Şimdi Ara

PEUGEOT 208 1,2 VTİ ETG (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
22
Favori
156.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seljuk kullanıcısına yanıt
    O zaman karter koruma iyi birsey degil demek ki.! Ya da bu segmentte ki araclar icin uygun gorulmemis anlamina geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük bir çarpışmada motor içeri girene kadar o karter koruma çoktan dağılır gider zaten(2mm kalınlıkta bir şey bu) öyle abartı bir şey değil.yollarda giderken ufak bir taşın kartere gelmesi bile o hızla deler geçer karteri..bu onları engellemek için gerekli bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jek55 -- 13 Ocak 2014; 8:04:36 >
  • dağhan34 D kullanıcısına yanıt
    Bence etg piyasadaki tüm tek kavramalılardan daha iyidir. bununla birlikte çift kavramalı veya tam otomatiklerden daha hissedilir vites geçişleri vardır. önceden otomatik araç kullandınız mı veya hangi tür otomatik kullandınız bilmiyorum ama bence etg sizi tatmin eder..
  • Arabayı çok sakin kullanıyorum ancak nedense araç bayılıyor. Özellikle araba hareket eder etmez 2. vitese geçiyor ve giderken gaza sağlam basmazsam zorlanıyor basa bastığımda ise bir tekmele oluyor.

    Yokuş yukarı çıkarkende yavaş çıkınca bi kalıyor gaza kuvvetli basmanız gerekiyor.

    Şu anki ortalamam 5.8. Araç henüz 250 km'de. İşe gittiğim günlerde köprü trafiğinde 7'ye çıktı. Bu konuda benim gibi sorun yaşayan var mı? Gaza alışmadığım için mi oluyor acaba?

    Daha önce 1.3 multijet kullanmıştım ancak otomatik diye midir nedir biraz beklediğimin altında çıktı. Bu arada manuele alınca vites düşürerek bayılmasını engelliyorum ve gayet rahat bir kullanım oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcan83 -- 13 Ocak 2014; 17:12:22 >
  • mcan83 M kullanıcısına yanıt
    ben rampa cıkarken otomatıgı beklemeden manuel vıtes dusuruyorum..aynı sekılde rampa ınerkende beklemeden manuel vıtes arttırıyorum.. o yuzden çok şişme yapmıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jek55 -- 13 Ocak 2014; 17:22:17 >
  • mcan83 M kullanıcısına yanıt
    Ben de daha önce otomatik 1.5 dci clio kullanıyordum.torku böyle yüksek bi arabadan düşük bi arabaya geçince alışmak zaman alıyor.başlarda aynı sıkıntıları bende yaşadım ama yavaş yavaş alıştım artık. Siz de alışınca bu sorunlarınız ortadan kalkacaktır.
  • Arkadaşlar şu başlığı gördüm ve aklım karıştı? Yorumunuz nedir?

    http://forum.donanimhaber.com/m_86454837/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Ocak 2014; 20:47:03 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    hocam sen bu yorumlara ne bakıyosun sımdıye kadar vw'den sonrakı en çok hoşuma gıden araç oldu 208..peugeot işçiliği en güzel markalardan biri bence..heleki ncapten 5 yıldız alıp üretildikten sora gözüm kapalı aldım ve iyiki almışım..dışardan bakan ne güzel duruyor der içine giren ooo çeker..bir de 4500 devirde motordan neredeyse hiç ses gelmediğini görünce gözüm kapalı öneriyorum aracı herkesee

    şu da var türkiyede muhalefetin olmadığı tek şey siyasettir..ıphone için dandik diyenler bile var ülkemizde..
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    6 sene 206 kullandım.son bir seneside babamda.kardeşimde 2 senedir 206+ kullanıyor.ben 1 senedir 208 kullanıyorum.herhangi bir sorun yaşamadık.
    üstelik geçen hafta sağlam bir kaza yaptım.ışıklarda durmuşken arkama hızla gelen bir astra çarptı.arabanın yürüyen aksamında en ufak bir sorun yok.arka kabinde en ufak bir şey yok.astra nın motor gitti.iki havayastığı açıldı.yani pert.bende çok şükür boyun ağrısı dışında birşey yokken astradaki 3 kişi hafif yaralandı.bu kazalarda çarpan daha fazla hasar alsada 208 gayet güzel korudu
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam bakma sen onlara içlerinden kaç tanesi peugeot kullanmış acaba. adamlar bırakın satın alıp kullanmayı test sürüşü bile yapmadan peugeot böyledir şöyledir diye yorum yapıyorlar. dikkatimi çekti birisi peugeot için tata dan sonra en kalitesiz ikinci araba diye yazmış. bu insana söyleyecek söz bulamıyorum ayıptır yazıktır yani böyle gözü kapalı yorum yapılmaz..
  • Merhaba arkadaşlar,
    Peugeot marka araçlara hep ön yargıyla bakmışımdır.
    Fakat 2013 yılının Aralık ayında Türkiye'ye yeni gelen Peugeot 208 Active 1.2 VTİ ETG5 Yarı Otomatik arabayı almaya karar verdim. İyi ki almışım diyorum, Toyota Corolla mı satıp Peugeot 208 geçtim şu ana kadar çok memnunum Allah bozmasın. Toyota Auris Yarı otomatik şanzımanın ne kadar berbat olduğunu anlatmamıza gerek yok halbuki Toyota dediğimiz zaman iyi markadır diyoruz değil mi?! Dediğim gibi gerçekten ön yargıları kırmak gerekiyor çünkü PEUGEOT bunu hak ediyor.

    Saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Arkadaşlar şu başlığı gördüm ve aklım karıştı? Yorumunuz nedir?

    http://forum.donanimhaber.com/m_86454837/tm.htm

    Ben arabayı almadan önce herkes paranı çöze atacaksın, yazık pejo alma ne alırsan al. Git sanayiden biriyle akraba ol, araba kadar parayı sanayiye bırakacaksın gibi saçma sapan laflar söylediler. Bu insanların 1 tanesi de pejo sahibini olmamıştı.

    Aracı teslim alana kadar araştırdım, yaklaşık 15 gün. Bu söylemlerin kaynağı çok eskilere dayanıyor. 206 gibi ilk versiyonlarında bazı kronik sorunlar varmış. Türkiye yollarına göre de araç tasarlanmadığı için de hor kullanımlarda araç zarar görüyormuş. Bu şikayetler artınca herkeste pejo kötüdür imajı kalmış.

    Bir önceki arabam megane 2 1.5 dizeldi. Aracı sıfır aldım. 4-5 sene önce 40 bine aldım. İnanın yaklaşık 4 ay sonra iç kapı kolları soyulmaya başladı. Nette arattığımda kronik sorun olduğunu anladım ve 1 sene geçmeden nerdeyse tüm kapı kolları soyuldu.

    Lafın kısası her arabanın kronik sorunu var. Zamanında pejonun adı çıkmış bu kadar. Ve o ön yargı hala devam ettiği için bu tarz yazıları görüyoruz.




  • mcan83 M kullanıcısına yanıt
    Kronik sorun vardır diyen yada fısıltı gazetesi haberleri ile laf taşıyan kişilerin bu araç hakkında gerçekten bilgisi yoktur.Ön yargılı davranmak toplum olarak huyumuz.Peugeot markasına bende sıcak bakmazdım sebebide tamamen bu asılsız iddaalar.Marka olarak peugeot çıkardığı yeni modeller ile bence kabuğunu iyiden iyiye değiştirdi.Bir RCZ , 308 , 508 , 3008 , 2008 , 5008 ve bizim aracımız 208.Arabayı aldığım zaman bayiden araç kalite olarak gerçekten yüksek kaliteli dedikleri zaman içimden o kadar da değildir dedim ama, birkaç eksik dışında dedikleri kadar olduğunu gördüm.
    B segmentinde bulunan hangi araçtan eksiği var dedğimiz zaman bence yok fazlası var.

    -Seat Ibiza
    -VW Polo
    -Ford Fiesta
    -Honda Jazz
    -Toyota Yaris
    -Kia Rio
    -Renault Clio
    -Hyundai İ20
    -Mitsubishi Colt
    -Skoda Fabia
    -Chevrolet Aveo
    -Fiat Punto
    -Suzuki Swift
    -Citroen C3
    -Dacia Sandero
    -Opel Corsa

    Aklıma gelenler B segmenti için bunlar.Bence 208 ilk 3'e rahatlıkla girer.




