyor mu? Kanserojen olmayan mallardan mı üretilmiş, sağlığıma ne kadar zarar verir gibi öğeler geliyor. Bir de marka kalitesi vardır ki onun arkasına da firma büyüklüğü, servis sayısı ve yeterliliği gelir.





    Pes doğrusu on paralık telefon mevzusunu yabancı servislerin kaza süsü verişine bağladın ya. Konu biraz daha uzarsa sen beni ergenekoncu falan da yaparsın. Bir, iki de hıh deyiciyi de aldınmı yanına saz takımı kuruldu desene. Baya Amerikayı yeni keşfetmişsin o görünüşte uçak kazasının kaza olduğunu ilkokul çocuklarına bile yuttaramadılar. Yanlız sen gerçekten harcanıyorsun buralarda bu enerji ve azimle değme savunma avukatlarına taş çıkartırsın yok, yok senden olsa olsa iyi savcı olur. Kim bilir belki de savcısın bize belli etmiyorsundur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72
    Pes doğrusu on paralık telefon mevzusunu yabancı servislerin kaza süsü verişine bağladın ya. Konu biraz daha uzarsa sen beni ergenekoncu falan da yaparsın. Bir, iki de hıh deyiciyi de aldınmı yanına saz takımı kuruldu desene. Baya Amerikayı yeni keşfetmişsin o görünüşte uçak kazasının kaza olduğunu ilkokul çocuklarına bile yuttaramadılar. Yanlız sen gerçekten harcanıyorsun buralarda bu enerji ve azimle değme savunma avukatlarına taş çıkartırsın yok, yok senden olsa olsa iyi savcı olur. Kim bilir belki de savcısın bize belli etmiyorsundur.


    Arkadaşım, olayı boş yere idrar yarışına çevirmeye çalışma, bu konuya gelip hepimizin beğendiği telefona laf atıp tartışmayı başlatan sensin ve her sözüne burada fazlasıyla yanıt alacaksın hiç merak etme. O nedenle boş yere üstüne cevap vereyim de altta kalmayayım diye uğraşma, zaten boşa kürek çekiyorsun, senin telefonunu değil Philips'in X800'ünü beğeniyoruz, verdiğimiz parayı fazlasıyla hakettiğine inanıyoruz. Biliyorum senin kullandığın Sony'i almadığımız ve senin pek de sevmediğin Philips'i aldığımız için bize kızgınsın. Bu yaştan sonra kimseye hangi telefonu alacağımı sormam hele senin gibi marka fanatiklerine hiç sormam, o yüzden ufak ufak, hadi abicim, dükkanın önünü de kapamadan. Hem sen kullan yine Sony'ni, ne uğraşıyorsun bizim gibi telefondan falan hiçbirşeyden anlamayan adamlara iyilik yapmaya çalışıyorsun.




  • arkadaşlar boşuna sinir yapmayın...burası forum her fikirden insan olması normal...herkes konuşsun içini döksün....övmekte serbest sövmekte
    kurtar72 nickli arkadaş beğenmemiş beğenmesin...K810 ona göre daha iyi tercihmiş, olabilir..o k810 alsın kullansın
    biz x800 ü beğendik, bu da normal...bizde x800 kullanıyoruz, mutluyuz yani...
    sadece tartışmaları kişiseleştirmeden yaparsak çok daha iyi olur....birbirimize dalmayalım yani "tutun leyn beni parçalıcam şunu" filan hoş değil yani

    beğenene de saygımız olsun, beğenmeyene de.....

    sevgi ve saygıyla
  • Benim Sonym olduğunu da nereden çıkardın yok öyle bir şey var dediğim yeri göster bana SE'nin fanatiği falan da değilim. Çevremdeki kardeş ve arkadaşlarımda var inceleme ve biraz da kurcalama imkanım oldu hepsi bu halihazırda Nokia 3510i'ye sahibim(5 yıldır) ikinci bir hat alacağım işim dolayısı ile 300 ytl. sınırını aşmayan bir tel. arıyordum. Philips telefonlarına karşı çekimserim daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi benim yeğen aldı modelini net anımsamıyorum 3 yıl kadar oldu çocuk ne doğru dürüst kullanabildi ne de satabildi hani sütten ağzı yananın yoğurdu üflemesi hesabı. Ama gerçekten baktım Teknosada baya güzele benziyor yanlız X800 için geçerli dediklerim. Olayı kan davasına çevirdiniz yanlız işin güzel yanı sizi ateşlemiş oldum ve telefonu hiçbir internet sitesinde ki bunlara yabancılar da dahil bu kadar ayrıntılı bir sunum veren yer yok.

    Haaa bu arada benden bu kadar sağolun, varolun ben de çiş kalmadı da....




