Şimdi Ara

Peugeout ve Citroen Sorunu:Fransız Arabaları Hakkındaki Önyargının Sebebi Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorunun cevabı çok basit.

    Bir oto pazarına gidin. 4 ila 12 yaş aralığında herhangi bir citroen ya da peugeot'un içine binin. Kapısını kapatın, plastiklerine bir bakın.

    Pug citroen sevdiğim markalar, yeni modellerini başarılı buluyorum. Ama insanlar da haklı. Bu bir ön yargı değil, haklı bir tepki. Birçok insanımızı mağdur etti bu markalar o yüzden şu an işlerini iyi yapsalar da karşılığını alamıyorlar.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam 208 sahibiyim. Etrafımda yıllanmış türlü Alman, Japon, Kore ve Italyan menşeili araçlara sahip komşu ve akrabalarım var. Detaycı ve birazda dikkatli bir gözlemciyim. Şu kadarını söylüyorum, daha önceki yıllarda ve halen yukarıda saydığım ülkenin araçları ile 2016 yılındaki Peugeot, Citroen araçlarını karşılaştırınca dumur olduğum yığınla mühendislik ve üretim hataları görüyorum. Bu kadar da olmaz arkadaş diyeceğiniz cinsten. Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Kardeş sende bir şeyi ima edildiğinde anla bir zahmet 206 yı kastetmişim bir sayı yanlış olmuş hemen yalancı çıkarma cevapları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Akrabamın 2014 A6 sı yolda kaldı haftalarca serviste yattı parça gelmesini bekledikleri için Almanya'dan ,yani bu işler biraz karışık ama dilerim bir daha sıkıntı yaşamazsınız araçlarınızla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ben simdi babam ve benim tecrubelerimden yararlanarak anlatiyorum. Telefonumda turkce kararkter yok malesef yazim hatalari olacaktir.
    Ilk fransiz arabamiz 2006 citroen c4 1.4 olandandi. Manuel vites. Babam cok yetersiz buldu performansini satti 1 yil sonra. 4 yil sonra citroen c4 grand picasso 1.6 hdi otomatik olan arabayi aldik. Bu arabaya asikti babam. Ve bu araba gercekten saygiyi hkederdi. Gerek konfor gerekse donajim olarak oldukca begenmistik. 2 sene kullandik sonra deger kaybetmeye baslayinca sattik.
    Bu surecte anneme de peugeot 207 benzinli otomatik aldik. Aldigimizda 3000 kmdeydi. Arabayi hic mi hic begenmedik. Gerek otomatik sanzumanin berbat olmasi gerek kalitesiz ic mekan ve yuksek benzin tuketimi bizi soguttu. 10.000 deyken sattik. Su anda evde bir adet citroen c3 hdi otomatik var. Yakit tuketimi inanilmaz basarili. Ve arabanin ic hacmi de oldukca genis. Eksileri ise rezet sanzuman ve kalitesiz ic hacim. Son 2-3 aydir ben kullanmak zorunda kaldim arabayi ve sanzuman gercekten illallah ettiriyor.
    Lafin kisasi,
    Motor olarak, ozellikle dizel motorlarda ve yakit tuketiminde cok basarililar ama gerek malzemekalitesi gerek tasarim olarak bence alman rakiplerinin bir tik gerisindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvenxoca

    hala ön yargı filan diyorsunuz,hala yeniler böyle diyorsunuz...

    fransız arabaları pişmanlıktır...

    peugeot 206 ım vardı araba yolda giderken göstergeler gidiyordu,elektirik kesiyordu...

    2 tane lagunam oldu ,aman Allahım değişmedik yer çıkartmadık masraf kalmadı...

    fransızlar PİŞMANLIKTIR!

    kim ne derse desin 2 sene sonra dökülmeye başlıyorlar

    "hala ön yargı filan diyorsunuz,hala yeniler böyle diyorsunuz..."

    "peugeot 206 ım vardı"