  • Değerli arkadaşlar, sevgili dostlar, verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim. Bende sizler gibi düşünüyorum. Özellikle tasarım olarak son derece hoşuma giden ve kıvrılmlı, keskin, agresif tasarım felsefesini birleştirmiş nadir firmalardan biri Peugeot. Öyle tahmin ediyorum ki, bu fiyata ve bu yaygın satış miktarına bakıldığında zaten malzeme kalitesininde Tata, Geely gibi 10. sınıf firmalarla karşılaştırılması zaten kabul edilebilir gibi değil. Elbetteki geçmişte PSA'nın kronik veya sonradan ortaya çıkan sorunları barındıran model ve partileri olmuştur ama köprünün altından çok su geçti ve 208 ile bunların birçoğunu giderdiklerini ve ciddi bir noktaya geldiklerini düşünüyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla Peugeot'a saydıranların birçoğu 206, 307 gibi tedavülden kalkmış ve eski yıllarda üretilmiş, hatta uzun yıllar kullanıldıktan sonra şikayet edilen araçlar. Mevcut pazarda aracı kullanmadan, (daha 208 ETG çıkalı çok olmadı), belli bir KM'ye kadar tecrübe etmeden yorum yapanlarda var ve bunlar kafa karıştırıyor. B segmentini dibine kadar araştırdığımı düşünüyorum. Toyota Yaris mesela B segmenti densede benim gözümde kesinlikle A segmenti bir araçtır, tıpkı Hyundai i10 gibi. i20'lere bakarsanız B için, göreceksiniz ETG Active gibi dolu ve otomatik bir aracı çok çok daha pahalıya (Elite) alabiliyorsunuz ve Hyundai'de de ciddi malzemele sorunları var. Corsa'ya bulaşmak istemiyorum zira Opel'e ciddi garezim var. Bursa'daki serviside tam Allah'lık. Kia'lar ateş pahası, Clio zaten en baz model 33.000 lira ve bomboş. 43-45000 liradan aşağıya EDC'li ama bu kadar dolu olmayan bir Clio "belki" alabilirsiniz. Fiesta zaten 50.000 liraya dayandı.

    Bütün bu seçenekler içinde 208 son ÖTV zammı hariç fiyat/performans/kalite üçgeninde beni cezbeden ve B hatchback segmentinde sportif görünümlü güzel bir araç. İnşallah alan arkadaşlar memnun olur. Eğer bende maddi durumumu denkleştirebilirsem ve aileyi ikna edebilirsem 208 düşünüyorum (ETG Active + ESP), olmazsa 2. el C hatchback bakacağız artık :(

    Herkese hürmetler, mutlu sürüşler.




  • haacar kullanıcısına yanıt
    İlk defa otomatik araç kullanıcam, açıkçası yaris ve ETG arasında kalmıştım,yarisin vites geçisleri hiç hissedilmiyor, biraz malzeme kalitesi sıkıntı,ETG yi deneyerek karar vereceğim artık.Teşkler yorumlarınız için
  • dağhan34 D kullanıcısına yanıt
    Yariste benzinli motorlarda cvt şanzıman kullanılıyor bu yüzden vites geçişlerini hissetmezsiniz ancak 208 in iç mekanı daha gösterişli ve şık duruyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haacar

    Yariste benzinli motorlarda cvt şanzıman kullanılıyor bu yüzden vites geçişlerini hissetmezsiniz ancak 208 in iç mekanı daha gösterişli ve şık duruyor..

    ayrıca genişlik olarak 1.5 kat fark war ıkısı arasında
  • Arkadaşlar ben kendi telefonumla bluetoth ile bağlandım smeg ekrana arama yaptım çok güzel sorun yok ; fakat kardeşimde kullanıyor arabayı onunkini eşleştiremedik nedeni ne olabilir?
  • Bende smeg ekran yok aktive donaniminda verilen normal bluetooth kitli olan teyp var. Smeg ekranli olani almak istedim fakat ellerinde birakin smeg ekranlisini ellerinde ki son arabaydi 208 etg5 :) olsaydi bi tane de arkadasim icin almayi planliyorduk fakat olmadigi icin ona alamadik. Bana gore normal teybin artisi cd calar olmasi, smeg ekraninda dokunmatik olmasi bir artidir diger fonksiyonel ozellikleri hemen hemen aynidir.
    Seyahat ederken telefon caldiginda direksiyon uzerinden gelen aramayi kabul edip gorusmek buyuk bi rahatlik ve ayriyetten cep telefonumda ki muzikleri dinlemekte guzel bi keyif dogrusu.

    Herkese kazasiz keyifli suruşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R4BIA R kullanıcısına yanıt
    -2 cihazında bluetooth'u açık olmalı.
    -Telefonun bluetooth menüsünden beni bulmasına izin ver gibi bir seçenek var mı?Varsa seçilmeli
    -Eşletirme yapılmalı.
    Doğru yol budur.

    Sıkıntı varsa telefon'nun bluetooth özelliği kontrol edilmeli başka cihazlarla bağlantısı denenmelidir.
    Bunda da sıkıntı varsa bluetooth güncellemesi yapılmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.