Şimdi Ara

PES 2012 DEVRİM NİTELİĞİNDEKİ YENİLİKLER ORTAYA ÇIKTI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
60.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konamı'nin futbol efsanesi, bu sonbaharın en gerçekçi futbol simülasyonu olacak. Geliştirici firma PES 2012'un PES serisi tarihindeki en geniş çaplı yeniliklere sahip olacağını ve oyunun her alanının ciddi biçimde geliştirileceğini duyurdu.

    Oynanış üzerine yapılacak yeni eklemeler sayesinde PES 2012 şimdiye kadar yapılmış en gerçekçi futbol simülasyonu olacak. PES 2012 oyunun her kısmının yeterince geliştirilebilmesi için aylarca süren analiz ve değerlendirmelerin ardından sonbahar aylarında PLAYSTATION 3, Xbox 360, PC-DVD, PSP (PLAYSTATION Portable), PlayStation 2 ve cep telefonları için piyasaya çıkacak.

    Konamı oyunun hayranlarının forumlardaki görüşlerinden ve basın yorumlarından serinin güçlü ve zayıf yönleriyle ilgili topladığı bilgileri kullanarak yeni oyuna bu isteklerden birçoğunu eklemiş durumda.

    Sonuç şimdiye kadar gördüğünüz en zorlu, en gerçekçi ve en tatmin edici PES oyunu olacak. Konami bu yılı geliştirme ekibine yeni isimler eklemek için kullandı ve her biri de oyunun kısa ve uzun vadede ilgili alanlarını geliştirmekten sorumlu yeni departmanlar yarattı. PES 2012'daki ana yenilikler olarak şunları sayabiliriz:

    Oynanış: PES 2012 oyuncular arasındaki maçların heyecanını arttırmaya odaklanarak maçları oyuncuların sürekli olarak sınandığı gerçek bir deneyime dönüştürüyor. Yeni alan savunması sayesinde kapanan boşluklar yüzünden oyuncular hücum için yeni yollar bulmak zorunda kalacaklar. PES 2012 aynı gerçek hayatta olduğu gibi hem strateji, hem de hızlı tepkiler gerektirerek gerçek futbol simülasyonu olma yolunda ilerliyor. Saha öğelerindeki farklılıklara ek olarak kaleciler de daha esnek ve yetenekleri gerçek kalecilere denk olacak. Hakemler de elden geçirilerek maç sırasında daha dengeli kararlar verecek hale getirildi.

    Geliştirilmiş Görseller: PES 2012 çok büyük görsel değişiklikler de geçirdi, artık futbolcular gerçek hayattakilere daha da çok benziyorlar - ayrıca çeşitli koşullar altındaki farklılıklara yoğunlaşan yeni aydınlatma sistemi ile oyuncu ifadeleri de son derece gerçekçi bir hal alıyor. Çimen ve diğer stadyum öğeleri de elden geçirilerek stadyum görsellerinin büyük ölçüde gelişmesi sağlandı.

    Yepyeni animasyon ve hareketler: Artık animasyonlar kesintisiz olarak iç içe geçmiş durumda, top sürme ve kaleye şut animasyonları yepyeni animasyonlarla süslendi. Bireysel yetenekler de ön plana çıkarılarak yeni çalım ve hareketler eklendi, böylece maçın akışı içerisinde çok daha farklı görüntülerle karşılaşacaksınız. Top sürme, dönme ve şut çekme animasyonları üzerinde yeni çalışmalar yapılırken, oyuncunun dururken veya koşarken verdiği paslar arasında gözle görülür tempo farkı da eklendi.

    Oyun içinde tüm animasyonları tamamen elden geçirdi. Bu yenilikleri henüz santra atışı yapılmadan bile fark edeceksiniz, futbolcular daha akıcı ve doğal hareketlere sahip olacak, daha gerçekçi biçimde ivme kazanacak ve yorgunluklarını gösterecekler. PES forumlarında öncelikli olarak talep edilen futbolcular arası fiziksel kapışmalar da geliştirildi. Omuz omuza mücadeleler ve engellemeler artık inanılmaz görünüyor ve topa bir çok farklı şekilde müdahale imkanı bulunuyor. Ortam animasyonları da maçın atmosferini geliştirmeye büyük katkıda bulunuyorlar, futbolcular topsuz alanda bile yürür ve koşarken farklı stillerle hareket edecekler.


    Şut & Dayanıklılık Göstergesi: Genel güç göstergesine ek olarak Şut ve Dayanıklılık göstergesi futbolcuların o andaki kondisyon durumunu yansıtacak. Sürekli olarak depar atmak futbolcuların hareketlerini etkileyecek ve hatalı paslar ve hız kaybı gibi olumsuz etkilere neden olabilecek.

    Maç Günü Atmosferi: Taraftarların sahada yaşananlara verdikleri tepkiler çok daha çeşitlendirildi ve oyuna yeni tezahürat ve sevinçler eklendi. Evdeki ve deplasmandaki maçlar arasındaki farklılıkların vurgulanmasının yanı sıra, artık taraftarlar maçta meydana gelen pozisyonlara bağlı olarak tepkilerini anlık olarak da verecekler, faullere ve atılan gollere uygun hareketlerde bulunacaklar. Aynı şekilde yorumcular da elden geçirilerek oyuna daha taze bir bakış açısı kazandırıldı.

    Geliştirilmiş Ana Lig: Ana Lig özellikle yöneticilik yönleriyle oldukça geliştirildi, artık oyuncular takımlarını daha uzun bir kariyer boyunca yönetebilecekler. Serinin başarısına büyük katkısı olduğu düşünülen Ana Lig öğeleri, modun daha da zenginleşmesi için hayati yeni eklemelerle çok daha eğlenceli hale getirildi. Bu mod hakkında daha fazla ayrıntı yakında açıklanacak.