  • TheGate, tamam beğenmeyene de saygımız olsun ama beğenmeyen de beğenmediğiyle kalsın. Herkes buraya gelip "ben bu kadar övdüğünüz telefonu beğenmedim" deme hakkına sahiptir, zevkler ve renkler tartışılmaz ama kimsenin de buraya gelip bana "Hollandalı ve yerli çakallar sizlere sesleniyorum bu bollukta yemezler koçum iki-üç ay sonra eşşecik gibi düşeceksiniz" gibilerinden laf etmeye de hakkı yok.

    Neyse lafı uzatmaya gerek yok, nerede kalmıştık? Bu arada telefonun rehberinde arkadaş listesinin resimlerini girip de deneyen oldu mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Father Torque

    TheGate, tamam beğenmeyene de saygımız olsun ama beğenmeyen de beğenmediğiyle kalsın. Herkes buraya gelip "ben bu kadar övdüğünüz telefonu beğenmedim" deme hakkına sahiptir, zevkler ve renkler tartışılmaz ama kimsenin de buraya gelip bana "Hollandalı ve yerli çakallar sizlere sesleniyorum bu bollukta yemezler koçum iki-üç ay sonra eşşecik gibi düşeceksiniz" gibilerinden laf etmeye de hakkı yok.


    sonuçta birbirimizle uğraşmadıktan sonra ürünler hakkında herkes eleştiri yapsın derim...övülsünde sövülsünde....
    tartışma ve fikir alışverişleri sonunda; belki beğenmeyen yanlış bildiğini düzeltir, belki beğenen yanlış bildiğini düzeltir....forumun bir amacıda budur
    fikirler tartışa tartışa olgunlaşır, bilgi paylaştıkça artar....

    mesela bu arkadaşın ilk yazısına şöyle cevap verilebilirdi

    quote:

    Orjinalden alıntı: kurtar72

    Arkadaşlar bu telefon yeni çıktı diye aynı fiyata yani 350 ytl.'ye 2.0 yerine 3.2MP ve zifiri karanlıkta foto çeken, 3G özelliği olan bir fırtına varken taş çatlasın 200 ytl. edecek sıradan özellikleri olan bir tele 350ytl. saymak ne biliyim.
    arkadaşım herkesin tercihi farklıdır....kimi kamerası iyi diye telefon alır kimi ekranı dokunmatik diye...sonuçta bu telefonda olan özelliklerin tamamı bahsettiğin telefonda olsa sanırım bazı insanlar onu alırdı....bu telefonda saydıklarının dışında kalan ve dediğin telefonda olmayan bazı özellikler varki insanlar o nedenle seçti...bazıları için yüksek çözünürlüklü kamerası ve 3G özelliği olan telefon iyi olabilir, bazıları için yeni nesil dokunmatik ekranı olan, hızlı çalışan ve pili çok uzun süre giden bir telefon.

    Dediğim gibi 200ytl. olsa hedef listeme girerdi sırf I-Phone özentisi gibi bir tele o para çok.
    artık yavaş yavaş ekranı dokunmatik olan telefonlar yaygınlaşmaya başladı....bu değişimin en önemli lideri apple iphone idi...elbette her yeni çıkan telefonu iphone a benzetmek mümkün...çünkü aralarında en önemli benzerlik ekranının dokunmatik olması....ayrıca iphone 1200-1300ytl iken bu telefon 300ytl....ayrıca senin bahsettiğin telefonun 3.2mpixel olan kamerası ile 3G özelliğinin üretim maliyeti x800 üzerindeki dokunmatik ekrandan çok daha düşüktür....yani sandığın gibi parasını haketmeyen bir telefon değil tam tersine parasını fazlası ile hak eden bir telefon

    Philipsleri bilirim sesi çıkmaz, gün ışığında ekranı görülmez, foto kalitesi kötü vga'dan hallice neye göre 2.0MP diyorlar anlamış değilim.
    biliyorsun her geçen gün birşeyler değişiyor...bazen eski çamlar bardak oldu diyoruz...eski philips leri bilmem ama bu telefonun sesi oldukça güçlü...ahize sesi ciddi olarak yüksek belki çoğu rahatsız olup kısarak kullanıyordur...eğer zil sesi diyorsan zil seside kalabalıkta sesi rahatlıkla duyulacak kadar yeterli..foto kalitesine gelince 2.0mpixel kamerası olmasına rağmen oldukça kaliteli....bunu mevcut olan veya ileride foruma konulacak fotolara bakarak daha iyi anlarsın...bence bu telefonu iyice bir incelemeden geçmişe bakarak karar verme

