Şimdi Ara

PHİLİPS VE YETKİLİ SERVİS REZALETİ 70PUS7805 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • armax kullanıcısına yanıt
    servisler markalarda kotu de philips te baska bir seviye yani:))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • badboy3304 kullanıcısına yanıt

    Aynı durumdayız hocam. Sırf ambilight ve android işletim sistemi için bi kumar oynayıp philips alacaktım kıyısından döndüm.

  • Hemen hemen her markaya ait böyle bi konu var okumuyorum bile artık, elektronik işi şans işi geçmiş olsun.

  • Kıvan Ç kullanıcısına yanıt
    Ambilight için alanlar kullanmayıp kapatıyorlar. Çünkü gözü çok yoruyor ve TVde ki görüntüye odaklanmanızı zorlaştırıyor. Çok doğru bir karar vermişsiz bu markayı almıyarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilyAK84 kullanıcısına yanıt

    Haklısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli malı yurdum malı Regal kullanıyorum gayet memnunum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips ile yıllarca uğraştım. Artık pes ettim. Bir daha aslaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Philips vardı 6 kere servise gitti adam olmadı ,ne çekmiştik o tvden ,15 sene geçti Philips marka sokmadim sokmam evime ,birde viewsonic monitör , aldığımdan beri paneli arızadan kurtulamadı , değişti gene arızalandı bu markayı da sokmam evime.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünlerinin arkasında durmayan firmalar batmaya mahkumdur. İnşallah en kısa zamanda probleminiz çözülür. Philips artık bir televizyon markası değildir. Bu işi gerçekten yapan firmalara ve teknik servis anlamında müşterinin arkasında duran firmalar ile alışveriş yapılmalıdır.

  • Evde 2 tane Philips var, aileme aldırdım arkadaşlarıma aldırdım.


    Şu an eve sokmayacağım markaların başında geliyor. Evet amblight olayına hastayız evet philips hue seviyoruz ama ekranda oluşan bulutlanmalar, sabit renklerde ekran yenilemesinin yetmemesi (maç izlerken), dünyanın en berbat kumandası gibi gib gibi.


    Bir daha asla Philips almam aldırmam.

  • Ülkemizde yine kullanıcı mağdur ediliyor, bu firmalara yaptırım olmadığı sürece müşterileri, kullanıcıları sömürmeye devam edilir.Denetleme şart Philips TV anlamında hep akıllarda soru işareti bırakıyordu ve bırakmaya devam ediyor.

  • Okuyunca Tokat'taki rezil teknik servis aklıma geldi. 2013 yılı, sırf paneli daha iyi diye en üst model 55 inch Philips TV aldık. Servis geldi kurulum yaptı ama ekranda 3-5 tane ölü piksel 2 tane stuck pixel var.

    Servis bal gibi biliyor ölü pixel nedir ama salağa yatıyorlar o dönem. Beni böyle kullanmaya ikna etmek için bin dereden su getirdi desem yeridir. Sabırla ölü pixel nedir anlattım, yargıtay kararı vs 15-20 dk uğraştım ama ikna ettim işlem yapmaya. Sıra geldi merkeze raporlamaya.

    İnanmazsınız adam bu ölü pixelleri çekecek fotoğraf makinem yok dedi. Cep telefonundan çek diyoruz yok efendim neymiş servis kamera gondermemiş de bu sekilde işlem yapmak zorunda değilmiş de telefondan çekilen olmazmış da falan fıstık. Ben çekeyim diyorum o zaman da diyor ki merkez kabul etmezse ben karışmam.

    En son kovdum adamı evden gittim TV'yi Teknosa'ya iade ettim. O gün bu gündür Philips televizyon görünce sinirim oynar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Philipsten ampül almıyoruz biz. Gereksiz bir marka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badboy3304 kullanıcısına yanıt

    Alakası yok. Aylardır kullanıyorum, çok saçma söyledikleriniz. Ayrıca ağır LG fanıyım, sırf eşim istediği için aldım Philipsi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır philips tv kullanıyoruz bir veya iki kere garantilik oldu hatta birinde garantisi geçmişti ona rağmen bizden kaynaklı olmadığından ücretsiz tamir ettiler. Kullanmadığınız markaları karaladığınıza göre ya kullananların yorumlarını yapıyorsunuz ya da iyi para vermişler diğer markalardan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tv değil ama airfryerım var. Bariz şekilde kapak tam kapanmıyor. Servis sorun yok diyerek geri gönderdi. Tv servisi hususunda lg yi beğeniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips Türkiye yetkili servis rezaletini daha önce ben de yaşadım. Telefonda müşteri temsilcisinden üç kuruşluk ufak bir yedek parça göndermelerini istedim, "yedek parçalar garanti kapsamında değil" dediler. "E peki bu cihazı nasıl onaracağız, garantisi de var" dedim; "Yetkili servise kendiniz götürüp incelenmesini isteyeceksiniz, eğer parça değişirse parça ücretini siz ödeyeceksiniz" dediler. Gidip gelmeme benzin veya otobüs/metro ücreti zaten ürünün üçte biri kadar tutar, harcanan 4-5 saatime de yazık. Şimdi ben ne anladım bu sözde garantiden? İki üründe de aynısını yaşadım. Türkiye'de Philips marka ürün almayın, aldırmayın.

  • Bizdede 2014 philips tv vardi 3 senede bozuldu oyle kullabdik en son 2021 de tamamen kapandi acilmadi philips kalitesi iste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 4 Ekim 2022; 19:7:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips, LG ile ortak panel fabrikası kurmuştu. Bunu komple çinlilere sattılar haliyle LG de Philips te ne bulursa onu takıyorlar. Philips TV biriminin %70 ini sattı sadece isim olarak kullandırıyor. Yani Philips sadece marka olarak var. Yazılımı ayrı iğrenç, donanımı ayrı. Sonuçta çin markası artık . O kadar para vermek yerine TCL alın en azından daha az ödersiniz. TCL yi beğendiğimden değil zira yurtdışında satılan model kalitesi ile ülkemizdekiler aynı değil sadece ikisi de çin markası boşa çok para vermenin alemi yok.

  • sayısız elektronik almış birisi olarak , alıpta pişman olduğum tek şey philips tv bir daha mı tövbe

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.