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, problem yok. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 c4 comf.plus kullanıyorum 4 aydır. Bi önceki aracım 0km olarak alip 5 seneye yakin kullandığım 2011 focus 2.5 kasa comfort donanimdi. Focusu 62bin km kullanım zarfında hiçbir sorun yaşamadım. Ancak donanimli ve yüksek torklu bi araç isteğim vardı. Yine focus istedim 2012-2013 model tdci titanium. Fiyatlara bakinca 58-60 seviyesinden aşağı araç yoktu. Vw ve diğer c segment hatchback ler de yüksek fiyatlardaydi. 45 seviyesinde c4 308 mazda 3 ve bravolar vardi. Bir de özellikle psa 1.6 dizel motorlu bi araç istiyordum. Ficus fiyatlari beni aştı. Mazda 3 iç mekan kalitesi eşime de bana da kalitesiz ve basit geldi. 308 de 2007 tasarimi eskiyen bi kasaydi gözümde. Simdiki aracim denk geldi 45.5 fiyatla aldim. Conti Kis lastiği de hediye. Neyse sonuç olarak ülkemizde bu araçların uygun fiyat olması büyük avantaj. Birkaç kronik problemler var bendeki kasa c4de. Bi tanesi de benim aracimda var. Endüstriyel kalite ford gibi hissettirmiyor. Ama ayni motorlu focustan sehiricinde 1lt az yakiyor. Su an 5lt ortalamayla geziyorum ankarada. Donanim ic mekan kalitesi iyi. Ic mekanı şık bi araç. Özetle tutulan modellerden 15bin uyguna aldığım için olumsuzluklar beni rahatsız etmiyor. Ayni fiyat olsaydı focus tdci alirdim o ayri mesele tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zamanında elektirikçiyim diye dolanıp akünün yerini bulamayan bu yuzden fransızmı çöp diyen levazımat kafalılar yüzünden insanların akıllarında böyle yer etti. daha gecen forumda vardı adam 307 yi 300 bin kullanmış ne dökülmüş ne çöp olmuş...
  • Kronik sorunlarından dolayı , bazı yerlerinden seslerin gelmesi vb.

    Ama yeni 308 i acayip beğeniyorum çok yakışıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derememo D kullanıcısına yanıt
    olmassınız hocam. 2.5 senede 82000 km yol yaptım çok şükür bir sorunla karşılaşmadım. em önemlisi kazasız belasız eskitmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırasıyla 1990 model Brodway,2001 model lpgli Focus,2011 model köylü C4 kullandım.Son olarak 2015 model dizel otomatik C4 aldım.Citroen rakiplerine gore donanım olarak ve motor gücü-tork olarak çok avantajlı.Ayrıca yakıt tüketimi çok düşük.Bir sonraki hedefim 508 olacak büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derememo

    2015 model c4 grand picasso aldım.
    inşallah pişman olmam.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. İçeride toplam 19 inç ekran var, keyfini çıkarın. Touran olsa inç başı bin lira günahı vardı
  • İki firmada bu olumsuz önyargıyı büyük ölçüde kırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucavuss

    Sırasıyla 1990 model Brodway,2001 model lpgli Focus,2011 model köylü C4 kullandım.Son olarak 2015 model dizel otomatik C4 aldım.Citroen rakiplerine gore donanım olarak ve motor gücü-tork olarak çok avantajlı.Ayrıca yakıt tüketimi çok düşük.Bir sonraki hedefim 508 olacak büyük ihtimalle.

    c4te deri direksiyon soyulması oldu mu?

    yakın arkadaşımın c4ünde daha 3yaşında 36bin km'de derinin yarısı soyuldu. Bi de kapı menteşesi ile başı dertte sıkıyoruz, sıkıyoruz gevşiyor. en son kamyoncular gibi sıkalım dedim bakalım

    c4 genel olarak güzel araba ancak arka takımı sebebiyle asla almayacağım bir araba. her çukurda ne oluyoruz demek hoş değil... Onun dışında konfor, yalıtım, yakıt tüketimi, donanımı güzel araba ama ben sürerken arka takımdan çok rahatsız oluyorum.




  • Forumda bi tane daha üye vardı. Baştan aşağı sorunlu 407 almış, peugeot çöp teneke diyip duruyordu. Ne oldu o arkadaşa bilmiyorum.

    Geçtiğimiz yıl satmak zorunda kaldığım 308 1.6 HDI aracın yakıtını ve konforunu çok özledim. Sadece 1 kez sorun çıkarttı elektrik konusunda onu da 5 liraya elektrikçide halletmiştim o kadar. Tekrar uygun fiyat ve temiz 308 denk getirebilirsem yine alacağım.
  • Şuanda bir soyulma yok.Benzinli C4 2011 modeldi çukurlarda daha çok ses geliyordu.Yeni araç daha sessiz.Ayrıca Ford Focus umuz çok sorun çıkardı.Ama aracı suçlamıyorum.Bir esnaf arkadaştan almıştık.Aldığımızda 120 bin km idi.Çok kotu kullanılmıştı.Focus uda severim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 yılında özel sipariş ile resmen gırtlak dolusu Peugeot 406
    HDI 2.0 SV aldık. Tam aile Arabası idi. Bir o kadar da dolu
    O Zaman'ların krizinde baya pahalıydı bu arabalar. Sunroof, JBL müzik sistemi 6 lı cd değiştirici deri ve ısıtmalı koltuklar. Daha bir Sürü şey.

    ilk 2-3 bakımda sorunsuz kullanmaya başladık. Dizel ve manuel araç olduğu için az yakıyordu. 10 seneye yakın rahatça kullandık tabi bu 10 sene içinde Bakımdan çıkmadı araba.