    Dokunmatik ekranı tuzak yapıp boş kutu satıyorlar.
    bazı yeni ürünler trendleri takip ediyor..philipsin başka ürünleride var...dokunmatik ekranı sevmeyen onlara bakabilir...ancak dokunmatik ekranlı bir telefon almak isteyip iphone a 1200-1300ytl vermek istemeyen biri içinde x800 300ytl civarındaki fiyatı ile çok cazip bir alternatif...eğer biri dokunmatik ekranlı bir telefon almak istese ve philips x800 gibi bir alternatifi olmasa iphone a 1200-1300ytl para bayılmak durumunda kalacaktı...ne güzelki ürünlerin bu şekilde çeşitlenmesi tüketicilere farklı alternatifler yaratıyor...bunun kötü tarafı ne ki? kutu dediğin gibi boş değil tam tersine verdiğin paraya karşılık oldukça dolu...bir cep telefonundan ne beklenir? x800 çoğu insanın temel ihtiyaçlarına uygun fiyatı ile cevap veren iyi bir alternatif....herşeyin en iyisini istersen o zaman hepsinin en pahallısını almak zorundasın....en iyisi olsun ama en ucuzu olsun diye birşey yok....bence ne kadar para verdiğine ve ne aldığına bakarsan bu telefon fiyatına göre fazlası ile dolu bir telefon

    Hollandalı ve yerli çakallar sizlere sesleniyorum bu bollukta yemezler koçum iki-üç ay sonra eşşecik gibi düşeceksiniz çünkü nakit değerlidir.
    fiyatı elbette düşecektir...düşsünki ileride tüketiciler daha ucuza alsın...zaten bu tip teknolojik ürünlerde ilk çıkanlar hep fiyat olarak yüksek olur..çünkü araştırma ve geliştirme masrafları yüksek ama maliyetler düşük olduğundan ilk satılanlar ile ar-ge masrafını çıkarmaya çalışırlar...daha sonra ar-ge paralarını çıkarıp daha ucuza satılmaya başlarlar...senin bahsettiğin k810 piyasaya kaçtan çıkmıştı ve şimdi kaça düştü biliyorsundur herhalde...bunu diğer telefonlar ve bilgisayar parçalarındanda biliyorsundur herhalde..bu çok normal bir durum....eğer fiyatları düşmez ise dediğinin tam tersine o zaman eşeklik yapmış olurlar

    arkadaşım sonuçta philips x800 tam bir fiyat/performans ürünüdür...bizim burda inandığımız budur....daha iyisi elbette vardır ama daha iyisi daha pahallıdır, bu da bir gerçek.....ne kadar para verdiğine ve karşılığında ne aldığına özellikle dikkat et....bu telefonu daha dikkatlice ve daha objektif olarak incelersen ve bu özellikler için ne kadar para vermen gerektiğini düşünürsen belki sende bir tane x800 alabilirsin...bu da bir ihtimal sonuçta.....o nedenle bazı ön fikirlerini yıkarak kendine de haksızlık etme...belki sende x800 alırsın.... o nedenle kendi önünü de tıkama..biraz bekleyeyim fiyatı düşünce alırım dersen o ayrı elbette...




    olaylara soğukkanlı yaklaşalım....birbirimizi kırmaya ve ortamı germeye gerek yok..

    dediğim gibi
    tartışma ve fikir alışverişleri sonunda; belki beğenmeyen yanlış bildiğini düzeltir, belki beğenen yanlış bildiğini düzeltir....forumun bir amacıda budur

    NEYSE BU KADAR TARTIŞMA YETER,,,, KONUMUZA DÖNEBİLİRİZ

    sevgi ve saygıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Ekim 2008; 11:55:46 >




  • Beyler... Bencede bi telefon mevzusunu devlet meselesi haline getimenin anlamı yok. Herkes birbirinin düşüncesine fikrinede saygılı olmalı. Arkadaşların detaylı incelemeleri ve fikirleride almayı düşünen arkadaşlar( biride benim.) için çok faydalı. O yüzden görüşler için teşekkürler.

    Karşılaştırma ve değerlendirme yaparkende benzer özellik taşıyan telefonların incelenmesi mantıklı olanı.K850i nin iddiası fotoğraf kalitesi. X800 ün ise böyle bi iddiası yok. Onun ki pil ömrü ve dokunmatik ekranı. Farklı özellikler. Segmentleri aynı değil zaten.Tercih ve bütçe meselesi. Siz Punto yla Laguna yı kıyaslayamazsınız. Ama clio ile puntoyu kıyaslarsınız.

    Multimedya özellikleri barındıran telefonların şarz süreleri ciddi problem. Hergün şarza takıp çıkarmak sıkıcı.X800 bu yönde başarılı ve tabi özelliklerinin kaliteside fiyatına göre(300ytl) ama emsallerine göre daha iyi gibi. Telefona sahip değilim ama inceleme fırsatım oldu. Almayı da düşünüyorum. Saygılarımla...




