Şimdi Ara

Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir süredir ikinci el araç bakmaktayım piyasada çokça ve ucuza gördüğüm 206-307 serisi arabalar hoşuma gidiyor fakat bazı forumlarda ve arkadaşlardan duyduğum kadarıyla özellikle ön-arka takımlarında ve elektronik aksamlarında sıkça problem çıkıyormuş. Yapılan yorumlara baktığımda çok eski tarihli olduklarını gördüm. Kullanan veya eşinde dostunda olan arkadaşlar varsa bu araç hakkındaki görüşlerini alabilir miyim?



  • akrabamizda 307 vardi elektronik sorunluydu araba genelde servisdeydi. sorum belki arabadandir veya kronik sorundur. genelleme yapmak istemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 6 Mart 2015; 23:36:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski aracım 307 idi elektronik olarak cam düğmelerinde baya sorun yaşadım yaptırıyordum tekrar oluyordu
  • Yıllardır her araba değiştirişimde cazip bir seçenek olarak karşıma çıkar fakat dizaynlarını çok sevsem de aynı korkudan ötürü hep pug'u elemişimdir. Şu an için de cesaret edemem. Ortada genel bir memnuniyetsizlik var...
  • Bu forumda benim kadar uzun süre 307 kullanan yoktur sanırım;

    2006 yılında sıfır km aldığımız 1.6 HDi 110hp, Premium + Tekno Paket + Sunroof şeklinde donanıma sahip makyajlı kasa denilen aracı hala kullanmaktayım.

    Aracın güncel kilometresi 290.000 olmak üzere.


    Elektronik olarak gayet dolu olan araçta bu uzun kullanım esnasında elbet ufak tefek arızalar oldu fakat kronik diyebileceğim, sürekli tekrarlayan iki sıkıntı ile karşılaştım :

    - Yukarıda da yazılmış olan cam açma düğmesi olayı. Tek basışta kapatma özelliği bozuluyor, kapatmak için cam düğmesini tam yukarı çektiğinizde her zaman olmamakla birlikte cam hafif yukarı çıktıktan sonra aşağı inebiliyor. Çözüm cam kumandasının değişimi. 290.000 km'lik süreç esnasında bu durumla 2-3 defa karşılaştım, evet çok sık olmasa da tekrarlıyor.

    - Bunun dışında tekrar tekrar bozulan tek şey 5'li CD değişitirici idi.

    Benim gördüğüm ve kronik diyebileceğim şeyler bunlar oldu. Açıkçası benim için çok da önemli, can sıkacak arızalar değil bunlar, cebinizden fazla para çıkartan ya da çözümü zor olan şeyler değiller.


    Araçta bu kilometreye kadar periyodik bakımlar ve ömrünü doldurup değişmesi gereken parçalar (diskler, balatalar, debriyaj, bazı ön takım elemanları vs.) ve sarf malzemeler dışında çıkardığı ekstralar-masraflar ise şunlar :

    - Araç daha yeniyken (~30.000 km civarları idi yanlış hatırlamıyorsam) 1.viteste ilerlerken gelen kırt kırt şeklinde sürtme sesi. Garanti kapsamında aks rulmanları değiştirildi, bir daha da tekrarlamadı.
    - ~90.000 km'de klimanın hava yönlendirmesinde sıkıntı, açıkçası elektronik klima diye tırsmıştım biraz ama periyodik bakım esnasında sistemde havayı yönlendiren bir kanatçık değişti, çok cüzi bir fiyat farkı çıktı.
    - 207.000 km'de emme manifoldunda çatlak, bu da aman aman bir masraf çıkarmadan (~350TL) halledildi, bu esnada hazır sökülmüşken benim isteğimle turboya da bakım yapıldı, temizlendi.
    - ~250.000 km'lerde sol far xenon beyni arızası (far göz kırpmaya-sönmeye başlamıştı), tam o aralarda sol taraftan ufak bir kaza yaptım far kırıldı, bu sayede kaskodan çözülmüş oldu
    - 280.000 km'de direksiyon kutusu değişimi (ön takımda vuruntu-sallantı sesi ve direksiyonda boşluk) yetkili serviste bunun masrafı iyiydi (~1800 TL)