    Yapay Zeka: Tokyo ekibi, Teamvision 2.0 ile oyundaki yapay zekanın geliştirilmesi üzerine çalıştılar. Artık orta saha ve savunma oyuncuları açık alanlarını kapamak ve hücumu kesmek için birlikte çalışacak, böylece nispeten başarısız savunma oyuncularının açıklarını kapatmak mümkün olacak. Bu aynı zamanda basit gollerin de ortadan kalkması ve PES 2012'un simülasyon kökenlerine geri dönmesi anlamına da geliyor. Oyuncular hücum sırasında birden çok futbolcuyu birlikte hareket ettirerek farklı alanlara gönderebilecek ve daha çok gol pozisyonuna girebilecekler. Bu sayede PES 2012 oyuncuların daha kontrol sahibi olmalarını da gerektiriyor. Hızlı paslar kadar stratejik düşünce de önemli olacak ve yeni sistem sayesinde oyuncular takımları üzerinde daha geniş bir kontrole sahip olabilecekler. Örneğin frikik kazanıldığında oyuncular penaltı bölgesinde top bekleyen futbolcuların koşularını belirleyebilecekler.

    Bireysel Oyun Karakteristikleri: Önceki PES oyunlarında takım formasyonu futbolcuların hareketlerini belirlerdi. PES 2012 ise futbolcuların bireysel hücum ve savunma yapılarının oynadıkları oyuna etki etmesini sağlayan yeni bir sistem kullanıyor. Her futbolcuya özel yapay zeka en iyi yeteneklerini kullanırken, bu aynı zamanda takım arkadaşlarının hareketlerinde de kendini belli edecek örneğin eğer topa sahip olan oyuncu iyi orta yapan bir oyuncuysa daha fazla futbolcu penaltı bölgesine yönlenecek. Aynı şekilde eğer bir oyuncunun top hakimiyeti yüksekse, savunma oyuncuları güçlü olduğu tarafı kapamaya çalışacak, yalnız hareket eden bir santrfor topu aldığında orta saha oyuncuları yardımına koşacak.




    Evet arkadaşlar yorumlarınızı alayım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 9 Şubat 2011; 20:14:58 >







  • fraps dostum bu yazıyı nereden alıntı yaptın bunların aynısı geçen sene pes 2011 için yazılmıştıyanılmıyorsam
  • Pes 11 ilk haliyle hayal kırıklığı yarattı yalnız resmi yamalarla işi düzeltti..Önceliikle Konami çok büyük zeki kişilerce yönetilen bir firma..En ufak eleştiriyi okuyup değerlendiriyorlardır.Yeni sürümde en çok 3 D üzerien yoğunlaşacaklardır ama pes 12 nin bizleri ilk sürümüyle bile büyüleyeceğini tahmin ediyorum..Yalnız ekran kartı üreticlerinin de oyun gereksinimelrine ihtiyaç evrecek kartları ve driverları yapması gerek..
  • kaynak?
  • PES 2012 zaten devrim niteliğinde olacak zamanında açıklanmıştı
  • her sene aynı terane, osuruktan teyyare selam söyle o yare



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BRUCE LEE_ -- 12 Şubat 2011; 11:53:47 >
  • Fifanın eli armut mu toplayacak sizce
  • pes hiçir yıl bu oyunu tam anlamıyla müthiş yapmayacak çünkü yaparsa diğer senelere ekleyecek birşeyi kalmaz.oyunda hep birşeyler eksik kalacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _BRUCE LEE_

    fraps dostum bu yazıyı nereden alıntı yaptın bunların aynısı geçen sene pes 2011 için yazılmıştıyanılmıyorsam


    pes 2009'da da böyle yazıyordu
  • bunlar pes 2011 için yazılanlar değilmi ya teamvisin 2.0 falan
  • enee deja vu
  • Bu yazı 2011 versiyonuna ait artı adamlar ne dediyse yaptılar zaten 2011 için çokta güzel yapmışlar oyunu ha gerçekten insanı sinirlendiren hataları bugları falan var onları düzelttilermi bide oyuncular daha seri oldumu üsütüne grafiklerde yenilendimi al sana canavar gibi oyun bunlarda 2012 de fazlasıyla olucaktır zaten
  • no kaynak no güven
  • Akılları başlarına geldi.PES 10 ile PES 11 arasında nasıl devrim niteliğinde fark varsa PES 12'de de bir devrim yaşanacak.Beklemedeyiz
  • 2012'de de FIFA akar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charles Carmichael

    2012'de de FIFA akar

    nickine avatarına mesajına gurban
  • 1. İnşallah Master Lig'de başka takım tarafından istenme ve o takıma gitme özelliği olur
    2. İnşallah yapay zeka daha iyi olur
    3. İnşallah gene aşağı yukarı aynı sistemi ister
    4. İnşallah
  • Yazılanları görünce heyecanlandınız değil mi ?

    Ama arkadaşlar yazılanlar tamamen pes2010 a aittir.Araştırabilirsiniz.

    Baktım hersene aynı hikayeleri yazıp duruyorlar. Ama ortada birşey yok.

    Forumdaki arkadaşlar da 2012 ile ilgili merak içerisindeler , bende onlara duymak istediklerini verdim. İnanın bana resmi duyuru bundan farklı olmayacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 18 Şubat 2011; 23:56:22 >
  • Çok büyük yenilikler yapılan senelerdeki ilk oyun genelde vasat oluyor, eksiklikler sonradan düzeltiliyor hep...
  • yazıyı okuyan varmı acaba. hiç gerek yok çünkü,her sene aynı şeyi copy&paste yapıyor adamlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.