  • Bir ürün çıktığında tüm donanımlara sahip olacak diye bir kaide yok.
    Telefon dokunmatik telefondur
    Dokunmatik telefonlarında muhakkak çok üstün özellikleri veya çok sıradan özellikleri olabilir.
    Mesela Philips 755 zamanında bundan daha yüksek fiyata gelmişti.
    Eğerki kamerası veya diğer özellikleri daha iyi olan model sürerlerse o zaman farklı bir fiyata sunacaklardır.
    PhilipsTR kendisi NokiaTR gibi telefon getirtmemektedir.
    İtahlatçı firmalar Kendileri ithal etmektedirler. Philips Türkiye getirilen ürünlerin anlaşmaya göre; reklamını satış sonrası takibini yapan kurumdur. Satış sonrasıda Distribitör ürünlerine destek verir. Servisi başarıdır.
    Philipsde tek ithalatçı olmadığı için bazı ithalatçıların veya zincir marketlerin fiyatlandırmaları philipse mal edilmez.
    Size örnek olarak vermek gerekirse
    199, s660, s220 gibi modellerde çok farklı fiyatlandırmalar vardır.
    Firmalar ellerindeki malı çıkarmak isterler, veya bir ürünle reklam yapmak isterler.
    Bir ithalatçıda veya zincir markette veya sitede Fiyatın düşmesi veya 1 alana 1 kampanyası gibi kampanyalar diğerlerini bağlayıcı olmaz.




  • benim telefonum kimin telefonunu döver düzleminden uzaklaşılsa iyi olur bence. buraya bu telefonun fullscren klavyesi varmıdır, benim ilk şarjım 5 gün gitti, internet browserını benmi beceremedim yoksa doğru dürüst girilmiyomu internete gibi nedenlerle giren bi adam olan benim için ( ki muhtemelen daha bir çok kişi için ) k810 budutr n95 şudur yaklaşımı sıkıcıdır, boğucudur, manasızdır.
  • Arkadaşlar bir noktayı düzeltelim, burada yaşanan olaylar iki telefonun karşılaştırılması değil veya benim telefonum daha iyidir olayı değil. Burada herkes gül gibi telefonla ilgili sorularını, deneyimlerini sakin sakin paylaşırken birisinin birdenbire çıkıp X800 sahiplerine "K810 varken bu alınır mı?" "Hollandalı ve yerli çakallar" "iki-üç ay sonra eşşecik gibi düşeceksiniz" gibisinden laflarla sataşmasıdır. Sizler bu tür lafları üzerinize almayabilir veya görmezden gelebilirsiniz ama burada bize sırf X800 sahibiyiz diye birisi kalkıp da yerli çakal falan gibi laflar ederse gereken cevabı da çekinmeden veririz. Lütfen konuyu sanki burada biz X800 kullanıcılarına laf edildikten sonra X800-K810 savaşı başlamış gibi göstermeyin.

    Neyse konu yeterince saptı zaten, konumuza dönelim. Bildiğiniz üzere Philips bir süredir piyasada pek ismi cismi duyulmasa da oldukça iyi ürünler çıkarmaya başladı. 2 ay bekleme süreli 9@9K'dan sonra şimdi de uygun fiyatlı dokunmatik ekranlı X800'le baya bir ses getirdi diyebiliriz. yeni duyurulan modeller de oldukça iddialı. Diyeceğim odur ki, hazır bu konuyu açan arkadaş da forumumuz moderatörlerinden biri, Philips için cep telefonları ana başlığı altında ayrı, özel bir başlık açmanın zamanı gelmedi mi? Bakıyorum da Raks için bile ayrı başlık varken Philips gibi bir markayı "diğer markalar" arasında görmek pek hoş değil. Elimden geldiğince X800'le ilgili açılan üç konuyu da takip etmeye çalışıyorum, bunları ana Philips başlığı altında takip etmek tıpkı diğer telefon markalarında olduğu gibi daha kolay olacaktır.




  • X800, Samsung i450 ve Sony E. , K550i (fiyatları hemen hemen aynı) arasında tercih için araştırmalarım devam ediyor. X800 ile ilgili buradan detaylı bilgiye sahip oldum. Benim gibi ikilemleri hatta üçülemleri olan arkadaşlar olduysa benzer şekilde görüş ve fikirlerini bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bibastis

    X800, Samsung i450 ve Sony E. , K550i (fiyatları hemen hemen aynı) arasında tercih için araştırmalarım devam ediyor. X800 ile ilgili buradan detaylı bilgiye sahip oldum. Benim gibi ikilemleri hatta üçülemleri olan arkadaşlar olduysa benzer şekilde görüş ve fikirlerini bekliyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_27053690/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.