    Bunlar dışında arabanın kabahati olmayan ama çevresel etkenlerden dolayı açılan masraflar :

    - 130.000 km'de enjektör temizliği (yetkili serviste yapıldı, sebep olan şey kötü yakıt)
    - Sunroof su damlattı, su giderleri toz ve kirden dolayı tıkanmış, temizletince düzeldi.
    - Lastiği janta sök-tak yaparken lastikçiler bir kaç defa lastik basınç sensörlerini kırdılar, uyarmak gerekiyor. Fakat bazen uyarsanız da kırmayı başarabiliyorlar, bu durumda yetkili serviste yeni sensör taktırıp sisteme tanıttırmanız gerekiyor, dışarıda beceremiyorlar.

    290.000 km'lik kullanımda karşılaştığım arızalar bunlar. Direksiyon kutusu olayı hariç cebimden ciddi paralar çıkmadı. Bir kere bile yolda kalmadım, çok ciddi bir durumla karşılaşmadım. Bu güne kadar ikinci kez marş istediğini bile hatırlamıyorum. Ne turbosu ne de enjektörleri değişmiş değil, henüz bir ihtiyaç da görünmüyor. Yağ yakma gibi bir durum yok, aşırı duman atma gibi bir durum yok, çekişi hala tatminkar düzeyde.


    O dönemde parasına göre gayet iyi bir motor, gayet iyi bir donanım ve kişiye göre değişir ama gayet yakışıklı bir tasarım sunması nedeni ile tercih ettik. 2006 yılı için donanımı oldukça iyiydi, hala da pek bir eksiklik hissettirmiyor :

    ESP/ASR/EBD/AFU(BAS), Ön-Yan-Perde hava yastıkları, önde ve arkada disk frenler, otomatik yükseklik ayarlı mercekli xenon farlar, far yıkama, far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü (arka), cruise control, düşük lastik basıncı-patlak lastik algılama sistemi, iki bölgeli ve elektronik-otomatik klima, kendiliğinden kararan (elektrokrom) dikiz aynası, direksiyon arkasında radyo-cd kumandası, 4 camda da tek dokunuşla açma-kapama, soğutmalı torpido gözü, sürücü-yolcu koltuğu yükseklik ayarı, ön-arka kol dayama, sunroof, bej renk kadife-kumaş döşeme, süperkilitleme, 16" alaşım jantlar vs.


    Aracın artıları :

    1- Tasarımı, bence hala yakışıklı ve güncel duruyor, göze batmıyor. Benim emektardan bir kaç kare, renk Montebello Mavi, koyu renkler bu arabayı daha güzel gösteriyor :
     Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?  Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?  Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?

    2- Sunduğu donanım, yukarıda da yazmıştım.

    3- İç mekan ferahlığı, koltuk rahatlığı, ergonomi ve kullanışlılık; konsoldaki, koltukların yanındaki saklama gözleri, koltuk altındaki çekmeceler, bagajın hacmi, şekli ve kullanımı, baş-omuz mesafeleri sınıfına göre başarılı. Uzun yolda çok yormuyor. İstanbul'dan Marmaris'e Çine'de tek mola ile gidip bu yolun üzerine kendimizde hala denize girebilecek enerjiyi bulabiliyorsak yormuyordur herhalde diye düşünüyorum, ya da biz hiperaktifiz

    4- HDi motor; tüketim-performans-sağlamlık hepsini bir arada harmanlayan güzel bir motor. Uzun yolda CC ile 90'a sabitlediğinizde 2.9-3.4 gibi komik ortalamalar görebiliyorsunuz, örnek :
     Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?  Peugeot 206-307 Gerçekten Sorunlu Mu?
    Depo büyük (60lt), abartmadan sürerseniz 1 depo ile menzil +1000 km (rekorum 1416 km ). Şehiriçinde de çok basmadan kullanırsanız 900'ü geçebiliyor, duruma göre 1000'i zorlayabilirsiniz.
    Performansı normal bir kullanıcı için gayet tatminkar. Motorun esnekliği güzel, hele ki 3.vitesi çok tatlıdır, 50-120 arasını çok güzel koşar