    120 bini geçince uğultular gelmeye başladı. Depo full olduğu halde Yakıt uyarısı aldık. "Engine coolant temperature to hig"
    Hatası bir türlü geçmek bilmedi. Akü Değişti. Benzin pompası deposu temizlendi. Arka koltuklar tamamen sökülüp kaçak var mı yok mu bakıldı. Bunun neticesinde tamamen depo dahil besleme yerlerine kadar değiştirildi.

    Yavaş yavaş araç 200 bine yaklaşmaya başlayınca en baba sorun olan "enjektörlerin tıkanması" bizi bitirdi. Yetkili servis bile çözüm bulamadı bu duruma. Fransadan aylarca Parça bekledik.
    Tabi bu arada eski enjektörleri temizlemek için bodrumda bir ustaya gönderdik. Maliyet katlandıkça katlandı. Nihayet eski enjektörler geldi taktık 1000 km bile olmadan aynı şey yine tekrar etti. Temizlemekle olmadığından mecbur yeni enjektör bekledik
    Yenileri takıldı motor komple bakıma alındı. Su eksiltme Yüzünden hararet yaptı.

    Araba düzelsin diye uğraştıkça daha beter oluyordu sanki. Simsiyah dumanlar eşliğinde gelen yağ yakmalar derken bizde sabır tükendi. Takasa girerek piyasa fiyatının biraz aşağısına verdik ve Zararın neresinden dönersek kârdır diyerek başka bir araç bakmaya başladık..

    Bu dizel tecrübemden sonra dizel arabaya bilmemeye gayret ettim. Parça Pahalı biz yaptıkça başka Şeyler çıkıyor.
    Servis dondu kaldı. Yani uğraşmak para ve zaman kaybı
    Enjektör olayı çok kötü pejoda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zx6r

    2001 yılında özel sipariş ile resmen gırtlak dolusu Peugeot 406
    HDI 2.0 SV aldık. Tam aile Arabası idi. Bir o kadar da dolu
    O Zaman'ların krizinde baya pahalıydı bu arabalar. Sunroof, JBL müzik sistemi 6 lı cd değiştirici deri ve ısıtmalı koltuklar. Daha bir Sürü şey.

    ilk 2-3 bakımda sorunsuz kullanmaya başladık. Dizel ve manuel araç olduğu için az yakıyordu. 10 seneye yakın rahatça kullandık tabi bu 10 sene içinde Bakımdan çıkmadı araba.

    120 bini geçince uğultular gelmeye başladı. Depo full olduğu halde Yakıt uyarısı aldık. "Engine coolant temperature to hig"
    Hatası bir türlü geçmek bilmedi. Akü Değişti. Benzin pompası deposu temizlendi. Arka koltuklar tamamen sökülüp kaçak var mı yok mu bakıldı. Bunun neticesinde tamamen depo dahil besleme yerlerine kadar değiştirildi.

    Yavaş yavaş araç 200 bine yaklaşmaya başlayınca en baba sorun olan "enjektörlerin tıkanması" bizi bitirdi. Yetkili servis bile çözüm bulamadı bu duruma. Fransadan aylarca Parça bekledik.
    Tabi bu arada eski enjektörleri temizlemek için bodrumda bir ustaya gönderdik. Maliyet katlandıkça katlandı. Nihayet eski enjektörler geldi taktık 1000 km bile olmadan aynı şey yine tekrar etti. Temizlemekle olmadığından mecbur yeni enjektör bekledik
    Yenileri takıldı motor komple bakıma alındı. Su eksiltme Yüzünden hararet yaptı.

    Araba düzelsin diye uğraştıkça daha beter oluyordu sanki. Simsiyah dumanlar eşliğinde gelen yağ yakmalar derken bizde sabır tükendi. Takasa girerek piyasa fiyatının biraz aşağısına verdik ve Zararın neresinden dönersek kârdır diyerek başka bir araç bakmaya başladık..

    Bu dizel tecrübemden sonra dizel arabaya bilmemeye gayret ettim. Parça Pahalı biz yaptıkça başka Şeyler çıkıyor.
    Servis dondu kaldı. Yani uğraşmak para ve zaman kaybı
    Enjektör olayı çok kötü pejoda.

    Mesajınızdan sonra 406'yi merak ettim. Malum sitede bakayım dedim denk geldi eski aracınız bu mu acaba?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-beyaz-balina-degisensiz-boyasiz-211881188/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 15 Ocak 2016; 0:28:09 >




  • tahas T kullanıcısına yanıt
    Avrupa araçtan sonra peugeot ya binince derken?? Fransa zaten avrupanın göbeği değilmi, siz citroen peugeot ve renault ya yerli mi diyorsunuz anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.