Şimdi Ara

Petek suyu boşaltma(Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • eski bir apartmanda oturuyorum. bugün doğalgazı açtığımda petek vanasından su aktığını gördüm. Internetteki videolara baktım petek vanasının tornavidayla açılıp sıkıştırmak gerekiyormuş sanırım. tornavidayla açamadım baya eski bi sistem ya ondan ya da kadın olduğum için tornavida işinden anlamıyorum. yanliş olani denemiş de olabilirim, şimdi vana kapalı oldugu halde hala su akıyor, zaten acik olsa da kapalı olsa da petek yanıyordu sanırım vanada sıkıntı var. altina kova koydum, kombiyi isinma modundan cıkarttım. bu su ne zamana kadar akmaya devam eder? bir yerde kesilmesini unuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizemt77 -- 28 Mart 2020; 19:36:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tornavida ile vana kısmı değil, öbür ucundaki ( vanasiz kısım) hava alma yeri (purjör) kapanıp açılır.

    Petek vanası yazmışsınız, o nedenle tornavida ile yapamazsınız.

    Petege boruların bağlanmadigi, vanasiz tarafta üst kısımda küçük bir parça bulunur, orayı tornavida ile hafifçe gevşetip peteklerdeki suyu bir kovaya bosaltabilirsiniz.

    Kendi kendine damlamaya devam etmez en azından, pazartesi günü de bir usta cagirmaniz gerekir, elinizden başka bir şey gelmez sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tesekkur ederim yanit icin, su an vanadan su akmaya devam ediyor zaten. petegin icindeki su bitene kadar damlayip sonra durur degil mi, su an sadece sicak su kismi acik kombinin. yani petekleri yakmadigim sürece su gitmeyecek ve bir noktada su akisi duracak mi yoksa kombiyi komple kapatmadigimdan damlama devam edecek mi emin olamadim.

    Petek suyu boşaltma(Acil)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gizemt77

    tesekkur ederim yanit icin, su an vanadan su akmaya devam ediyor zaten. petegin icindeki su bitene kadar damlayip sonra durur degil mi, su an sadece sicak su kismi acik kombinin. yani petekleri yakmadigim sürece su gitmeyecek ve bir noktada su akisi duracak mi yoksa kombiyi komple kapatmadigimdan damlama devam edecek mi emin olamadim.

    Vananın metal aksamı oksitlenmiş, çürümüş o yüzden damlatıyor. Vananın değişmesi lazım.

    Damlaya damlaya boruların içinde su azalana kadar devam edecek, ama Su azalınca kombi basınç yetersizliği nedeniyle arızaya geçip çalışmayın durduracak.

    Bugünlük kovaya damlamasina izin verin, idare etsin. Kombide arıza ışığı yanıp ısıtmayı durdursa , kombi altındaki bir vanadan sisteme su beslemeniz gerekir. Aksi halde kombi çalışmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gizemt77 G kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bi tesisatci bulup o vanayi değiştirin peteklerdeki su öyle damladikça bitmez günler sürer ayrica petekden değil vanadan damlatiyor.kombiyi bu haliyle devreye sokmayin cürüme oldugundan dolayi basincla patlatabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanim kardeşim sana bir tavsiye vereyim oje için kullandiğin asetonu sizan oktislenmiş paslanmiş yeşillenmiş yere döküp iyice peçete ile kurula sonra bir tülbent parçasini sarip oraya iyice suyuçekmesini bekle tekrar kombini aç isitmaya başlasin ki vana genleşsin sonra tülbent parçasini elinde sıkmaaya çalıs gücün yettiğince vananin sıkıstığınu göreceksin pas ve eskime nedeni ile biraz gevşemiş sadece 5 dakkalik iş
  • xcientist kullanıcısına yanıt
    usta cagirdim hocam halleti tesekkur ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun sen yinede eski tesisat olduğu için bir iki gün altina bi kova bişey ayarla gece gece gece süpriz su baskini yaşama uğraşirsin vallahi bizim başimiza geldi çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.