    5- Yüksek hızlardaki stabilitesi, artık aracın aerodinamik özelliği midir, ağırlığından mıdır (1340kg), süspansiyon sertliğinden midir bilmiyorum ama araç yüksek hızda hiç tedirgin etmiyor. Belli bir hızdan sonra yolda gezinme, saçmalama yok, 180-190 giderken bile direksiyonu tek elle tutabilirsiniz. 205-55-r16 boyutundaki lastikler ile böyle.


    Gelelim olumsuz yanlarına, meşe odunumuzu çıkartıp vurmaya başlayalım :

    1- Süspansiyon sistemi. Aracın kesinlikle en kötü yanı bu diyebilirim. Bozuk yolda, stabilize yolda illallah ettirir. Ben düzgün asfalt arabasıyım, süt çocuğuyum, böyle sert yollara gelemem diye bağırıyor araç. Özellikle arka taraf sert çukurlarda bam güm vurma sesi çıkarır, sinir bozar.

    2- Trim sesleri, bozuk zeminlerde araç içinde ufak tefek de olsa tıkırtılar-cızırtılar eksik olmaz. Kimisini engellemek mümkün, kimisini değil. Kimisi dert eder, kimisi etmez, şu anda beni çok rahatsız edici boyutta bir ses yok, ama ses var mı, evet var.

    3- Radyo-ses sistemi. Hayatımda sinyal alma kuvveti bu kadar zayıf bir radyo daha görmedim, markası Blaupunkt. Bazen şehiriçinde bile parazitsiz pürüzsüz bir ses alamazsınız radyodan, kafa atasınız gelir. Genel manada sesi temizdir fakat basları yetersiz kalır. O rezalet radyo ilk fırsatta güzel bir multimedya sistemi ile değiştirilmelidir, hatta daha düzgün baslar için kapı içi hoparlörler de. Benim 9 yıldır elim değmedi hala

    4- Önceden direksiyon serttir diye düşünüyordum, ta ki Linea kullanana kadar Artık "direksiyonu biraz serttir" olarak değiştiriyorum bu ifademi

    5- Debriyajı serttir, uzun süreli dur-kalk trafikte yoruyor.


    Genel bir özet yaparsak ben bu aracı konuyu açan kişiye önerir miyim, hem evet hem de hayır;

    Arabaya düzgün bakılmışsa, km'si çok yüksek değilse, temiz binilmişse yukarıda yazdığım şeyler göz önünde bulundurularak alınabilir, tabi en üst donanım seçeneği ve uygun fiyatı ile. Yoksa boş donanım seviyesi ile bu araba zevk vermez, arabanın içi de, görüntüsü de, yalıtımı da çok farkediyor dolu-boş arasında. Bu şekilde temiz bulunabilirse sahibini çok da üzmez, iş görür.

    Ama orası burasıyla oynanmış, bakımsız ve hor kullanılmışına denk gelirseniz de kafayı yedirtme potansiyeli var, koşarak kaçmanız lazım.

    Bunun dışında imkanlar zorlanabiliyorsa bence bir sonraki selefi olan 308'e bakılmalı, Fiyat/Performans dengesinde iyi bir araçtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Mart 2015; 12:07:43 >




  • Çok sağol hocam gayet iyi açıklamışsın. Sıfırını alsam problem yok ama ikinci elde insan güvenemiyor işte. Bir de benim kullanım amacım şehir içi kullanım ayrıca arabayı bayan kullanacak bilenler bilir Bursamın yolları malum yokuşta dur kalk yapmadan bir yere gidip gelmek mümkün değil. Yollar da tarla gibi olunca bana pek sıcak gelmiyor açıkçası.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.