Şimdi Ara

peyzaj mimarlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu bolumun diğer mimarlılardan farkı varmıdır iş bulma konusunda ayrıca gitmeyi düşündüğüm ünide çift anadal yapabileceğim söylendi yanı hem mimarlık hemde peyzaj mimarlığı yağabilicekmişim imza yetkisi olucakmış nederece doğrudur bu? birde bazı üniverde peyzaj mimarlık bolumunde bazılarındada ziraat bunların farkı varmıdır ?



  • Ilkokul askım bu bolumu okuyor ama bence gelecegın ıssızı


    en azından kendı bolumuyle ılgılı ıs bulabılecegını sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr faruk

    Ilkokul askım bu bolumu okuyor ama bence gelecegın ıssızı


    en azından kendı bolumuyle ılgılı ıs bulabılecegını sanmıyorum

    hiç bişe anlamadım yazdığınızdan
  • merhaba arkadaşlar.
    ben peyzaj mimarlığını yazacağım ama araştırırken fark ettim ki bu bölüm bazı üniversitelerde ziraat fakültesi adı altında bulunurken bazı üniversitelerde mimarlık fakültesi adı altında bulunuyor. Böyle olmasından kaynaklı acaba herhangi bir fark olur mu? mesela gördüğüm dersler vs vs. tercih yapmak için az zaman kaldı. Bir el atın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attakkann1

    bu bolumun diğer mimarlılardan farkı varmıdır iş bulma konusunda ayrıca gitmeyi düşündüğüm ünide çift anadal yapabileceğim söylendi yanı hem mimarlık hemde peyzaj mimarlığı yağabilicekmişim imza yetkisi olucakmış nederece doğrudur bu? birde bazı üniverde peyzaj mimarlık bolumunde bazılarındada ziraat bunların farkı varmıdır ?

    peyzaj mimarliginin klasik mimarlikla hic ilgisi yok,
    en yogun calisma alanlari belediyelerde park ve bahceler mudurlugu,
    onun disinda uzaktan algilama ve cografi bilgi sistemleri konusunda yer bulabiliyorlar,
    bunun disinda ozel musterilere bina cevresi duzenlemesi gibi konularda destek verebilirler,

    bunun yaninda alternatif olarak Akdeniz Uzay bolumunu oneririm,
    uzaktan algilama ve coografi bilgi sistemleri konusunda en yogun egitimi veren bir bolum olmasinin yaninda,
    uzay teknolojisi konusunda ar-ge personeli yetistirmeye yonelik ders programlarimiz mevcut

    https://www.youtube.com/watch?v=iRvWZQrQqNk




  • peyzaj mimarlığı şehir bölge planlama gibi ,mimarlıktan ayrılmış bi nevi uydurulmuş meslek. zaten mimarlar bir bina tasarlarken yeşille birlikte tasarlarlar.peyzaj mimarına çoğunlukla gerek duymazlar. ama eğer ben çocukluğumdan bu yana bu mesleğin hayalini kuruyorum ille de peyzaj mimarı olmak istiyorum derseniz iş bulma olanağınız, hatta dünya çapında başarılar elde etmeniz mümkün. bknz : (http://www2.itu.edu.tr/tr/haber/?bfe4bbd6-4303-4c47-b3ac-7481a2d6ced9 )
  • TcetveL kullanıcısına yanıt
    Bir mimar yorumuyla karşı karşıyayız sanırım. Yazık ki mesleklere ve meslek erbaplarına olan saygımızı kazanamadık. Meslekler uydurulmamış, ihtiyaçtan doğmuştur. Bir mimar, akademik eğitimi esnasında edindiği birikimi özel bir çaba göstermediği taktirde peyzaj mimarlığı yapmak amacıyla kullanamaz, bu bilgi birikimine asla sahip olamaz. Mimarın tasarladığı "yeşil" ile bir peyzaj mimarının tasarladığı yeşil ve yapısal aynı değildir. Ulusal ve uluslararası platformda profesyonel olarak yapılan çalışmalarda bunu görebilirsiniz. Uygulamalı bilimlerin tamamında olduğu gibi sahada yapılan çalışmalar kişiyi uzmanlaştırır. Bir peyzaj mimarı, inşaat mühendisi veya şehir plancısı da yaptığı çalışmalar ve özel çabası sonucu edindiği bilgilerle mimarlık mesleğini pek tabii icra edebilir. Kendi mesleğiyle birlikte, interdisipliner mesleklerin de görevlerini yerine getiren, getirdiğini iddia eden meslek erbaplarını referans alarak bu gibi kanılara varmamak gerekmektedir. Saygılarımla..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.