Şimdi Ara

Peugeout ve Citroen Sorunu:Fransız Arabaları Hakkındaki Önyargının Sebebi Nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Sizde çok çekmişsiniz be hocam. Auris, Audi falan...Şaşırmamak elde değil. Ben 208'i satıp Auris almak için şartları zorlamaya niyetlenirken tam da aklım çelindi biraz.

    bazen gülmeyince gülmüyo şans hocam..


    20 yıla en az 18-20 araç kullandım hanımda çalışıyor sürekli 2 araç kullandık doğuda 3 yıl hariç..

    asla tavsiye etmem aurisi corolla nasıldır bilemem ama onunda saçma 1.33 ünü asla tavsiye etmem ne gidiyor ne az yakıyor nede vergiden kurtarıyor o denli saçma..

    ha çok severek kullandığım ve hiç bi sorun açmayan araçlar c4 picasso en başta gelir sonra jazz yakıtı saymassak yeni ceed 2002 manuel passat (kaç kasaydı artık hatırlamıyorum) megan 2 2005 modeldi sonra gençlik yıllarında 106 otoban faresi kullandım çok memnundum.. opelin hiç bi aracını sevmedim almadım da..

    ama en kötüsü bi auris bide dsg polo oldu nerdeyse ömrümü yedi ikisi..




  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    Yazımda ana konunun ötesindeki başka bir ayrıntıyı yakalamışsınız,tebrikler. :) Ayrıca düşünceleriniz için teşekkür ederim.

    Elektronik, beyaz eşya, saat, giyim ürünü, otomobil vs farketmez. Tüketim tarzım hep aynıdır. İhtiyaç oluşmadan asla yeni bir ürün almam. Almam gerektiği zaman usanmadan, sabırla, bütün detaylarına kadar bir araştırma sürecine girerim. Kendi tecrübelerim, yakınımdaki insanların tecrübeleri, kullanıcı yorumları, teknik özellikler, benim ihtiyaçlarıma uygunluğu, marka güvenirliği, fayda/maliyet ve fiyat/performans oranları gibi bütün parametreleri değerlendiririm. Bu satın alımda beni zora ve borca sokmayacak şekilde alabileceğimin en iyisini alırım. Kredi ile asla alım yapmam. Bankalara bulaşmam. Aldıktan sonra temiz kullanırım. Bakımına özen gösteririm. Yetkili servislerden hizmet alırım sadece. Ürünü elleyip, orjinalliğini bozacak işlere girişmem. Bu kişisel stratejilerle şimdiye kadar aldığım ürünlerde kendime nazar değdirmeyeyim ama hiç ciddi sorunlar yaşamadım. Biraz da kısmetim açık bu konularda sanırım. :)

    Başlık konusunu fazla dağıtmayayım. Fakat lüzumsuz tüketime özendiren, tatminsizliğe ve çabuk sıkılmaya yönlediren bir ekonomik model dayatılıyor tüketicilere 1950'li yıllardan beri dünyada. Bu 90'ların başında Doğu Bloku'nun dağılmasıyla iyice yaygınlaştı. Ülkemizde de 80'ler itibariyle geçerli tüketim modeli bu oldu. İşin kötüsü birey bilinçli bir tüketici olarak bu anlayış dayatmasına teslim olmasa dahi artık günümüzde üretimler tüketiciyi belli zaman aralıklarında yeni alım yapmak zorunda bırakacak şekilde "kullan-at" sitemiyle üretiliyor. Bir cep telefonu veya dizüstü bilgisayar tertemiz kullanılsa ve tıkır tıkır çalışsa bile güncel teknolojiyi karşılayamıyor ve kullanım alanı kısıtlandığı için yenilemek orunda kalınıyor mesela. 2005 senesinde tv teknolojisinde hd ready tv ler son teknoloji ve dünya paraydı. Üzerine full hd, oled tv, led tv, konveks ekran, akıllı tv vs vs vs bir sürü teknoloji çıktı. Yayın olarak dijital tv platformunuz en yüksek görüntü kalitesini sunsa bile evinizdeki tv 6-7 yaşındaysa sizin bundan istifade etme imkanınız kalmıyor. Bu beyaz eşya ve otomobil gibi ürünlerde nispeten daha ağır yürüyen bir süreç. Biz de buradan yırtıyoruz sanırım biraz. En azından şimdilik. :) Saygılar.




  • 2008 senesinden itibaren Laguna 3 var babamda sıfır aldık ve hiçbir sorunu yok bakımdan bakıma servisteyiz, bende ağustosta sıfır 308 aldım şimdilik hiç bi sorun yok maaşşaallah :) yani özetle ikisindende gayet memnunuz.. konu başlığındaki gibi düşünenler biraz önyargılı gibi sanki.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.