Şimdi Ara

Pert kayıtlı araç baktırılıp alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pert kayıtlı sadece ön tampon boyalı farlar değişmiş bir araç var. Bu araca baktırdık sorun yok dediler sizce alınır mı? Sigorta şirketiyle anlaşmalı tam perte çıkacağı miktar kadar hasar gösterilip perte ayrılmış araç.



  • Hocam ben hiç şimdiye kadar kaza yaptım da perte çıktı diyem görmedim ya sigorta şişiriyor ya tavana saksı düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayseybi

    Hocam ben hiç şimdiye kadar kaza yaptım da perte çıktı diyem görmedim ya sigorta şişiriyor ya tavana saksı düşüyor

    Bende böyle düşünüyordum ama ustasına gösterdik bu aracın sıkıntısı yok önden vurmuş ama önemli bişey yok dedi.
  • Fiyat cok uygunsa alinir bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasanın yarı fiyatına alınır tabi motor yürüyen sıkıntısında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor yürüyende sıkıntı yoksa alınır. Aktif kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortyla anlaşmalı perte mi çıkarılmış? İnanmayın böyle şeylere. Günümüz yalanları.. Eğer ortada gerçekten böyle bişey varsa eksper ve araç sahibi dolandırıcılık suçunu işlemiştir.



    Arabanın fiyatı piyasasından çok düşükse alınır. Yoksa almaya değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor ve yürüyeni güzelse bencede alınır.Bende aktif olarak kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alinmaz. Anlaşma diye bir şey yok kirk takla atiyor adamlar
    motor bolumu gidiktir su yemistir alttan rogar kapagi girmiştir vs vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Nisan 2017; 8:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert kayıtlı bir araç normal bir kullanıcı için asla uygun değildir. Bunun nedenleri;

    Araç perte çıkmış ise ağır bir kaza geçirmiş ve tamir masrafının fazlalığı nedeniyle o halde satılma kararı alınmıştır. Şimdi gelelim kilit noktaya, pert araçları kim topluyor?

    Hiç bir kontrol mekanizması iş disiplini olmayan merdiven altı tamircileri topluyor. Toplarkende aracı sadece yürür halde tutacak en az masraflar bu işi yapıyorlar. Çoğu parça tamir edilmiyor, değişmesi gerekenler ya çıkma parça takılıyor yada üstün körü tamir ediliyor. Mümkün mertebe yan sanayi parça kullanıyorlar. Hava yastıkları mı patlak, kapat üzerini direnç koy araç beyni anlamasın. Klima kompresörü mü bozuk, boşver aracı kışın satarsın anlamazlar, şasede yamukluk var motor kulağı mı kesiyor sürekli, boşver satana kadar anlamazlar v.b


    Daha sonra sen aracı alıyorsun, sorunları bitmek bilmiyor. Bakın bir seviyeye kadar yetkili serviste toplanmış araçlar alınır. Çünkü servis kazalı aracı paradan kaçmadan fabrika çıkışı haline getirmeye çalışır.

    Bu nedenle pert kayıtlı araç normal bir kullanıcı için uygun değildir. Daha düşük donanımlı, daha alt segment ama temiz araç alın. Başınızı ağrıtmayın.





  • Ön tampon+ far dediğiniz şey araç premium değilse olsun olsun 3-4 bin lira (mercekli far falansa o da). Hiç bir eksper böyle bir anlaşmaya girmez ileri derecede sahtekar değilse. Ha aracın perte çıkması için 25bin hasar gerekiyordur, 23 masrafı vardır o noktada belki insiyatif kullanır.

    Bu durumda kaporta ekspertizine göre iki ihtimal var. Ya araç hava yastığı patlatmış ya da motordan arıza vermiş (sel vb. sebeplerle ya da alttan darbe). Alttan darbe alıp hem motora hem hava yastıklarına etki etmiş olma ihtimali de az değil tabi ki.

    Bu durumdaki araca ben güvenip almam. Motorun idare edecek kadar onarılmış olma riski var, sel yediyse elektriksel arızaların bir süre sonra ortaya çıkma riski var, hava yastıklarının yenisi takılmadan ışığının söndürülmesi riski var vs.
  • fiyatına göre alınır ya da alınmaz
  • Eğer araç yetkili serviste yapılmış ise fiyat da makul ise alınır. Aksi takdirde bulaşma. Sigorta şirketi kolay kolay bir aracı perte çıkarmak istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben degisensiz aldim gecende pertten cikma araca bindim. Pertten cikma arac benimkinden daha iyiydi sirusi gidisi . fabrika gibi toplamislarmi napmislar guzel olmus. Bide malum hirsiz ve dolandirici cennetiyiz. Adam gelip hava yastiklarini caliyir agur hasar geciyor, dolandirilanlarda var onlarda pert yaziyir grciyir kisaca her pert arac kotu degil hatta sifira yakin olanlari yaridannfazladir :) bidaha kicimi yirtip 6 ay degisensiz araba aramam direkt pert alacam kafam rahat oh mis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 12 Nisan 2017; 18:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya alınır diyen çıkmış. Aracı göstericem yürürü 0 sıkıntı çıkar ve motor parçaları orjinal çıkarsa alıcam o zaman teşekkürler herkese
  • piyasasının altında bir fiyata sahipse, motoru yürüyeni iyi durumdaysa, çok ciddi bir hasarı yoksa sadece fazla değişenden ötürü filan kaydı varsa, hava yastıkları sağlam veya yapılmış ama çalışıyorsa alınır..
  • Alınır hocam alınır. Önemli olan nasıl yapıldığı takılan parçaların orjinal olup olmadığı. Airbag Abs Ebd Asr Esp gibi ekipmanların çalışıp çalışmadığı çok önemli. Ayrıca piyasası 20 ise 16-17, 30 ise 25-26 gibi rakamlara alınmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa-ta-mas-sın !!!! .... Yok paraya gider kimse 5 bin lira kar edicem diye pert kayıtlı araba almaz 40 bin piyasası olan araba 25- 30 bin arası gider. ..tecrübe ile sabittir varsayım yapmıyorum. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert kayıtlı bir aracı, bilerek asla almam, parası ne olursa olsun.
  • Hasar şişirilme durumu şöyle oluyor. Diyelim elinizde F20 1.16i var, aracın piyasa değeri 70.000TL. Gittiniz bu arabayla kaza yaptınız. Ön farlar gitti, kaputun ucu eğildi, çamurlukların ucu eğildi, travers yamuldu, radyatör delindi ama hava yastığı açmadı. Bu aracı sahibi götürüp Borusan'a çektiriyor. Kasko şirketine de aracı yetkili servisten başka bir yerde yapmayın diyor. Servisin bu araca çıkaracağı tamir masrafı aşşağı yukarı 40.000 civarında olur. Bu durumda sigorta aracı ihale ile satışa çıkarıyor ve ağır hasar kaydı(pert değil, pertin işlendiği durum farklı) işleniyor. Sigorta araç sahibine 65.000 civarı bir para ödüyor ve aracı ihale ile 30.000 civarı bir rakama satıyorlar. Sigortanın cebinden çıkan para 35.000 ancak aracı yaptırsaydı en az 40.000 çıkacaktı. Şimdi buraya kadar sorun yok peki sorun nerede?



    Bu işi yapan çoğu galeri, usta çakalın çukalın önde gideni. Benim diyen çakala pabucunu ters giydirebilecek kapasitede adamlar. O yüzden bu iş yapılacaksa ya aracı direk sigortadan alın(şahıslar alamıyor) yada hiç bulaşmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.