Şimdi Ara

Peugeot 206 xr yakıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2002 model pug 206 xr sahibiyim. Alalı daha 4 ay oldu 1400 cc ve 75 hp lik bir motoru var. VE 36000 km de henüz.. Araç otomatik. Aracı aldıktan 1 ay sonra gidip tüm bakımlarını yag ve buji değişimlerini yaptırdım. Bu işlemleri yapmadan önce arac 250 krş yakıyordu ve bana cok geliyordu ..dedimki bakımlarını yaptırırsam bu arac 200 krş a kadar iner. serviste aracın üzerindeki tek tırnaklı bujiler sökülüp çift tırnaklısı takıldı. Zaten ne oldu ise ondan sonra oldu ve araç 275 kurus yakmaya başladı. Agresif arac sürmem ki senelerce taksi söförlüğü yaptıgım için arac nasıl az yaktırılır bilirim. Birde su var genelde aracımı kısa mesafelerde kullandım daha cok yani evden işe işten eve. ev ile iş yerim arası 2 km kadar anlayacagınız motor daha ısınmadan ben iş yerime varıyorum. Bir etken de bu sanırım cok yakmasının. Sorum su tekrardan tek tırnaklıo buji leremi dönmeliyim. yada enjektör leri temizletmem 35000 km deki bir arac için ne kadar doğru ve faydası olurmu. Malum önümüz yaz ve klima ihtiyacı da doğacak. bu sartlarda bu kadar yakan bir araç daha fazla yakacak . Acaba emsalleri de bu kadar mı yakıyor bu tip aracların. yakıt normalde acaba benmi fazla şey bekliyorum bu aractan. Önerilerinizi bekliyorum . Şimdiden teşekkürler. Sunuda belirteyim motor gayet saglıklı cekişinde ve süratlenmesinde anormal olan bişey yok . Tekleme yok ne bileyim egzos emisyonları normal. Ama 1400 motor bir arac bu kadar yakarmı.







  • senelerce taksi şöförlüğü yaptın ve gidip otm. peugeot 206 aldın haa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 21 Mart 2006; 11:26:09 >
  • arkadaşım araban otamatik oldugundan ve gittiğin yer kısa bi mesafe oldugundan bence arabanın yakıtı normal.(aslında 1.4 arabaya göre anormal ama şartlara göre uygun bence)manuel 1.4 motorlu arabalar ortalama 170-200 binlira yakıor die biliyorum şehir içinde..
  • Jackal kardesim evli oldugumu ve aracı daha cok eşim için aldıgımı söylesem o zaman otomatik aracı ne için aldıgımı anlayabilirsin umarım..Bu kadın millleti direksiyonu zor tutuyor birde vitesle ugrastırmayalım dedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Boomerang35

    Jackal kardesim evli oldugumu ve aracı daha cok eşim için aldıgımı söylesem o zaman otomatik aracı ne için aldıgımı anlayabilirsin umarım..Bu kadın millleti direksiyonu zor tutuyor birde vitesle ugrastırmayalım dedim.


    pardon!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 21 Mart 2006; 12:04:08 >
  • arkadaşım merhaba bende de 1.2 corsa var izmirde şehir içinde 190 - 200.000 civarı yakıyor bende çok sakin kullanıyorum ve öğrenci olduğum için çok da tutumlu kullanmaya çalışıyorum sözüm şu ki 1.2 arabayla ben 200 lira yakarken sein otomotik vites arabanım 275 yakması anormal değil zaten bu forumda yakıtla ilgili sölenen bi çok şeye inanmıyorum
  • normal kardes...bende 1.6 otomatik clio var 260 yakıyo
  • bence çok normal hem otomatik hemde 2km gidip stop ediyorsun araba daha ne yaksın ki....
    1 lt benzinin 2,61 olduğunun varsayarsak km de 100 kmde 10,5 litreye tekabul eder bu da kullanım şartları ve otomatik vites faktörü gözönüne alındığında gayet normal bir değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.